30+ gezonde tussendoortjes waar kinderen blij van worden

Inhoudsopgave:

30+ gezonde tussendoortjes waar kinderen blij van worden
30+ gezonde tussendoortjes waar kinderen blij van worden
Anonim
meisje lunch inpakken voor terug naar school
meisje lunch inpakken voor terug naar school

De kinderen gaan weer naar school, wat betekent dat het tijd is om terug te keren naar de snacktijdroutine tijdens en na schooltijd. Ontdek een scala aan geweldige ideeën voor gezonde en gemakkelijke tussendoortjes voor naar school, en suggesties voor handige voorverpakte snacks om ook in de lunchtrommel te gooien.

Leuke snacks voor naar school voor kleuters

Het kan lastig zijn om je kleuters in de back-to-school-sfeer te krijgen. Voeg wat plezier toe aan hun lunchbox met een paar heerlijke snacks voor kinderen en gooi een positief bevestigingsbriefje in hun schoollunch om ze wat pit te geven.

mini-chocolademuffins
mini-chocolademuffins

Fruit Kabobs

Kabobs zijn leuk voor iedereen. Pak wat fruit (denk aan druiven, bosbessen, frambozen, kleine aardbeien, meloen en stukjes ananas) en een paar tandenstokers of kleine spiesjes. Snijd het fruit indien nodig in kleine stukjes en prik er een spiesje in. Plaats de kabobs in een afgesloten bakje voor een eenvoudig tussendoortje.

Fruitchips

Appels en bananen zijn geweldige gedroogde snacks. Snijd ze in plakjes en gooi ze in de dehydrator of airfryer.

Appelkoekjes

Gezonde snacks zijn een rage in de kleuterklas. Houd je koekjes gezond door ze van appels te maken. Snijd een appel. Voeg een beetje Nutella of notenboter toe als er geen notenallergie in de klas van uw kind voorkomt. Strooi er een beetje muesli of chocoladestukjes over.

Selderijbeestjes

Maak een leuke, schattige snack voor de lunchtrommel van je kind door een selderijbeestje toe te voegen. Snijd de bleekselderij in kleine stokjes. Vul het midden met pindakaas of roomkaas. Voeg rozijnenogen toe en breek wat pretzels om vleugels te maken door ze in de pindakaas te steken.

Bananenboten

Bananenboten kunnen best leuk zijn. Snijd een banaan in de lengte doormidden. Bestrijk het met chocopasta, Nutella of pindakaas. Voeg een paar hagelslag toe voor kleur.

Fruit op een stokje

Maak een gezonde ijslolly waar kinderen van kunnen snoepen. Pak een aardbei of een halve banaan. Steek het op een stokje. Rol het fruit in een allergievriendelijke boter zoals Nutella. Voeg hagelslag, chocoladestukjes of haver toe. Het is een heerlijk tussendoortje op een stokje.

Mueslirepen

Hoewel je mueslirepen in de winkel kunt kopen, kun je ook thuis je eigen repen maken. Probeer eens een biologische mueslireep met chocoladestukjes te maken. Je kunt ze in gekleurde plasticfolie wikkelen.

Minimuffins

Kleuters en kleuters zijn dol op muffins. Maak een paar lekkere en gezonde mini-muffins voor hun schooltussendoortje. Je kunt een appelzemelen- of bananen-appelmoesmuffin maken. Je kunt ook een gezonde muffin maken door cakemix te gebruiken en pompoen toe te voegen in plaats van boter en olie. Bak zoals normaal in een mini-muffinvorm. Het is net een muffinkoekje.

Naschoolse snacks om hongerige kinderen te stillen

hummus met wortelen en selderij
hummus met wortelen en selderij

Heb je moeite om je hongerige tiener tevreden te houden na schooltijd? Probeer een paar gemakkelijke snacks te maken die ze kunnen pakken en meenemen. Deze zijn geschikt als huiswerktijd of als tussendoortje voordat je met klusjes begint of naar de naschoolse sport gaat.

Feestmix

Feestmixen hebben veel verschillende dingen om kinderen blij te houden. Je kunt alles in een feestmix gooien, van pretzels tot Chex tot nootjes. Probeer een paar van deze recepten voor feestmixen uit om te voorkomen dat je tieners hongerig worden.

Kaasrolletjes

Eiwit is vullend en goed voor je kinderen. Pak een tortilla en voeg een beetje geraspte kaas toe. Gooi ze een paar minuten in de airfryer en snijd ze in hapklare stukjes. Ze zijn geweldig om vast te pakken en mee te nemen.

Energiebites

Wil je je kinderen overdag wat meer energie geven? Maak een paar glutenvrije energieballetjes waar ze van kunnen snoepen. Deze zijn perfect als tussendoortje na schooltijd of om in je tas te stoppen voor de lunch.

Pindakaasappels

Houdt jouw tiener van pindakaas? Pak een paar appels, pindakaas en wat chocoladestukjes. Snijd de appel in stukjes, smelt een beetje van je favoriete boter en beleg ze. Strooi er nu een paar chocoladestukjes over voor een zoete, maar gezonde traktatie.

Huisgemaakte Hummus

Vervang de frites en dip ze door een beetje groenten en hummus. Creëer je favoriete hummussmaak. Geef ze wat wortels, selderij of peultjes. Laat ze dippen en knarsen naar hartenlust.

Fruitsmoothie

Geen tijd voor je kind om te gaan zitten en te eten? Maak een snelle fruitsmoothie zodat ze hun vitamines binnenkrijgen. Je kunt een paar verschillende recepten proberen om het perfecte smoothie-brouwsel te verkrijgen.

Back-to-school snacks waar alle kinderen dol op zijn

snack met duivelse eieren
snack met duivelse eieren

Niet alle basisschoolkinderen zullen onder de indruk zijn van je selderijbeestjes. Je kunt nog steeds smakelijke snacks maken waar ze dol op zullen zijn.

Eieren

Eieren zijn een veelzijdige snack. Je kunt hardgekookte eierplakken snijden of zelfs gevulde eieren maken. Het is een geweldige snack boordevol eiwitten.

Bananabroodstukjes

Bananenbrood smaakt geweldig en is gemakkelijk te maken. Maak een grote partij bananenbrood volgens je favoriete recept. Snijd het in gemakkelijk te pakken stukjes als tussendoortje.

Tortillareepjes

Er is geen reden om chips te kopen als je ze thuis zelf kunt maken. Pak een paar maïstortilla's. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en voeg wat ranchkruiden toe. Doe de tortilla’s in de airfryer tot ze knapperig zijn. Snij ze in reepjes.

Havermoutkoekjes

Houd de snack van uw kind gezond en bevredig tegelijkertijd zijn of haar koekjeswensen. Maak een paar hapklare havermoutkoekjessnacks om in hun lunchemmer te stoppen.

Pizzabroodjes

Verpak hun snack met een beetje proteïne door een pizzarol te maken. Voeg wat saus, kaas en groenten toe aan een tortilla en rol hem op. Plaats tandenstokers op verschillende plekken in de rol. Snijd het in snel te pakken plakjes.

Geen bakkoekjes

Laat uw kinderen meedoen aan het plezier van terug naar school door ze een paar niet-gebakken koekjes te laten maken. Je kunt ze dan in hun lunch gooien voor een zoete traktatie.

Gemakkelijke snacks voor tussendoor die kinderen zullen verslinden

fruitbeker schoolsnack
fruitbeker schoolsnack

Het is moeilijk om een ouder of voogd te zijn. Je hebt geen tijd om urenlang te zwoegen om een lunch voor je kind te maken. Houd ze blij met een paar eenvoudige snacks waar ze zeker dol op zullen zijn.

Watermeloenwiggen

Watermeloen is een zoete, gezonde traktatie waar je kleintje geen moeite mee zal hebben om te eten. Snijd de watermeloen in gemakkelijk te hanteren partjes of stukjes. Zorg ervoor dat je pitloze watermeloen koopt om iedereen het gedoe te besparen!

Popcorn

Pop wat popcorn met de lucht en doe het in een lunchzakje. Je kunt een paar chocoladestukjes toevoegen om je popcornsnack zoeter te maken.

Kaas en crackers

Een paar snackcrackers gecombineerd met stukjes kaas vormen een gemakkelijke en vullende snack. Je kunt zelfs een stuk gesneden kaas in kleine vierkantjes verdelen.

Fruitbekers

Pak een klein bakje en snijd wat fruit. Je hebt een zelfgemaakte fruitbeker met alle favorieten van je kinderen.

Trailmix

Je kunt je kinderen wat proefmix geven als je geen notenallergieën in je klas hebt. Gooi gewoon verschillende soorten noten en chocoladestukjes bij elkaar. Kinderen zullen er dol op zijn.

Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn zo gezond. Rooster er een paar in de airfryer gedurende ongeveer 15 minuten. Voeg wat leuke smaken toe, zoals ranch- of nachokaas. Kinderen krijgen een knapperig, gezond tussendoortje.

Gezonde voorverpakte snacks voor kinderen

Je wilt je kinderen tussen de ma altijden door wat voeding geven. Pak een paar van deze gezonde snacks om bij de hand te houden. Ze bevatten veel voedingsstoffen en weinig suiker.

Volkorencrackers

Wie houdt er niet van goudvisvormige crackers? Kies voor de gezondere optie door de volkorenversie te kopen.

Appelmoes

Probeert u meer fruit in het dieet van uw kleintje te verwerken? Voeg een kopje appelmoes toe als tussendoortje. Ze klappen het gewoon open en eten.

String Kaas

Mozzarella-kaassticks bevatten veel eiwitten en weinig calorieën. Stop er één in de lunchtas van je kind.

Graanrepen

Gezonde mueslirepen zijn een goede keuze als tussendoortje na schooltijd. Probeer biologische producten te zoeken met weinig toegevoegde suikers. Je kunt zelfs variatiepakketten krijgen, zodat je kinderen zich niet vervelen met één smaak.

Knapperige Erwten

Merken als He althy Harvest bieden een aantal geweldige gedroogde groentesnacks, zoals knapperige erwten. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende heerlijke smaken en hebben een geweldige crunch.

De juiste tussendoortje voor school kiezen

Het vinden van de juiste snacks voor je kinderen of een klaslokaal kan een uitdaging zijn. Meestal geven leraren je een lijst met acceptabele tussendoortjes. Maar als je het even niet meer weet, houd dan deze tips in gedachten.

  • Houd rekening met veel voorkomende voedselallergenen die op school verboden zijn, zoals pinda's en gluten
  • Zorg voor de juiste portiegroottes
  • Zoek naar snacks met veel eiwitten om energie te leveren
  • Sla snacks met een hoog suiker- of zoutgeh alte over
  • Blijf waar mogelijk bij volle granen
  • Voeg fruit en groenten toe
  • Maak ze leuk om te eten en wissel de snackopties vaak af

Gemakkelijke en gezonde snacks voor tussendoor

Terug naar school gaan kan een stressvolle tijd zijn. Maak het wat makkelijker door een paar leuke snacks klaar te leggen voor je kinderen. Je kunt je kinderen deze snacks aanbieden voordat ze weer naar school gaan, ze toevoegen aan hun lunchtrommel of ze serveren als een lekker naschools tussendoortje na een lange dag in de klas.

Voel je je trendy? Maak een draagbare snackbox klaar.

Aanbevolen: