22 stijlvolle ideeën om een moderne bewaarkamer te versieren

Inhoudsopgave:

22 stijlvolle ideeën om een moderne bewaarkamer te versieren
22 stijlvolle ideeën om een moderne bewaarkamer te versieren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Dit designdetail werd populair in de koloniale tijd, toen gezinnen de ruimte in hun huis gebruikten voor warmte, en maakt nu een luxe comeback. Een bewaarkamer is traditioneel een kleine kamer vlak bij de keuken van een huis, die voorheen diende als een ruimte waar het gezin samenkwam en zelfs sliep bij de warmte van de kachel. Je kunt deze trendy toevoeging aan je huis proberen om een gezellige en gastvrije sfeer aan je ruimte toe te voegen. Nieuwe ideeën voor bewaarruimtes en designtrends zullen van uw huis het onderhoudende centrum van de buurt maken, terwijl uw vrienden en familie de ruimte gebruiken om rond te hangen, te ontspannen en u zelfs gezelschap te houden tijdens het bereiden van een ma altijd.

Bied kleine zitmogelijkheden aan

Afbeelding
Afbeelding

De meeste bewaarkamers zijn kleinschalig en bedoeld om gezellig en gemoedelijk te zijn. Zorg voor een paar kleine zitplekken in uw bewaarruimte, zodat familie en gasten een praatje kunnen maken terwijl ze uw diner zien samenkomen. Een kleine bank of loveseat is een gezellige keuze voor een uitnodigende logeerkamer.

Inclusief stoelen met accenten

Afbeelding
Afbeelding

Voor een formele uitstraling of om ruimte te besparen zijn accentstoelen in uw bewaarkamer functioneel en stijlvol. Combineer ze met een kleine tafel en draai ze naar binnen of naar andere meubelstukken toe om een gesprek te stimuleren.

Gebruik zachte, neutrale kleuren

Afbeelding
Afbeelding

Je wilt dat je bewaarruimte aansluit bij het kleurenpalet in je keuken of eetkamer en tegelijkertijd aanvoelt als een rustig en rustgevend toevluchtsoord. Gebruik zachte, neutrale kleuren om de stijl eenvoudig en elegant te houden. Lichtgrijs, crème of een zachte beige tint voegen een vleugje kleur toe aan uw bewaarruimte.

Een gezellig vloerkleed toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Vergroot de gezelligheid in uw bewaarkamer met een zacht en comfortabel vloerkleed. Zoek naar een eenvoudig patroon of een neutrale effen stof die bij uw meubilair past. Zorg ervoor dat uw vloerkleed de juiste maat heeft voor de kamer, idealiter groot genoeg om aan alle kanten op de voorste helft van uw meubelstukken te passen.

Schuif in een doorsnede

Afbeelding
Afbeelding

Als uw bewaarruimte ruim is, biedt een doorsnede talloze zitmogelijkheden voor familie en gasten. Kies een comfortabele stof in een neutrale kleur en complementeer die met een paar accentstoelen en veel zachte kussens.

Maak gebruik van natuurlijk licht

Afbeelding
Afbeelding

Wanneer u kunt profiteren van natuurlijk licht in uw huis, zal dit uw interieur onmiddellijk naar een hoger niveau tillen. Maak gebruik van eventuele ramen of natuurlijk licht in uw bewaarruimte. Kies raambekleding die gemakkelijk opengaat en plaats uw meubels indien mogelijk bij de ramen. Natuurlijk licht is het perfecte decor voor een middagje lezen of een gezellig brunchfeest op zaterdag.

Kies een kleurrijke bank

Afbeelding
Afbeelding

Zelfs als het grootste deel van je interieur neutraal is, kan een vleugje kleur een enorme impact hebben. Kies een kleurrijke bank voor uw bewaarkamer om een beetje plezier aan de ruimte toe te voegen. Rijk groen, levendig blauw en blozend roze zijn allemaal opwindende keuzes die uw kamer zullen verlaten met een opvallend detail om gasten aan het praten te krijgen.

Versieren met planten

Afbeelding
Afbeelding

Breng een beetje leven in uw bewaarruimte met levendig groen. Een paar potplanten of bomen voegen een natuurlijke kleur en textuur toe aan uw ruimte. Zelfs een vaas vol verse bloemen op de salontafel zal je bewaarkamer meteen aankleden.

Gebruik vintage meubels

Afbeelding
Afbeelding

Als je hulde wilt brengen aan de originele stijl van de bewaarkamer, zoek dan naar leuke vintage stukken. Hoesstoelen, een bank op pootjes en sierlijke tafels passen perfect bij de architectonische geschiedenis van de bewaarkamer.

Gebruik boeken voor decoratie

Afbeelding
Afbeelding

Je bewaarkamer kan dienst doen als kleine bibliotheek met het juiste ontwerpplan. Vul alle beschikbare planken met je verzameling geweldige boeken. Breng middagen door met verdwalen in een boek of geef dinergasten de perfecte weergave van gespreksstarters.

Probeer frisse witte details

Afbeelding
Afbeelding

Voor een tijdloze, frisse en strakke uitstraling geeft een kleurenpalet met een overvloed aan wit uw bewaarruimte een prachtig leeg canvas. Kleine decoratieve details of kleuraccenten vallen op tegen een ondergrond van witte muren, meubels en stoffering.

Gebruik een donker en humeurig kleurenschema

Afbeelding
Afbeelding

Voor gezellige sfeer en elegante stijl, probeer een donker en humeurig kleurenpalet in uw bewaarkamer. Diepe blauwtinten, gedempte paarse tinten en veel donkere neutrale tinten zijn verfijnd en uitnodigend. Accent met rijke tinten roest, olijfgroen of diep blauwgroen voor een levendige maar toch klassieke kleurencombinatie.

Gebruik hedendaagse vormen

Afbeelding
Afbeelding

Breng een moderne stijl in uw woonkamer met meubelstukken in verschillende eigentijdse vormen. Ronde stoelleuningen, zachte randen aan verlichtingsarmaturen en geometrische kunst zorgen ervoor dat uw kamer overloopt van eigentijdse flair.

Voeg rotan- of rieten details toe

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel je misschien aarzelt om trendy materialen of zwaardere texturen in je woonkamer of familiekamer te proberen, is een bewaarkamer een geweldige ruimte om iets ongewoons te proberen. Rotan- en rieten meubelen blijven aan populariteit winnen in de wereld van woningontwerp, en het lijkt erop dat ze nog een hele tijd zullen blijven bestaan. Probeer leuke stoelen met deze ruwere materialen toe te voegen voor een dynamische ruimte die nog steeds uitnodigend en comfortabel is voor gasten.

Inclusief luxe elementen

Afbeelding
Afbeelding

Creëer een luxe ontsnapping direct naast je keuken door een paar luxe details in het ontwerp van je bewaarruimte te verweven. Probeer glamoureuze elementen zoals gouden accenten, veel glas, fluweel of zijde, en zelfs edelstenen of marmeren details voor een kamer waarin uw familie en gasten zich koninklijk voelen.

Een feature-wall toevoegen

Afbeelding
Afbeelding

Voeg een beetje textuur of leuke kleur toe aan uw bewaarkamer met een opvallende muur. Blootliggende baksteen of een lattenmuur voegt textuur en beweging toe aan de ruimte. Opvallend behang of paneellijstwerk tilt uw ruimte naar een hoger niveau met visuele details en architectonische kenmerken.

Gebruik een ruimte naast uw eetkamer

Afbeelding
Afbeelding

Als je geen specifieke kamer in de buurt van je keuken hebt, kun je een deel van je eethoek als bewaarruimte gebruiken. Gebruik een vloerkleed om ruimtes te scheiden en plaats meubels in een vierkante of U-vorm met de achterkant naar de eetkamer gericht. Moedig gasten aan om te loungen en te ontspannen terwijl de ma altijden worden bereid.

Gebruik een hoek of nis

Afbeelding
Afbeelding

Als je weinig ruimte hebt of niet een hele kamer voor één doel kunt gebruiken, kun je een hoek of nis als bewaarruimte gebruiken. Een gezellig hoekje in uw woonkamer of een nis in uw keuken is perfect voor een mini-bewaarruimte. Schuif een bank, stoelen en zelfs een tafeltje erin om de ruimte uitnodigend te maken.

Voeg gezelligheid toe met een open haard

Afbeelding
Afbeelding

Een centrale focus in een bewaarruimte is ideaal voor het sturen van ontwerpinspiratie en het trekken van de aandacht van uw gasten. Trek mensen naar uw bewaarruimte met een gezellige open haard. Richt uw meubelstukken op de betreffende plek en zorg ervoor dat er een warm vuur brandt op koude nachten.

Coördineer met uw eetkamer en keuken

Afbeelding
Afbeelding

Houd uw woonruimtes samenhangend door het ontwerp van uw keuken of eetkamer te combineren met uw bewaarruimte. Gebruik dezelfde accentkleuren, neem texturen of materialen over en laat dezelfde ontwerpstijl van kamer naar kamer stromen.

Gebruik een open plattegrond

Afbeelding
Afbeelding

Als uw huis een open plattegrond heeft, zorg er dan voor dat deze opstelling perfect werkt als aanvulling op uw bewaarkamer. Transformeer uw ruimte door een bewaarruimte in de buurt van de ramen van uw eetkamer of keuken toe te voegen. Kies formele details om de ruimte opzettelijk en luxueus te laten aanvoelen. Maak gebruik van architectonische details en gebruik vloerkleden of scheidingswanden om de illusie van aparte kamers te creëren.

Kies een kamer met uitzicht

Afbeelding
Afbeelding

Je bewaarkamer zal nog uitnodigender zijn als deze een spectaculair uitzicht biedt. Profiteer van een ruimte met een dakraam, balkon, afgeschermde veranda of groot raam.

Creëer de perfecte amusementsruimte

Afbeelding
Afbeelding

Geef gasten een klein toevluchtsoord of creëer de perfecte ontbijtlounge met een vernieuwde draai aan de traditionele bewaarruimte. Met leuke ontwerpideeën en tips van experts voelt uw bewaarkamer aan als een eersteklas onderdeel voor al uw etentjes en vakantiebijeenkomsten.

Aanbevolen: