6 lichaamspositieve praktijken voor dagelijkse zelfzorg

Inhoudsopgave:

6 lichaamspositieve praktijken voor dagelijkse zelfzorg
6 lichaamspositieve praktijken voor dagelijkse zelfzorg
Anonim
Vrouwen doen yoga-oefeningen
Vrouwen doen yoga-oefeningen

Body positieve berichten op sociale media hebben ervoor gezorgd dat miljoenen vrouwen zich sterker voelen in hun lichaam. Het is moeilijk om op Tik Tok of Instagram te gaan zonder berichten te zien die de body positivity-beweging promoten. Hoewel deze krachtige toonverandering een geruststellende trend weerspiegelt, zijn er nog steeds zorgen onder sommige gezondheidsexperts dat de beweging niet ver genoeg gaat om vrouwen te helpen zich op een echte manier beter te voelen over hun lichaam.

Dus hoe kun je routines in je dagelijkse leven integreren om de manier waarop je over je lichamelijkheid denkt te veranderen? Uit onderzoek blijkt dat het beoefenen van zelfcompassie en zelfzorg een grote bijdrage kan leveren aan het verbeteren van uw lichaamsbeeld en het verbeteren van uw dagelijkse kijk.

6 manieren om elke dag lichaamspositiviteit te oefenen

Studies hebben aangetoond dat hoe u over uw lichaam denkt een sterke voorspeller is van de algehele kwaliteit van leven. Uit gepubliceerde rapporten blijkt dat het hebben van een positief lichaamsbeeld kan helpen uw algehele mentale en fysieke welzijn te verbeteren. Als alternatief wordt een negatief lichaamsbeeld geassocieerd met een laag zelfbeeld en depressie, en kan het zelfs leiden tot eetstoornissen.

Aangezien uw persoonlijke opvattingen over uw lichaam van invloed kunnen zijn op uw gezondheid, is het zinvol om elke dag de tijd te nemen om de persoonlijke lichaamspositiviteit te bevorderen. Als scrollen door Instagram je niet de lichaamsboost geeft die je nodig hebt, overweeg dan om een van de oefeningen in je dagelijkse routine op te nemen.

1. Plan bewuste meditatie

Een dagelijkse meditatieoefening kan wonderen verrichten voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. En u hoeft geen uren van uw dag te besteden om de vruchten te plukken. Een onderzoek uit 2019, gepubliceerd in Behavioral Brain Research, toonde aan dat beginnende mediteerders na acht weken hun geheugen, aandacht en humeur konden verbeteren met slechts 13 minuten begeleide meditatie per dag.

Om te beginnen, plan een korte pauze in je dag waarin je jezelf het geschenk van stille, kalme ruimte kunt geven. Plan het zoals u al uw andere belangrijke activiteiten plant. Gebruik vervolgens een begeleid meditatiescript om je beoefening te begeleiden. Er zijn ook smartphone-apps, zoals Headspace, die meditaties in scripts aanbieden om de positiviteit van het lichaam aan te moedigen.

2. Oefen Lichaamspositiviteitsbeweging

Vrouwen staan op één been tijdens tai chi-les
Vrouwen staan op één been tijdens tai chi-les

Natuurlijk kan elke vorm van fysieke activiteit helpen de gezondheid van het hart en andere kenmerken van de medische gezondheid te verbeteren. Maar er zijn bepaalde soorten bewegingen die een impact kunnen hebben die verder gaat dan het fysieke.

Specifieke vormen van meditatieve beweging, zoals Qigong of Tai Chi (vooral vormen die zich richten op houding, ritme en ademhaling) kunnen helpen angst en stress te verlichten, een betere slaap te bevorderen en een beter gevoel van welzijn te bevorderen. wezen. En deze vormen van fysieke beweging zijn gemakkelijk in uw dagelijkse routine op te nemen, omdat u niet hoeft te investeren in speciale uitrusting of trainingskleding. Ga aan de slag door 's ochtends of voordat je naar bed gaat de basistai chi-bewegingen te oefenen.

3. Ga met anderen om

De kracht van de gemeenschap kan niet worden onderschat. In 2021 identificeerde de Wereldgezondheidsorganisatie vijf fundamentele principes van zelfzorg, waarvan er twee gemeenschapsbetrokkenheid en gemeenschapsempowerment waren. Deel uitmaken van een gemeenschap kan je helpen te definiëren wie je bent, en je zelfs helpen om je veiliger en gekoesterd te voelen.

Dus hoe vind je je stam? Je vindt tal van online opties om de empowerment van vrouwen en de positiviteit van het lichaam te ondersteunen. The Body Positive Alliance is bijvoorbeeld een door studenten geleide non-profitorganisatie die individuen wil empoweren, ongeacht hun gewicht of grootte. Of misschien geeft u de voorkeur aan een professionele groep zoals LeanIn.org of een mentorprogramma zoals Female Strong. U kunt ook zoeken naar organisaties in uw buurt, kerk of werkomgeving.

4. Vier lichaamspositieve citaten

Je wereld is gevuld met berichten die een negatieve invloed kunnen hebben op je gevoel van eigenwaarde. Advertenties voor fitnessclubs, trainingskleding of huidverzorgingsproducten kunnen de boodschap overbrengen dat u niet goed genoeg bent als u er niet op een bepaalde manier uitziet. Dus waarom zouden we die stemmen niet tegengaan met positieve affirmaties?

Vul je ruimte met boodschappen van empowerment van vrouwen die je bewondert. Pak een Sharpie en een pakje post-it-notities en versier je auto, je slaapkamer of je werkruimte met inspirerende citaten.

" Dit lichaam heeft me door een zwaar leven geholpen. Het zag er precies uit zoals het bedoeld was." -Veronica Roth

" Om echt geluk te vinden, moet je leren van jezelf te houden vanwege de totaliteit van wie je bent en niet alleen om hoe je eruit ziet." - Portia de Rossi

" Je kunt jezelf niet gelukkig haten. Je kunt jezelf niet dun bekritiseren. Je kunt jezelf niet waardig schamen. Echte verandering begint met zelfliefde en zelfzorg." -Jessica Ortner

" Praat op een liefdevolle manier tegen je lichaam. Het is het enige dat je hebt, het is jouw thuis en het verdient jouw respect." - Iskra Lawrence

" Het leven is zoveel mooier en complexer dan een getal op een schaal." -Tess Munster

" Verspil niet zoveel tijd met nadenken over hoeveel je weegt. Er is geen geestdodende, saaie, idiote, zelfdestructieve afleiding van het plezier van het leven meer." -Meryl Streep

5. Onderdruk sociale media

jong meisje dat een boek op haar bed leest
jong meisje dat een boek op haar bed leest

Je favoriete sociale mediakanalen kunnen een welkome afleiding zijn als je je overweldigd voelt op het werk of thuis. Ze kunnen je ook helpen je verbonden te voelen met vrienden en familie.

Maar die scrollgewoonten kunnen ook je zelfvertrouwen doen ontsporen. Verschillende onderzoeken hebben de blootstelling aan sociale media in verband gebracht met ontevredenheid over het lichaam (vooral bij jonge vrouwen) en één onderzoek heeft zelfs aangetoond dat browsen op Instagram geassocieerd was met een lagere mate van lichaamswaardering.

Dus waarom neem je geen pauze? Natuurlijk suggereren we niet dat je al je favoriete verhalen en berichten achterwege moet laten. Maar houd rekening met de impact die het heeft op uw gedrag. Tools zoals RescueTime of ScreenTime (voor iOS) kunnen u helpen uw gebruik van sociale media te monitoren. Er zijn zelfs browserextensies (zoals StayFocusd) waarmee u tijdslimieten kunt instellen voor verschillende sociale mediasites.

6. Oefen ondersteunende zelfpraat

Wij zijn vaak onze eigen ergste critici. In veel gevallen zouden we nooit tegen anderen spreken zoals we tegen onszelf spreken. Merkt u dat u gedurende de dag negatieve berichten naar uzelf stuurt over uw lichaam of uw capaciteiten?

Nou, er is goed nieuws als het gaat om zelfpraat. Studies hebben gesuggereerd dat positieve zelfpraat een grotere impact kan hebben dan negatieve zelfpraat. Dus als je jezelf de hele dag kunt geruststellen met mentale boodschappen van steun en empowerment, kun je mogelijk alle berichten van twijfel aan jezelf tegengaan die binnensluipen.

Neem de tijd om een kalmerende en ondersteunende mantra voor jezelf te ontwikkelen. Een mantra is een woord of zin die je kan helpen je gedachten te centreren en je focus te verleggen. Overweeg deze opties:

  • Mijn lichaam is mooi, sterk en krachtig
  • Ik ben genoeg, simpelweg vanwege wie ik ben
  • Ik kies ervoor om me nu sterk te voelen
  • Ik kan alles bereiken wat ik van plan ben
  • Mijn lichaam verdient liefde en respect

Geef jezelf het geschenk van zorg

Vergeet niet om hulp te vragen als je die nodig hebt. Je kunt de positiviteit van het lichaam misschien vergroten door de gemeenschap te betrekken, meditatie te beoefenen en positieve zelfpraat te gebruiken, maar je kunt ook profiteren van één-op-één ondersteuning. Er zijn professionals in de gedragsgezondheidszorg die gespecialiseerd zijn in het omgaan met problemen rond het lichaamsbeeld. Geef jezelf het geschenk van zorg als het je op het pad van beter welzijn en gezondheid brengt.

Aanbevolen: