5 meest waardevolle Nascar-kaarten van legendarische coureurs

Inhoudsopgave:

5 meest waardevolle Nascar-kaarten van legendarische coureurs
5 meest waardevolle Nascar-kaarten van legendarische coureurs
Anonim

Verzamelaars dromen ervan deze zeldzame en dure NASCAR-kaarten te vinden. Hier leest u hoe u aan de slag kunt gaan met uw zoektocht ernaar.

Afbeelding van Dale Earnhardt, NASCAR-coureur
Afbeelding van Dale Earnhardt, NASCAR-coureur

NASCAR is waar snel nooit snel genoeg is en je een geweldige bocht naar links moet maken. Als je denkt aan professionele stockcarraces, denk je zeker niet aan ruilkaarten, maar ze vormen een van de langst bestaande soorten merchandise van NASCAR. Van kaarten van absolute legendes op het hoogtepunt van hun succes tot beginnende coureurs die rubber verbranden met de besten: de meest waardevolle NASCAR-kaarten hebben evenveel persoonlijkheid als de coureurs die ze vertegenwoordigen.

Waardevolle NASCAR-ruilkaarten worden populair

Waardevolle NASCAR-ruilkaarten Geschatte waarde
1988 Maxx Charlotte Dale Earnhardt Sr. Promo $ 49, 999,99
1987 Wereld van Outlaws Jeff Gordon Rookie $500-$1.000
1992 Traks Autograph Series Earnhardt/Petty $ 500
1994 Wielen High Gear Dale Earnhardt Jr. Rookie $100-$300
2018 Panini Silver Prizm Hailie Deegan Rookie $100-$500

Het is belangrijk dat je geen idee krijgt over het afbetalen van je auto of het krijgen van een aanbetaling voor een huis uit de oude verzameling NASCAR-kaarten van je vader. Zelfs beroemde racers als Jimmie Johnson, Jeff Gordon, Richard Petty en de Earnhardts zullen in hun beste staat niet meer dan $ 1.000 opbrengen. Maar deze bekende namen hebben de neiging om de markt op verzoek in het nauw te drijven, waardoor hun kaarten het meeste uit het stel halen.

1988 Maxx Charlotte Dale Earnhardt Sr. Promo

Als je NASCAR alleen maar terloops hebt gezien, is de kans groot dat de enige coureur die je waarschijnlijk kunt noemen Dale Earnhardt Sr is. Earnhardt, bekend als de Intimidator, is de grootste naam in de hele geschiedenis van NASCAR. Hij liet niet alleen een ongelooflijke erfenis na, maar net als veel atleten, acteurs en creatievelingen vóór hem, liet hij een overvloed aan merchandise achter. De duurste van zijn verzamelobjecten bevatten zijn handtekening.

Er gaat niets boven zijn kaart uit 1988, met zijn relaxte portret en iconische snor op het stuur. Ongerepte exemplaren van deze kaarten zullen online gemakkelijk voor ongeveer $ 100- $ 200 worden verkocht, maar de echt speciale exemplaren bevatten zijn handtekening; Vanwege zijn tragische dood halverwege de race is er een eindig aantal van zijn handtekeningen, waardoor deze kaarten onmetelijk waardevol zijn.

Afhankelijk van hoe goed de kaart door de jaren heen bewaard is gebleven en de kwaliteit van de handtekening van Earnhardt, kunnen deze rookie-kaarten online voor verschillende bedragen worden verkocht. Toch is het niet ongebruikelijk dat ze tienduizenden dollars verdienen. Een bijna perfecte kaart met een perfecte handtekening van 10 wordt momenteel bijvoorbeeld op eBay aangeboden voor $ 49.999,99. En hoewel dat misschien absoluut schandalig klinkt, moet je er rekening mee houden dat de kaart ongeveer net zo ongerept en zeldzaam is als voor een Earnhardt-stuk.

1987 Wereld van Outlaws Jeff Gordon Rookie

Voor NASCAR-fans die opgroeiden in de jaren '90 en begin jaren '00 was Jeff Gordon de grote naam die in alle krantenkoppen verscheen voor het winnen van race na race. Hoewel je hem misschien kent van zijn hippe Chevrolet-dagen als racer voor Hendrick Motorsports, zul je het babygezicht en het gevederde kapsel dat je aanstaart op zijn 16-jarige portret-rookie-kaart waarschijnlijk niet herkennen. Hoewel het niet hetzelfde geldbedrag opbrengt als een Earnhardt-kaart, is het een uiterst zeldzame vondst omdat het vele jaren vóór zijn echte doorbraak in de stockcar-races werd uitgebracht. Dus als je deze ongewone kaart uit de World of Outlaws-set vindt, vervaardigd door James International Art, dan wil je misschien $ 500 - $ 1.000 rijker worden.

1992 Traks Autograph Series Earnhardt/Petty

Iedereen die iets over NASCAR weet, weet dat de fans een luid en luidruchtig stel zijn dat niet bang is om van de daken te schreeuwen wie hun favoriete coureurs zijn. Hoewel Richard Petty en Dale Earnhardt Sr. misschien tijdens elke race voor de titel vochten, deelden ze een groep toegewijde fans die goed geld betaalden voor het bezit van dingen die ze aanraakten - en het goede nieuws is dat ze dat nog steeds zullen doen. De Traks Autograph Series uit 1992 is een van de zeldzame NASCAR-merchandise waarin handtekeningen van favoriete coureurs van fans allemaal op dezelfde plek werden gecombineerd. Mensen houden vooral van het duo Earnhardt en Petty, omdat hun handtekeningen wrijven om dominantie op de openhartige foto van de kaart.

Hoewel alle door Traks gesigneerde kaarten de waarde van hun handtekeningen waard zijn, is de Earnhardt & Petty-kaart iets speciaals dankzij hoe waardevol de handtekeningen van de twee legendarische coureurs zijn. PSA schat dat de kaart ongeveer $ 500 waard is, zoals deze ongeclassificeerde kaart in redelijke staat die op eBay staat voor $ 549.

1994 Wielen High Gear Dale Earnhardt Jr. Rookie

Dale Earnhardt Jr. is op zichzelf een enorm getalenteerde coureur en staat tegenwoordig misschien bekend bij de jongeren vanwege zijn podcast en het aansturen van zijn team, JR Motorsports, maar hij brak in 1996 door op het circuit met zijn allereerste race in Myrtle Beach. Maar de kaartenserie Wheels High Gear uit 1994 maakte plaats voor een speciale kaart voor de verwachte opvolger van Earnhardt Sr., die al naam maakte als opkomend coureur.

Beschouwd als zijn rookie-kaart, ondanks dat het een aantal jaren was voordat hij deelnam aan een professionele bekerserie, is dit jonge portret van een coureur die een van de beroemdste gezichten van de sport is geworden tegenwoordig ongeveer $ 100- $ 300 waard in perfecte staat. Je kunt bijvoorbeeld een rookie-kaart in goede staat vinden met een PSA-gecertificeerde handtekening die voor $ 149 op eBay wordt vermeld.

2018 Panini Silver Prizm Hailie Deegan Rookie

Afbeelding van NASCAR-coureur Hailie Deegan
Afbeelding van NASCAR-coureur Hailie Deegan

We hebben nog een lange weg te gaan om stockcarracen uit zijn 'good old boys'-tijd te halen, maar vrouwen als Hailie Deegan vechten om hun mannetje te staan in een historisch door mannen gedomineerde sport. De bijbehorende heldere en glanzende zilveren rookie-kaart van Panini maakte haar debuut in 2018 in NASCAR's K&N Pro Series West en is een bewijs van haar vroege carrièresuccessen.

Volgens PSA zijn deze zilveren prizm-kaarten ongeveer $ 250 gem mint waard, en je kunt ze online vinden voor tussen de $ 75 en $ 500.

Winnende NASCAR-ruilkaarten vinden en verkopen

De jaren tachtig en negentig waren een enorme tijd voor NASCAR-merchandise; als je ergens in de buurt van het Amerikaanse Zuiden woont, is de kans groot dat ten minste één familielid een enorme verzameling NASCAR-merchandise heeft. In tegenstelling tot honkbal of voetbal hebben NASCAR-ruilkaarten niet zoveel marktwaarde, maar er zijn kaarten die het proberen waard zijn om te verkopen. Hier zijn een paar tips om deze uit te zoeken en te verkopen voordat de geblokte vlag uitgaat.

  • Zoek naar de legendes- Oude NASCAR-ruilkaarten zijn eigenlijk alleen de publieke opinie waard van de coureurs die ze vertegenwoordigen, dus je moet de kaarten van beroemde coureurs vinden. Bonuspunten als je er een van Dale Earnhardt Sr. kunt krijgen, aangezien hij de grootste naam van allemaal is.
  • Begrijp het publiek - Het is super belangrijk dat u de mensen begrijpt aan wie u ruilkaarten probeert te verkopen. NASCAR is voor velen een grote aantrekkingskracht, maar ze zullen geen duizenden dollars uitgeven aan een ruilkaart - hoe cool het ook is. Je moet dus realistisch zijn over hoeveel je daadwerkelijk kunt verdienen met je kaarten.
  • Laat uw kaarten beoordelen - Zeer weinig vintage en nieuwe NASCAR-ruilkaarten die online worden vermeld, zijn professioneel beoordeeld, zodat u een voorsprong kunt krijgen op de rest van de verkopers door de beste van uw kaarten beoordeeld door bedrijven als PSA. Omdat ze naar de staat kijken, bewijzen hun cijfers hoe zeldzaam/ongerept je kaarten zijn.

Online verbinding maken met andere NASCAR-verzamelaars

Een deel van het plezier van naar races gaan is deel uitmaken van de menigte en samen met duizenden fans schreeuwen en juichen terwijl mensen auto's met schijnbaar onmogelijke snelheden manoeuvreren, en dit geldt ook voor verzamelen. Hoewel het prettig is om in een vacuüm te verzamelen, is het veel leuker om met andere fans te delen over de dingen die je hebt gevonden of wat je verkoopt. Hiermee kunt u uw ruilkaarten (en andere NASCAR-merchandise) ook veel sneller kopen, verhandelen en verkopen dan door ze gewoon bij een plaatselijke kringloopwinkel af te geven.

Je wilt dat je spullen in de gemeenschap blijven, om zo te zeggen, en er zijn niet veel plaatsen waar je dat kunt doen met NASCAR-verzamelobjecten. Dit is waar sociale media echt in uitblinken - in tegenstelling tot traditionele veilinghuizen waar je overgeleverd bent aan een publiek dat voornamelijk bestaat uit mensen uit de midden- tot hogere klasse met een dure smaak. Ondertussen hebben sociale media het brede scala aan NASCAR-verzamelaars van over de hele wereld op één plek samengebracht.

  • NASCAR Memorabilia subreddit - Reddit staat misschien bekend als een van de meest bizarre plekken op internet, maar het kan van pas komen. Je zou verbaasd zijn hoeveel niche-subreddits er zijn. Voor NASCAR-fans met een voorliefde voor het verzamelen van dingen, is de NASCAR Memorabilia-subreddit bijzonder cool. Het is een soort moderne chatroom waar mensen kunnen delen in alle interessante en zeldzame dingen die ze hebben verzameld, en kunnen praten over de nieuwste NASCAR-merchandise die uitkomt.
  • NASCAR Collectors Facebook-groep - Deze openbare Facebook-groep met meer dan 15.000 leden is een geweldige plek om echte verzamelaars te ontmoeten, je merchandise door anderen te laten zien en naar de spullen van anderen te kijken. Omdat het verzamelen van NASCAR-ruilkaarten niet zo'n grote hobby is, geeft het bezoeken van groepen als deze je toegang tot mensen die je in je dagelijkse leven nooit zou ontmoeten.

Start uw motoren voor deze NASCAR-ruilkaarten

Dankzij de docuseries van Netflix, Formula 1: Drive to Survive, is er een enorme hernieuwde belangstelling voor de autosport. Hoewel dat nog niet helemaal tot NASCAR is doorgedrongen, zal dit de komende jaren ongetwijfeld gebeuren, omdat de heimwee van millennials naar kindercomfort zoals NASCAR hun popcultuurconsumptie stimuleert. Dus nu is het tijd om door die oude kleine verzameling NASCAR-ruilkaarten te bladeren om te zien met wat voor soort uitbetalingen u zou kunnen werken.

Aanbevolen: