6 tips om uw baby te helpen in slaap te vallen zonder vastgehouden te worden

Inhoudsopgave:

6 tips om uw baby te helpen in slaap te vallen zonder vastgehouden te worden
6 tips om uw baby te helpen in slaap te vallen zonder vastgehouden te worden
Anonim

Als uw baby niet wil slapen tenzij hij wordt vastgehouden, kunnen deze technieken u helpen veilig en gezond weer in slaap te vallen.

Slaperige baby wordt vastgehouden
Slaperige baby wordt vastgehouden

Terwijl je baby zich in jouw warme omhelzing nestelt, zweeft hij gemakkelijk weg naar dromenland. Wanneer ouders hun slapende baby in hun wiegje of wiegje leggen, ontwaakt de baby helaas vaak uit hun slaap in een stemming die niet zo wenselijk is. Dit maakt het erg moeilijk voor ouders met slaapgebrek om de tijd te vinden om even tot rust te komen. Als u zich afvraagt hoe u een baby in slaap kunt krijgen zonder vastgehouden te worden, hebben wij het antwoord op uw slaapproblemen.

Hoe je een baby kunt laten slapen zonder vastgehouden te worden

Als je baby alleen slaapt als hij wordt vastgehouden, komt dat waarschijnlijk omdat hij zo heeft leren slapen. Deze positie is niet alleen warm en gezellig, maar ze kunnen ook je hartslag en ademhalingspatronen voelen als je op of tegen je borst ligt. Deze ritmische geluiden en gevoelens helpen hun stress te verminderen en snel in slaap te vallen. Dit verhindert echter dat u de slaap krijgt die u nodig heeft. Gelukkig kun je, door eenvoudige veranderingen aan te brengen in de dagelijkse routine van je baby, hem helpen slapen zonder vastgehouden te worden.

Verander de manier waarop u voedt

Voedingen lijken vanzelfsprekend, maar voor baby's die aan reflux lijden, is het moeilijk om zich direct na het eten op hun gemak te voelen, en deze druk kan zelfs verergeren als ze plat gaan liggen. Er zijn drie dingen die u kunt doen om dit probleem te verhelpen.

  1. Gebruik eerst relaxte of wiegposities bij het geven van borstvoeding of flesvoeding. Dit zorgt ervoor dat hun hoofd boven hun buik blijft. Deze posities oefenen ook minder druk uit op hun maag.
  2. Ten tweede: houd ze na elke voeding minstens 15 minuten rechtop. Hierdoor kan hun voedsel bezinken.
  3. Laat ze ten slotte halverwege het voeren en na het voeren boeren. Dit kan helpen de druk te verlichten die wordt veroorzaakt door het inslikken van lucht tijdens de ma altijd.

Bedtijdpraktijken aanpassen

Eerst en vooral: stop met het wiegen van je baby in slaap! Je wilt je baby altijd neerleggen als hij slaperig is. Als ze zich druk maken, maar ze zijn droog, gevoed en warm (maar niet te warm), geef ze dan een paar minuten de tijd om zichzelf te kalmeren. Dit kan moeilijk zijn, maar ze moeten leren zich op hun gemak te voelen en zelfstandig weer in slaap te vallen. Zorg er dan voor dat u ze goed in slaap brengt. Als je je baby eerst in het wieghoofdje legt, voelt het alsof hij v alt. Dit activeert hun schrikreflex, waardoor ze gaan schrikken en snel wakker worden. Begin in plaats daarvan met de voeten, dan de onderkant, de rug en het hoofd.

Nadat je ze in bed hebt gelegd, houd je je handen op hun borst en wang. Dit heet responsieve afwikkeling. Het laat ze weten dat je er bent en dat ze kunnen ontspannen. Het zachtjes strelen van de zijkant van hun wang versterkt dit gevoel van veiligheid nog verder. Na een paar minuten vallen ze diep in slaap, waardoor jij de kans krijgt hetzelfde te doen.

Verminder stimulatie voor het slapen gaan

Hoewel het belachelijk lijkt dat een oververmoeide baby niet wil slapen, is het een triest feit van het leven. Dat komt omdat als uw baby niet de juiste hoeveelheid slaap krijgt, het circadiane ritme wordt verstoord. Dit leidt ertoe dat cortisol, een hormoon dat ervoor zorgt dat je wakker blijft, op de verkeerde momenten wordt aangemaakt. Hoe voorkom je dat je baby oververmoeid raakt? Je houdt je aan een routine en vermindert de stimulatie vóór de slaapperiodes. Maak de kamer daarom donker, verminder storende achtergrondgeluiden en weersta de drang om ermee te spelen vlak voordat je ze neerlegt.

Gebruik een inbaker- of draagbare deken

Je baby slaapt alleen als hij wordt vastgehouden, omdat hij warm en knus aanvoelt, en zijn wiegje koud en hard is. De eenvoudigste manier om dit probleem te verhelpen is door dezelfde gevoelens van comfort te simuleren. Ouders kunnen inbakerdoekjes gebruiken om hun kleintjes een warm en veilig gevoel te geven totdat ze proberen om te draaien.

Ingebakerde baby in bed met gevulde olifant
Ingebakerde baby in bed met gevulde olifant

Dan heb je de mogelijkheid om over te stappen op een slaapzak. Dit geeft een soortgelijk effect, maar zorgt ervoor dat ze zich 's nachts veilig kunnen verplaatsen. Hoewel het verleidelijk is om een verzwaarde slaapzak te gebruiken om ze zelfstandig te laten slapen, is het belangrijk dat ouders deze producten vermijden. Deskundigen merken op dat verzwaarde nachtkleding het ademvermogen van uw kind kan belemmeren, en dat het kind in gevaarlijke posities kan belanden.

Geef ze een fopspeen

Zuigen heeft een kalmerend effect op baby's. Als je wilt dat je kleintje slaapt zonder vastgehouden te worden, geef hem dan een speen! Dit kan helpen bij het ongemak dat ze voelen als ze in de wieg worden gelegd, en het kan de pijn bij het doorkomen van tandjes verzachten, wat ook verstoringen in de slaap kan veroorzaken.

Schuif ze niet elke keer op als ze huilen

Dit gaat terug op de les van het leren jezelf te kalmeren. Als je ze nooit de kans geeft om zelfstandig weer in slaap te vallen, zullen ze altijd vastgehouden moeten worden. Soms huilen baby's in hun slaap, maar hebben ze eigenlijk niets van je nodig. Als je ze onlangs hebt gevoerd en verschoond en ze op de juiste manier zijn aangekleed, wacht dan een paar minuten. Waarom? Ze kunnen overgaan van de ene slaapcyclus naar de volgende.

Je beseft het misschien niet, maar jij doet hetzelfde. Je draait je om in je slaap, past je kussen aan, of doet 's nachts gewoon je ogen open en dicht. Dit is normaal. Als iemand op deze momenten naar je toe zou lopen en je zou aanraken, zou jij ook wakker worden! Je hebt waarschijnlijk ook wat meer tijd nodig om weer in slaap te komen. De beste manier om een baby te bevrijden van de behoefte om vastgehouden te worden tijdens het slapen is door vroeg te beginnen met slaaptraining en hem momenten te geven om erachter te komen hoe hij zichzelf kan kalmeren.

Betere slaapgewoonten beginnen met geduld

Het vinden van een slaaproutine kost tijd. Dit is allemaal nieuw voor jou en je baby. Hoe moeilijk het ook is, probeer geduldig te zijn. Wat nog belangrijker is: wees niet bang om hulp te vragen. Het is gemakkelijk om te zeggen 'laat de baby maar uithuilen', maar na een uur non-stop huilen wordt het gemakkelijker om je kleintje op te scheppen en je slaap op te offeren. Als je niet de schoonheidsrust hebt die je nodig hebt om effectief te kunnen functioneren, vraag dan een familielid of vriend om langs te komen zodat je een dutje kunt doen. Dit kan je helpen weer gezond te worden en beter tegemoet te komen aan de slaapbehoeften van je baby en aan de veranderingen die nodig zijn om een schema te volgen dat voor iedereen werkt.

Aanbevolen: