70+ herfstactiviteiten voor kinderen die de verveling achter zich laten

Inhoudsopgave:

70+ herfstactiviteiten voor kinderen die de verveling achter zich laten
70+ herfstactiviteiten voor kinderen die de verveling achter zich laten
Anonim
kinderen vieren de herfst met een kampvuurcookout
kinderen vieren de herfst met een kampvuurcookout

De herfst zit vol seizoensactiviteiten waar kinderen en het hele gezin dol op zullen zijn. Van ontdekken in de natuur en genieten van het verfrissende weer, tot het bakken van lekkere lekkernijen met seizoensingrediënten en het maken van een overvloed aan knutselwerkjes met herfstthema: hier leest u hoe u uw kinderen de meest geweldige herfst tot nu toe kunt bezorgen.

Herfstactiviteiten buiten voor kinderen

De herfst is de perfecte tijd om naar buiten te gaan en je kinderen onder te dompelen in de natuur. De lucht is helder, de bladeren zijn levendig helder en er is geen tekort aan leuke herfstactiviteiten waar kinderen in de vrije natuur van kunnen genieten.

Bloemen voor de lente

Als je in de herfst een beetje in de grond graaft, hebben de kinderen lentebloemen om te plukken! Geef de kinderen een schep en laat ze herfstbollen planten.

S'mores en Bonfire Night

In plaats van tegen de kinderen te zeggen dat het tijd is om naar bed te gaan, kun je ze beter vertellen dat het tijd is om naar een kampvuur in de achtertuin te gaan en iets lekkers te eten!

Bouw een hol in het bos

jongen in bos met forthol gemaakt van boomtakken
jongen in bos met forthol gemaakt van boomtakken

Verzamel lange stokken en maak een afdakje in het bos.

Heb een herfstpicknick

Leg een geruite deken tussen de gevallen bladeren en geniet van je favoriete herfstpicknicksnacks.

Kies bramen

Je hoort het goed. Na augustus is het bramenseizoen! Wissel het traditionele appelplukken af met een beetje bramenplukken.

Maak een boswandeling

Ontdek de bezienswaardigheden en geluiden van het bos in de herfst. Bekijk de verschillende gekleurde bladeren, de vallende dennenappels en verspreide eikels, en neem wat mee naar huis voor toekomstige projecten en knutselwerkjes.

Versier je tuin met natuurlijke voorwerpen

meisje op de veranda met pompoen en bloemmoeders decoratie in de herfst
meisje op de veranda met pompoen en bloemmoeders decoratie in de herfst

Laat de kinderen helpen met het uitzoeken van mooie pompoenen en kalebassen, hooibergen, wilde maïs en maïsstengels om je veranda te versieren.

Mode een vogelverschrikker

Verander een oud flanellen overhemd en een spijkerbroek of overall in een vogelverschrikker voor je tuin door de kleding te vullen met krantenpapier en het af te maken met een pompoenkop.

Doe een mini-natuurfotosessie

zus en broer maken een selfie met herfstthema
zus en broer maken een selfie met herfstthema

Geef kinderen een camera of laat oudere kinderen hun mobiele telefoons en apparaten gebruiken om een bosachtige fotoshoot te maken.

Laat natuurheksen brouwen

Kleine kinderen kunnen takjes, aarde, eikels, dennenappels, bloemen en bladeren verzamelen en in de achtertuin een grote pot met heksenbrouwsel maken.

Herfstactiviteiten voor kinderen in de keuken

De herfst is een genot voor de smaakpapillen, en het seizoen is het perfecte moment om kinderen de keuken in te krijgen, zodat ze unieke culinaire creaties kunnen maken boordevol herfstsmaak.

Maak alles met pompoenkruiden

Gekruide pompoendrankjes, koekjes, muffins, pannenkoeken en trailmix. Met een beetje creativiteit kan van alles een pompoenkruidenparadijs worden gemaakt.

Bak Pompoenpitten

Er is maar één tijd van het jaar waarin je dit kunt doen, en dat is nu! Kinderen zijn dol op het bakproces van pompoenpitten, omdat het begint met het rommelig en plakkerig maken van de handen terwijl ze de zaden uit de pompoenen halen.

Maak seizoenstaarten

moeder en dochter bakken een appeltaart
moeder en dochter bakken een appeltaart

Werk samen met uw kinderen om ze te leren hoe ze een klassieke appeltaart of een zoete pompoentaart kunnen bakken.

Ambachtelijke zelfgemaakte appelcider

Drink het koud of geniet ervan; de herfst is de ideale tijd om van appelcider te genieten!

Ontdek seizoenskruiden

Maak slagroomverf met de geuren van herfst en slagroom. Kinderen kunnen ontdekken met behulp van hun tast- en smaakzintuigen, en als er een beetje in hun mond druppelt, is dat ook goed!

Maak pompoenrepen zonder bakken

No-bake pompoenrepen zijn een geweldig recept om kinderen zelf te laten proberen, aangezien er geen oven nodig is.

Zelfgemaakte appelmoes maken

Appelmoes is een favoriet tussendoortje bij het jongere publiek, en het is ook nog eens vrij eenvoudig te maken. Betrek kinderen bij het wassen van appels, het gieten van ingrediënten in de pan en als ze oud genoeg zijn en jij toezicht houdt, laat ze het mengsel boven het fornuis roeren.

Pompoenpudding opkloppen

Pudding is gemakkelijk te maken en leuk om te eten. Dit recept voor pompoenpudding zorgt ervoor dat kinderen aan het koken zijn, en is ook een geweldige snack voor de middag.

Zelfgemaakte appelboter maken

Appelboter is zoet en heerlijk, vooral als het zelfgemaakt is. Kinderen kunnen boter in een potje maken voor een supergemakkelijke culinaire ervaring.

Maak een herfstgeïnspireerd dinermenu

Laat de kinderen hun favoriete herfstvoedsel bedenken en vraag ze om van begin tot eind een volledig op de herfst geïnspireerd menu samen te stellen. Werk samen om het menu tot leven te brengen in uw keuken.

Craftige herfstcreaties om samen met je kind te maken

Als de wind koud is en niemand naar buiten wil, probeer dan een paar leuke herfstknutsels met je kinderen. Deze op de herfst geïnspireerde projecten zijn eenvoudig, schattig en zorgen ervoor dat kinderen urenlang kunnen spelen.

Doe bladwrijvingen

Probeer bladwrijven met veel verschillende bladeren uit de natuur.

Maak zoutdeegblaadjes

Gebruik je favoriete recept voor zoutdeeg, herfstkleurige kleurstof, kaneel (of pompoenkruiden) en koekjesvormpjes om zoutdeegblaadjes te maken.

Maak een handafdruk herfstboom

val ambachtelijke verf handafdruk boom
val ambachtelijke verf handafdruk boom

Schilder een stam en takken van een boom op groot wit karton. Laat kinderen rode, bruine, oranje en gele verf en hun handafdrukken gebruiken om de herfstbladeren aan de boom te maken.

Maak bladmonsters

Gebruik voorwerpen uit de herfst om kleine monsters, dieren en mensen te maken. Dit schattige project zal je kleine pompoenen bezig en tevreden houden.

Verf Pompoenen

kind dat een pompoen schildert
kind dat een pompoen schildert

Verf pompoenen en geef ze gekke gezichten of kleurrijke ontwerpen, wat je kinderen ook leuk en artistiek vinden.

Kralenpompoenen

Oudere kinderen kunnen 3D-pompoenkunst maken met kralen en pijpenragers. Jongere kinderen kunnen dit ook eens proberen. Het is uitstekend voor de fijne motoriek, maar ze hebben misschien wat hulp nodig bij het monteren.

Dennenappeluilen maken

Niets is leuker dan een kleine dennenappeluil. Dit knutselwerkje is makkelijk genoeg voor oudere kinderen om zelf te maken, en voor kleintjes om te maken met een beetje hulp.

Doe appelstempels

Je hoeft niet met een kwast te schilderen! Snijd een appel doormidden, doop het vlezige deel van de appel in verf en laat de kinderen wegstempelen.

Maak pompoen-zonnevangers

Pompoenzonnevangers zijn de perfecte herfstknutsels om die lichtstralen in je huis te laten.

Maak herfstgeïnspireerde aquarelkunst

Geef kinderen een groot, leeg canvas en aquarellen, en vertel ze dat ze een op de herfst geïnspireerd kunstwerk moeten maken.

Maak schattige vleermuizen

vleermuizenknutsel gemaakt van rollen toiletpapier
vleermuizenknutsel gemaakt van rollen toiletpapier

Gebruik weinig meer dan rollen toiletpapier, verf en bouwpapier en maak een paar schattige kleine vleermuizen om door het hele huis te hangen.

Maak mozaïekpompoenen

Scheurkunst is een perfecte manier voor jonge kinderen om met hun kleine vingers te leren werken terwijl ze creatief zijn. Deze mozaïekpompoenen zijn een ideaal kunstproject voor kleuters.

Far en Wide herfstactiviteiten

Het herfstseizoen is vol avontuur en ontdekking. Ga op spannende herfstavonturen om je horizon te verbreden en een band op te bouwen als een herfstminnend gezin. De kinderen zullen deze excursies zeker in hun geheugen opslaan.

Ga pompoenen plukken

Ga naar een plaatselijk pompoenveld en kies de perfecte uitgesneden pompoen.

Probeer een maïsdoolhof

jongen die door maïsdoolhof loopt
jongen die door maïsdoolhof loopt

Kijk of je kinderen slim genoeg zijn om samen te werken en zich een weg te banen uit een maïsdoolhof.

Bezoek een cidermolen

Bekijk een cidermolen. Neem cider, donuts en appels mee naar huis voor een middagsnack.

Ga op hooirit

Stap hooibalen op en laat een tractor je kinderen door gouden velden en kleurrijke bossen trekken.

Cheer je favoriete voetb alteam

Neem de kinderen mee naar een universiteits- of professionele voetbalwedstrijd en moedig het favoriete team van je familie aan.

Breng een avond door met het uitjoelen van vrienden

Maak papieren zakken gevuld met herfsttraktaties en geef ze aan je buren en vrienden. Sluip naar de veranda van hun huis, plaats de tas op de stoep, bel aan en ren! Wat een leuke manier om een oktoberavond door te brengen.

Bekijk een herfstfestival

Kijk of er lokale herfstfestivals plaatsvinden in jouw regio en neem de kinderen een dagje mee op een herfstuitje.

Neem de kinderen mee op een kleurenschijf

Bekijk de levendige, mooie bladeren terwijl je naar muziek luistert, de ramen naar beneden rolt en van elkaars gezelschap geniet. Vergeet niet om tijdens het rijden een paar roadtrip-spellen te spelen.

Herfstproducten verzamelen op een boerenmarkt

broer en zus kopen groenten op een herfstboerenmarkt
broer en zus kopen groenten op een herfstboerenmarkt

Neem de kinderen mee naar een herfstboerenmarkt en ontdek de seizoensproducten die daar worden aangeboden. Maak een heerlijke ma altijd met je verse vondsten.

Ga naar de boerderij

De herfst is een goed moment om naar de boerderij te gaan en de dieren te bezoeken.

Herfstactiviteiten, perfect voor de koude dagen binnenshuis

Hoewel het herfstseizoen natuurminnende kinderen zeker uitnodigt om naar buiten te gaan en de schoonheid van de wereld te ontdekken, is het ook de perfecte tijd om binnen je vier muren contact te maken. Kinderen zullen geen genoeg kunnen krijgen van deze herfstactiviteiten die speciaal zijn ontworpen voor een koude herfstdag.

Speel de neus op de Jack-O'-Lantern

Dit spel lijkt op Pin the Tail on the Donkey, alleen speld je de neus op de Jack-O'-Lantern!

Speel Mummy Wrap

meisje in wc-papier gewikkeld als mummie
meisje in wc-papier gewikkeld als mummie

Laat kinderen elkaar in toiletpapier wikkelen en naar de finish racen zonder de mummieverpakking te breken. Zo'n giechelwaardige herfstactiviteit.

Speel Apple Toss

Pak een paar pompoenvormige snoepemmers uit de dollarwinkel en een paar rode en groene plastic ballen uit een bestaande ballenbak of ander speelgoed. Zet de emmers op verschillende afstanden van de kinderen en kijk of ze de appels in de emmers kunnen gooien.

Pompoen Bowlen

Bewaar je frisdrankflessen van 2 liter en berg ze op voor een leuke herfstactiviteit. Spuit ze oranje en laat ze drogen. Plaats ze in een gang, net zoals je met bowlingkegels zou doen, en laat kinderen ze om de beurt omverwerpen met een zachte bal.

Mysterie Pompoenvlotter

Het enige wat je nodig hebt zijn tien plastic pompoenen die blijven drijven, en een badkuip met water om kinderen bezig te houden. Maak met een watervaste stift een ster op de onderkant van een pompoen. Kinderen draaien de pompoenen vervolgens om totdat ze degene met de ster vinden. Dit is een variant op het klassieke badeendspel dat overal op kermissen en kermissen te vinden is.

Bak speeldeegtaarten

Gebruik speeldeeg, mini-taartvormpjes, een deegroller en ander veilig keukengerei, wees een bakker voor de dag en maak speeldeegtaarten voor de lol.

Maak een spinnenwebdoolhof

Gebruik witte afplaktape en creëer een wild doolhof in de gang. Dit is je spinnenweb. Kinderen zijn de kleine spinnen die vervolgens proberen hun lichaam door het web te weven, kijkend of ze het einde kunnen bereiken zonder de tape te breken.

Speel Pompoen Boter-kaas-en-eieren

Gebruik echte of nep-kleine pompoenen en een kartonnen Tic-Tac-Toe-bord. Schilder een "x" op de helft van de pompoenen en een "o" op de andere. Speel een paar rondjes pompoen Tic-Tac-Toe.

Herfstvakantie-thema-activiteiten

Tijdens de herfst vieren veel gezinnen niet één maar TWEE enorm leuke feestdagen. Deze op Thanksgiving en Halloween geïnspireerde activiteiten zullen kinderen doen vergeten dat Kerstmis voor de deur staat.

Ga naar een spookhuis

Neem de kinderen mee door een spookhuis als ze zin hebben in plezier en angst.

Maak leuke DIY Halloween-kostuums

Speel met stof, naalden, draad en lijm om leuke DIY-Halloween-kostuums te maken.

Speel Spook op het Kerkhof

Ghost in the Graveyard is een klassiek spel om de kinderen op een herfstavond te laten spelen.

Heb een griezelige filmmarathon

Oudere kinderen kunnen zich nestelen en hun favoriete griezelige films doornemen. Jongere kinderen kunnen gezinsvriendelijke Halloween-films bekijken waar ze 's avonds geen trek in hebben.

Maak een dankbare pot

Laat kinderen alles waar ze dankbaar voor zijn op kleine stukjes papier schrijven. Plaats de slips in een stenen pot. Haal ze er op Thanksgiving allemaal uit en lees ze.

Maak geperste bladtafelmatten voor Thanksgiving-diner

Verzamel bladeren van buiten en druk ze tussen vetvrij papier om feestelijke placemats te maken voor het Thanksgiving-diner.

Gooi een familie Halloweenfeest

meisje in kostuum dansen op familie halloween feest
meisje in kostuum dansen op familie halloween feest

Geef de kinderen een onvergetelijke avond met een familie-Halloweenfeest. Zet griezelige snacks klaar, speel leuke Halloween-spelletjes en sluit de avond af met een gezinsvriendelijke Halloween-film.

Doe een speurtocht op Thanksgiving Day

Creëer een op Thanksgiving geïnspireerde speurtocht op Turkije-dag. Voeg items toe die je kunt vinden, zoals:

  • Een voetbal
  • Veenbessen
  • Bladeren
  • Het woord "Dankbaar"

Wijd een dag aan iets teruggeven

November draait helemaal om dankbaarheid, dus ga naar een plaatselijke gaarkeuken, voedselbank of dierenasiel en help kinderen begrijpen wat het betekent om iets terug te geven.

Herfstactiviteiten die tot leren leiden

Alles wat kinderen helpt bij het leren en de denkkracht vergroot, is een winnende activiteit in de boeken van ouders. Deze herfstactiviteiten zijn leerzaam en onderhoudend.

Speel woorden uit woorden - Thanksgiving-editie

Geef kinderen de woorden: Thanksgiving Day. Ze moeten dan alleen de letters in de gegeven woorden gebruiken om zoveel mogelijk woorden te maken. Het kind dat de meeste woorden bedenkt, wint.

Herfstitems sorteren

Verzamel voldoende dennenappels, eikels, stokken en bladeren en vraag jonge kinderen om voorwerpen in hun respectievelijke stapels te sorteren.

I Spy herfsteditie

Speel I Spy met gewone herfstvoorwerpen om de woordenschat van kinderen te vergroten.

Herfstkleurenmix

Werk aan het mengen van de kleuren van het seizoen met water en voedselkleurstof. Wat gebeurt er als kinderen geel en rood combineren? Kunnen ze een bruine tint creëren? Welke kleuren gebruikten ze daarvoor? Kijk hoeveel tinten oranje kinderen kunnen mengen door de gebruikte hoeveelheden rood en geel aan te passen. Er is zoveel te doen met kleur!

Maak een pompoenvulkaan

Wetenschap is zo leuk, en kinderen zullen dol zijn op deze variant op het klassieke vulkaanexperiment met zuiveringszout en azijn, maar dan met een herfsttint.

Speel met Halloween-slijm

Alle slijm is een grote hit bij kinderen, maar buitenaards slijm met Halloween-thema, nu spreek je hun taal.

Lees op de herfst geïnspireerde boeken

Je zult NOOIT zonder herfstleesmateriaal komen te zitten. Neem je favoriete herfstboeken mee onder een kleurrijke boom en ga lezen.

Leer meer over Dia de los Muertos

moeder leert dochter over div de los muertos
moeder leert dochter over div de los muertos

Deze Mexicaanse feestdag vindt plaats in de herfst. Leer en vier deze unieke cultuurvakantie met je kinderen.

Probeer Acorn Math

Gebruik eikels als manipulatiemiddel voor optellen en aftrekken.

Maak een Thanksgiving-kookboek

Brainstorm met de kinderen over favoriete Thanksgiving-recepten. Leer ze hoe ze een recept kunnen opschrijven, inclusief ingrediënten en stappen om een gerecht te maken. Verzamel de recepten in een familiekookboek.

Pompoen Letter Stick

Gebruik plakkerige schuimletters en werk aan de fijne motoriek en vroege geletterdheid. Spreid de letters uit en vraag kinderen om een specifieke letter te vinden. Als ze het gevonden hebben, laat ze het dan op een pompoen plakken.

Maak van de herfst het beste seizoen van allemaal

De herfst wordt het seizoen waar kinderen het meest naar uitkijken als je aan leuke en opwindende herfstactiviteiten werkt. Of kinderen nu naar buiten gaan in de frisse lucht, of tijd besteden aan koken en knutselen, er zijn geen excuses voor kinderen om zich te vervelen in de herfst.

Aanbevolen: