Ideeën voor het vertrek van werknemers voor een eenvoudig afscheid

Inhoudsopgave:

Ideeën voor het vertrek van werknemers voor een eenvoudig afscheid
Ideeën voor het vertrek van werknemers voor een eenvoudig afscheid
Anonim
Mensen uit het bedrijfsleven bij bijeenkomst in kantoor
Mensen uit het bedrijfsleven bij bijeenkomst in kantoor

Wanneer een medewerker een team verlaat, is het belangrijk om zijn collega's op de hoogte te stellen. Soms kan de aankondiging beperkt blijven tot de directe teamleden van het individu, hoewel het in sommige gevallen zinvol is om iedereen in het bedrijf hiervan op de hoogte te stellen. Houd rekening met de specifieke kenmerken van elke situatie wanneer u besluit hoe u het beste kunt aankondigen dat iemand het bedrijf verlaat.

Aankondiging van ontslag van werknemers

Wanneer een werknemer zijn of haar functie neerlegt, is het vaak het beste om eerst het directe collega-team van de persoon op de hoogte te stellen. Dit kan via e-mail of als een persoonlijke aankondiging door de manager tijdens een vergadering (als er al een gepland is op precies het juiste moment). Dit is geen situatie waarvoor een speciale bijeenkomst nodig is. Houd de boodschap eenvoudig en oprecht. Het moet worden gedeeld door de supervisor of het afdelingshoofd van de werknemer.

  • E-mailtekst:Team, ik neem contact met u op om u te laten weten dat [Voor- en achternaam van werknemer invoegen] heeft besloten het bedrijf te verlaten. We waarderen zeker alles wat [voeg voornaam in] heeft gedaan als lid van ons team. Sluit u bij mij aan en wens hen de beste wensen voor verder succes bij hun toekomstige inspanningen. Hun laatste dag bij ons zal naar verwachting [datum invoegen] zijn.
  • Aankondiging vergadering: Voordat we naar onze agenda gaan, heb ik een aankondiging te doen. [Voeg voor- en achternaam van de werknemer in] heeft besloten het bedrijf te verlaten. Terwijl we allemaal samen zijn, willen we [voeg voornaam in] bedanken voor hun bijdragen aan het team.[Pauze voor commentaar en/of applaus]. Het plan is dat [vul voornaam in] bij ons blijft tot en met [vul datum in], wat hun laatste dag zal zijn.

Aankondiging ontslag manager

Als een manager ontslag neemt, is het belangrijk om eerst het directe team hiervan op de hoogte te stellen. Idealiter vertelt de manager die vertrekt dit aan zijn directe ondergeschikten, waarna een hogere leidinggevende een e-mail stuurt om de rest van de werknemers op de hoogte te stellen. Voor de directe rapportmeldingen kan de manager een speciale vergadering beleggen of een e-mail sturen.

  • Directe verslagvergadering: Ik heb het team vandaag bijeengeroepen om wat nieuws te delen. Ik wilde degene zijn die u liet weten dat ik besloten heb het bedrijf te verlaten. Ik heb er vertrouwen in dat dit team geweldig werk zal blijven leveren met de volgende manager, die binnenkort zal worden geselecteerd [of geef de volledige naam op als iemand is aangenomen of gepromoveerd]. Ik ben hier tot en met [datum invullen] om een soepele overgang te garanderen. Heel erg bedankt voor je harde werk; het was een voorrecht om met je samen te werken. Zijn er vragen die u wilt stellen?
  • E-mail met direct rapport: Team, ik neem contact met u op om u te laten weten dat ik heb besloten [bedrijfsnaam invoegen] te verlaten. Het was een groot genoegen om met ieder van jullie samen te werken en dit team te leiden. Er zal later vandaag een bedrijfsbrede aankondiging worden verzonden, maar ik wilde er zeker van zijn dat u dit nieuws rechtstreeks van mij heeft ontvangen. Ik blijf bij het team tot en met [datum invullen]. Ik zal met u en het leiderschapsteam samenwerken om een soepele overgang te garanderen. Als ik eventuele vragen kan beantwoorden, laat het me dan weten.

Onvrijwillig vertrek van werknemer

Als een werknemer wordt ontslagen, moet het directe team daarvan onmiddellijk op de hoogte worden gesteld, hetzij via e-mail, hetzij via een snelle persoonlijke ontmoeting. Afhankelijk van hun rol kan dit voldoende zijn. Voor medewerkers die deel uitmaakten van het leiderschaps- of directieteam kan het het beste zijn om een bedrijfsbreed bericht te sturen. Dit type bericht moet direct en to the point zijn. Het mag niet specificeren dat de persoon is ontslagen en mag geen details bevatten.

  • Geïmproviseerde bijeenkomst: Ik heb u bijeengebracht om u te laten weten dat [Voeg voor- en achternaam in] niet langer een werknemer is van [voeg bedrijfsnaam in]. Deze wijziging is onmiddellijk van kracht. Details over hoe de werklast van ons team zal worden beïnvloed terwijl we bezig zijn met het aannemen van een nieuw teamlid, zullen zo snel mogelijk worden besproken. Als u bezig bent met het werken aan een project of met een team waar zij deel van uitmaakten, neem dan na deze bijeenkomst contact met mij op om mij te laten weten of u hulp of begeleiding nodig heeft over hoe u op dit moment verder kunt gaan. Bekijk anders uw e-mail voor aanvullende informatie of een vergaderingsmelding. Bedankt voor uw aandacht.
  • E-mailmelding: Team, Het doel van deze e-mail is om u te laten weten dat er een personeelswijziging heeft plaatsgevonden. Met onmiddellijke ingang is [Voor- en achternaam invullen] niet langer een werknemer van [Bedrijfsnaam invullen]. Als hun vertrek rechtstreeks van invloed is op uw vermogen om verder te gaan met de projecten waaraan u momenteel werkt, neem dan contact met mij of uw directe leidinggevende op om te bespreken hoe u het beste verder kunt gaan.

Afscheid nemen van toekomstige voormalige collega's

Zodra medewerkers op de hoogte worden gesteld dat een collega vrijwillig ontslag heeft genomen en een opzegtermijn gaat uitwerken, is de kans groot dat de teamleden die blijven iets willen doen om het vertrek van die persoon te markeren. Misschien willen ze een afscheidsbijeenkomst organiseren op kantoor of op een externe locatie. Of misschien willen ze gewoon afscheid nemen van hun collega tijdens een teamvergadering. Hoe dan ook, deze voorbeeldafscheidsberichten voor iemand die de werkplek verlaat, kunnen hem helpen erachter te komen wat hij moet zeggen.

Aanbevolen: