Controlelijst met dingen die u moet doen nadat u bent verhuisd, zodat u zich kunt vestigen

Inhoudsopgave:

Controlelijst met dingen die u moet doen nadat u bent verhuisd, zodat u zich kunt vestigen
Controlelijst met dingen die u moet doen nadat u bent verhuisd, zodat u zich kunt vestigen
Anonim

Vink al deze verhuisbenodigdheden aan voor een soepele overgang naar uw nieuwe huis.

Lachende vrouw die op een laptop werkt terwijl ze thuis op de bank zit
Lachende vrouw die op een laptop werkt terwijl ze thuis op de bank zit

Maak het wennen aan je nieuwe plek een fluitje van een cent door de belangrijkste dingen aan te pakken die je moet doen na de verhuizing. Zorg ervoor dat veiligheids-, nuts- en schoonmaaktaken uit de weg worden geruimd, zodat u kunt genieten van uw nieuwe huis of appartement en het echt als thuis kunt laten voelen.

Begroet je nieuwe buren

Misschien bent u van plan om uw buren te ontmoeten zodra u zich meer vertrouwd voelt in de buurt, maar contact opnemen vóór of onmiddellijk nadat u gaat wonen, kan u helpen belangrijke informatie te verzamelen. Vriendelijke buren bieden u misschien aan om u te helpen verhuizen, u advies te geven over hoe uw buurtorganisaties werken, of u te helpen omgaan met die kieskeurige intercom in uw flatgebouw. Wacht niet tot de buren bij je aankloppen als je jezelf meteen kunt voorstellen.

Verander sloten en installeer een beveiligingssysteem

Een van de belangrijkste eerste stappen nadat u een nieuwe woning heeft gekocht of gehuurd, is ervoor zorgen dat u en uw gezin veilig zijn. Vervang de sloten zo snel mogelijk en plan om uw beveiligingssysteem meteen te installeren.

Transferhulpprogramma's

Je hebt elektriciteit en water nodig tijdens je eerste nacht op de nieuwe plek, dus zorg ervoor dat je die transfers zo snel mogelijk aanpakt. Documenteer papierwerk, voer telefoongesprekken en maak accounts aan met alle hulpprogramma's die u vanaf dag één gaat gebruiken. Zorg ervoor dat u telefoon-, gas- en internetdiensten toevoegt.

Controleer uw rookmelders

Een ander veiligheidsdetail dat je zo snel mogelijk wilt aanpakken, is het testen van de rookmelders en het vervangen van de batterijen. Noteer welke kamers een rookmelder nodig hebben, zodat u deze aan uw takenlijst kunt toevoegen of uw huisbaas kunt waarschuwen. Zorg ervoor dat u ook een brandblusser binnen handbereik heeft in elke kamer die brandgevaar kan opleveren, zoals uw keuken, garage en elke tweede verdieping of kelder.

Wijzig uw adres op belangrijke documenten

Dit is een stap waar je op wilt springen zodra je daartoe in staat bent. Zorg ervoor dat uw adres wordt gewijzigd op alle licenties, documenten of werkgerelateerde gegevens, zodat er geen verwarring ontstaat. Neem ook contact op met het postkantoor over het omleiden van post die is afgeleverd vanaf uw vorige adres.

Maak sleutelkopieën en verberg een reserve

Je wilt absoluut niet buitengesloten worden van je nieuwe plek voordat je zelfs maar de kans hebt gekregen om uit te pakken. Maak kopieën voor uzelf, uw gezinsleden en alle zorgverleners die mogelijk toegang tot uw huis nodig hebben. Maak één extra kopie om te verbergen als reservesleutel in geval van nood.

Wc-bril vervangen

Vorige huurders of huiseigenaren hebben misschien een ongerepte omgeving achtergelaten, maar u wilt er nog steeds alles aan doen om uw gezin veilig en gezond te houden. Vervang de toiletbrillen en -afdekkingen in alle badkamers in uw nieuwe huis voor een frisse en schone start.

Foto's maken

Of je nu koopt of huurt, maak een paar foto's van de lege kamers voordat je je persoonlijke spullen intrekt of wijzigingen aanbrengt. Dit is handig voor eventuele problemen die zich kunnen voordoen bij het beëindigen van een huurcontract, het helpt je de voortgang van de verbouwing in een opknapper bij te houden en het geeft je nuttige foto's als je op zoek bent naar meubels of materialen voor woningverbetering.

Maak aantekeningen van alles wat u wilt veranderen

Je zult misschien dol zijn op je nieuwe plek en denken dat het perfect is voor je gezin. Maar er kunnen ook een paar dingen zijn die je zou veranderen als je ooit de kans zou krijgen. Maak aantekeningen van deze details, zodat u al een plan heeft voor het geval u zich plotseling in een verbouwingssituatie bevindt of het budget heeft om te upgraden. U zult ook eventuele gebieden willen noteren die onmiddellijke aandacht nodig hebben, zodat u een plan kunt opstellen of het vastgoedbeheer kunt waarschuwen.

Alles grondig reinigen

Een nieuw huis kan aanvoelen als een schone lei, maar dat betekent niet dat iedereen voldoet aan jouw persoonlijke normen voor hygiëne. Voordat u spullen naar binnen verplaatst en begint met uitpakken, moet u de plaatsen in uw nieuwe verblijfplaats grondig schoonmaken die moeilijk te bereiken zijn als uw spullen er eenmaal zijn. Let goed op badkamers, vloeren, ramen, keukenapparatuur en plinten.

Verf je muren

Als je van plan bent om een van de muren in je nieuwe huis te schilderen of af te werken, overweeg dan om zoveel mogelijk te doen voordat je al je spullen erin verplaatst. Het schilderen gaat veel sneller als je niet over speelgoed struikelt of meubels verplaatst. Als je nog niet zeker weet met welke kleuren je wilt schilderen, overweeg dan om een neutrale kleur te kiezen waar je een tijdje mee kunt leven, of gewoon de muren grondig schoon te maken.

Jong stel dat een nieuw huis schildert
Jong stel dat een nieuw huis schildert

Laat wat lucht stromen

Open die nieuwe vensters! Laat wat frisse lucht in je nieuwe huis waaien en ruim die stofkonijntjes op. Als u de ramen opent, krijgt u ook ventilatie voor een grondige reiniging en schilderwerk.

Begin met uitpakken

Dit kan voor jou het leukste of het minst opwindende deel zijn, maar het moet hoe dan ook gebeuren. Begin met het uitpakken van alles wat u nodig heeft voor de eerste 24 uur in de residentie en ga vanaf daar verder. Als je veel tijd in de keuken doorbrengt, begin dan met het uitpakken van die benodigdheden. Als je kleine kinderen hebt die entertainment nodig hebben, haal dan speelgoed en apparaten uit de doos.

Vrouw uitpakken in haar nieuwe appartement
Vrouw uitpakken in haar nieuwe appartement

Leer hoe afvalinzameling werkt

Het kan zijn dat uw vorige woning een heel ander proces voor afvalinzameling hanteert dan uw nieuwe huis. Ontdek op welke dagen uw afvalinzameling plaatsvindt, waar u zelf afval kunt ophalen of waar de vuilstortkoker zich op de verdieping van uw appartement bevindt.

Kijk naar lokale plaatsen die u vaak zult bezoeken

Een van de moeilijkste aspecten van verhuizen is het aansluiten bij je gemeenschap. Voeg dit onderdeel toe aan uw verhuischecklist, zodat u zich meteen op uw gemak en verbonden voelt. Kijk eens naar lokale scholen, kerken, bibliotheken, parken, medische zorgverleners, kapsalons en dierenverzorgers of zorgverleners.

Zorg ervoor dat uw nieuwe plek zich meteen thuis voelt

Om je in je nieuwe huis te vestigen, moet je alle vervelende details van je lijst controleren, maar het betekent ook dat je nieuwe plek als een thuis voor jou en je gezin moet voelen. Probeer een paar handige verhuishacks om je meteen op je gemak te voelen.

  • Maak de favoriete ma altijd of het favoriete dessert van uw gezin, zodat ze zich op hun gemak voelen.
  • Pak uw kleine keukenapparatuur uit, zodat uw ochtendkoffie of weekendwafelroutine soepel doorgaat.
  • Steek kaarsen aan of verspreid etherische oliën in elke kamer, zodat uw gezin kan genieten van bekende geuren.
  • Bekijk je favoriete film op de eerste avond of laat hem op de achtergrond afspelen terwijl je uitpakt.
  • Zorg ervoor dat alle bedden klaar zijn voor de eerste nacht, zodat u zich net zo comfortabel voelt als vóór de verhuizing.
  • Neem afhaalma altijden bij een ketenrestaurant waar je dol op was op je vorige locatie, zodat je kunt genieten van een traktatie die nostalgisch aanvoelt.
  • Zet je familiefoto's klaar in afwachting van alle nieuwe herinneringen die je gaat maken.
  • Praat over alle leuke dingen die je hoopt te doen of gepland hebt voor je gloednieuwe huis.

Vink uw verhuis-to-do-lijst af

Zodra al uw verhuistaken zijn voltooid, kunt u de kleine dingen ontdekken die u echt leuk vindt aan uw nieuwe huis. Stel jezelf tot doel om alles binnen een of twee weken aan te pakken, zodat jij en je gezin zo snel mogelijk aan de slag kunnen en herinneringen kunnen gaan maken.

Aanbevolen: