Beeldjes van meest waardevolle kostbare momenten & Wanneer moet ik ze verkopen

Inhoudsopgave:

Beeldjes van meest waardevolle kostbare momenten & Wanneer moet ik ze verkopen
Beeldjes van meest waardevolle kostbare momenten & Wanneer moet ik ze verkopen
Anonim

De meest waardevolle Precious Moments-beeldjes zijn waar geloof en financiën samenkomen. Is dit het moment om de jouwe te verkopen?

Kostbare momenten vormen de geboorte van Jezus
Kostbare momenten vormen de geboorte van Jezus

Als je in de jaren tachtig tot en met de jaren 2000 bent opgegroeid in een christelijk huis, dan ben je waarschijnlijk bekend met iconische versieringen zoals de kruismuur en Precious Moments-beeldjes. Deze porseleinen biscuitbeeldjes bestaan al sinds 1978, en moeders uit de voorsteden overal ter wereld waren betoverd door de grote hoofden en traanvormige ogen van de kinderen. Geconfronteerd met hun onschuldige en melancholische gezichten is het geen wonder dat ze sommige mensen zo stevig in hun greep hadden. De volgende keer dat je bij je ouders of grootouders bent, neem dan wat extra tijd om door hun vitrines te kijken om te zien of ze een van de meest waardevolle Precious Moments-beeldjes hebben.

Waardevolle kostbare momenten-beeldjes uit je kindertijd

Waardevolle kostbare momenten beeldjes Recente verkoopprijse
Woody en Bullseye $139
Schoonheid en het beest $ 99,95
Jezus houdt van mij (jongen) $30
Maak een vrolijk geluid $22

Samuel J. Butcher bracht deze engelachtige en licht melancholisch ogende kinderen voor het eerst bij mensen thuis met zijn wenskaarten en stickerseries. Geïnspireerd door zijn diepe geloof wilde Butcher zijn 2D-stukken naar de 3D-wereld brengen, en hij werkte samen met een paar andere creatievelingen om de schattige kleine beeldjes te maken.

Enesco vervaardigde oorspronkelijk Butcher's Precious Moments-beeldjes in 1978 met een verzameling van 21 verschillende personages/scènes. Hoewel er tot nu toe meer dan 1.000 beeldjes zijn, ziet het er niet naar uit dat Precious Moments de productie binnenkort zal stopzetten, en blijft het samenwerken met nieuwe merken voor nieuwe releases die de plaats zullen innemen van hun gepensioneerde verzamelobjecten. Dus als het gaat om het scheiden van de waardevolle schapen van de goedkope geiten, zijn hier de beeldjes waar je je ogen naar uit wilt kijken.

Originele 21 beeldjes

Volgens Dr. Lori, een beroemde antiektaxateur, behoren de eerste 21 Precious Moments-beeldjes die in 1978 werden uitgebracht tot de meest waardevolle in de volledige catalogus van het bedrijf. Veel van deze originele titels zijn nu met pensioen, waardoor ze nog verzamelbaarder worden omdat er geen reproducties aan de horizon zijn. Nu hebben deze 21 beeldjes de reputatie honderden dollars waard te zijn, en Precious Moments verkoopt oude versies van een paar ervan voor ongeveer $ 150 per stuk. Maar momenteel verkopen ze niet echt voor meer dan $ 50.

Afbeelding
Afbeelding

De verzamelaarsmarkt verandert voortdurend, en er is ruimte voor deze beeldjes om de komende jaren weer in prijs te stijgen, maar op dit moment worden ze gewoon niet verkocht voor stereotiepe verzamelbedragen. Een beeldje van Jesus Loves Me (jongen) uit 1978 wordt momenteel bijvoorbeeld aangeboden voor $30, en een ander origineel beeldje uit 1978, Make a Joyful Noise, wordt op Etsy voor $22 aangeboden.

Dat gezegd hebbende, van deze releases uit de jaren 80 en 90 trekken de originelen altijd veel publiek, dus je zult op zoek moeten gaan naar authentieke exemplaren. Elk Precious Moments-beeldje wordt geleverd met een productiemerk, op de onderkant of achterkant van de nek (sinds 1981). Voor de originele 21 wil je zoeken naar de handtekening van Johnathan & David en het catalogusnummer van het beeldje.

Hier zijn alle 21 beeldjes en hun catalogusnummers.

Precious Moments-beeldje Catalogusnummers
Voor ons wordt een kind geboren E-2013
Jezus is geboren E-2012
Zijn last is licht E-1380G
Kom, laten we hem aanbidden E-2011
De liefde heeft mij opgetild E-1375A
Jezus is het antwoord E-1381
Maak een vrolijk geluid E-1374G
Gebed verandert dingen E-1375B
Hij leidt mij E-1377A
We hebben zijn ster gezien E-2010
Jezus is het licht E-1373G
Jezus houdt van mij (jongen) E-1372B
Jezus houdt van mij (meisje) E-1372G
Heb elkaar lief E-1376
God begrijpt E-1379B
Glimlach God houdt van je E-1373B
God heeft een vrolijke gever lief E-1378
Liefde is vriendelijk E-1379A
O, wat houd ik van Jezus E-1380B
Hij geeft om je E-1377B
Prijs de Heer hoe dan ook E-1374B

Disney-beeldjes

Aangezien Precious Moments diep geworteld is in het christelijk geloof, en veel ervan gelijkenissen en verhalen uit de Bijbel vertegenwoordigen, is er een kleinere groep mensen die zich aangetrokken voelt tot hun traditionele porseleinen figuren. Maar het bedrijf nam een fantastische financiële beslissing door samen te werken met Disney om op Disney geïnspireerde figuren te maken. Sinds 2005 maakt het bedrijf speciale parkfiguurtjes die je alleen in Disney-parken kunt krijgen.

Disney Precious Moments Assepoester-musical
Disney Precious Moments Assepoester-musical

Momenteel zijn deze Disney+Precious Moments-beeldjes veel waardevoller dan alle religieuze beeldjes van het bedrijf. Van knuffelige personages als Winnie de Poeh tot je favoriete schurken, Precious Moments heeft ze allemaal. Je kunt ze doorverkopen voor ongeveer €100-€150, als ze in een goede staat verkeren en in de originele verpakking zitten.

Een schattig cowboybeeldje dat speelt met speelgoed van Woody en Bullseye, wordt bijvoorbeeld aan twee verschillende verkopers verkocht, beide voor ongeveer $ 139. Op dezelfde manier werd onlangs een beeldje van Belle en het Beest op eBay verkocht voor $ 99,95.

Zijn kostbare momenten-beeldjes de moeite waard om te verkopen?

Als je een paar honderd dollar wilt verdienen, haal je misschien niet zoveel uit het aanbieden van je Precious Moments-beeldjes als je zou willen. Gezien de geringe belangstelling is het de beste optie om te wachten op een marktverschuiving voordat u ze probeert te verkopen. Het helpt niet dat je concurreert met de daadwerkelijke website die hun eigen gepensioneerde beeldjes verkoopt en de Disney-beeldjes die nog steeds online beschikbaar zijn. Over het geheel genomen is het dus het beste om deze kleine beeldjes gewoon in hun dozen te bewaren of veilig buiten bereik op een plank te bewaren totdat er een hernieuwde belangstelling voor hen is.

Zorg voor je kostbare momenten beeldjes

Het vinden van de meest waardevolle Precious Moments-beeldjes is slechts de helft van het werk. De rest zorgt ervoor dat ze in topvorm blijven. Gelukkig hebben deze schattige verzamelobjecten slechts minimaal onderhoud nodig.

  • Probeer ze uit de buurt van stof te houden. Het stofvrij houden van je beeldjes kan een enorme klus zijn, maar door ze in een curiosakast of vitrine te plaatsen voorkom je dat vuil komt in die kleine hoekjes en gaatjes terecht.
  • Wassen met warme zeep en water. Je hoeft je beeldjes niet te vaak te wassen; eens in de paar jaar zou moeten gebeuren als ze in een zaak zitten, en eens per jaar, als dat niet het geval is. Was ze voorzichtig met warm zeepsop en een microvezeldoek. Zorg ervoor dat ze helemaal droog zijn voordat je ze opbergt.
  • Repareer kapotte stukken met veilige lijm. Ongelukken gebeuren, maar het belangrijkste is hoe je met de nasleep omgaat. Volgens de Precious Moments-website kun je gebarsten of gebroken stukken opnieuw bevestigen met Duco Cement- of Loctite-lijm.

De kleine momenten in het leven kunnen oplopen

Je ouders hebben misschien gebeden dat je net zo lief en engelachtig zou blijven als hun favoriete Precious Moments-beeldjes, en een goed voorbeeld zijn van wat een 'kostbaar' kind zou kunnen zijn, is waar ze het beste in waren. Tegenwoordig zijn deze kinderen met tranende ogen geweldig als leuke herinnering aan je religieuze kindertijd, maar niet zo geweldig als ze indrukwekkende prijskaartjes met zich meebrengen. Maar de verzamelwereld is ongelooflijk wispelturig, en een opwaartse beweging zou om de hoek kunnen liggen.

Aanbevolen: