Feng Shui-gids voor het gebruik van blauw: rustgevende energie

Inhoudsopgave:

Feng Shui-gids voor het gebruik van blauw: rustgevende energie
Feng Shui-gids voor het gebruik van blauw: rustgevende energie
Anonim
Stenenpiramide op het strand
Stenenpiramide op het strand

Feng shui blauw is een krachtige kleur die je kunt gebruiken in je interieur. Blauw is een rustgevende kleur en de feng shui-principes kunnen je helpen bij het gebruik van deze krachtige kleur.

Feng Shui blauw symbool van waterelement

Feng shui blauw is de toegewezen kleur van het waterelement. In feng shui genereert het waterelement veelbelovende yang-energie die essentieel is voor een gezond huis. Blauw is een geweldig kleurensymbool dat u overal in uw huis of bedrijf kunt gebruiken.

Noordelijke sector met Feng Shui blauwe kleur

In feng shui regeert het waterelement de noordelijke sector (carrièregeluk) van je huis. Dit maakt de feng shui-blauwe kleur een ideale keuze voor uw thuiskantoor of de noordelijke sector van uw huis. Als u een thuiskantoor in de noordelijke sector van uw huis heeft gevestigd, kan blauw de primaire kleur zijn voor uw decoratieschema.

Feng Shui Blauw voor thuiskantoor

Zelfs als uw kantoor zich niet in de noordelijke sector van uw huis bevindt, kunt u nog steeds de kleur blauw gebruiken. U kunt ervoor kiezen om de noordmuur van uw kantoor blauw te schilderen om het waterelement te symboliseren. Je kunt altijd blauwe accentstukken of zelfs blauwgekleurde meubelstukken toevoegen, zoals een blauwe kast, blauwe loveseat of bureaustoel.

Oost- en Zuidoost-sectoren met Feng Shui Blue

De oostelijke (gezondheidsgeluk) en zuidoostelijke (rijkdomsgeluk) sectoren worden geregeerd door het element hout. Je kunt feng shui-blauw effectief gebruiken in deze twee sectoren, samen met de houtelementkleuren groen en bruin.

blauw-witte vaas met een groene klimop geplant
blauw-witte vaas met een groene klimop geplant

Houtelement met Feng Shui-blauw

In de productieve cyclus voedt water het houtelement. De kleuren die aan het houtelement zijn toegewezen, zijn groen en bruin/beige. Je kunt een prachtig kleurenschema creëren als je blauw, groen en bruin gebruikt voor je feng shui-decorkleuren.

Behoud een kleurenbalans

Voor deze twee sectoren gebruik je in je interieur meer groene en bruine kleuren dan blauw. Dit zorgt ervoor dat het kleurenschema een evenwichtige weergave is van de feng shui-elementen hout en water.

West- en noordwestelijke sectoren met Feng Shui Blue

De westelijke en noordwestelijke sector worden geregeerd door het metaalelement. In de productieve cyclus voedt en trekt metaal het waterelement aan. De kleuren die aan deze sectoren zijn toegewezen, zijn wit, goud, zilver, koper, tin en platina. Je kunt elk van deze gebruiken met feng shui blauw voor een geweldige kleurencombinatie.

Metaalkleuren moeten prominent aanwezig zijn

Je wilt er zeker van zijn dat de metaalkleuren de overheersende kleuren zijn in deze sector, omdat water in de uitputtende cyclus het metaalelement verzwakt. Door feng shui blauw als secundaire kleur te gebruiken, kun je visueel de productiecyclus vaststellen die symbool staat voor het metalen element dat het waterelement produceert.

Feng Shui Blue beperken in andere sectoren

Je moet het gebruik van blauw in de andere sectoren van je huis beperken. Je kunt in deze sectoren een vleugje blauw toevoegen met een paar accentstukken.

Zuidelijke Sector

De zuidelijke sector (roem en erkenningsgeluk) wordt geregeerd door het element vuur. In de destructieve cyclus vernietigt water vuur, dus je beperkt de blauwe kleuren in deze sector.

Zuidwest- en noordoostelijke sectoren

De sectoren zuidwest (liefde en relatiegeluk) en noordoost (geluk in het onderwijs) worden geregeerd door het element aarde. In de destructieve cyclus vernietigt de aarde het waterelement. Misschien wilt u het gebruik van blauw in deze sectoren vermijden.

Tinten Feng Shui Blauw

Donkerblauw is een van de twee kleuren die aan het waterelement zijn toegewezen. De andere kleur is zwart. Blauw is verkrijgbaar in alle waarden, dus je kunt er een of meer kiezen om te gebruiken.

Detail van woonkamerbank met voetenbankjes
Detail van woonkamerbank met voetenbankjes

Kob altblauw in Feng Shui

Kob altblauw is een goede feng shui-kleur om het waterelement weer te geven. Donkerblauwe tinten, zoals marineblauw, zijn geweldige kleurkeuzes als je op zoek bent naar een kleur die het waterelement symboliseert.

Blauwe en zwarte aquarelkleuren

Je kunt de twee waterelementkleuren blauw en zwart combineren voor een dramatisch kleurenschema voor de kamer. Je kunt een derde kleur wit (metaal) of een andere metaalkleur toevoegen voor contrast als accentkleur.

Middellange tot lichtblauwe Feng Shui-kleuren

Midden- en lichtblauwe kleuren zijn niet de typische feng shui-blauwe kleur. Je kunt ze echter zeker gebruiken in je feng shui-decor.

Blauwgroene kleuren

Turkoois en andere blauwgroene kleuren zijn een mooie mix van feng shui blauw en feng shui groen. De tweekleurenmix zorgt voor een geweldige voedende kleur van groei en energie.

Symbolen en talismannen van Feng Shui Blue

Je kunt een blauw gekleurd feng shui-symbool of talisman gebruiken als remedie voor thuis/op kantoor of als persoonlijke talisman. U kunt deze symbolen in uw huis plaatsen om te profiteren van de energie en/of bescherming die ze bieden.

Blauwe neushoorn Feng Shui

De blauwe neushoorn is een feng shui-remedie voor de gewelddadige vliegende ster 7. De blauwe neushoorn gaat de energie van ster 7 van diefstal en geldverlies tegen, evenals het geweld dat hij aanmoedigt. Je kunt ook de blauwe olifant met 6 slagtanden en een kristallen bol toevoegen en ze alle drie plaatsen waar de jaarlijkse ster 7 zich bevindt.

Betterdecor Feng Shui blauwe dubbele hoorns neushoorn

Weer roddels en politiek op kantoor af

De feng shui blauwe neushoorn is een machtige beschermer tegen kantoorroddels en politiek. Als je last hebt van achterbakse vijanden, plaats dan deze feng shui-remedie op een plank achter je bureau, zodat deze verdedigingsagent je steunt en altijd over je schouder meekijkt. Naast een beeldje kun je ook een metalen sleutelhanger dragen, zodat je hem altijd bij je hebt als beschermend amulet.

Blauwe Draak Feng Shui

De blauwe waterdraak wordt in feng shui gebruikt om het waterelement te ondersteunen en te versterken. De blauwe draak brengt geluk en beschermende energie voor je carrière. Je kunt de blauwe draak in je kantoor in noordelijke richting plaatsen. Zorg ervoor dat de draak niet naar een deur of raam kijkt en altijd naar jouw kantoor kijkt. De blauwe draak kan op uw bureau of achter uw bureau worden geplaatst en over uw schouder meekijken terwijl u werkt. Je kunt ook een blauwe draak in de noordelijke sector van je huis plaatsen.

Blauwe Maan Feng Shui

De blauwe maan komt alleen voor als er binnen een periode van een maand een tweede volle maan is. Hoewel de maan niet van kleur verandert, wordt de term blauwe maan gebruikt om de eigenaardigheid van deze gebeurtenis aan te duiden. Met zo'n zeldzame gebeurtenis is het niet verrassend dat wordt aangenomen dat de energie van deze spectaculaire gebeurtenis krachtiger is dan een typische volle maan.

De Blauwe Maan-energie gebruiken

In feng shui kun je profiteren van deze energie door een blauw voorwerp en een waterpartij in de noordelijke sector van je huis te plaatsen. Je kunt ook de kleur blauw toevoegen in de oostelijke en zuidoostelijke sectoren. Misschien geef je er de voorkeur aan om een blauwgekleurde feng shui-talisman of -symbool te gebruiken in plaats van een kunstvoorwerp, zoals een blauwe lotus, omdat de lotus een symbool is van harmonie en gezondheid.

Feng Shui Blue gebruiken

Je kunt feng shui-blauw gebruiken in de inrichting van je huis en kantoor om te profiteren van de waterenergie die deze kleur vertegenwoordigt. De blauwe kleur van het waterelement kan je carrière-, gezondheid- en welvaartsgeluk voeden en stimuleren.

Aanbevolen: