5 trucs om je baby in slaap te laten vallen

Inhoudsopgave:

5 trucs om je baby in slaap te laten vallen
5 trucs om je baby in slaap te laten vallen
Anonim
slapende baby
slapende baby

Babyslaap - de ongrijpbare heilige graal van alle dingen in het ouderschap in de eerste paar eerste maanden. Je hebt elke truc uit het boek geprobeerd…tenminste dat dacht je. Het is nu tijd om door te gaan naar nieuw ontdekte gebieden en een aantal nieuwe trucs uit te proberen om je kleine bundeltje vreugde in slaap te krijgen. Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen, dus als je geen ideeën meer hebt, probeer dan een van deze babyslaaphacks.

1. Weefseltijd Zzzzzzzs

weefsel op het babygezicht
weefsel op het babygezicht

Er gaat niets boven een zachte, ontspannende gezichtsmassage om ons volwassenen in een staat van zalige ontspanning te brengen. Dus waarom zou dit niet ook voor baby's gelden? Probeer je baby over te halen naar het land van knikken door heel zachtjes zijn gezichtje te aaien met een stuk wit vloeipapier. Dus misschien heb je zin in een broodje zonder een picknick als je dit doet, maar wat maakt het uit of het betekent dat zowel de baby als jij wat slaap krijgen? De truc is om vertrouwen te hebben en verder te gaan dan de eerste paar slagen… Sommige ouders hebben hun baby's binnen een minuut in slaap gekregen met deze truc! Ongelooflijk.

2. Stuiterende bal baby

Kijk eens naar die nietsvermoedende oefenbal die eenzaam in de hoek van een kamer ligt. Zou dit echt het antwoord kunnen zijn op de slaap van uw baby? In sommige gevallen - ja! Houd je baby veilig dicht bij één schouder, laat jezelf voorzichtig zakken en stuiter ritmisch lichtjes op de bal. Sommige ouders hebben ontdekt dat dit hun baby in een zen-achtige toestand brengt, waardoor hij heerlijk in een vredige slaap terechtkomt.

3. Blaas, blaas, blaas in slaap

blazen op het gezicht van de baby
blazen op het gezicht van de baby

Waarom haal je niet een blad uit het boek van de natuur en laat je als een zacht zomerbriesje over het gezichtje van je baby waaien? Wij, volwassenen, houden ervan onze ogen te sluiten en een rustgevende vleugje zoete zomerlucht te ervaren. Het is dus geen wonder dat zachtjes blazen in het gezichtje van uw baby – vooral rond het voorhoofd – precies hetzelfde kalmerende effect heeft. Hoewel uw baby in eerste instantie verrast kan knipperen door deze actie, zal de kalmerende invloed snel de overhand krijgen, aangezien de ogen van uw baby een reeks veelzeggende knipperingen beginnen totdat ze zich gelukzalig sluiten om te gaan slapen.

4. Noem het een nachtelijke tik-takklok

Digitale klokken mogen tegenwoordig de boventoon voeren, maar graaf die vieze oude tikkende klok uit de opslagruimte of koop er hier online een voor deze truc! Sommige baby's reageren prachtig op het zachte metrische geluid van tikken, dat enigszins lijkt op het geluid van het kloppen van moeders hart. Probeer een klok in een klein dekentje te wikkelen en leg hem dicht bij de baby, zodat hij of zij op een geruststellende manier kan slapen.

5. Creëer een waterweg om te sluimeren

Moeder en baby luisteren naar stromend water in de keuken
Moeder en baby luisteren naar stromend water in de keuken

Het geluid van zacht stromend water wordt al lang gebruikt als slaap- en meditatiehulpmiddel om mensen te helpen ontspannen. Hoewel het niet zo decadent is als chillen bij een waterval, kun je gewoon bij een stromende kraan gaan staan met je baby in je armen en het ontspannende geluid van water haar laten kalmeren tot een dutje.

Onthoud dat elke baby anders is, dus het gaat erom uit te vinden wat voor jouw kind werkt. Moge de slaapkracht bij je zijn!

Aanbevolen: