9 zomerbloeiende bomen om uw tuin te verfraaien

Inhoudsopgave:

9 zomerbloeiende bomen om uw tuin te verfraaien
9 zomerbloeiende bomen om uw tuin te verfraaien
Anonim
Mimosaboom in Italië
Mimosaboom in Italië

De zomer en bloemen gaan hand in hand. Niet alleen bloemen en groenten bloeien tijdens de zomermaanden. Er zijn ook een paar zomerbloeiende bomen die bloeien tijdens het heetste seizoen van het jaar. Als je er meer over leert, kun je herkennen welke soorten bomen je ziet bloeien terwijl je onderweg bent, en zul je geïnspireerd worden om een zomerbloeiende boom (of meerdere!) aan je landschap toe te voegen.

Amerikaans lindehout

Tilia Americana Lindeboom
Tilia Americana Lindeboom

Amerikaans lindehout (Tilia Americana), ook wel Amerikaanse linde- of bijenboom genoemd, is een grote schaduwboom. Deze statige lente- en zomerbloeier wordt doorgaans tussen de 60 en 70 voet lang, maar kan wel 80 voet hoog worden. Het heeft ook een brede spreiding. Het produceert geurige gele bloemen vanaf mei en gaat door tot juli. Amerikaans lindehout is winterhard in USDA zones 2-8.

Appelbomen

appelboom bloesem
appelboom bloesem

Hoewel mensen appelbloesems vaak associëren met de lente, bloeien de appelvariëteiten uit het late seizoen (zoals Pink Lady, Macoun en Winesap) in de zomer. Appelbomen (Malus domestica) verspreiden zich zo breed als ze hoog worden. Appelbomen op ware grootte worden 20-25 voet lang, semi-dwergbomen reiken tussen de 12 en 15 voet, en dwergvariëteiten worden ongeveer 3 meter hoog. Sommige appelbomen groeien het beste in USDA zones 3-5, terwijl andere het beste groeien in zones 5 tot 8.

Kuisboom

Kuisboom Vitex agnus-castus
Kuisboom Vitex agnus-castus

Kuisbomen (Vitex agnus-castus) beginnen half juni met bloeien en gaan door tot september. Ze produceren bloempluimen van drie tot zes inch in wit, blauw, roze of paars. Er zijn een aantal verschillende soorten die enorm variëren in grootte. Sommige zijn op de vervaldag slechts een meter lang, terwijl andere wel zes meter lang worden. Kuisbomen zijn meestal even breed als hoog. Deze bomen, die vaak als struiken worden gebruikt, zijn winterhard in USDA-zones 7-9.

Crape Mirte

Rouwband Mirte Lagerstroemia indica
Rouwband Mirte Lagerstroemia indica

Crape-mirten (Lagerstroemia indica) zijn populaire landschapsbomen die rijkelijk bloeien in verschillende kleuren. Deze langbloeiende bomen beginnen midden mei of begin juni te bloeien en blijven de hele zomer doorgaan. Sommige mirte-mirten hebben witte bloemen, terwijl andere levendige roze, rode of lavendelbloemen hebben. Ze worden over het algemeen tussen de 15 en 25 voet lang en hebben een spreiding van 1,8 tot 15 voet. Rouwmirtebomen zijn winterhard in USDA-zones 7-10.

Franklin Boom

Franklinia alatamaha boom bloei bloem
Franklinia alatamaha boom bloei bloem

Franklin-bomen (Franklinia alatamaha) bloeien in juli en augustus. Ze produceren geurige witte bloemen die ongeveer vijf centimeter breed zijn. Ze worden doorgaans tussen de 3 en 6 meter hoog, maar worden af en toe wel 30 meter hoog. Franklin-bomen kunnen worden gekweekt als kleine bomen of struiken. Ze zijn winterhard in USDA zones 5-8.

Japanse pagodeboom

Styphnolobium japonicum bloei Japanse pagodeboom
Styphnolobium japonicum bloei Japanse pagodeboom

Japanse pagodes (Styphnolobium japonicum), ook wel geleerdebomen genoemd, worden doorgaans tussen de 25 en 50 voet hoog, maar ze kunnen zelfs nog groter worden. Deze bomen produceren van juli tot september witte bloemen die veel op erwtenbloesems lijken. De boom produceert in de herfst peulvruchtenpeulen met erwten erin, nadat de bloesems zijn afgestorven, maar ze zijn giftig en mogen daarom niet worden gegeten. Ze zijn winterhard in USDA-zones 4-7.

Mimosaboom

Albizia julibrissin Mimosaboom bloei
Albizia julibrissin Mimosaboom bloei

Mimosabomen (Albizia julibrissin), ook wel zijdebomen genoemd, produceren in juni en juli prachtige roze bloemen. Mimosabomen kunnen tussen de 20 en 40 voet hoog worden met een gelijkwaardige spreiding. Deze bomen zijn winterhard in USDA-zones 6-9. Mimosa's verspreiden zich zo overvloedig dat ze als invasief worden beschouwd, dus wees voorzichtig als u besluit er een te planten.

Oleander

Nerium oleanderboom
Nerium oleanderboom

Oleanders (Nerium oleander) bloeien vanaf het begin van de zomer tot halverwege de herfst. Het zijn kleine, bossige bomen die vaak als struik in landschappen worden gebruikt. Ze kunnen een hoogte bereiken van tussen de 2,5 en 3 meter lang en hebben de neiging zich net zo breed te verspreiden als ze lang zijn. Ze produceren trossen bloemen die roze, zalm, perzik, lichtgeel of rood kunnen zijn. Oleanders zijn winterhard in USDA-zones 8-10.

Smoketree

Cotinus coggygria rookboom
Cotinus coggygria rookboom

Smoketree (Cotinus coggygria) kan worden beschouwd als een kleine boom of een grote struik. Het wordt ook wel rookstruik genoemd. Deze plant heeft meerdere stengels en een bossige top. Het bereikt doorgaans een hoogte tussen 10 en 15 voet en kan een spreiding tot 12 voet bereiken. Hij bloeit in juni en blijft de hele maand augustus roze bloemen produceren. Smoketrees zijn winterhard in USDA zones 5-8.

Geniet van de schoonheid van zomerbloeiende bomen

Bloeiende bomen zijn het hele jaar door een genot om naar te kijken. Gelukkig zijn er, zodra de lentebloeiende bomen zoals kornoelje en kersenbomen bloeien, nog steeds enkele zomerbloeiende bomen om naar uit te kijken. Neem de tijd om omhoog te kijken als je in de zomer buiten de schoonheid van de natuur bewondert, want misschien vang je wel een glimp op van bloemen aan een boom.

Aanbevolen: