McKinney Texas Cheerleader-schandaal

Inhoudsopgave:

McKinney Texas Cheerleader-schandaal
McKinney Texas Cheerleader-schandaal
Anonim
Vijf cheerleaders in uniform
Vijf cheerleaders in uniform

Sommigen beschrijven het cheerleaderschandaal in Texas als een geval van 'uit de hand gelopen meiden', en anderen zouden zeggen dat het een geval is van een slecht verlopen ouderschap. Hoe dan ook, niemand ontkent dat het gedrag en de capriolen van de senior cheerleaders van de North McKinney High School-ploeg van 2006 een serieus probleem vormden.

Geschiedenis van schunnig gedrag

De zogenaamde "Fab Five" bestond uit Karrissa Theret, Danielle Billelo, Shaunika Dancy, Brittney Rader en Elizabeth Griffin. Wat uiteindelijk escaleerde als een berucht schandaal was slechts een weerspiegeling van vier jaar slecht gedrag van de meisjes, te beginnen rond 2002. Ze werden gezien als een elitaire kliek die 'schaamteloos gemeen was tegen andere studenten, onaangenaam onbeschoft tegen leraren en harteloos manipulatief tegenover hun coaches.'

Een gebrek aan discipline

Ouders en het schoolbestuur hebben dergelijk gedrag naar verluidt getolereerd en zelfs mogelijk gemaakt. Opvallend is dat Linda Theret, directeur van North McKinney High School, ook de moeder van Karrissa Theret was. Ze werd ervan beschuldigd niet alleen de meisjes niet te hebben gedisciplineerd, maar ook hun capriolen te verdoezelen, zodat ze bij de ploeg konden blijven en zich slecht konden blijven gedragen.

Coachingveranderingen

Omdat de meisjes elke vorm van discipline weigerden, hebben ze in drie jaar tijd vijf cheerleadingcoaches gehad. Michaela Ward was hun laatste coach. Ze probeerde eind 2006 een einde te maken aan wat zij voelde als een cultuur waarin ze recht hadden op recht.

Cheerleaders gedragen zich slecht

De senioren van de cheerleaders van de North McKinney High School veroorzaakten een schandaal toen ze op pikante foto's poseerden terwijl ze hun uniform droegen. Ze deelden de foto's online in 2006.

De beruchte foto's

De beruchte foto's toonden de cheergirls in verschillende compromitterende situaties. Daartoe behoorden meisjes in bikini's die flessen drank deelden en meisjes in gewaagde poses die een glimp van hun ondergoed lieten zien. De laatste druppel was toen de "Fab Five" poseerde (niet minder in uniform) in een Condoms to Go-winkel met kaarsen in de vorm van penissen. Eén van de meisjes leek orale seks te simuleren. De foto's zijn op MySpace geplaatst.

Zondebok Michaela Ward

Terwijl de foto's van de Fab Five het middelpunt van de mediastorm werden, was het cheerleadingcoach Michaela Ward die in oktober 2006 gedwongen werd af te treden toen, volgens haar, alle pogingen om de meisjes te disciplineren door de regering werden ondermijnd.

Misschien lieten ze het schoolbestuur er slechter uitzien, lanceerden ze een openbare aanval op Wards karakter en beschuldigden haar van het uiten van valse beschuldigingen. Ze klaagde het schooldistrict aan en werd in veel opzichten de zondebok van dit verhaal.

Een formeel onderzoek

Bij verder onderzoek in de winter van 2006 ontdekte advocaat Harold Jones uit Dallas dat talloze partijen schuldig waren, waaronder de administratie, evenals cheerleadingcoach Michaela Ward. Hij merkte op dat de foto's slechts een weergave waren van wat een vier jaar durende tirannie van de Fab Five was geworden. Eén leraar zei dat de meisjes zo onaantastbaar waren, dat bendeleden niets voorstelden.

Wie heeft de schuld in het Texas Cheerleader-schandaal?

Bepalen wie de schuldige is in dit verhaal is ingewikkeld. Nu er een volledig onderzoek is gedaan, zijn de meeste mensen geneigd Harold Jones te geloven, waarbij ze opmerken dat wat ontbrak een gebrek aan volwassenen was die bereid waren de volwassene te zijn. Volgens Jones was niemand in deze situatie onschuldig. Hij citeert:

  • Michaela Ward voor het vriendschap sluiten en het mogelijk maken van de meisjes
  • Linda Theret voor het verdoezelen van schandalen en het niet disciplineren van de meisjes
  • Andere docenten die loopbaanontwikkeling verkiezen boven een stap hogerop
  • De meisjes omdat ze ongehoorzaam en luchthartig zijn
  • Assistent-directeur Richard Brunner omdat hij de andere kant op keek
  • De media die amok maken met een verhaal en het sensationeel maken om meer geld te verdienen

De meisjes merkten op dat Ward, die toen 26 was, probeerde vriendschap met hen te sluiten en hen nooit disciplineerde. Ward ontkent dit en stelt dat ze "nooit zo'n relatie hebben gehad."

Waar zijn ze nu?

Hoewel het oorspronkelijke schandaal nog steeds prominent aanwezig is in zoekopdrachten op internet, lijken alle betrokken partijen verder te zijn gegaan met hun leven.

De Fab Five

De voormalige cheerleaders blijven sinds het incident mogelijk buiten de publieke belangstelling, omdat er over een aantal van hen minimale informatie online te vinden is.

  • Danielle Billelo is momenteel evenementen- en officemanager bij Flexport in New York City.
  • Shaunika Dancy is misschien een aspirant-actrice of -model.
  • Karrissa Theret verblijft momenteel in Lufkin of Nacogdoches in Texas.
  • Brittney Rader werkt als directeur Business Development bij TierPoint in Dallas.
  • Elizabeth Griffin studeerde vroeg af van de middelbare school en ging naar de universiteit.

Linda Theret

Theret verloor haar baan als directeur door de incidenten. Ze beweert echter dat degenen die het gezag over haar hadden, zich verzetten tegen haar pogingen om de meisjes te disciplineren. In 2009 werd Linda Theret door het Laredo Independent School District aangenomen als uitvoerend directeur van Curriculum, een functie die ze nog steeds bekleedt.

Michaela Ward

Volgens Ward was zij de enige solide stem van de rede in de situatie. Ze liep zeker in de beste vorm weg. Terwijl het district en de media haar karakter afkeurden, coacht ze nog steeds cheerleading en volgt ze een masterdiploma. Ze klaagde het schooldistrict aan wegens onrechtmatig ontslag en laster, maar liet uiteindelijk de aanklacht vallen.

Een geval van discretionaire discipline

Veel schoolfunctionarissen hebben een zekere vrijheid om in moeilijke situaties naar eigen goeddunken te handelen. In dit geval zeggen alle volwassen partijen dat ze hebben gehandeld op de manier die volgens hen het meest passend was gezien het scenario. Lifetime Television heeft in 2008 een film gemaakt op basis van deze gebeurtenissen.

Aanbevolen: