22 ideeën voor het opbergen van keukenapparatuur om uw werkbladen overzichtelijk te houden

Inhoudsopgave:

22 ideeën voor het opbergen van keukenapparatuur om uw werkbladen overzichtelijk te houden
22 ideeën voor het opbergen van keukenapparatuur om uw werkbladen overzichtelijk te houden
Anonim

Houd alles wat je nodig hebt voor het bereiden van voedsel binnen handbereik, zonder concessies te doen aan de ruimte op het aanrecht.

Nieuwe keuken in modern luxehuis
Nieuwe keuken in modern luxehuis

Houd uw aanrecht vrij van rommel door uw keukenapparatuur creatief op te bergen. Gebruik apparaatorganizers en verborgen opbergmogelijkheden om uw gadgets binnen handbereik te houden en tegelijkertijd een opgeruimd aanrecht te behouden. Met ideeën voor het opbergen van keukenapparatuur kunt u een keuken creëren die ordelijk en overzichtelijk is.

Creëer stations in uw keuken

Of je nu een grote keuken hebt met veel opbergruimte of een kleinere keuken die wat meer creativiteit vereist, de eerste stap om je apparaten georganiseerd te krijgen, is het aanwijzen van stations. Denk na over alle manieren waarop u uw kleine en grote apparaten gedurende de dag gebruikt en creëer stations die uw leven gemakkelijker maken en uw schoonmaak sneller maken. U kunt een ontbijtstation voor uw broodrooster of blender proberen. In een koffiestation kunt u al uw koffiezetapparatuur opbergen. Uw keuken kan baat hebben bij een voedselbereidingsstation waarin uw keukenmachine, mixer of slowcooker is ondergebracht.

Gebruik kastruimte voor dagelijkse spullen

Vrouw opent keukenkast
Vrouw opent keukenkast

Als je bepaalde apparaten één of twee keer per dag nodig hebt, gebruik dan gemakkelijk bereikbare kastruimte om je koffiezetapparaat of broodrooster op te bergen. U kunt 's ochtends alles uit de kast halen, zodat u en uw gezin het kunnen gebruiken en het vervolgens netjes opbergen voordat u aan uw dag begint. Probeer een boven- of onderkast te kiezen die in de buurt van het betreffende station staat, zodat alles wat je nodig hebt voor het bereiden van voedsel of het ontbijt gemakkelijk toegankelijk is.

Profiteer van diepe lades

Die diepe lades in je keuken zijn niet alleen bedoeld voor snacks of potten en pannen. Als je keukenapparatuur hebt waar je een paar keer per week bij moet zijn, berg ze dan op in diepe lagere laden, zodat je ze gemakkelijk kunt pakken. Instantpannen, slowcookers en keukenmachines passen in een diepe la, zodat je ze de hele week kunt pakken, net zoals je naar je favoriete koekenpan zou grijpen.

Maak ruimte in je voorraadkast

Berging met georganiseerde voorraadartikelen
Berging met georganiseerde voorraadartikelen

Pantryruimte is waardevol voor elke keuken en zorgvuldig nadenken zal u helpen deze ruimte goed te gebruiken. Overweeg om indien nodig de indeling te herschikken en een paar apparaten aan uw voorraadkast toe te voegen. Keukenapparatuur die slechts één of twee keer per week wordt gebruikt, bergt u op in de planken van de voorraadkast of in grote bakken op de vloer van de voorraadkast, zodat u er nog steeds snel bij kunt zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte op het aanrecht.

Gebruik hoge planken voor zelden gebruikte apparaten

Gebruik voor de apparaten die je seizoensafhankelijk of bij speciale gelegenheden nodig hebt, de bovenste schappen waarvan je anders misschien niet weet wat je ermee moet doen. Bewaar uw ijsmachine, extra grote slowcooker of fonduepannen op de bovenste planken van uw voorraadkast of kasten, zodat ze nog steeds bij de hand zijn als u ze naar beneden moet halen voor leuke of leuke diners met uw gezin.

Verplaats apparaten naar uw buffet

Geopende witte glazen kast met schone vaat en decor
Geopende witte glazen kast met schone vaat en decor

Opbergruimte voor voedselgadgets is niet alleen voor de keuken. Als uw eetkamer een buffet heeft, profiteer dan van de extra opbergruimte en stop een paar apparaten in de kasten van uw dressoir. U kunt apparaten kiezen die een paar keer per maand worden gebruikt, zoals een blender, rijstkoker of airfryer.

Plaats zware apparaten in lagere kasten

Grote keukenapparatuur die u regelmatig gebruikt, plaatst u in een onderkast die gemakkelijk toegankelijk is. Keukenmixers, instantpannen en blenders passen mooi in de onderkasten. Plaats deze in de kasten dichtbij of onder het keukenstation dat bedoeld is voor voedselbereiding of in de buurt van een stopcontact, zodat u de zware apparaten niet te ver hoeft te dragen.

Gebruik bovenkasten voor kleine apparaten

Bovenste keukenkasten
Bovenste keukenkasten

Kleinere apparaten, zoals groentehakmachines, koffiezetapparaten voor één kopje of broodroosters, bergt u ze op in de bovenste kasten op de plek in uw keuken waar u ze het meest waarschijnlijk zult gebruiken. Eventuele extra onderdelen die aan uw gadgets worden bevestigd, gooit u in een bak die netjes in dezelfde kast past, zodat u altijd alles wat u nodig heeft binnen handbereik heeft.

Maak een apparatengarage

Installeer een garage voor apparaten in bijna elke keuken voor verborgen opslag van apparatuur. Dit is een speciaal gedeelte van de toonbankruimte dat wordt omsloten door de lengte van bestaande kasten te verlengen en een deur te bevestigen. Bewaar apparaten op het aanrecht en de deur sluit of schuift om ze te verbergen wanneer ze niet in gebruik zijn. U kunt deze functie ontwerpen tijdens een bouw- of renovatieproject, of deze toevoegen aan uw bestaande keukenontwerp met een DIY-garage voor apparaten.

Maak gebruik van eilandopslagruimte

Keuken en eetkamer van modern huis
Keuken en eetkamer van modern huis

Als het kookeiland van je keuken open planken heeft, heb je een perfecte plek om veel keukenapparatuur op te bergen. Op de kleine planken aan de uiteinden van uw eiland kunt u klein tot middelgroot gereedschap bewaren, zoals miniblenders, waterkokers en paninipersen. Voor grote planken aan de binnenkant van het eiland kunt u instantpotten en slowcookers opbergen. U kunt er zelfs voor zorgen dat uw magnetron op de plank van uw eiland staat, zodat u altijd veilig toegang heeft zonder kostbare aanrechtruimte in beslag te nemen.

Uitschuifbare lades toevoegen aan een kast

Als je je bestaande opbergruimte in de keuken wilt maximaliseren, voeg dan uitschuifbare lades toe aan de lagere kasten. Deze uitschuifbare lades kunnen extra ruimte aan uw kasten toevoegen, zodat u al uw favoriete en meest gebruikte apparaten in één ruimte van uw keuken kunt plaatsen. De uitschuif- of uitdraaifunctie maakt de toegang tot uw gereedschap eenvoudig, zodat u geen andere items hoeft te verwijderen alleen maar om bij het apparaat te komen dat u nodig heeft.

Voeg opslagruimte toe aan uw garage of modderkamer

Apparaten die u minder vaak gebruikt, kunt u eventueel verplaatsen naar een opslagruimte in een apart gedeelte van uw huis. Als je een bijkeuken vlak naast de keuken hebt, kun je proberen een kast of ander opbergmeubel te gebruiken om je apparaten uit het zicht te houden. Je kunt ook een vrijstaande plank aan je garage toevoegen, zodat je snel de apparaten kunt pakken die je om de paar weken of maanden gebruikt.

Gebruik kasten boven uw koelkast

Achterdeur in keuken met ingebouwde houten kasten
Achterdeur in keuken met ingebouwde houten kasten

De kasten boven uw koelkast zijn bedoeld voor spullen die u niet vaak gebruikt. Gebruik deze ruimte om kleine tot middelgrote apparaten op te bergen waar u slechts af en toe bij kunt. Wellicht past jouw wafelijzer of bakplaat mooi in deze kasten. U kunt zelfs bakken gebruiken om kleine spullen in op te bergen, zoals staafmixers of handmixers en hun accessoires. Deze plek in je keuken voelt niet langer als een verspilde ruimte.

Laat de voorraadkast van een butler voor u werken

Als uw keuken zich uitstrekt tot de voorraadkast van een butler, is dit de perfecte plek om uw meest gebruikte apparaten te bewaren. U kunt ze op de beschikbare aanrechtruimte in de buurt van stopcontacten bewaren, zodat u gemakkelijk bij uw dagelijkse spullen kunt, zoals uw koffiezetapparaat, of u kunt voorwerpen zoals uw slowcooker in de beschikbare kastruimte stoppen. Dit is de perfecte ruimte om uw keukenmixer of espressomachine elegant te presenteren.

Probeer een vrijstaande kast

Als je extra ruimte hebt in je keuken of eetkamer, kan een vrijstaande kast een functionele en mooie toevoeging aan je ruimte zijn. Met veel opbergruimte en deuren om alles verborgen te houden, biedt een vrijstaande kast voldoende ruimte voor het opbergen van al uw apparaten, van uw kleinste hakmolen tot uw grootste bakplaat.

Voeg planken en deuren toe aan een nis

Verbouw een kleine nis naast je bestaande kasten of een grote nis in je eethoek tot opbergruimte voor apparaten. Voeg planken en zelfs kastdeuren toe aan deze nissen voor een update in huis die ervoor zorgt dat uw werkbladen opgeruimd blijven en uw apparaten gemakkelijk toegankelijk blijven.

Een Cubby-eenheid installeren

Keuken waarin licht binnenkomt
Keuken waarin licht binnenkomt

Cubby-units zijn eenvoudige en betaalbare manieren om wat extra opslagruimte aan je huis toe te voegen. Gebruik dit idee in uw keuken of eetkamer om wat extra ruimte te creëren voor uw apparaten. De meeste van je apparaten moeten in een van de vakken passen, en kleinere spullen passen in manden om alles er netjes uit te laten zien en zelfs een decoratief element toe te voegen. Deuren of gordijnen die aan de kast zijn toegevoegd, verbergen de apparaten voor een overzichtelijke uitstraling.

Een reservekast ombouwen

Kastruimte is zeker handig voor kleding, schoonmaakmiddelen en beddengoed. Maar het biedt ook voldoende opbergruimte voor uw keukenapparatuur. Maak van de linnen- of garderobekast die het dichtst bij uw keuken staat een praktische apparatenkast. Installeer planken met voldoende ruimte ertussen, zodat al je apparaten mooi passen. Voeg bakken toe voor apparaataccessoires of probeer een organizer voor over de deur voor prullaria.

Gebruik een opbergbank

Ontbijthoek
Ontbijthoek

Als je een ontbijthoekje, een stoel bij het raam of een bank aan je eettafel hebt, heb je misschien de perfecte gelegenheid om verborgen opbergruimte voor je apparaten te proberen. Bewaar kleine apparaten op een bank met scharnierblad aan uw tafel of in de zitting van uw ontbijthoek. Als uw stoel bij het raam een functionerend bovenblad heeft of zelfs een paar open planken eronder, kunt u een paar van de apparaten die u af en toe gebruikt erin schuiven.

Pak een luie Susan

Voor kleine tot middelgrote apparaten zal een luie Susan in je kast, voorraadkast of op je plank de ruimte maximaliseren. Dankzij de draaifunctie kun je gemakkelijk elk apparaat pakken dat je nodig hebt, zonder dat je spullen hoeft te verplaatsen of rommel hoeft te voorkomen. Probeer een heldere, luie Susan of eentje zonder hoge buitenranden, zodat je gemakkelijk kunt zien welk apparaat je nodig hebt.

Ruim zoveel mogelijk op

Binnenlandse keuken
Binnenlandse keuken

Als je je keukenapparatuur beoordeelt, zorg er dan voor dat je er een paar opruimt om het simpel te houden. Als u een apparaat maar één keer per jaar gebruikt of als u het onhandig of moeilijk te gebruiken vindt, overweeg dan om het door te geven of te verkopen. Je bespaart meteen ruimte en je werkbladen zullen je dankbaar zijn.

Maak apparaten aantrekkelijk

Voor apparaten die onvermijdelijk op een plank of op je aanrecht staan, zorg ervoor dat je gereedschap kiest dat bij je interieur past en bij elkaar past. Probeer een afwerking te kiezen die past bij je grotere apparaten, zoals de oven of koelkast. Je kunt zelfs kleine keukenapparaten in leuke kleuren vinden die echt iets toevoegen aan je interieur, in plaats van de aandacht af te leiden.

Stel een routine in

Het geheim van het opgeruimd houden van uw toonbanken zodra al uw apparaten een plek hebben, is het instellen van een routine die u zal helpen de netheid te behouden. Besteed elke dag vijf tot tien minuten aan het op orde brengen van uw keuken, zodat uw werkbladen er altijd opgeruimd uitzien. Begin met het opbergen van alle apparaten die u niet meer gebruikt, en zorg ervoor dat u ze eerst snel afveegt. Berg elke avond voedselpakketten, papieren en restjes op. Zorg ervoor dat je gootsteen vrij is van vuile vaat en veeg alles af. Kijk ten slotte snel rond of er iets is dat niet op zijn plaats lijkt en breng het onmiddellijk naar de kamer waarin het thuishoort. Als u zich ertoe verbindt dit elke dag te doen, wordt u altijd wakker met een opgeruimde keuken met voldoende vrije aanrechtruimte.

Gebruik slimme opbergruimte om je keuken netjes te houden

Apparaten nemen veel ruimte in beslag, maar veel ervan zijn noodzakelijk voor je dagelijks leven. Implementeer slimme opslagoplossingen om deze apparaten uit het zicht te houden wanneer ze niet in gebruik zijn, en zorg ervoor dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn wanneer dat nodig is. Met een beetje creativiteit en planning kun je er veel aan doen om ervoor te zorgen dat je aanrecht opgeruimd blijft.

Aanbevolen: