Inspirerende verhalen voor tieners met problemen

Inhoudsopgave:

Inspirerende verhalen voor tieners met problemen
Inspirerende verhalen voor tieners met problemen
Anonim
Moeilijke tiener
Moeilijke tiener

Het lezen van een inspirerend verhaal voor tieners kan je helpen hoop te vinden in een verder sombere situatie. Denk niet dat je alleen bent als het leven op zijn slechtst lijkt. Veel tieners hebben in jouw schoenen gestaan en zijn in staat geweest om boven de uitdagingen uit te stijgen en een leven van veiligheid, vrede en geluk te leiden.

Inspirerende verhalen over tieners in moeilijkheden die de uitdagingen van het leven overwonnen

De volgende inspirerende verhalen voor tieners met problemen gaan over tieners uit alle lagen van de bevolking. Misschien merk je dat je je wel herkent in sommige van de verhalen, of realiseer je je misschien dat deze tieners, ook al waren ze op hun dieptepunt, toch in staat waren om uit de loopgraven te komen en te overleven.

Danielle's strijd om acceptatie te vinden

Danielle groeide op in een huishouden waar haar ouders zware drugsgebruikers en alcoholisten waren. Vreemdelingen kwamen op alle uren van de nacht het huis in en uit. Op een nacht kwam een man Danielle's kamer binnen en verkrachtte haar. Ze was dertien. Ze vertelde het aan haar ouders, die het afwezen en zeiden dat ze gewoon een nachtmerrie had gehad. Danielle besloot van huis weg te lopen en lid te worden van een populaire bende in de gemeenschap.

Ze kreeg een hechte band met deze mensen en bewonderde ze. Ze waren niet de beste rolmodellen voor haar, maar ze dacht dat ze meer om haar gaven dan om haar eigen ouders. Ze vond dat ze maar beter kon doen wat zij wilden, anders zouden ze haar misschien ook de rug toekeren. Ze begon te stelen, mensen aan te vallen en drugs en alcohol te gebruiken. Kort daarna bracht ze voor haar misdaden vijf jaar door in een jeugdgevangenis.

Terwijl ze daar was, begon ze met therapie en vond ze een religie waar ze troost in vond. Ze ontdekte waarom ze zich bij de bende had aangesloten en hoe haar leven uit de hand liep. Tegen de tijd dat haar straf voorbij was, was ze een openbare spreker en een peer-mentor voor enkele jongere gedetineerden. Na haar vrijlating ging ze naar de universiteit en werd kinderpsycholoog.

Amanda's zoektocht naar echte liefde

Toen Amanda zeven jaar oud was, verliet haar vader haar moeder. Dit verwoestte haar moeder en ze begon zwaar te drinken. Op een nacht ging haar moeder de gevangenis in wegens verschillende rijden onder invloed en andere aanklachten. De rechtbank oordeelde dat ze een ongeschikte moeder was, en aangezien er geen ander gezin beschikbaar was om voor Amanda te zorgen, ging ze naar het pleegzorgsysteem.

In het begin was het geweldig, omdat ze eindelijk deel kon uitmaken van een gezin dat echt om haar gaf, althans dat dacht ze. Een paar weken nadat ze bij haar was ingetrokken, besloten haar pleegouders dat het niet zou gaan werken, dus werd Amanda naar een ander huis gestuurd. Het tweede huis was niet zo mooi als het eerste, maar ze zorgden beter voor haar dan haar moeder. Na drie weken stelde de instantie echter vast dat het pleeggezin niet geschikt was voor pleegzorg en ging Amanda ergens anders heen. In haar derde pleeggezin vond ze opnieuw een liefdevol gezin. Ze bleef vier maanden en dacht eindelijk dat ze haar thuis had gevonden - totdat de familie besloot niet langer deel te nemen aan de pleegzorg.

Bij het zesde huis overtuigde Amanda zichzelf ervan dat niemand haar in deze wereld wilde. Om die gevoelens te verzachten, begon ze zich te kleden op een manier die haar veel aandacht zou trekken en ze zou alle genegenheid accepteren die ze maar kon krijgen. Dit betekende dat ze zeer promiscue was en zichzelf in gevaar bracht voor SOA's en zwangerschap. Eigenlijk zei ze dat het haar niet uitmaakte of ze zwanger zou worden, omdat ze het niet erg zou vinden om een kleine baby te hebben om vast te houden, te knuffelen en lief te hebben.

Ongeveer een jaar later werd Amanda zwanger en de vader wilde niets met de baby te maken hebben. Ze was 15 en verwachtte een kind. Omdat haar pleegouders niet in staat waren voor een baby te zorgen, werd ze opnieuw naar een ander pleeggezin gestuurd. Niet alleen stuiterde ze van huis naar huis, haar baby onderging uiteindelijk hetzelfde lot - totdat ze eindelijk de enige familie vond die haar accepteerde zoals ze was.

Dankzij de toewijding, zorg en liefde van deze familie voor Amanda kon ze de middelbare school afmaken en naar de universiteit gaan. Het was niet gemakkelijk. Ze moest twee banen hebben, de kinderopvang betalen en haar cursussen doen, terwijl ze voor haar kind zorgde. Al het harde werk werd beloond. Ze studeerde uiteindelijk af met een bedrijfsdiploma en is directeur kinderopvang van een kinderdagverblijf.

Jessica's rebellie tegen autoriteit

Jessica kwam uit een liefdevol, welvarend gezin. Het enige probleem was dat Jessica zich nooit goed genoeg voelde. Haar ouders wilden dat ze in alles de beste was, en ze wilden dat ze hen als haar beste vrienden beschouwde. Toen Jessica de adolescentie bereikte, besloot ze dat ze niet langer aan de eisen van haar ouders kon voldoen en deed ze er alles aan om tegen de wensen van haar ouders in te gaan, waaronder het zich aansluiten bij de verkeerde groep, drinken, drugs gebruiken en misdaden plegen. Haar ouders hadden geen idee wat haar bezielde en vreesden voor haar toekomst. Het kon Jessica niet schelen dat ze een somber pad insloeg. Haar ouders hebben haar aangemeld voor een kamp in de wildernis.

Het kamp in de wildernis omvatte krachtige activiteiten en veel angstaanjagende tactieken. Jessica werd er elke dag aan herinnerd dat als ze zich niet aanpaste, ze in de gevangenis of in de gevangenis veel ergere gevolgen zou ondervinden. Toen het kamp voorbij was, ging Jessica naar huis als een heel ander en nieuw individu. Haar ouders begrijpen waar ze door de gezinstherapie de fout in zijn gegaan, en ze waren net zo blij om hun dochter terug te hebben als Jessica om terug te zijn.

Inspirerende tieners met problemen

Inspireer tieners met problemen met inspirerende verhalen. Door zulke verhalen te horen of te lezen, kunnen ze zien dat er hoop is, zelfs in moeilijke tijden.

Aanbevolen: