10 vegetarische kookboeken om te proberen (voor elk vaardigheidsniveau)

Inhoudsopgave:

10 vegetarische kookboeken om te proberen (voor elk vaardigheidsniveau)
10 vegetarische kookboeken om te proberen (voor elk vaardigheidsniveau)
Anonim
Vegetarisch koken
Vegetarisch koken

Vegetarische kookboeken zijn te vinden in vele vormen, vormen en stijlen. Met zoveel keuze kan het vinden van het juiste kookboek een tijdrovende klus zijn. Of u nu een doorgewinterde chef-kok of een beginner bent, de volgende tips zullen uw culinaire talenten zeker met gemak en plezier inspireren tot een gezonde vegetarische keuken.

Soorten vegetarische kookboeken

Aangezien er verschillende vegetarische soorten zijn, volgt hieruit dat er ook verschillende kookboeken zijn geschreven voor elk specifiek type. Het begrijpen van de onderstaande definities is de eerste stap bij het vinden van een verzameling vegetarische recepten die bij u past.

Veganistisch: Van de strengste vorm elimineert dit type dieet alle vlees, eieren, zuivel, gevogelte en vis. Alleen de consumptie van plantaardig voedsel wordt uitgevoerd.

Lacto: De toevoeging van alleen zuivelproducten aan de veganistische voedsellijst.

Lacto Ovo: Dit soort vegetarisme omvatte eieren en melk, maar geen vlees of vis.

Macrobiotisch: Strikt vegetarisme met de toegevoegde twist van gespecialiseerde kooktechnieken. Volgt ook de praktijk van seizoensgebonden eten.

Fruitarian: Alleen de consumptie van fruit en noten. Veel sapkookboeken volgen dit regime.

Rauw of levend voedsel: Al het voedsel is plantaardig en ongekookt - wat hier misschien tegenstrijdig lijkt, maar er zijn kookboeken die verband houden met de bereiding ervan.

Kookboekbeschrijvingen

Van snelle, gemakkelijke dagelijkse keuzes tot vetarme, gastronomische of speciale gelegenheden: het is belangrijk om van tevoren te weten wat uw belangrijkste doel is bij het zoeken naar vegetarische kookboeken. Als u bijvoorbeeld een gezin van vijf personen te eten geeft, heeft u waarschijnlijk eenvoudige, gezinsvriendelijke vegetarische recepten nodig die u in een handomdraai kunt serveren. Goed letten op de beschrijvende woorden of zinsnede van de titel is de tweede belangrijkste stap.

Er zijn ook boeken die voor veel verschillende culturen zijn geschreven, waaronder Amerikaanse compilaties met 'nep'-recepten voor traditionele vleesgerechten tot de Aziatische keuken waarvan de wortels diep in de plantenwereld van voedsel zijn gegraven. Ayurvedisch koken is populair onder vegetariërs vanwege het eeuwenoude geneeskrachtige systeem van genezing en voeding met voedsel, kruiden en specerijen. Populaire, traditionele ingrediënten uit het Middellandse Zeegebied hebben ook hun weg gevonden naar boeken over vegetarisch eten. Deze recepten bevatten vaak aubergine, tomaten, paprika en olijfolie, om er maar een paar te noemen.

Top 10 aanbevelingen

Hoewel er letterlijk honderden keuzes beschikbaar zijn, zijn hier 10 aanbevolen boeken voor elke categorie van mogelijke vondsten. Uw plaatselijke bibliotheek is een geweldige bron voor het uitproberen van recepten voordat u ze aanschaft, zodat u er zeker van kunt zijn dat het boek geschikt voor u is.

  1. Moosewood Restaurant New Classics- van dit bestverkopende boek zijn meer dan 2 miljoen exemplaren verkocht. Dit is het negende boek geschreven door de eigenaren en exploitanten van The Moosewood Restaurant, gevestigd in Ithaca, New York. Niet alleen zul je recepten vinden die bijna elke regio van de wereld bestrijken, er zijn ook definities, beschrijvingen, gedetailleerde instructies en tips op de pagina's om je comfortabel en gemakkelijk te begeleiden in de wereld van alle soorten vegetarisme.
  2. Pretend Soep: en andere echte recepten? Een kookboek voor kleuters - ook geschreven door Mollie Katzen uit Moosewood, deze verzameling recepten is een must voor kinderen. Het is het meest geschikt voor kinderen van 3 tot 6 jaar, maar oudere kinderen zullen er ook baat bij hebben. Illustraties, stapsgewijze instructies en kindvriendelijke recepten maken dit boek leuk en leerzaam.
  3. Vegetarische ma altijden: Rachael Ray's 30 minuten durende ma altijden - de snelle chef-kok van het Food Network leidt u naar ongecompliceerde vegetarische voedselbereiding.
  4. Mediterrane veganistische keuken - vleesvrije, eivrije, zuivelvrije gerechten - zoals de titel al aangeeft, is dit boek alleen bedoeld voor strikte veganisten. Geschreven door Donna Klein.
  5. Koken op de Whole Foods Way - vegetarische menu's, ma altijdplanning, nuttige technieken en aankooptips zijn inbegrepen. De 500 recepten zijn geschreven door Christina Pirella en bevatten geen zuivel, suiker of vlees. In plaats daarvan beveelt de auteur eenvoudige vervangingen aan, zoals bruine rijststroop voor witte suiker, en bonen en vis ter vervanging van vlees.
  6. Ayurvedisch kookboek - gevuld met oude Indiase geneeskrachtige recepten, dit boek is voor de echte veganist die veel tijd en energie besteedt aan de levensstijl. Amadea Morningstar, de auteur van het boek, is geen amateur als het gaat om dit soort eten.
  7. Authentieke Chinese keuken voor de hedendaagse keuken - Bryanna Clark Grogan doet grondig werk in het presenteren van een echte Chinese eetstijl.
  8. Moosewood Restaurant Vetarme favorieten - Hoewel de meeste vegetarische gerechten vetarm zijn, biedt de Moosewood-clan een mooie collectie eersteklas gerechten die in het restaurant met een duim worden geserveerd reactie.
  9. Angelica Home Kitchen - als je op zoek bent naar troostma altijd zonder vlees, dan is dit boek iets voor jou. Leslie McEachern deelt meer dan 100 biologische vegetarische favorieten van haar beroemde restaurant in New York,
  10. Changing Seasons Macrobiotic Cookbook - geschreven door een van de bekendste macrobiotische experts, Aveline Kushi, maakt dit kookboek een dromerige ervaring voor gezonde, verse en interessante ma altijden.

Kan niet zonder die doordeweekse ma altijden die klaar zijn om te serveren na een lange dag, bekijk ook de vegetarische gerechten voor de slowcooker!

Gelukkig vegetarisch koken!

Aanbevolen: