11 beste cognacs voor het onderscheiden van smaken voor elk budget

Inhoudsopgave:

11 beste cognacs voor het onderscheiden van smaken voor elk budget
11 beste cognacs voor het onderscheiden van smaken voor elk budget
Anonim

Ontspan met een van deze zachte, smaakvolle cognacs die je van neus tot teen zullen verwarmen.

We kunnen commissie verdienen via links op deze pagina, maar we raden alleen producten aan waar we van houden. Bekijk hier ons beoordelingsproces.

Twee glazen cognac op de houten tafel
Twee glazen cognac op de houten tafel

Als je van sterke drank houdt, maar nog geen fles cognac hebt gekocht omdat je niet zeker weet waar je moet beginnen, kan het allemaal een beetje verwarrend aanvoelen. Gelukkig hebben wij het werk voor je gedaan. We hebben de beste Cognacs gevonden die bij elk budget passen en je zult je niet afvragen of je de juiste keuze hebt gemaakt. Geen spijt van de koper hier.

In deze lijst vindt u niet alleen een reeks prijzen, maar ook smaken, allemaal om u te helpen er een te vinden die het beste bij uw smaak past. Wees niet bang om er meer dan één te proberen. Net als andere sterke dranken heeft Cognac een reeks smaakprofielen (allemaal heerlijk), dus proef er meerdere, zodat je DE juiste kunt vinden.

De beste cognacs voor het onderscheiden van smaken voor elk budget

Als je haastig naar iemands huis gaat en snel een cadeau nodig hebt, zal deze lijst je snelle gids zijn. Als de tijd aan uw kant staat, neem dan even de tijd om naar beneden te scrollen en elk van deze Cognac-keuzes een beetje verder te verkennen.

  • Beste algemeen:Cognac Park Borderies
  • Beste uitspatting: Camus Elegance XO
  • Best of Innovators: Bache-Gabrielsen Amerikaans eiken cognac
  • Best voor nieuwe Sippers: Pierre Ferrand Reserve Double Cask Cognac
  • Beste gedurfde cognac: Martell X. O. Extra fijne cognac
  • Beste V. S.: Courvoisier V. S. Cognac

Cognac Park Borderies

Cognac Park Borderies is een van de weinige cognacs die wordt gedistilleerd uit druiven die uitsluitend in Borderies zijn geteeld en v alt op door zijn aanpak met één wijngaard. Flessen komen pas op de markt als de Cognac 15 jaar heeft gerijpt. Vijftien! De eerste 10 maanden rijpt de Cognac in nieuwe eikenhouten vaten voordat hij rijpt in volwassen vaten. Je zou verwachten dat dit een arm en een been kost, maar je kunt het voor minder dan $ 70 kopen.

Het heeft een gladde body met laagjes vanille, butterscotch en steenfruit. Het eindigt met een vleugje bakkruiden, waardoor het een bloemige maar droge smaak krijgt. De zoete smaak is lucratief, slok na slok.

Camus Elegance XO

De Camus X. O. Cognac is een samengestelde selectie van hun eau-de-vie die minimaal 10 jaar rijpt in eikenhouten vaten. Deze blend creëert een voorwaarts boeket van gebak met tonen van sinaasappel en hints van kaneel en steenfruit. Stel je voor dat je een bakkerij binnenloopt die vers gebak aanbiedt.

De smaak smaakt naar rijk, gekonfijt fruit en boter, met een zachte, aanhoudende afdronk van kruiden. Het is een opmerkelijke keuze voor ongeveer $ 250, met zijn romige smaak en zware fruitige afdronk.

Bache-Gabrielsen Amerikaans eiken cognac

De Bache-Gabrielsen American Oak Cognac is een innovatieve Cognac die een aantal jaren heeft gerijpt in Franse eikenhouten vaten voordat hij minimaal zes maanden rijpt in Amerikaanse Tennessee Oak-vaten. Het recept volgt de traditionele cognacdistillatie en is een ongelooflijke mix van traditioneel en nieuw.

De Amerikaanse eikenhouten vaten geven het een subtiele tropische smaak, met tonen van kokosnoot en ananas, terwijl de traditionele tegenhanger van Franse eikenhouten vaten smaken van de meer klassieke variant geeft: vanille, chocolade en noten. Het is op zichzelf al lekker, maar zorgt ook voor een gedurfde cocktail. Het is ook een betaalbare keuze, aangezien deze rond de $ 50 kost, wat betekent dat je niet langer een reden hebt om niet de minder bereisde Cognac-weg te nemen.

Pierre Ferrand Reserve Double Cask Cognac

De Pierre Ferrand Reserve Double Cask Cognac is een geruststellende, vertrouwde cognac. Het karamel- en vanilleboeket is een gezellig welkom voordat de tonen van koffie en kruiden naar je smaak glijden. Het eindigt met een zachte, langdurige smaak van appels en gedroogde vijgen. Het lijkt misschien duur voor $ 82, maar het is de cognac van een cognacdrinker.

De tonen van appel en gedroogde vijgen onder de bekende, betrouwbare Cognac-smaken zijn meer dan veilig; het is als een knuffel voor het hart. Voor oude cognacdrinkers is het een herinnering aan wat cognac kan zijn. Voor degenen die nieuw zijn: het is een geweldig welkom in de Cognac-wereld.

Martell X. O. Extra fijne cognac

De Martell X. O. Extra Fine Cognac is een perfecte combinatie van grande en petite Champagne-druiven. Het heeft complexe smaken die aan de kant van krachtig en kruidig liggen. Deze smaken zijn niet overdreven; het boeket van kruidige zwarte en roze peperkorrels is goed in balans met walnoot, vijg en sandelhout om het aroma te verzachten.

De vijgentonen zijn ook terug te vinden in de smaak, samen met smaken van zwarte bessen om het gehemelte volledig te ontwikkelen en de smaak te verfijnen voor een stevige, bijtende, aanhoudende afdronk. Het is een unieke Cognac, en je kunt je dromen waarmaken voor $ 289.

Courvoisier VS Cognac

De Courvoisier V. S. Cognac is een blend van crus die vervolgens drie tot zeven jaar rijpt. De mix van oude Cognacs zorgt voor een fruitige, subtiele smaak met tonen van vanille en een zoete, kruidige afdronk met een zacht aroma van honing. Over het geheel genomen heeft het een evenwichtige maar delicate smaak. Haal een fles op voor $ 35.

Voor degenen die subtiliteit in hun cognac willen, is dit een vijfsterrenkeuze voor een geweldige prijs. Door zijn smaak is hij heerlijk om alleen van te drinken, maar dankzij de tonen van honing en vanille is hij ook heerlijk in een cocktail.

Eervolle vermeldingen

Smaak is subjectief, en in de wereld van Cognac is er voor ieder wat wils. Deze eervolle vermeldingen zijn op zichzelf allemaal fantastische cognacs.

Rémy Martin 1738

De Rémy Martin 1738 is een ongelooflijk soepele Cognac. De eikenachtige tonen creëren een zachte body met tonen van butterscotch, bakkruiden en toffee. De Cognac wordt gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten, waardoor deze kenmerkende smaak ontstaat, en dat alles voor slechts $ 63. Het heeft een fruitige, eikenachtige neus met hints van vijgenjam en geroosterd brood. De Cognac eindigt met een romige smaak dankzij de Franse eikenhouten vaten. Die verleidelijke tonen maken het op zichzelf geweldig. Wie wil er nou niet genieten van een zachte Cognac met tonen van butterscotch en toffee?

Hine Rare V. S. O. P

The Hine Zeldzame V. S. O. P. is een blend van ongeveer 20 eaux-de-vie van zowel grande als petite druiven, dus je weet dat het smaak in zich heeft. De Cognac heeft een zachte brioche-smaak met aroma's van geroosterd steenfruit en meloen, waardoor het een soepele brandewijn is die licht in de mond is. De smaken doen denken aan witte wijnen die zijn geproduceerd uit dezelfde druivensoort. Het kost ongeveer $ 64, maar als je zo'n mengsel kunt krijgen, is het het geld waard. De steenfruitsmaak in deze is zowel uniek als aantrekkelijk voor een groot aantal cognacdrinkers.

Hardy VSOP

The Hardy V. S. O. P. is warm, goudbruin, weerspiegeld door de even warme noten- en kaneelaroma's. En het zal jou ook verwarmen, voor slechts ongeveer $ 42. Deze smaken zijn goed in balans met de initiële neus van verse peer. De smaak is soepel en evenwichtig, toegankelijk en geliefd bij zowel amateur- als doorgewinterde cognacdrinkers

Het drinkt een beetje zoet, met zware vanillesmaken, aangevuld met zoete kruiden en mokka met een eiken- en kruidnagelafdronk die uitzonderlijk soepel is. Dit is een geweldige keuze als dessert of bij een zoetere cocktail. Je zult versteld staan van de gedurfde vanille- en eikenachtige smaken die dit tot een uitgebalanceerde cognac maken.

Cognacs die er geweldig uitzien in je kopje

De wereld van Cognacs kan soms ontoegankelijk lijken. Het heeft tenslotte nooit echt een renaissancemoment gehad zoals whisky en andere sterke dranken. Hierdoor vragen velen zich af of deze drank iets voor hen is, hoe ze een fles moeten uitkiezen en of die fles de prijs waard is. Gelukkig is veel daarvan subjectief, afhankelijk van persoonlijke smaak en voorkeur. Met dat in gedachten is de beste Cognac uit deze lijst degene die je het meest aanspreekt, maar geen van deze zal de plank misslaan.

Aanbevolen: