Een schenking opzetten

Inhoudsopgave:

Een schenking opzetten
Een schenking opzetten
Anonim
Kantoorvergadering
Kantoorvergadering

Het opzetten van een schenking is niet alleen voor grotere organisaties. Zelfs kleine organisaties kunnen profiteren van deze financiële rekeningen. Dankzij schenkingen kunnen non-profitorganisaties zich voorbereiden op toekomstige financiële behoeften.

Begrijp schenkingen

Een schenking is een specifiek type financieel vehikel voor non-profitorganisaties. Deze gelden zijn beperkt, wat betekent dat alleen de door het fonds gegenereerde rente kan worden besteed. De belangrijkste beleggingen blijven op de rekening staan om ervoor te zorgen dat het fonds op de lange termijn blijft bestaan. De meeste schenkingen beperken ook het bedrag van de inkomsten uit het fonds dat kan worden uitgegeven. Een veelvoorkomend voorbeeld is dat slechts vijf procent mag worden uitgegeven, terwijl het resterende bedrag wordt teruggestort in de schenking om aan de hoofdsom toe te voegen. De makers van de schenking hebben tot doel ervoor te zorgen dat het grootste deel van het geld wordt gebruikt om de organisatie te helpen haar behoeften op de lange termijn te financieren.

Een verscheidenheid aan financiële professionals kan dit type fonds beheren. Meestal kunnen non-profitorganisaties geldbeheerders gebruiken om toezicht te houden op het beheer en om in het fonds te investeren. Deze professionals zullen het geld beleggen zoals het statuut van de schenking voorschrijft, als dat het geval is, in aandelen, obligaties en in andere soorten beleggingen.

Een schenkingsfonds opzetten

Iedereen die een non-profitorganisatie leidt, kan een schenkingsfonds voor die organisatie opzetten. Voordat u de schenking daadwerkelijk opent, moet u nadenken over de doelstellingen van de schenking.

  • Hoe wordt de schenking gefinancierd? Welk deel van de fondsenwervende inspanningen zal de organisatie besteden aan de schenking als hoofdinvestering?
  • Hoeveel moet de organisatie op jaarbasis verdienen met de schenking?

Bepaal hoeveel de organisatie in de schenking moet steken om de noodzakelijke bestedingsdoelen te bereiken. Bepaal hiervoor welk percentage van de verdiende rente jaarlijks voor de organisatie toegankelijk zal zijn, bijvoorbeeld vijf procent. Bepaal vervolgens hoeveel geld de schenking als hoofdsom moet hebben om voldoende inkomsten te genereren voor de behoeften van de organisatie. Als de schenking 20 procent van de financiering van de organisatie moet opleveren, bijvoorbeeld van de 1 miljoen dollar die de organisatie jaarlijks nodig heeft, dan heeft de schenking een saldo van minstens 4 miljoen dollar nodig om de benodigde 200.000 dollar te creëren.

Het is belangrijk op te merken dat het zelden voorkomt dat een schenking de enige financieringsbron voor de organisatie is. In de meeste gevallen zal de schenking een van de verschillende financiële instrumenten zijn die de organisatie gebruikt, in combinatie met fondsenwervende inspanningen, om zichzelf te onderhouden.

Meer overwegingen

Het bestuur van de non-profitorganisatie moet akkoord gaan met verschillende voorwaarden van het account. Vervolgens kan de schenking worden geïnitieerd met de hulp van een geldbeheerder of een andere financiële instelling. Hoewel het geld om de schenking te openen elk bedrag kan zijn, kost het proces van het opbouwen van een aanzienlijke schenking vaak tijd. Het bestuur moet ook de voorwaarden van de schenking vastleggen in een juridisch bindend contract, waarin het volgende moet zijn opgenomen:

  • Hoe de schenking te noemen (vaak naar de grootste bijdrager)
  • Welke beperkingen de schenking zal hebben
  • De richtlijnen voor hoeveel belangstelling er jaarlijks toegankelijk zal zijn voor de organisatie
  • Hoe het bestuur geld kan aftappen in een noodsituatie

De schenking kan deel uitmaken van uw huidige onderneming, maar kan ook een eigen non-profitorganisatie worden, afhankelijk van de richtlijnen van het bestuur. Bespreek deze opties met een advocaat of een financieel manager van een non-profitorganisatie voordat u beslissingen neemt.

Zodra het bestuur van de non-profitorganisatie akkoord gaat met de voorwaarden van de schenking, kunnen juridische stappen worden ondernomen om de schenking op te zetten. Dit proces houdt eenvoudigweg in dat u een rekening opent bij een financiële instelling die het geld en de investeringen op de juiste manier beheert.

Het is raadzaam dat bij het opzetten van een schenking een professionele organisatie wordt ingeschakeld om de belegging van de fondsen te beheren. Deze organisatie moet een externe organisatie zijn die op geen enkele manier direct met de organisatie verbonden is. De geldbeheerder van de organisatie moet alle aspecten van de schenking beheren, inclusief wettelijke vereisten, belastingen en opnames en bijdragen.

Aanbevolen: