Hoe kunnen we mobiele telefoons gebruiken om ons veilig te houden?

Inhoudsopgave:

Hoe kunnen we mobiele telefoons gebruiken om ons veilig te houden?
Hoe kunnen we mobiele telefoons gebruiken om ons veilig te houden?
Anonim
Vrouw op mobiele telefoon
Vrouw op mobiele telefoon

Met de komst van de smartphone worden mobiele telefoons om allerlei redenen gebruikt, maar hoe kunnen we mobiele telefoons gebruiken om ons veilig te houden? Ze zijn inmiddels veel verder gegaan dan alleen mobiele telefoons om te bellen, maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat ze ook op een flink aantal manieren kunnen worden gebruikt om je te beschermen.

Extra gebruik van een mobiele telefoon

Het v alt te betwijfelen dat toen Dr. Martin Cooper in 1973 de eerste mobiele telefoon gebruikte, hij enig idee had dat deze uiteindelijk voor veel meer dingen zou worden gebruikt dan alleen telefoongesprekken. Met de komst van smartphones worden telefoons nog minder gebruikt om te bellen of gebeld te worden. Het zou passender zijn om ze handcomputers te noemen, omdat tegenwoordig steeds meer mensen hun mobiele telefoon daarvoor gebruiken. Andere manieren waarop mobiele telefoons worden gebruikt zijn:

  • Internet
  • GPS
  • E-mail
  • Sms'en
  • Camera's
  • Kalender

Maar hoe kunnen we mobiele telefoons gebruiken om ons veilig te houden?

Mobiele telefoons zijn een noodzaak geworden in de huidige samenleving, met alles wat ze kunnen, maar hoe kunnen we mobiele telefoons gebruiken om ons veilig te houden? Er zijn meer manieren dan je zou verwachten, van voor de hand liggend tot niet zo voor de hand liggend.

Roep om hulp

De meest voor de hand liggende manier om uw mobiele telefoon veilig te gebruiken, is door deze te gebruiken om hulp te bellen. 911 is slechts drie knoppen verwijderd, maar noodnummers kunnen in uw telefoon worden voorgeprogrammeerd, zodat deze slechts één nummer verwijderd is. Het is ook een goed idee om de nummers van uw goede vrienden en familie ook voorgeprogrammeerd te hebben. Zelfs als u niet in direct gevaar verkeert, kunnen angsten soms de indruk wekken dat dit wel het geval is. Een geruststellende stem aan de andere kant van de lijn is soms alles wat nodig is.

Doe alsof je om hulp roept

Zelfs als u op dat moment niet in direct gevaar verkeert, kan uw telefoon om dezelfde redenen nog steeds werken. Als u niets is overkomen, maar u bent bang dat dit wel kan gebeuren, kunt u uw mobiele telefoon tegen uw oor houden en praten alsof er iemand aan de andere kant van de lijn luistert. Niemand zal er iets van weten, en potentiële aanvallers zullen op zoek gaan naar een ander slachtoffer, iemand die zich minder bewust is.

Help u uw auto te vinden

Mobiele telefoons kunnen u helpen uw auto te vinden, zodat u niet alleen ronddwa alt door de gangpaden van een parkeerplaats of parkeergarage. Er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. U kunt een notitie voor uzelf typen, een foto maken van waar u bent, of een telefoonapp gebruiken die al het werk voor u doet. Vaak maakt de telefoon-app gebruik van een soort GPS om u te helpen uw auto te onthouden en te lokaliseren.

Gebruik als GPS

Zoals hierboven vermeld, worden veel telefoons tegenwoordig geleverd met een GPS-systeem. Soms is de service gratis en soms zijn er kosten aan verbonden. Het biedt veel meer mogelijkheden om u veilig te houden dan alleen het vinden van uw auto. Het zal ook helpen voorkomen dat u verdwa alt. Als u zich niet op uw gemak voelt in het gebied waar u doorheen reist, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u strandt. U kunt niet alleen uw bestemming vinden, maar ook nabijgelegen benzinestations, restaurants, hotels en meer vinden.

Gebruik als wapen

Hoewel een mobiele telefoon misschien niet gemakkelijk herkenbaar is als wapen, kan hij zeker als zodanig worden gebruikt. Ze zijn zo hard dat ze je aanvaller zeker schade kunnen toebrengen, afhankelijk van welke zachte of gevoelige gebieden je ermee aanv alt. Hoewel het je telefoon kapot kan maken, kan het ook je leven redden.

Smartphone=Veilige telefoon

Als antwoord op de vraag hoe mobiele telefoons u veilig kunnen houden: hoe meer gadgets en apps u op uw telefoon heeft, hoe beter. Houd ze echter niet verborgen. Je telefoon zal je het beste helpen, hoe dichter hij bij je is. Houd hem bij de hand, houd hem dicht bij je en houd hem zichtbaar.

Aanbevolen: