10 onverteerbare bieten-metgezelplanten voor een gezonde oogst

Inhoudsopgave:

10 onverteerbare bieten-metgezelplanten voor een gezonde oogst
10 onverteerbare bieten-metgezelplanten voor een gezonde oogst
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Welkom, alle bietenliefhebbers en degenen die Dwight Schrute willen zijn, bij de beste plantengids voor bieten die je kunt vinden. In deze ongelooflijke gids voor het kweken van bloeiende bieten leer je zelfs welke plant de bieten kan laten vallen. Je kunt geen voedsel van eigen bodem bieten, dus laten we gaan planten!

Sla

Afbeelding
Afbeelding

Sla heeft niet veel ruimte nodig om zijn wortels te laten groeien, dus hij zal niet met je bieten vechten om wortelruimte. Vul uw tuin in zonder de groei van beide planten te belemmeren. Sla is een uitstekende bietenplant als je weinig ruimte hebt. Bovendien krijg je na de oogst een heerlijke bietensalade.

Kool

Afbeelding
Afbeelding

Kool werkt samen met de bieten als gezelschapsplant. Omdat de twee voedingsstoffen uitwisselen en niet strijden om dezelfde ruimte, zullen je bieten niet alleen groeien, maar ook gedijen. Hoe? Kool geeft de bodem een mooie boost aan verrijking en voedingsstoffen, en je bieten zullen je er dankbaar voor zijn.

Uien

Afbeelding
Afbeelding

Plant uw uien niet te dicht bij uw bieten, maar maak ze zeker tot vuile buren. Uien zijn de bewakers van bietenplanten en houden bladluizen, kevers en konijnen uit de buurt van uw gewassen. Prei en sjalotten bieden dezelfde voordelen als bietenplanten.

Radijzen

Afbeelding
Afbeelding

Radijzen, oh radijsjes. Een bittere en pittige groente met een crunch. Je houdt van ze of je haat ze, en je bieten? Ze zijn dol op radijsjes. Radijzen groeien snel, wat betekent dat ze de grond rond je bieten losmaken. Dit is geweldig nieuws, omdat bieten niet zo goed gedijen in dichte grond.

Handige hack

Omdat de radijsjes eerder klaar zijn dan je bieten, kun je niet alleen gemakkelijk rond de bieten wieden, maar het oogsten van de snel gekiemde radijsjes geeft de bieten meer ruimte om zich te verspreiden terwijl ze groeien.

Tijm

Afbeelding
Afbeelding

Zoals de papa-grap luidt: je kunt nooit teveel tijm hebben. En jongen, is dat waar als het gaat om tijm als gezelschapsplant voor bieten. Geen van beide planten zal strijden om wortelruimte en de tijm of rozemarijn zal hun geur gebruiken om kevers af te weren die anders een ma altijd van je bieten zouden maken.

Snelle tip

Mint helpt ook om kevers van bieten af te weren, maar munt kan zich snel verspreiden en de overhand krijgen. De oplossing? Plant je munt in een pot, zodat je een mobiele ongediertebestrijdingsinstallatie hebt.

Broccoli

Afbeelding
Afbeelding

Laten we kruisbloemig worden! Technisch gezien komen we in de Brassica-stamboom terecht met zowel broccoli als bloemkool.

Net als kool bieden de begeleidende planten van bieten en broccoli elkaar belangrijke voedingsstoffen, wat resulteert in een bloeiende relatie en oogst.

Bloemkool

Afbeelding
Afbeelding

Als je op zoek bent naar een reden om bloemkool te kweken, anders dan als bijgerecht of als gemakkelijke rijstvervanger, overweeg dan het volgende: het gebruik van bloemkool als bietenplant zal niet alleen de kwaliteit van je bieten verbeteren, maar ook de smaak ook.

Kattenkruid

Afbeelding
Afbeelding

Tijd om je Caturday-posts te versterken met een beetje kattenkruid in je tuin. Houd kevers, bladluizen en andere insecten uit de buurt van uw bieten en muizen uit uw tuin. Een woord voor de wijzen: kattenkruid kan zich vrij gemakkelijk verspreiden, dus voeg je bieten toe aan je kattenkruidplot, en niet andersom.

Bushbonen

Afbeelding
Afbeelding

Leg de palen neer, je kweekt geen poolbonen. Je kweekt bosbonen en sojabonen met je bieten. Deze gezelschapsplanten voor bieten voegen voedingsstoffen toe aan de bodem, waardoor uw bieten kunnen gedijen. Waar poolbonen te veel stikstof in de grond pompen, voegt de bosboon de hoeveelheid chef's kiss toe.

Snijbiet - Nou ja, misschien

Afbeelding
Afbeelding

Bieten en snijbieten zijn een vergelijkbare plant. Dus wat voor gevolgen heeft dat voor uw bietentuin? Hoewel ze goed zullen gedijen als buren, zullen ze hetzelfde ongedierte aantrekken, dus je doet een dubbele plicht om beide gezond te houden.

Goede vrienden voor je bieten

Afbeelding
Afbeelding

Als je hart sneller klopt, kijk dan eens naar deze bietengezelplanten om er zeker van te zijn dat ze gedijen en schitteren. Met deze planten in je achterzak hoef je je geen zorgen te maken over een tuin met dode bieten.

Aanbevolen: