Zonveiligheid voor kinderen: 10 tips die ouders moeten weten

Inhoudsopgave:

Zonveiligheid voor kinderen: 10 tips die ouders moeten weten
Zonveiligheid voor kinderen: 10 tips die ouders moeten weten
Anonim

Deze veiligheidstips voor de zon kunnen ervoor zorgen dat uw kinderen de hele zomer gezond en gelukkig blijven.

Moeder brengt zonnebrandcrème aan op de huid van haar zoon
Moeder brengt zonnebrandcrème aan op de huid van haar zoon

Draag zonnebrandcrème, blijf gehydrateerd en neem binnen pauzes tijdens piekuren. Televisiemeteorologen vertellen ons dit gedurende de zomermaanden elke dag opnieuw. Ik zou moeten weten. Ik was er meer dan tien jaar één. Het probleem is dat deze eenvoudige tips moeilijk te volgen kunnen zijn als je een kronkelige kleine peuter of actieve kinderen hebt die altijd hun zonbescherming weg lijken te zweten.

Dus wat zijn de beste manieren om de zonveiligheid voor kinderen te garanderen zonder veel hoofdpijn? We belichten de beste zonveiligheidstips voor ouders die uw kansen op een spectaculaire zomer kunnen vergroten!

Zonveiligheid voor baby's

Baby's jonger dan zes maanden moeten uit direct zonlicht blijven. Niet alleen is hun huid gevoeliger voor UV-straling, maar gezondheidsexperts adviseren ouders om geen zonnebrandcrème te gebruiken vóór de halve verjaardag van een kind. Bewaar ze in plaats daarvan in de schaduw. Dit kan onder een terrasoverkapping zijn, onder de luifel van een kinderwagen of met een parasol.

Neem ook waar mogelijk pauzes in warme omstandigheden. Jonge baby's hebben moeite om hun temperatuur te reguleren en raken snel oververhit.

Zonveiligheid voor kinderen en tieners

Zonbescherming is eigenlijk heel eenvoudig als je elke dag proactief blijft. Hier zijn tien effectieve manieren om ervoor te zorgen dat uw kinderen elke dag van het jaar veilig in de zon blijven.

Koop zonnebrandcrème met bepaalde kwalificaties

Niet alle zonnebrandmiddelen zijn gelijk! Bij het kiezen van een huidbeschermer zijn dit de belangrijkste dingen waar u op moet letten:

Kijken naar zonnebrandcrème in de apotheek
Kijken naar zonnebrandcrème in de apotheek
  • SPF 30 of hoger
  • UVA- en UVB-bescherming
  • Topingrediënten: zinkoxide of titaniumdioxide
  • Waterbestendig

Zonder aan deze criteria te voldoen, zal de huid van uw kind eerder de effecten van de UV-stralen van de zon voelen, waardoor de kans op brandwonden veel groter wordt. Om het aanbrengen voor jongere kinderen gemakkelijker te maken, moeten ouders alle vormen van zonnebrandcrème op handsprays, lotions en sticks bewaren. Vergeet ook de SPF chapstick niet.

Breng zonnebrandcrème aan voordat u het huis verlaat

Een van de grootste fouten die ouders maken op het gebied van de zonveiligheid voor kinderen is het aanbrengen van zonnebrandcrème op de huid van hun kind nadat het al buiten is. Als u de tijd neemt om de fles te lezen, staat er expliciet in dat zonnebrandcrème minstens 15 minuten vóór blootstelling aan de zon moet worden aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het kan intrekken en effectief kan werken. Omgekeerd, als je deze beschermer aanbrengt vlak voordat je kinderen gaan zwemmen of zweten, zal het meteen wegspoelen.

Snelle tip

Maak zonnebrandcrème een onderdeel van de dagelijkse routine van uw kind in de zomer. Laat ze zich elke ochtend aankleden en zonnebrandcrème op de blootgestelde huid aanbrengen voordat ze iets anders doen. Dit zorgt voor bescherming en zorgt ervoor dat zelfs als je te laat komt, ze gedekt zijn!

Breng zonnebrandcrème opnieuw aan zoals aangegeven

Terwijl u de instructies van uw zonnebrandcrème blijft lezen, zult u merken dat uw kinderen zich elke twee uur opnieuw moeten insmeren. Er zijn echter twee uitzonderingen:

  • Als uw kind zichzelf afdroogt met een handdoek, is onmiddellijk opnieuw aanbrengen noodzakelijk.
  • Als uw kind zwemt of zweet, moet het opnieuw aanbrengen veel eerder plaatsvinden. Voor de meesten is de aanbevolen tijd na 80 minuten.

Onthoud dat elk merk anders is, dus neem twee minuten de tijd om de fles te lezen. (En als je beweert dat je geen moment over hebt, denk dan eens aan de non-stop klachten die met het alternatief gepaard gaan.)

Draag de juiste kleding

Wilt u dat uw kinderen veilig in de zon blijven en oververhitting voorkomen? Hier leest u wat u uw kinderen moet aantrekken om ze tegen de zon te beschermen:

Klein meisje in zonnebril op het strand
Klein meisje in zonnebril op het strand
  • Selecteer losse, lichtgewicht shirts en broeken gemaakt van katoen of bamboe.
  • Kies lichte kleuren om het zonlicht weg te reflecteren.
  • Accessoriseer met hoeden met een rand van minimaal 7,5 cm.
  • Bescherm hun ogen met een zonnebril met 100 procent UV-bescherming.

Wil je de zomergarderobe van je kind dit jaar naar een hoger niveau tillen? Sla de worstelwedstrijd met zonnebrandcrème over, of in ieder geval het grootste deel ervan, en koop zonbeschermende kleding die het werk voor je doet.

Handige hack

Zonbeschermende kleding met een Ultraviolet Protection Factor (UPF) van 50+ blokkeert 98 procent van de schadelijke zonnestralen. Free Fly Apparel en Coolibar zijn fantastische merken die dit soort producten verkopen.

Neem pauzes binnen of in de schaduw

Piekuren voor verwarming liggen normaal gesproken tussen 10.00 en 16.00 uur. Dit is het tijdsbestek waarin de zon op zijn hoogste punt staat en de temperatuur zijn maximum bereikt. Als je tijdens deze periode buiten moet zijn, zorg er dan voor dat je regelmatig een pauze binnenshuis neemt en vaker drinkt.

Moet weten

Let op zweet! Als uw kinderen actief zijn en niet zweten, is dat een grote rode vlag. Een hitteberoerte kan optreden wanneer u dit het minst verwacht. Daarom is regelmatig pauzeren en regelmatig water drinken zo belangrijk.

Hydrateren voordat je naar buiten gaat

Over hydrateren gesproken: als je kinderen zeggen 'Ik heb dorst', zijn ze al uitgedroogd. Een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat ze geen hittegerelateerde ziekten oplopen, is door ervoor te zorgen dat ze voldoende water drinken voor, tijdens en na activiteiten buiten.

Een veelvoorkomend probleem waarmee ouders worden geconfronteerd, is dat je tegen je kinderen kunt zeggen dat ze water moeten drinken totdat ze blauw in hun gezicht zijn, maar dat betekent niet dat ze het ook daadwerkelijk zullen drinken. Een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat er altijd hydratatie plaatsvindt, is door simpelweg waterrijk voedsel in elke ma altijd op te nemen!

Snel feit

Wil je weten hoeveel water je kinderen nodig hebben om gehydrateerd te blijven? Zoek uit hoeveel ze wegen in kilo's. Dit is het aantal ounces dat ze moeten consumeren op een actieve buitendag. Als uw zoon bijvoorbeeld 50 pond weegt, streef dan naar 50 ons.

Kijk wat ze eten

Wist je dat er voedingsmiddelen zijn die je vatbaarder maken voor zonnebrand? Citrusvruchten, vooral limoenen, selderij en wortels, bevatten natuurlijke chemicaliën die furocoumarines worden genoemd. "Bij blootstelling aan ultraviolet licht veroorzaken furocoumarines huidcelbeschadiging die kan resulteren in zwelling, huiduitslag en blaarvorming." Hoewel het normaal gesproken veilig is om deze producten te consumeren voordat u in de zon gaat, zijn ze geen ideale optie voor in de zon.

Moeder en dochter eten watermeloen en hebben plezier op het strand
Moeder en dochter eten watermeloen en hebben plezier op het strand

De sappen van deze groenten en fruit kunnen op de handen, het gezicht en de lippen van uw kind terechtkomen, wat tot een zeer ongemakkelijke reactie kan leiden. Dit geldt vooral voor kinderen die zwemmen of sporten. Poison Control merkt op dat "de aanwezigheid van een natte huid, zweten, hitte en vochtigheid een blootstelling ernstiger kunnen maken."

Het belangrijkste om op te merken is dat zonnebrandcrème je kinderen niet beschermt tegen deze reacties, dus let op de snacks die je inpakt.

Overweeg medicijnen en schoonheidsproducten die gevoeligheid voor de zon veroorzaken

Bepaalde medicijnen kunnen ervoor zorgen dat uw kinderen en tieners gevoeliger zijn voor zonlicht. Dit maakt zonbescherming zoals kleding en zonnebrandcrème nog belangrijker. Sommige van deze medicijnen zijn onder meer:

  • Antihistaminica:Claritin, Benadryl en Zyrtec
  • NSAID's: Aleve en ibuprofen
  • Antibiotica
  • Orale anticonceptiva

Ook realiseren veel mensen zich niet dat bepaalde parfums en geurzepen je huid ook gevoeliger kunnen maken voor de UV-stralen van de zon. Dit betekent dat uw kinderen deze producten niet moeten gebruiken voordat ze naar buiten gaan.

Controleer de voorspelling

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is hitte niet nodig om zonnebrand te veroorzaken. Sterker nog, de zon kan uw huid 365 dagen per jaar beschadigen, zowel op zonnige als bewolkte dagen. Ja dat klopt. De UV-stralen van de zon kunnen door de wolken heen dringen en je huid bereiken, dus bezuinig niet op zonnebrandcrème alleen maar omdat het bewolkt is.

Man kijkt naar het dagelijkse weer op zijn smartphone-app
Man kijkt naar het dagelijkse weer op zijn smartphone-app

De reden dat de veiligheid van de zon in de zomer belangrijker wordt, is dat wanneer er warmte aanwezig is, dit de tijd verkort die het duurt voordat je huid verbrandt. Wanneer de UV-index het hoogst is (8+), kan het zelfs maar 10 minuten duren voordat de huid verbrandt zonder de juiste bescherming.

Dit betekent dat ouders de voorspelling dagelijks moeten controleren. Let op het door meteorologen voorspelde Heat Index-nummer. Hoe hoger het getal, hoe meer bescherming er nodig is.

Denk na over waar je woont

Als het om de zon gaat, zijn uw locatie en hoogte van belang. Mensen in het zuiden van de Verenigde Staten krijgen een hogere dagelijkse dosis UV-straling. Dat geldt ook voor degenen die op grotere hoogte wonen.

Ga twee minuten naar Google waar u zich boven zeeniveau bevindt. Het gemiddelde voor de VS is ongeveer 2.500 voet. Als u boven deze grens woont, kunt u zonnebrandcrème wellicht een vast onderdeel van uw ochtendroutine maken, vooral tijdens de zomermaanden.

Vergeet ook niet te overwegen waar uw buitenactiviteiten zullen plaatsvinden. Reflecterende oppervlakken zoals water, zand en bestrating zorgen ervoor dat mensen gevoeliger zijn voor brandwonden, dus extra bescherming is nodig als u zich in gebieden met deze oppervlakken bevindt.

Zonveiligheid begint met proactief zijn

De zomer is een tijd vol plezier, maar hierdoor kun je gemakkelijk op een zijspoor raken. De beste manier om dit tegen te gaan is het volgen van slimme praktijken op het gebied van de bescherming tegen de zon, zoals het onderdeel maken van zonnebrandcrème in uw routine, investeren in producten die voorkomen dat UV-straling doordringt, alarmen instellen zodat u het opnieuw aanbrengen niet vergeet, en regelmatig aandacht besteden aan de hydratatie van uw gezin. Bewust en proactief zijn kan een grote bijdrage leveren aan de veiligheid van het hele gezin.

Aanbevolen: