12 manieren om het leven te vereenvoudigen, zodat u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is

Inhoudsopgave:

12 manieren om het leven te vereenvoudigen, zodat u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is
12 manieren om het leven te vereenvoudigen, zodat u zich kunt concentreren op wat het belangrijkst is
Anonim

Maak het ouderschap eenvoudiger en haal meer uit elke dag met een paar slimme strategieën.

jong gezin op de bank
jong gezin op de bank

Als je het gevoel hebt dat je te veel taken hebt en niet genoeg tijd, ben je niet de enige. Het leven kan hectisch worden, maar er zijn enkele eenvoudige strategieën die je kunnen helpen het een beetje makkelijker te maken.

Gebruik deze tips om uw werklast te verminderen, prioriteit te geven aan uw gezinstijd en geestelijke gezondheid, en u voor te bereiden op de drukke momenten. Ze zullen het ouderschap vereenvoudigen en je meer tijd en energie geven.

1. Ruim uw huis op en verminder speelgoed

De meesten van ons hebben de uitdrukking 'less is more' gehoord. Deze uitspraak kan niet méér waar zijn als het gaat om het speelgoed van uw kind. Uit onderzoek blijkt zelfs dat hoe minder opties een kind heeft, hoe gerichter het spel zal zijn en hoe creatiever het spel zal worden.

Vergeet ook je spullen niet! Als je de tijd die nodig is om elke dag op te ruimen wilt verkorten, denk er dan over na om de snuisterijen die geen betekenis hebben, weg te doen. Misschien kunt u uw ruimte opener maken door meubels te verwijderen die u niet gebruikt, of items die u alleen met de hand kunt wassen doneren (tenzij ze sentimentele waarde hebben). Je kunt prioriteit geven aan wat je nodig hebt en de rest inpakken of weggooien om de rommel te verminderen.

2. Probeer gezinsma altijdplanning

Of je het nu één keer per week of één keer per maand doet, overweeg om specifieke dagen te plannen om eten voor de week te bereiden. Stoofschotels, soepen en quiches zijn fantastische opties om te maken en vervolgens in te vriezen voor later. Door dit regelmatig te doen, kunt u deze ma altijden eenvoudigweg in de oven of magnetron zetten en dineren zonder voorbereiding en beperkte schoonmaak op de dag dat u ze serveert.

Om het meeste uit uw ma altijdplanning te halen, verdeelt u zowel individuele als groepshoeveelheden, zodat u alleen kookt wat u nodig heeft en verspilling beperkt.

Het kan ook nuttig zijn om je vlees direct na aankoop klaar te maken. Maak bijvoorbeeld de hamburgerpasteitjes van tevoren, snijd het vet van uw kip voordat u deze invriest en verdeel uw porties om de ontdooitijden te beperken. Deze kleine stappen kunnen veel tijd besparen voor drukke gezinnen.

Handige hack

Denk erover na om in een vacuümsealer te investeren. Deze machines verlengen de levensduur van uw voedsel en kunnen vriesbrand helpen voorkomen.

3. Koop gezinsbenodigdheden in bulk

Als je het beu bent om meerdere keren per week naar de winkel te rennen, overweeg dan om je aan te melden voor een lidmaatschap bij groothandels zoals Costco of Sam's Club. Hierdoor kunt u grotere porties kopen, een voorraad aanleggen en besparen op de artikelen die u regelmatig gebruikt.

4. Overweeg automatische verzending en boodschappenbezorging

Denk na over alle items die je regelmatig koopt. Heb je huisdieren? Drink jij elke dag flessenwater? Is koffie jouw kryptoniet? Vraag jezelf nu af: welke items zijn beschikbaar in maandelijkse abonnementen?

Bedrijven als Chewy, Sierra Springs en Trade bezorgen deze goederen elke maand rechtstreeks bij u thuis. Zodra u uw bestelling heeft geplaatst, hoeft u er nooit meer aan te denken deze artikelen opnieuw te kopen!

Je kunt er ook familieleden bij betrekken: leg gewoon een notitieboekje en een pen op je koelkast. Laat gezinsleden de lijst gedurende de week aanvullen en stel een vaste winkeldag in. Als u een deadline heeft voor wanneer artikelen moeten worden toegevoegd, kunt u uw bestelling elke week op dat aangegeven tijdstip plaatsen.

Snelle tip

Onderzoek toont aan dat de gemiddelde Amerikaan elke maand €314 uitgeeft aan impulsaankopen. Zelfs met bezorgkosten en fooien bespaar je waarschijnlijk nog steeds geld met de bezorging van boodschappen door het aantal impulsaankopen te verminderen.

5. Voer vandaag taken uit die morgen zullen helpen

Als je begint te ontspannen voor de nacht, denk dan aan de volgende dag. Wat moet er gedaan worden? De baby moet gevoed worden, dus de flessen moeten gewassen worden. De kinderen moeten naar school, dus controleer de weersvoorspelling, zoek hun kleding uit en bereid de avond ervoor hun lunch klaar.

Je kunt het schoonmaken en strijken uitstellen, maar er zijn bepaalde taken die moeilijker zijn als je haast hebt. Zet deze items bovenaan je to-do-lijst voordat je naar bed gaat.

6. Geef uw kinderen enige verantwoordelijkheid

Als uw kind of kinderen oud genoeg zijn om de basisrichtlijnen te begrijpen en op te volgen, zijn ze waarschijnlijk oud genoeg om enige verantwoordelijkheid binnen het huishouden te nemen. Zelfs een tweejarige kan afval weggooien, de was in de mand doen en zijn speelgoed oprapen. Verdeel uw dagelijkse taken, neem een deel van de druk van uzelf weg en geef uw kinderen wat verantwoordelijkheid!

kind doet de was met papa
kind doet de was met papa

7. Geniet elke dag van de tijd buiten

Genieten van wat frisse lucht is niet alleen goed voor geest en ziel, het is ook een geweldige manier om gezond te blijven en tegelijkertijd je kinderen uit te putten! Dit kan dutjes en bedtijden gemakkelijker maken. Niet alleen dat, maar het geeft je ook een korte pauze van je vele verantwoordelijkheden.

Een manier om dit te doen is door elke dag een tijd vast te stellen om buiten door te brengen. 30 minuten of meer kan een goede hoeveelheid tijd zijn. Maak een gezinswandeling, speel voetbal in de achtertuin, ga naar het plaatselijke zwembad voor een snelle duik, of ren zelfs naar het winkelcentrum om snel te winkelen.

8. Maak de hele dag schoon

Het is verbazingwekkend hoe snel dingen zich opstapelen als er meerdere mensen in je huis wonen. In plaats van te wachten tot er zich een enorme puinhoop ophoopt, kun je het schoonmaken terwijl je bezig bent. We houden bijvoorbeeld van deze eenvoudige manieren om de rommel van het dagelijkse gezinsleven te vereenvoudigen:

  • Begin elke dag met het opmaken van je bed. Deze kleine taak kan een sneeuwbaleffect op de productiviteit veroorzaken.
  • Laat iedereen vóór schooltijd vuile kleren ophalen en deze direct in de was doen. Schakel hem vervolgens in voordat u vertrekt.
  • Maak er een regel van dat de vaat moet worden afgespoeld en in de vaatwasser moet worden geplaatst zodra de ma altijd of het tussendoortje klaar is.
  • Verwijder rommel zodra deze zich voordoet.
  • Als laatste: als u het zich kunt veroorloven, investeer dan in een Roomba en laat hem dagelijks draaien. (Als u geen Roomba kunt krijgen, overweeg dan om elke avond de belangrijkste ruimtes snel te vegen of te stofzuigen).

9. Stel een uiterste tijdstip in voor iedereen

Als je nooit stopt met bewegen, word je gek. Iedereen – zowel ouders als kinderen – heeft na een lange dag tijd nodig om op te laden. U kunt dit eenvoudig bereiken door elke avond voor het slapengaan een ontspanningsmoment voor het hele gezin in te stellen. Kies een uiterste tijdstip voor werk- en schoolprojecten en stel een dagelijks alarm in om ervoor te zorgen dat u deze rustperiode respecteert.

Als deze waarschuwing afgaat, lees dan dertig minuten een boek voor uw kind, speel een bordspel of praat bij over de dag van iedereen. Ga vervolgens over op uw normale bedtijdroutine. Als je kinderen eenmaal slapen, maak dan ook tijd vrij om je op jezelf te concentreren.

Neem dertig minuten extra de tijd om een lang bad te nemen, je uit te rekken, te mediteren, een uurtje alleen door te brengen met je partner, een goed boek te lezen of gewoon een aflevering van je favoriete programma te kijken. Deze toevoeging aan uw dagelijkse routine kan u en uw kinderen helpen een goede mindset te hebben voor de volgende dag.

10. Leer nee zeggen

De zorg voor meerdere mensen, een huis en huisdieren terwijl je werkt en jongleren met ieders agenda is VEEL. Zorg ervoor dat er geen burn-out bij ouders ontstaat. Denk na over wat er echt toe doet en waar op kan worden bezuinigd. De beste manier om het ouderschap te vereenvoudigen is het verwijderen van onnodige activiteiten en taken.

Als je geen tijd hebt om kostuums te maken voor het schooltoneelstuk, meld je dan niet aan als vrijwilliger. Als het te overweldigend is om met het hele gezin op vakantie te zijn, laat uw gezin dan weten dat iemand anders dit jaar de gastheer moet zijn. Kom op voor uw behoeften en wees niet bang om nee te zeggen tegen bepaalde taken.

11. Zorg ervoor dat u een noodtas bij de hand heeft

Elke ouder weet dat er ongelukken gebeuren, afspraken lang duren en dat de best opgestelde plannen zelden lijken uit te komen. Ga met gemak om met deze ongelukkige momenten door ervoor te zorgen dat u op alles voorbereid bent. Dit kan worden bereikt door een noodtas klaar te maken.

  • Zorg voor schone kleding voor elk kind en houd extra luiers en doekjes bij de hand.
  • Zorg voor een voorraad eiwitrijke snacks, water en flesvoeding.
  • Zorg voor een of twee speciale tasjes om je kinderen te vermaken op deze onverwachte momenten.
  • Vergeet de daadwerkelijke noodbenodigdheden niet - deze omvatten pleisters, antiseptische doekjes, antibiotische zalf, pincetten en Tylenol of Motrin.

Bewaar deze benodigdheden vervolgens in de kofferbak van uw auto. Dit kan ouderschapsmomenten vereenvoudigen die normaal gesproken behoorlijk hoofdpijn opleveren.

12. Houd een maandelijkse familiebijeenkomst

Een andere fantastische manier om het gezinsleven te vereenvoudigen is ervoor te zorgen dat iedereen op één lijn zit. Wat staat er op ieders schoolkalender? Van welke buitenschoolse activiteiten genieten de kinderen, wat niet, en wat hopen ze in de toekomst te proberen? Heeft uw zoon of dochter moeite met een bepaald vak? Misschien is een bijlesdocent op zijn plaats. Heeft u of uw partner grote werkprojecten op de planning? Laat het ze weten, zodat ze kunnen helpen de achterstand in te halen.

Weten wat er bij iedereen aan de hand is, kan helpen om dubbele boekingsactiviteiten te voorkomen, zorg ervoor dat je hulp hebt als het leven extra druk is en zorg ervoor dat iedereen tevreden is met zijn huidige situatie.

Vereenvoudig het ouderschap door uw tijd te strategiseren

Het vereenvoudigen van het ouderschap begint met een lijst. Vraag uzelf af: wat zijn de dagelijkse taken die absoluut gedaan moeten worden? Wat kan er vervolgens een dag wachten? Wat dacht je van twee dagen? Kun je iets een week uitstellen? Nadat u deze informatie heeft gedetailleerd, maakt u een gezinskalender. Dit kan u helpen het grote geheel te zien en op koers te blijven met wat er gedaan moet worden. Houd er rekening mee dat sommige taken weliswaar noodzakelijk zijn, maar dat andere taken voor een andere keer kunnen worden bewaard, zodat u een beter evenwicht tussen werk en privéleven krijgt.

Aanbevolen: