Lieve babyslaapliedjes om je kleintje in slaap te brengen

Inhoudsopgave:

Lieve babyslaapliedjes om je kleintje in slaap te brengen
Lieve babyslaapliedjes om je kleintje in slaap te brengen
Anonim

Van klassiek tot eigentijds, er zijn tientallen prachtige slaapliedjes om je kleintje in slaap te sussen.

Moeder zingt een slaapliedje zodat de baby kan slapen
Moeder zingt een slaapliedje zodat de baby kan slapen

Elke ouder heeft zijn eigen bedtijdroutine waar ze bij zweren. Van het volgen van een strikt schema tot het wiegen van hun kinderen totdat ze in slaap vallen om ervoor te zorgen dat ze 's nachts niet door hun speelgoed snuffelen: er is geen perfecte manier om uw kinderen naar het land van de knikken te sussen. Maar het vinden van een slaapliedje dat hen kalmeert en hun haastige gedachten verzacht, kan een snelle manier zijn om het licht uit te krijgen. Geen twee ouders delen hetzelfde favoriete slaapliedje, omdat er zoveel goede zijn.

Klassieke slaapliedjes voor baby's

Als je wordt gevraagd welke liedjes er als kind voor je werden gezongen, is de kans groot dat dit een van deze klassiekers was. In sommige gevallen hebben deze liedjes kinderen honderden jaren in slaap gesust, waardoor ze beproefde opties zijn geworden. Waarom zou je ze dan repareren als ze niet kapot zijn?

Rock-a-Bye-Baby

Dit kinderliedje dat een slaapliedje is geworden, is zo gemakkelijk te onthouden en te zingen, maar het bevat zeker een aantal verontrustende beelden in de kern. Hoewel we u niet aanraden om dit verhaal uit de 19eeeuw waarin een kind door de bomen v alt te onderzoeken, raden we het wel aan om uw kind in een mum van tijd in slaap te laten vallen.

Stil kleine baby

Veel slaapliedjes gaan alleen maar over liefde en de natuur, en de aard van de liefde, maar "Hush Little Baby" biedt een uniek vertrekpunt met zijn teksten. Ouders en verzorgers kunnen op veel manieren mooie beloften doen om voor de baby te zorgen door dit lied voor hen te zingen. En het is lang genoeg zodat je niet twintig passages hoeft te zingen om de baby eindelijk in slaap te laten vallen.

Frère Jacques

Het enige niet-Engelse nummer op deze lijst, "Frère Jacques", is een vreemd slaapliedje over een monnik die door de ochtendklokken heen slaapt. Het is kort en grappig, met een super pakkend deuntje dat je niet snel zult vergeten. Alhoewel, na een tijdje zul je er waarschijnlijk genoeg van krijgen. Het kan dus een goed idee zijn om je baby eraan te laten wennen dat je mee neuriet.

Brahms' slaapliedje

Misschien ken je het Lullaby van Brahms beter als "Lullaby and Goodnight" vanwege de openingstekst. Het lied is geschreven door de beroemde componist Johannes Brahms voor het tweede kind van zijn dierbare vriend en is van generatie op generatie doorgegeven. Het is zacht en zoet, en perfect voor elke kieskeurige baby die je probeert de hele nacht door te laten slapen.

Hedendaagse slaapliedjes voor baby's

Je bent misschien opgegroeid met de klassiekers, maar alles kan wel eens een remix gebruiken. Heb niet het gevoel dat je je moet houden aan slaapliedjes die lang voor jouw tijd zijn geschreven. Er zijn geweldige opties van moderne televisie, muziek en films om uit te kiezen als je een eigentijdse smaak hebt.

Billy Joel's slaapliedje (Welterusten, mijn engel)

We weten dat je niet had verwacht Billy Joel op een lijst met babyslaapliedjes aan te treffen, maar zijn liedje uit 1993 overbrugt perfect de kloof tussen 'echte' muziek en babymuziek. Joel werd bij het componeren van dit nummer voor zijn vierde album geïnspireerd door zijn eigen dochter Alexa Ray. Het is langzaam en zoet, met alle muzikale complexiteit waar Joel bekend om staat.

Winnie de Poeh's themalied

Winnie de Poeh fascineert peuters vanwege de hartverwarmende karakters en eenvoudige plots. Het openingsthema van Disney's versie is perfect afgestemd om voor het slapengaan te worden gezongen. Vertraag het originele, vrolijke deuntje een beetje, en als de ogen van je baby dicht blijven fladderen, kun je wegdromen terwijl je rond het Honderd Bunderbos neuriet.

Dumbo's Baby Mine

In sommige van de treurigste films van Disney komen helemaal geen mensen voor, en Dumbo is een van die op dieren gerichte films die je hart raken. Een bepaalde scène waarin Dumbo's eigen moeder hem in slaap wiegt met een prachtig slaapliedje genaamd "Baby Mine", is door moeders over de hele wereld nagebootst. En je kunt het ook repliceren.

De Blackbird van de Beatles

The Beatles zijn niet voor niets legendarisch, en ze hebben een nummer dat perfect is voor elke gelegenheid. Veel te veel zouden als slaapliedje voor een baby kunnen dienen, maar we houden van 'Blackbird' vanwege hoe licht en luchtig het is. Dit akoestische deuntje leunt op de folkroots en maakt het een geweldig eenvoudig nummer om je kieskeurige kind te kalmeren.

Louis Armstrong's What a Wonderful World

Deze ballad uit 1967 van de beroemde muzikant en trompettist Louis Armstrong is niet eigentijds in de conventionele zin en roept prachtige beelden op en een reislust voor de wereld. Als je wilt dat je kind opgroeit met waardering voor muzieklegendes en oog voor de schoonheid van het leven, begin dan dit lied te zingen vanaf de geboorte.

John Denver's zonneschijn op mijn schouders

Als het om slaapliedjes gaat, wil je het echt bij liedjes houden die een eenvoudige melodie hebben; je kijkt niet naar Whitney Houston terwijl je naar bed gaat, dat is zeker. John Denver staat bekend om zijn ballades over de natuur, en 'Sunshine on My Schouders' is er een waarin jij en je baby zullen verdwalen.

Earl Grant's (aan) het einde (van de regenboog)

Earl Grant baant zich een weg door deze soepele jazzsingle uit 1956. Dit nummer zit vol verhalen, waardoor het een soort muzikaal verhalenboek is. Sluit uw avond af door met uw baby te knuffelen en hem te vertellen hoe uw "liefde zal voortduren tot het einde der tijden."

Doris Day's On Moonlight Bay

Met haar sprankelende glimlach en sterke, resonerende stem was het de bedoeling dat Doris Day een ster zou worden. Een van haar populairste platen, 'On Moonlight Bay', werd geschreven voor de gelijknamige film uit 1951. Deze ballad laat haar heldere en sterke, maar lieve stem horen, en wordt fantastisch omgezet in een slaapliedje.

Jimmy Durante's The Glory of Love

Een oudje maar leuk als er ooit een was: "The Glory of Love" werd voor het eerst opgenomen in 1936, maar het is de versie van Jimmy Durante die het beste past bij het zingen van een slaapliedje. Zijn oudere stem heeft het gewicht van een grootvader, waardoor het een uitstekende keuze is voor allerlei familieleden om hun kinderen in slaap te zingen.

De glimlach van Nat King Cole

Nat King Cole is een van de beroemdste crooners uit de 20e eeuw. Elke kerst hoor je zijn hit 'The Christmas Song', maar een minder bekende klassieker is zijn nummer uit 1954, 'Smile'." Je kunt niet anders dan gehypnotiseerd worden door zijn gelijkmatige bariton gedurende het hele nummer, en je baby houdt het geen minuut vol tegen jouw beste vertolking.

Assepoester's Een droom is een wens die je hart maakt

Classic Disney zat boordevol geweldig slaapliedjesmateriaal, en Assepoester's "A Dream is a Wish Your Heart Makes" is een perfect voorbeeld. Het heeft een geweldige boodschap en een mooie, zangerige kwaliteit, zodat je het je kunt herinneren als je half slaapt en je baby weer probeert te kalmeren voor de nacht.

Elvis' niet

Deze vroege Elvis-klassieker is hartverscheurend teder, en hoewel hij gemaakt is om tussen geliefden te spreken, spreekt hij over een liefde die zo mooi is dat je het wel wilt delen. Het langzame, gelijkmatige tempo en het bereikbare stembereik zorgen ervoor dat iedereen het op deze manier kan zingen zonder zich zorgen te hoeven maken over stemscheuren of het verliezen van zijn plaats.

Hey Jude van de Beatles

Met hun indrukwekkende catalogus kun je niet zomaar één Beatles-nummer op een lijst vol geweldige slaapliedjes hebben. Het verhaal gaat dat Paul McCartney het nummer "Hey Jude" schreef voor Julian Lennon, de jonge zoon van een collega-bandgenoot. Zing je baby in slaap met visioenen van kracht en hoop met een van de beste van de Beatles.

De Mama's en de Papa's dromen een kleine droom van mij

Deze akoestische single van de populaire folkgroep uit de jaren 60 was slechts een van hun vele hits. Als je er geen vertrouwen in hebt om de indrukwekkende resonantie van Mama Cass na te bootsen, heb je de hypnotiserende achtergrondzang van onzinnige woorden om je er doorheen te leiden en je baby urenlang te vermaken in bed.

Nina Simone's lila wijn

Nina Simone is een van de grootste muzikanten van de jaren zestig. Haar rauwe stem is ongeëvenaard en elk woord dat uit haar mond druipt is vol emotie. In 1966 bracht ze "Lilac Wine" uit, dat prachtig beklijvend is en dagenlang bij je blijft hangen nadat je het hebt beluisterd. Er is geen betere manier om je baby te troosten dan met Simone's arrangement en je eigen stem.

Debby Boone's Jij verlicht mijn leven

De hoge noten van Debby Boone kunnen de beste zangers intimideren, maar iedereen kan dit zachte nummer met vertrouwen benaderen. Haar nummer 'You Light Up My Life' bracht de jaren '70 op zijn kop en vandaag de dag ieders favoriete late-night-infomercial. Je kunt net zo goed profiteren van de stem die je uiteindelijk om 1 uur 's nachts hoort, en een duet met haar maken om je baby in slaap te sussen.

Wat je niet kunt zeggen, zing

Baby's begrijpen uw woorden niet op de manier waarop u dat wilt, maar ze vinden het zeker leuk om uw stem te horen. Dus wat je niet tegen ze kunt zeggen, kun je 's nachts zingen en proberen ze in slaap te sussen. Slaapliedjes voor baby's hoeven niet honderden jaren oud te zijn om hun werk te doen. Kies dus een liedje dat iets voor je betekent, en een liedje dat je graag hoort, want als je het eenmaal gekozen hebt, zal je kind geen genoegen meer nemen met iets anders.

Aanbevolen: