21 rustgevende slaapliedjes om je baby in slaap te zingen

Inhoudsopgave:

21 rustgevende slaapliedjes om je baby in slaap te zingen
21 rustgevende slaapliedjes om je baby in slaap te zingen
Anonim
baby slaapt in de armen van moeder en luistert naar muziek
baby slaapt in de armen van moeder en luistert naar muziek

Talloze ouders hebben muziek gebruikt als rustgevende methode om hun kleintjes in slaap te sussen. Zelfs de meest onrustige anti-snoozer zal uiteindelijk in slaap vallen als het juiste deuntje wordt gespeeld. Als het gaat om de perfecte slaapliedjes, zullen deze 21 topkeuzes ervoor zorgen dat baby's in een mum van tijd vredig dromen.

Slaapliedjes van populaire muzikanten

Deze bekende muzikanten weten hoe ze bovenaan de hitlijsten moeten staan en baby's in slaap kunnen brengen met een paar lieve geluiden. Zowel ouders als baby's kunnen ontspannen met deze pakkende slaapliedjes uitgevoerd door populaire muziekartiesten.

Welterusten mijn engel

Geschreven door de legendarische Billy Joel voor zijn toen zevenjarige dochter Alexa, zal Goodnight My Angel de kleintjes in slaap brengen terwijl hij aan de harten van een ouder trekt. Ze zijn zo kort nog klein!

Baby van mij

Baby Mine, uitgevoerd door countrycrooner Allison Krauss, zorgt ervoor dat je je slapende lieve engel tot diep in de nacht wilt wiegen. Het zijn dit soort liedjes die ervoor zorgen dat ouders nog een baby willen! Er is niets zoeter dan een kleine slapende engel. (Kanttekening: als dit nummer je bekend in de oren klinkt, maar je kunt er niet de vinger op leggen waar je het hebt gehoord, bedank dan Disney Productions. Het was het nummer dat werd gezongen door de moeder van Dumbo de Olifant in de klassieke Disney-film uit 1941, Dumbo.)

Wat een prachtige wereld

Dit klassieke deuntje, geschreven in 1967 door George David Weiss en George Douglas, werd uitgevoerd door de grote Louis Armstrong. Het maakt baby's gemakkelijker in slaap te brengen en herinnert hen eraan dat het universum beter is geworden, allemaal omdat ze zijn geboren.

Brahms' slaapliedje

Jewel's lieve cover van het bekende nummer, Brahms' Lullaby, is precies dat: zo lief! (Zoals druipen van honing en donzige poesjes zoet). De volkse popartiest leent haar altijd herkenbare stem aan het deuntje en creëert een muzikale trance waardoor baby's binnen de kortste keren in slaap vallen. Dit nummer zou zijn weg moeten vinden naar elke nachtelijke afspeellijst.

Mooie jongen

Beatles grote John Lennon schreef Beautiful Boy voor zijn zoon Sean. Het werd later opnieuw gedaan door Ben Harper en is nu een belangrijk slaapliedje waar ouders naar toe gaan als ze hun baby nodig hebben om te gaan slapen. Dit lieve slaapliedje raakt moeders en vaders zeker in hun gevoel. Misschien wil je een doos tissues naast de zweefstoel bewaren.

Ergens boven de regenboog

Somewhere Over the Rainbow is het oprechte deuntje uit de film The Wizard and Oz. Het gaat over hoop en dromen, perfect voor elke ouder die zijn baby het allerbeste in het leven wenst terwijl hij 's avonds in een diepe slaap v alt. Het werd opnieuw gemaakt door Israel Kamakawiwo'ole, die zijn Hawaïaanse afkomst in de melodie giet, waardoor het nog rustgevender wordt dan de originele versie.

De eerste keer dat ik je gezicht zag

Er zijn waarschijnlijk een paar levendige momenten van puur ontzag geweest die voor altijd in je geheugen verzegeld zijn, en een daarvan is het moment waarop je je kind voor het eerst zag. Celine Dion's cover van Roberta Flack's The First Time Ever I Saw Your Face drijft echt dat overweldigende gevoel van liefde naar voren dat een ouder overwint wanneer hij zijn baby ontmoet.

Klassieke slaapliedjes voor baby's

babymeisje in roze onesie slapen in wieg
babymeisje in roze onesie slapen in wieg

Deze klassieke slaapliedjes zijn degenen die ouders waarschijnlijk in hun eigen kindertijd hebben gehoord, waardoor ze des te specialer worden wanneer ze voor de volgende generatie worden gespeeld. Deze lieve deuntjes zijn de perfecte begeleiding voor een avondknuffel met je baby.

Jij bent mijn zonneschijn

Zowat iedereen kent dit populaire kinderliedje, maar de meeste mensen weten niet dat You Are My Sunshine eigenlijk eerst een countryliedje was en geen slaapliedje. De originele versie, uitgevoerd door Jimmie Davis en Charles Mitchell in 1940, was een beetje pittig voor een dutje, maar na verloop van tijd is het liedje getransformeerd in het perfecte slaapliedje voor kinderen. Tot nu toe is het in 30 talen opgenomen door meer dan 350 verschillende artiesten en door ouders overal ter wereld gebruikt om kinderen in slaap te krijgen. Jasmine Thompson's versie van dit geliefde nummer is buitengewoon mooi.

Geweldige genade

Amazing Grace is een oude christelijke hymne die in 1779 werd gepubliceerd. Je hoeft echter niet het geloof te volgen om van dit rustgevende deuntje te genieten. De melodie is prachtig, de teksten zijn herkenbaar en het is een perfect deuntje om toe te voegen aan je avondroutine met je baby. Zoveel getalenteerde artiesten hebben door de jaren heen Amazing Grace gemaakt, maar deze versie van Pentatonix is boeiend.

Als je een ster wenst

When You Wish Upon a Star werd in 1940 geschreven door Leigh Harline en Ned Washington voor de Disney-bewerking van Pinocchio. Het draait allemaal om wensen en dromen, en geen enkele plek op aarde doet wensen en dromen zo goed als Disney. Het is een lief deuntje waar ouders gemakkelijk mee kunnen neuriën als ze de volledige tekst niet kennen.

Alle mooie kleine paarden

Je laat je baby slapen met het prachtige deuntje All The Pretty Little Horses. De Amerikaanse klassieker is in talloze variaties gemaakt en was zelfs de inspiratie achter de roman uit 1992, All the Pretty Horses, van Cormac McCarthy.

Twinkel, fonkel kleine ster

Twinkle, Twinkle Little Star is een van de meest herkenbare kinderliedjes ter wereld. Het heeft een rijke geschiedenis en achtergrond waar baby's niets om geven, maar ouders misschien wel. Vanwege zijn bekendheid is het een rustgevend deuntje dat kleintjes gemakkelijk in slaap wiegt. Dit nummer kent vele variaties, variërend van vrolijke kinderversies tot avondversies van hedendaagse artiesten als Jewel en Lisa Loeb.

Moderne liedjes die geweldige slaapliedjes maken

vader houdt slapende baby vast
vader houdt slapende baby vast

Deze liedjes zijn misschien niet geschreven met baby's in gedachten, maar als je ze hoort, zul je het ermee eens zijn dat ze een geweldige aanvulling zijn op het bedtijdritueel voor baby's. Verwerk ze in de avondafspeellijst voor een niet-traditioneel slaapliedje.

Halo van Beyonce Knowles

Beyonce Knowles staat bekend om haar pittige R&B-nummers, maar Halo, hoewel duidelijk geschreven met een geliefde in gedachten en niet met een kind, klinkt als een perfecte match voor een avondafspeellijst. Je lammetje is je levende engel op aarde, en ze kunnen net zo goed een halo rond hun kostbare hoofd hebben. Het is een geweldig nummer om tot rust te komen en een eerbetoon aan degene van wie je het meest houdt, en dat is duidelijk je baby!

Blackbird van The Beatles

Blackbird is een rustig eerbetoon aan je kind, dat op een dag zijn kleine vleugeltjes zal spreiden, je nest zal verlaten en geweldige dingen in de wereld zal gaan doen. Houd ze stevig vast terwijl je dit nummer speelt, want ze zullen niet eeuwig klein blijven.

Duizend jaar door Christina Perri

Je hebt duizend jaar op je baby gewacht. Artiest Christina Perri kent het gevoel, zoals ze het verwoordt in haar hit A Thousand Years. Natuurlijk, het deuntje is geschreven voor The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1, maar het kan zeker aan een slaapliedje worden toegevoegd. Je zult voor altijd van je baby houden, dus laat hem in slaap vallen, terwijl je dat precies weet, met dit lieve slaapliedje.

We gaan vrienden zijn van The White Stripes

Je zou niet denken dat iets dat door The White Stripes is geschreven of uitgevoerd 's avonds een kinderdagverblijf zou worden, maar We're Gonna Be Friends is eigenlijk een geweldig avondnummer voor ouders en baby's. Heb je ooit in je stoutste dromen gedacht dat je je kleine bestie zou baren? Waarschijnlijk niet, maar hier zijn jullie allebei! Jammen met The White Stripes voordat we naar bed gaan.

Mijn wens door Rascal Flatts

Je hebt waarschijnlijk al een kast vol wensen voor je baby, dus My Wish, van de countrygroep Rascal Flatts, is het perfecte liedje om voor ze te zingen terwijl je ze in slaap wiegt. Het is geweldig om alles vast te leggen wat u zich voor uw kind voorstelt terwijl het opgroeit.

Vreedzame klassieke muziek voor baby's

Deze klassieke melodieën kunnen niet gemakkelijk zijn geweest om te componeren, maar ze liggen zeker prettig in het gehoor. Probeer niet samen met je baby in slaap te vallen, want ze zullen gegarandeerd iedereen kalmeren, inclusief de ouders!

Satie's Gymnopédie No.1

Als jullie allebei niet slapen halverwege het muzikale meesterwerk van componist Erik Satie, Satie's Gymnopédie No.1, dan is er misschien iets mis! Het instrumentale, langzaam bewegende muziekstuk geeft zowel jou als je baby het gevoel alsof je in slaap v alt op een zee van muzikale golven. Zo vredig.

Chopins Nocturne Op. 9, nr. 2

Chopins Nocturne Op. 9, nr. 2 is in al zijn pianoperfectie gemaakt voor avondjes in een schommelstoel met je baby. Misschien krijg je er ook zin in om even door de kinderkamer te walsen, maar toch is het een absolute must als het gaat om een klassieker voor het slapengaan.

Beethovens Maanlichtsonate

Het is angstaanjagend, sereen en mooi genoeg om tranen in je ogen te krijgen. Beethovens Maanlichtsonate past perfect in een nacht gehuld in duisternis. Houd je baby stevig vast en laat de muziek hem meenemen naar slaapland.

Debussy - Rêverie

Rêverie betekent 'droom', dus er is geen discussie over de vraag of dit wel of niet past als het gaat om slaapliedjes. Het is een mooie keuze om peuters te helpen in slaap te vallen.

De voorbereiding voor slaap instellen

Ongeacht welke muziek je gebruikt in de nachtelijke routine van je baby, je zult ook op andere manieren de weg vrij willen maken voor slaap. Zorg ervoor dat u de lichten laag zet en overtollige sensorische stimulatie verwijdert. Zet uw temperatuurregelaar op een waarde tussen 68 en 72 graden en plaats uw baby in een veilige slaapzak in plaats van in een deken. Met een zorgvuldig ingestelde serene omgeving en de perfecte slaapliedjes op repeat, is het onmogelijk dat uw kleintje niet binnen de kortste keren heerlijk zal slapen.

Aanbevolen: