3 manieren om azijngeuren te neutraliseren na het schoonmaken

Inhoudsopgave:

3 manieren om azijngeuren te neutraliseren na het schoonmaken
3 manieren om azijngeuren te neutraliseren na het schoonmaken
Anonim

Houd je van de reinigende kracht van azijn, maar haat je de geur? Probeer deze tips en trucs om snel van de azijngeur af te komen.

Vrouw met azijn en citroen die glazen kom thuis schoonmaakt
Vrouw met azijn en citroen die glazen kom thuis schoonmaakt

Je bent nieuw in het natuurlijke schoonmaakspel. Je hebt een nieuw recept voor witte azijn geprobeerd, en godzijdank, de geur doet je ogen tranen. Nu er binnenkort gasten langskomen, kun je je huis niet naar een augurkenfabriek laten ruiken. Maak je geen zorgen! Krijg een paar tips en trucs om van die azijngeur af te komen voor en na het schoonmaken.

Hoe zich te ontdoen van de geur van azijn na het schoonmaken

Azijn is een krachtige natuurlijke reiniger, maar het aroma is absoluut onderscheidend en voor sommigen stinkend. Gelukkig kun je de geur vrij snel neutraliseren.

Neutraliseer het

Voeg een kopje baking soda toe aan een slowcooker. Vul het met een paar kopjes water. Steek de stekker in het stopcontact, zet hem op een lage stand en zet hem ongeveer 30 minuten in de kamer met de azijngeur. Zorg ervoor dat je de deksel van de slowcooker laat, zodat de baking soda zijn werk kan doen.

Absorbeer het

Doe zuiveringszout of koffie in een kom. Laat het 30 minuten zitten terwijl u een wandeling maakt. Het zal werken om de stank te absorberen terwijl je weg bent.

Masker het met een ander aroma

Ben jij een fan van Scentsy? Is jouw etherische oliespel sterk? Nu is het tijd om die vaardigheden op de proef te stellen. Verspreid uw favoriete essentiële oliën. Zet je waxmelts aan. Pak je Glade-plug-ins. Steek een geurkaars aan. Laat je favoriete aroma's de lucht vullen en maskeer de geur van witte azijn terwijl het droogt. Als je weinig schoonmaakmiddel gebruikt, duurt het gelukkig maar 15-20 minuten voordat de geur is verdwenen.

Maak een doe-het-luchtverfrisser

Ren naar je keuken en maak een doe-het-zelf-luchtverfrisser om de geur te maskeren. De recepten zijn eenvoudig en geven je huis een heerlijke lichte geur. Een persoonlijke favoriet is het vanillerecept.

Sudderen Citrus

Snijd een paar citroenen in stukken en doe ze in een pan met een paar kopjes water. Laat ze op het fornuis sudderen terwijl u zich klaarmaakt voor de gasten. Je ruikt een heerlijke citrusgeur.

Lucht het uit

Een andere geweldige optie om de azijngeur uit te roeien, is door dingen te laten luchten. Zet de ventilatoren aan, open de ramen en laat de natuur zijn werk doen. Niet alleen zal de bloedsomloop alles uitdrogen, maar je huis zal ook een verkwikkende geur van frisse lucht hebben.

Droog het gebied

Pak je boxventilatoren, handdoeken en föhn. Plaats het in de buurt van het meubilair, de vloer of de matras die u met azijn hebt bespoten. De circulerende lucht helpt de azijn te drogen en de geur uit de lucht te verwijderen.

Gebruik de luchtontvochtiger of centrale lucht

Zet de airconditioning aan in de zomer en de luchtontvochtiger in de winter. Deze zullen helpen om het water uit de lucht te trekken, en dat is waar die geur zich aan vastklampt.

Verminder de azijngeur in schoonmaakmiddelen

Je hebt gehoord over de reinigende kracht van azijn, maar je houdt niet van de geur - helemaal niet. Dat betekent niet dat u het vooruitzicht van schoonmaken met azijn uit het raam moet gooien. Het betekent dat je het effectief moet gebruiken, zodat het de minste impact heeft op je snuffelaar. Er zijn een paar dingen die je kunt proberen.

Gebruik appelazijn

Appelciderazijn voegt appelaroma toe aan de mix. Daarom vinden sommige mensen het minder vervelend of scherp dan de scherpe geur van witte azijn. Omdat beide goed werken bij het schoonmaken, kun je in elk doe-het-zelf-schoonmaakrecept appelciderazijn vervangen door witte azijn. Vergeet niet dat appelciderazijn ook scherp is, dus probeer het eens uit om er zeker van te zijn dat je er mee om kunt gaan.

Voeg zuiveringszout toe aan de reiniger

Zuiveringszout elimineert geurtjes. Je kunt het dus toevoegen aan je witte azijnbrouwsel om een deel van de geur te verwijderen. Weet dat azijn en zuiveringszout een reactie veroorzaken als ze voor het eerst worden gemengd, dus wees niet verrast. Je kunt ook zuiveringszout toevoegen aan de plek die je hebt schoongemaakt en laten drogen om de geur te absorberen. Beide methoden kunnen helpen tegen de geur van witte azijn.

Voeg citrus of essentiële citrusoliën toe

Ben jij een fan van de frisse citroen? Hoe zit het met de verfrissende geur van sinaasappels? Probeer deze aan uw schoonmaakmiddel toe te voegen om de geur van de azijn te verdoezelen. Citroenen, limoenen en sinaasappels werken prima als zelfstandige reinigers. Voeg wat citroensap toe aan uw witte azijnreinigingsspray om een deel van het pittige, scherpe aroma te neutraliseren. Als je geen citroensap hebt, probeer dan etherische olie van limoen, sinaasappel, grapefruit of mandarijn aan de mix toe te voegen.

Verdun uw azijnreiniger

Appelciderazijn serveren in glazen flessen met rode appels op de achtergrond.
Appelciderazijn serveren in glazen flessen met rode appels op de achtergrond.

Oprechte witte azijn werkt als een krachtig zuur om de meeste rommel op te ruimen, maar je hoeft het niet puur te gebruiken. In veel recepten wordt zelfs aanbevolen om het met water te snijden. Een 1:1 mengsel van witte azijn en water is lang niet zo scherp. Voeg een paar druppels citroen toe en het kan zijn dat je de witte azijn helemaal niet meer ruikt.

Gebruik minder schoonmaakmiddel

Dit is een grote. Mensen denken vaak dat ze het gebied moeten verzadigen, omdat ze een natuurlijk schoonmaakmiddel gebruiken. Dat doe je niet. Minder is meer in het schoonmaakspel. Gebruik niet meer schoonmaakmiddel dan nodig is om de geur of vlek te verwijderen. Minder schoner betekent een snellere droogtijd, en zodra de azijn droog is, is de geur verdwenen.

Belangrijke dingen om te onthouden

Azijnaroma's na het schoonmaken zijn van voorbijgaande aard; ze zullen snel vervagen. En omdat azijn zo'n geweldige natuurlijke reiniger is, kan het de moeite waard zijn om 30 tot 60 minuten azijnaroma te gebruiken.

  • Azijn is voor ongeveer 80% effectief in het doden van ziektekiemen, dus het is een goed hulpmiddel om in je schoonmaakarsenaal te hebben.
  • Less is more met elk schoonmaakproduct, inclusief azijn. Gebruik zo min mogelijk azijn waarmee je wegkomt om geurtjes te minimaliseren.
  • Als je de azijn met lichte hand gebruikt, verdwijnt het aroma binnen 30 tot 60 minuten vanzelf, vooral op vaste oppervlakken. Als het op een zacht oppervlak staat, kan het een dag of zo duren.
  • Luchtcirculatie kan ervoor zorgen dat het azijnaroma sneller verdwijnt.
  • Het azijnaroma verdwijnt als het droog is.

Eenvoudige trucs om van de geur van witte azijn af te komen

Helaas is er geen manier om de geur van witte azijn volledig te elimineren als je het als schoonmaakmiddel gebruikt. Het is een afweging van het volgen van de natuurlijke route. Er zijn echter veel manieren om de geur te verminderen en zelfs te maskeren. Haal het schoonmaken met azijn dus niet van tafel voordat je dit een keer hebt geprobeerd.

Aanbevolen: