Welke vintage portemonnees zijn serieus geld waard?

Inhoudsopgave:

Welke vintage portemonnees zijn serieus geld waard?
Welke vintage portemonnees zijn serieus geld waard?
Anonim
antieke portemonnees hangen
antieke portemonnees hangen

Naast hun schoonheid en geschiedenis zijn veel vintage portemonnees geld waard voor verzamelaars. Als je een vintage of antieke handtas hebt, zoek dan uit wat de tekenen zijn dat deze waardevol kan zijn. Bepaalde merken, kenmerken en tijdperken dragen bij aan de waarde van antieke portemonnees.

Soorten waardevolle vintage en antieke portemonnees

Bepaalde soorten vintage portemonnees zijn waardevol omdat verzamelaars ze begeren. Houd het volgende in de gaten bij antiekwinkels en veilingen.

Antieke gouden mesh-portemonnees

Metalen mesh portemonnees waren populair tijdens het laatste deel van de 19e eeuw en het begin van de 20e eeuw. De meeste zijn gemaakt van messing of andere, minder waardevolle metalen, maar sommige zijn veel kostbaarder. Portemonnees gemaakt van goudgaas behoren tot de meest waardevolle. Deze zijn er in vele soorten, maten en stijlen, en ze kunnen verschillende designernamen dragen. Een antieke gouden mesh-portemonnee uit circa 1900 met eikelknoppen die in 2011 bij Christies werd verkocht voor meer dan $ 10.000. Het is een van de hoogste recente portemonneeverkopen door dat veilinghuis.

Geel gouden mesh portemonnee
Geel gouden mesh portemonnee

Nantucket Lightship Basket Portemonnees

Deze charmante portemonnees zien eruit als manden met uitgesneden zeedieren van botten op de deksels. Ze werden in de jaren vijftig en zestig gemaakt door ontwerpers als Stephen Gibbs en José Formoso Reyes. Je zult deze vaak voor honderden dollars zien verkopen, maar speciale exemplaren kunnen meer opleveren. Bijvoorbeeld een vintage Nantucket Lightship-mandtas van José Formoso Reyes met een uitgesneden walvis die in 2020 op eBay voor $ 2.575 werd verkocht.

Nantucket lichtschip mand portemonnee
Nantucket lichtschip mand portemonnee

Antieke portemonnees met juwelenframes

Veel antieke portemonnees zijn voorzien van metalen frames, en de kwaliteit van het vakmanschap en de materialen in het frame kunnen de waarde van de portemonnee dramatisch beïnvloeden. Dit kunnen stukken van sieradenkwaliteit zijn met sterling zilver, goud en kostbare edelstenen. Een antieke tas met een frame van diamanten en smaragd werd bijvoorbeeld in 2003 bij Christies voor meer dan $ 11.000 verkocht.

Vintage wijnfluwelen tas met juwelenhandvat
Vintage wijnfluwelen tas met juwelenhandvat

Antieke portemonnees met microkralen

Portemonnees met microkralen gebruiken duizenden kleine kra altjes om een ontwerp of zelfs een scène op de tas te creëren. Het vakmanschap dat nodig is om dit type portemonnee te maken, maakt deel uit van de waarde, en het vinden van exemplaren in goede staat is moeilijk omdat ze zeldzaam zijn. Als je er echter een hebt, kan het veel waard zijn. Een antieke portemonnee met microkralen en een frame van sterling zilver, werd in 2020 op eBay voor meer dan $ 2.500 verkocht.

antieke portemonnee met microkralen
antieke portemonnee met microkralen

Vintage Lucite-handtassen

Lucite-handtassen kunnen ook erg waardevol zijn. Deze vintage portemonnees waren gemaakt van doorzichtig plastic en waren vooral populair in de jaren vijftig en zestig. Volgens Country Living kan een bijzonder goed bewaard exemplaar wel $ 900 opleveren.

vrouw met lucite box handtas
vrouw met lucite box handtas

Vintage portemonnees van begeerde merken

Bepaalde merken vallen op omdat ze bijzonder waardevol zijn voor verzamelaars. Veel van deze merken zijn tegenwoordig nog steeds de duurste merken designertassen. Volgens Invaluable zijn de volgende ontwerpers en merken het meest waard:

  • Celine
  • Gucci
  • Prada
  • Chanel
  • Louis Vuitton
  • Fendi
  • Dior
  • Hermes
  • Versace
  • Ferragamo
Jaren 60 Chanel 2.55 Tas Dubbele Flap Bourgondië Lam
Jaren 60 Chanel 2.55 Tas Dubbele Flap Bourgondië Lam

Drie kenmerken van antieke en vintage portemonnees die geld waard zijn

Het merk en type van een vintage of antieke tas is echter niet het enige dat hem waardevol kan maken. Als je van plan bent een vintage handtassencollectie te starten, let dan op bepaalde kenmerken in een vintage handtas of antieke handtas.

Unieke en interessante ontwerpen

Interessante ontwerpen die een uniek stijlstatement bieden, zijn meestal het meeste waard, vooral als ze afkomstig zijn van een bekende ontwerper of merk. Een popcorntasje met strasssteentjes van Judith Leiber Couture behoorde in 2020 bijvoorbeeld tot de best verkochte handtassen op eBay. De tas zag eruit als een sprankelende doos popcorn die aan een ketting hing. Het werd verkocht voor $ 2.700.

Uitzonderlijk goede staat voor hun leeftijd

Sommige verzamelaars betalen goed voor felbegeerde tassen in een niet perfecte vorm. Als u echter het maximale uit een tas wilt halen, moet deze voor zijn leeftijd in een uitzonderlijk goede staat verkeren. Gebruikssporen, zoals slijtage, vlekken, inktvlekken, scheuren en versleten hardware, zullen afbreuk doen aan de waarde ervan. Geuren kunnen er ook voor zorgen dat een tas minder waard wordt. Het is belangrijk op te merken dat antieke tassen een patina kunnen hebben, of een schoonheid die voortkomt uit de jaren. Dit is niet hetzelfde als schade.

Emblematisch voor hun tijdperk

De waarde van een antieke portemonnee is gebonden aan het tijdperk. Een portemonnee uit de jaren 1890 zal bijvoorbeeld meer waard zijn als deze elementen van de Art Nouveau-stijl bevat. Op dezelfde manier zou een portemonnee uit de jaren vijftig de uitstraling van het midden van de eeuw moeten hebben.

De blijvende waarde van antieke portemonnees behouden

Als je het geluk hebt een van deze antieke of vintage portemonnees te hebben, hangt de waarde ervan ook af van de juiste zorg en opslag. Leer hoe u handtassen kunt opbergen om hun schoonheid te behouden. Op die manier zal uw antieke portemonnee over een generatie net zo waardevol zijn als nu.

Aanbevolen: