Franse provinciale meubelmake-overideeën voor een stijlvolle update

Inhoudsopgave:

Franse provinciale meubelmake-overideeën voor een stijlvolle update
Franse provinciale meubelmake-overideeën voor een stijlvolle update
Anonim

Deze snelle en eenvoudige updates kosten niet veel moeite, maar brengen vintage stukken nieuw leven in.

Witte, luxe huisvitrine interieur woonkamer met open haard
Witte, luxe huisvitrine interieur woonkamer met open haard

Je kunt de vondst uit de kringloopwinkel omtoveren tot een prachtig pronkstuk met een paar eenvoudige Franse provinciale make-overideeën voor meubels. Deze meubelstijl was populair in de jaren zestig en zeventig en je kunt er in elke kringloopwinkel of vintagewinkel gemakkelijk allerlei stukken vinden. Ze hebben meestal mooie details en lijnen, maar een minder mooie afwerking. Gelukkig zijn er, van schilderen tot het verwisselen van hardware, zoveel manieren om een gedateerd dressoir of een gedateerde tafel een geheel vernieuwde look te geven.

Basis verweerde geverfde afwerking

Je kunt je Franse provinciale meubels een gemakkelijke make-over geven met een verweerde basisafwerking door het meubel schoon te maken en te schuren en verf zonder primer aan te brengen. Wanneer het droog is, schuurt u langs de randen met schuurpapier met middelmatige korrel om het een versleten uiterlijk te geven en de details naar voren te brengen waar Franse provinciale meubels bekend om staan. Hoewel je moet wachten tot de verf is uitgehard voordat je gaat schuren, is dit een eenvoudig project omdat je niet echt voor een perfecte afwerking gaat. Als je klaar bent, geef je het stuk een transparante toplaag van polyurethaan om het te beschermen.

Mat gespoten oppervlak

Een tafel verven met spuitverf
Een tafel verven met spuitverf

Vaak is spuitverf de beste keuze voor meubels met veel rondingen en details (een soort punt bij French Provincial). Omdat je geen penseel gebruikt om het aan te brengen, is het veel gemakkelijker om in die kleine spleten te komen en druppels te voorkomen. Neem echter even de tijd om het aan te brengen, met lichte en gelijkmatige lagen. Bereid u voor zoals u dat bij elke verfklus zou doen: maak het goed schoon en schuur lichtjes om de verf te helpen hechten. Je kunt een spuitprimer gebruiken en daarna op zijn minst een paar lagen matte of krijtspuitverf.

Tweekleurig kleurenschema

Luxe huisvitrine interieur woonkamer met open haard
Luxe huisvitrine interieur woonkamer met open haard

Update een Frans provinciaal bureau of tafel met een tweekleurig kleurenschema. U kunt dat doen door de verf van de bovenkant te verwijderen met een verfafbijtmiddel uit de bouwmarkt. Beits de bovenkant en beschilder de poten of het onderste gedeelte met elke gewenste schildermethode. Werk alles af met een blanke topcoat. Deze stijl komt het beste tot zijn recht met een neutraal gekleurde verf, omdat dat het hout van het blad echt laat zien.

Neutrale kleuren voor een moderne Franse provinciale uitstraling

Witte, luxe vitrineslaapkamer met kroonluchter
Witte, luxe vitrineslaapkamer met kroonluchter

Je kunt Franse provinciale meubels schilderen in neutrale kleuren die bij je muren passen, om het een super modern gevoel te geven. Blijf bij dezelfde kleurenfamilie, vaak tinten wit of ivoor, zodat de details van het meubilair (in plaats van de kleur) centraal staan. Matte verf werkt hier ook goed, vooral als je muren ook een matte afwerking hebben.

Contrasterende accentkleuren

Franse Provinciale Koninklijke Marineblauwe Slaapkamer Credenza Buffet
Franse Provinciale Koninklijke Marineblauwe Slaapkamer Credenza Buffet

Omdat de details een groot deel uitmaken van de aantrekkingskracht van deze stijl, is een cool verfidee voor Frans Provinciaal meubilair het gebruik van een donkere kleur voor het grootste deel van het meubel en het toevoegen van gouden of lichtgekleurde accenten aan de decoraties. Dit vergt een vaste hand, maar het is niet bijzonder moeilijk. Verf het meubilair zoals je normaal zou doen en gebruik vervolgens een klein penseel om de accenten aan te brengen. Als u echt gedetailleerd werk wilt doen, kunt u zelfs een verfpen gebruiken. Zodra alles droog is, moet je het stuk bedekken met een heldere toplaag.

Geschilderde kleurblokdecoratie

Prachtig dressoir in Franse provinciale stijl
Prachtig dressoir in Franse provinciale stijl

Een andere manier om het uiterlijk van geschilderde Franse provinciale stukken bij te werken is met kleurblokken. Verf het grootste deel van het stuk in één kleur en zodra dat is uitgehard, gebruikt u schilderstape om het af te plakken. Breng vervolgens een andere contrasterende kleur aan. Omdat de rechte lijnen van colour blocking contrasteren met de rondingen en versieringen in de stijl van het meubel, is dit meteen een update. Vergeet niet nieuwe hardware toe te voegen.

Wrijftransfers of decoupage

Meubeltransfers wrijven
Meubeltransfers wrijven

Omarm de rondingen en de sierlijke stijl van Frans provinciaal meubilair door er nog meer decoratie aan toe te voegen. Je kunt rub-on-transfers ophalen op Etsy of in een handwerkwinkel en deze vervolgens op het meubilair aanbrengen. Decoupage is een andere optie. Knip gewoon een afbeelding uit die je leuk vindt en gebruik Mod Podge uit de hobbywinkel om deze aan te brengen (eenvoudige instructies staan op de fles). Verzegel het meubilair daarna altijd met een blanke lak.

Tips voor het kiezen van Frans provinciaal meubilair voor een make-over

Niet alle vintage meubels zijn geschikt voor een make-over. Bepaalde stukken werken beter dan andere.

  • Zoek naar nuttige meubels. Onderdelen met een praktische functie zijn veel betere kandidaten voor upcycling.
  • Kies waar mogelijk volledig hout. Sommige Franse provinciale artikelen zijn gemaakt van melamine, laminaat en andere kunststoffen. Hoewel het niet onmogelijk is, is het moeilijker om stukken te veranderen die niet van hout zijn.
  • Zorg ervoor dat het item stevig is. De tijd kan de staat van vintage meubels beïnvloeden, vooral als het meubelstuk in het begin niet zo goed is gemaakt. Controleer je keuzes op wiebels, scheuren en andere problemen met de staat.
  • Als je met een penseel schildert, zoek dan naar een stuk dat niet te complex is. Snijwerk en veel gedetailleerde textuur kunnen het moeilijker maken om een druppelvrije afwerking te krijgen.

Gebruik één stuk of meerdere

Bijgewerkte vintage Franse Country-stukken zijn een geweldige manier om je huis een Boho-look te geven waar iedereen dol op zal zijn. Gebruik één of meerdere onderdelen om de sfeer te creëren die jij wilt, en experimenteer met veel verschillende doe-het-zelf verfklussen en updates.

Aanbevolen: