Werkgevers die ex-delinquenten inhuren voor banen

Inhoudsopgave:

Werkgevers die ex-delinquenten inhuren voor banen
Werkgevers die ex-delinquenten inhuren voor banen
Anonim
Vrouw en man handen schudden
Vrouw en man handen schudden

Ex-delinquenten die op zoek zijn naar een baan kunnen een lijst vinden van werkgevers die mensen met een strafblad inhuren die hen kunnen helpen bij het zoeken naar een baan. De meeste bedrijven die hun aanwervingsbeleid vastleggen, nemen beslissingen over aanwerving van geval tot geval, afhankelijk van de kwalificaties van het individu.

Militair

Afdelingen van het leger zijn al lange tijd werkgever van ex-delinquenten en verlenen vaak ontheffingen aan ex-delinquenten die zich bij het leger willen aansluiten. Bepaalde misdaden komen niet in aanmerking voor een ontheffing en in die gevallen mogen ex-delinquenten zich niet bij het leger voegen. Deze omvatten verkrachting en aanranding, diefstal, aanranding, drugsgerelateerde misdaden en moord.

Fastfood- en koffiewinkelketens

Sommige fastfoodketens huren ex-delinquenten in. Het hangt af van de staat en of het restaurant een bedrijf of een franchise is. Het type misdaad waarvoor de veroordeling wordt gebruikt, bepa alt ook of je in aanmerking komt voor huur.

McDonalds

Help For Felons meldt dat sommige McDonalds ex-delinquenten inhuren, terwijl andere dat niet doen. Dit hangt ervan af of het restaurant eigendom is van/uitgebaat wordt door een bedrijf of een franchise is. Een andere factor die dit beleid beheerst, is de staatswetgeving. Sommige staten verbieden bedrijven ex-delinquenten in dienst te nemen.

Burger King

Volgens de lange verklaring die Burger King met succes vrijgaf, neemt Burger King ex-delinquenten in dienst. De website controleerde eerdere aanwervingen van ex-delinquenten. Maar net als McDonalds zul je ontdekken dat deze fastfoodrestaurants meestal franchises zijn en dat de eigenaren mogelijk een ander aannamebeleid hanteren.

Dairy Koningin

Jobs for Felons Online heeft geverifieerd dat Dairy Queen inderdaad misdadigers inhuurt en dat in het verleden ook heeft gedaan. Individuele restaurants zijn echter mogelijk niet gebaseerd op staatswetten of de franchise-eigenaar.

Starbucks

Starbucks neemt ex-delinquenten in dienst. Volgens Succesvolle Vrijlating stelt het bedrijf dat zijn beleid voor het aannemen van ex-delinquenten wordt bepaald door een geschillencommissie. Starbucks heeft in het verleden ex-delinquenten ingehuurd.

Big Box-winkels

Sommige grote winkels huren ex-delinquenten in. Er zijn bepaalde misdaden waardoor een ex-dader niet in aanmerking komt voor huur. Elke aanvrager wordt geval per geval beoordeeld.

Walmart

Volgens een succesvolle vrijlating neemt Walmart ex-delinquenten in dienst. Een ex-dader mag niet werken waar vuurwapens worden gebruikt. Er is vastgesteld dat Walmart in het verleden ex-delinquenten heeft ingehuurd.

Sam's Club

Sam's Club neemt ex-delinquenten in dienst. Het bedrijf heeft aan Succesvolle Vrijlating een verklaring afgelegd over het inhuren van veroordeelde misdadigers. Er werd geverifieerd dat Sam's Club in het verleden ex-delinquenten heeft ingehuurd. Het bedrijf verklaarde verder dat elke aanwervingsbeslissing gebaseerd is op het individu.

Trader Joe's

Succesvolle vrijlating heeft bewezen dat Trader Joe's veroordeelde misdadigers niet discrimineert. Het bedrijf heeft in het verleden misdadigers ingehuurd.

Andere bedrijven en sectoren

Je bent geen beperkte detailhandel of de voedingsindustrie als je wordt vrijgelaten en werk zoekt.

Google

Google stelt op zijn website: "We beschouwen ook gekwalificeerde kandidaten, ongeacht hun criminele geschiedenis, in overeenstemming met de wettelijke vereisten."

American Airlines

Volgens de succesvolle vrijlating houdt het bedrijf in een verklaring op de website van American Airlines rekening met kwalificaties en discrimineert het ex-delinquenten niet. Succesvolle vrijlating geverifieerde eerdere aanwervingen van misdadigers door American Airlines.

Online vacatures

Misschien vindt u een online baan de ideale match. Bij veel van deze functies worden ex-delinquenten aangenomen. U kunt een paar plaatsen bekijken die als uitwisselingscentrum dienen om mensen die op zoek zijn naar online werknemers en mensen die op zoek zijn naar online banen met elkaar in contact te brengen.

Man aan het werk vanuit huis op laptop
Man aan het werk vanuit huis op laptop

IntelliZoomPanel

IntelliZoomPanel is een site die mogelijkheden biedt om deel te nemen aan betaalde onderzoeken. De onderzoeken duren tussen de vijf en twintig minuten. U neemt deel via uw computer. U hebt een werkende computermicrofoon en webcam nodig, aangezien bij sommige onderzoeken uw antwoorden moeten worden opgenomen. Deze worden geregistreerd, evenals uw demografische informatie, hardware-invoer en computerschermuitvoer. Deze informatie wordt overgedragen aan het bedrijf dat het onderzoek uitvoert. Je wordt betaald via Paypal, dus je moet een Paypal-account aanmaken.

Upwork

Upwork, een online website, helpt freelancers en andere online werknemers in contact te komen met werkgevers die werknemers nodig hebben. De meeste mogelijkheden zijn tijdspecifieke projecten, terwijl andere langetermijn- en doorlopend contractwerk bieden. Samen met de inlenende onderneming werk je de details van je project uit. De website fungeert als verrekenkantoor en niet als tussenpersoon.

Amazon Mechanisch Turk

Amazon Mechanical Turk is een marktplaats waarmee bedrijven en individuen banen en verschillende processen voor virtuele werknemers kunnen crowdsourcen. De banen kunnen datavalidatie of onderzoek zijn. Mogelijk wordt u gevraagd deel te nemen aan een enquête of inhoudsmoderatie. U wordt per stuk of per batch betaald. Uw loon kan per batch verschillen. De taken kunnen repetitief zijn en je hebt goede vaardigheden met 10 toetsen nodig.

Tijdelijke uitzendbureaus

Misschien wil je werk zoeken bij een uitzendbureau, vooral als je niet zeker weet welk soort werk je wilt. Sommige banen duren slechts één dag, andere kunnen weken of maanden duren. Dit type functie biedt je de mogelijkheid om verschillende banen uit te proberen en een kijkje in een bedrijf te krijgen. Sommige banen zijn tijdelijk tot permanent, wat betekent dat als alles goed werkt, u uiteindelijk overgaat naar een werknemer bij het bedrijf waaraan u tijdelijk bent toegewezen.

Mensen klaar

People Ready heeft alle soorten banen beschikbaar. Sommige houden zich bezig met materiaalbehandeling, goederenvoorraad en constructie. Als u algemene of geschoolde arbeidskrachten heeft, kunt u waarschijnlijk werk vinden. Andere functies omvatten vaak foodservice- en schoonmaakbanen. Sommige werkgevers vragen om misdadigers als onderdeel van hun EEOC-initiatief.

Mankracht

Manpower is een al lang bestaand uitzendbureau dat banen aanbiedt in de lucht- en ruimtevaart, defensie, het leger, administratieve kantoren, callcenters, marketing, productie, industrie en geschoolde arbeidskrachten. Volgens Second Chance Jobs for Felons huurt Manpower criminelen in. Alle aanwervingsbeslissingen worden genomen op individuele basis van kwalificaties en ervaring, samen met het type en aantal veroordelingen en de tijd sinds de vrijlating.

Adecco

Adecco is een bekend uitzendbureau dat een breed scala aan banen biedt in administratieve functies, callcenters, marketing, productie, industrie, administratie, geneeskunde en vele andere sectoren. Succesvolle vrijlating stelt dat de Adecco gekwalificeerde personen beschouwt met arrestatie- en/of veroordelingsgegevens en gevonden gegevens van dergelijke aanwervingen.

Tips voor het vinden van lokale bedrijven

Je kunt lokale bedrijven vinden, particulier bezit of non-profitorganisaties, die ex-delinquenten inhuren. Deze vind je waarschijnlijk via mond-tot-mondreclame. Vraag mensen die u kent naar mogelijke vacatures. U kunt contact opnemen met outreachorganisaties en groepen voor begeleiding en verwijzingen. Een plaatselijke kerk, synagoge of andere religieuze organisatie. U kunt lid worden van een interessegroep, zoals een wandelclub of een boekenclub, en netwerken om contacten te leggen binnen de gemeenschap.

Klaar om te werken

Nadat hij de First Step Act in wet had omgezet, zette president Trump zijn inspanningen voor de hervorming van de gevangenis voort met het Ready to Work Initiative. Dit programma werd in juni 2019 gelanceerd door het ministerie van Justitie en het Bureau of Prisons.

  • Het ministerie van Arbeid heeft onder meer meer dan $2 miljoen toegekend aan deelstaatregeringen ter ondersteuning van trouwobligaties die kunnen worden gebruikt ter dekking van de bedrijven die ex-delinquenten inhuren.
  • In combinatie met deze inspanning heeft het ministerie van Onderwijs de Pell Grants uitgebreid, zodat deze aan gevangenen kunnen worden toegekend. Met deze subsidies kunnen gedetineerden zich voorbereiden op werk zodra ze worden vrijgelaten.
  • Andere hulpmiddelen zijn onder meer USAJOBS (banenlijsten van de federale overheid) die openstaan voor ex-delinquenten.
  • Ook werkt de presidentiële regering samen met de particuliere sector en non-profitorganisaties om de kansen voor ex-delinquenten te vergroten.

Werkgevers vinden die ex-delinquenten in dienst nemen

Met de sociale en politieke focus op het aannemen van ex-delinquenten, zijn er meer kansen voor degenen die worden vrijgelaten. Veel ex-delinquenten kunnen profiteren van de tweede kans die wordt geboden door proactieve wetgevende macht en hervorming van het gevangeniswezen.

Aanbevolen: