Alexander-cocktailrecept met gin

Inhoudsopgave:

Alexander-cocktailrecept met gin
Alexander-cocktailrecept met gin
Anonim
Boozy verfrissende Brandy Alexander-cocktail
Boozy verfrissende Brandy Alexander-cocktail

Ingrediënten

  • 1 ounce gin
  • 1 ounce witte crème de cacao
  • 1 ounce crème
  • IJs
  • Geraspte nootmuskaat voor garnering

Instructies

  1. Koel een martiniglas of coupé.
  2. Voeg ijs, gin, witte crème de cacao en room toe in een cocktailshaker.
  3. Schud om te relaxen.
  4. Zeef in gekoeld glas.
  5. Garneren met geraspte nootmuskaat.

Alexander-cocktailvariaties en vervangingen

Je kunt niet te ver afwijken van het originele recept, maar er zijn genoeg alternatieven beschikbaar.

  • Experimenteer met verhoudingen, zoals het gebruik van extra gin maar minder witte crème de cacao of meer witte crème de cacao dan andere ingrediënten voor een zoetere drank.
  • Verschillende gin-stijlen leveren verschillende smaken op. Een London dry gin is de meest toegankelijke stijl en waar de meeste mensen aan denken. Plymouth gin heeft een drogere smaak met een lichte kruidigheid, en Old Tom heeft een sterkere smaak met lichtzoete tonen en is niet zo droog als andere gins. Jenever heeft de minste botanische tonen van alle gins en creëert de zoetste versie van een Alexander.
  • Gebruik slagroom voor een meer decadente cocktail of half om half voor een zachtere roomsmaak. Je kunt in een mum van tijd zelfs volle melk gebruiken.

Garneringen voor een Alexander

Overweeg er een paar als een geraspte nootmuskaatgarnituur niet aantrekkelijk klinkt of als je iets anders wilt ontdekken.

  • Benadruk de chocoladetonen! Er zijn een paar manieren om dit aan te pakken. Strooi chocoladeschaafsel over de martini voor een chique uitstraling. Je kunt ook hagelslag of chocoladekruimels gebruiken door een chocoladereep grof te hakken.
  • Voeg een chocoladerand toe door chocoladestukjes of een chocoladereep te smelten en de rand van het glas in de chocolade te dopen nadat deze de kans heeft gekregen om iets af te koelen. Laat de chocolade volledig uitharden voordat je hem serveert.
  • Verwissel de geraspte nootmuskaat voor geraspte kaneel of hazelnoot.

Over de Alexandercocktail

Je kent misschien beter de beroemde neef van de Alexander, de beroemde Brandy Alexander. De Brandy Alexander was een riff op de gin-versie gemaakt met cognac in plaats van gin. Net als bij de Brandy Alexander is er geen duidelijk begin van het origineel. In feite zijn deze drankjes niet eens dezelfde geest van Alexander, aangezien de ene om rogge vraagt, en de andere is bereid met gin.

De gin Alexander gaat terug tot het begin van de 20e eeuw zonder een duidelijk antwoord op de naam of hoe deze is ontstaan, maar het blijft een vintage dessertdrankje dat erg onder de radar blijft.

Alexander de Eerste

Je bent misschien niet goed bekend met de klassieke Alexander-cocktail, maar na één poging merk je dat je je gebruikelijke Brandy Alexander met dessert overslaat. Met de zachte, aardse tonen van jeneverbessen en zoete chocoladesmaken is dit een perfect uitgebalanceerde cocktail en precies de juiste manier om de avond af te sluiten.

Aanbevolen: