Upcycling: alles wat u moet weten om aan de slag te gaan

Inhoudsopgave:

Upcycling: alles wat u moet weten om aan de slag te gaan
Upcycling: alles wat u moet weten om aan de slag te gaan
Anonim

Laat je inspireren om je vondsten om te zetten in iets geweldigs.

een vrouw restaureert en verbetert een oude houten stoel
een vrouw restaureert en verbetert een oude houten stoel

Het omzetten van vondsten uit kringloopwinkels in schatten is gemakkelijker dan je denkt. Van het op creatieve manieren inrichten van je huis tot het geven van unieke cadeaus waar mensen dol op zullen zijn, er zijn zoveel upcycling-ideeën om antieke en vintage stukken om te draaien en ze ook heel nuttig en super schattig te maken.

Upcycling houdt in dat je iets gebruikt of vintage gebruikt en nieuwe manieren vindt om het te gebruiken. Soms betekent dat dat je wijzigingen moet aanbrengen, zoals schilderen of andere onderdelen toevoegen, maar het kunnen ook gewoon nieuwe manieren zijn om hetzelfde oude ding te gebruiken. Denk aan het hergebruiken van een antieke sleutel als ballongewicht of het veranderen van een vintage lepel in een sleutelhanger. Er zijn zoveel geweldige mogelijkheden.

Beste dingen om te upcyclen

Je kunt bijna alles upcyclen tot iets anders, maar er zijn een paar items die er echt uitspringen vanwege hun herbestemmingspotentieel. Terwijl je rondsnuffelt in een kringloopwinkel of antiekwinkel, kijk of je geweldige aanbiedingen voor deze dingen kunt scoren.

  • Windows- Oude vensters een nieuwe bestemming geven is een goed begin. Er zijn zoveel opties, van sieradendisplays tot prikborden.
  • Doors - Je kunt een oude deur transformeren in alles, van een geweldig bureaublad tot een superfunctioneel (en mooi) schoenenrek.
  • Architectonische details - Ga langs bij je plaatselijke architectonische bergingswinkel en zoek naar consoles en andere fantastische houten stukken die je kunt omzetten in boekensteunen, plankbeugels, plantenbakken en meer.
  • Fotolijsten - Kringloopwinkels zijn gevuld met oude fotolijsten om opnieuw te gebruiken. Je kunt ze omzetten in dienbladen, kransen, plantenbakken, prikborden en allerlei andere dingen.
  • Furniture - Er zijn ongeveer een miljoen manieren om een oud dressoir te upcyclen, maar wist je dat je ook ander meubilair kunt gebruiken? Chinese hokken, nachtkastjes en zelfs oude radiokasten kunnen een dubbele functie vervullen als supernuttige en aantrekkelijke nieuwe stukken.

Snel feit

De Instagram-hashtag "upcycle" heeft bijna zes miljoen berichten over alles, van geüpcyclede kunstwerken tot nieuwe toepassingen voor vintage kleding.

RELATED_1673990611175|22 charmante, gerecyclede cadeaus voor een persoonlijk tintje

Upcycling-tips om in gedachten te houden

Terwijl je aan het winkelen bent op de rommelmarkt of met nieuwe ogen naar de lelijke porseleinkast van je oma staart, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

  • Identificeer antiek. Hoewel bijna alles kan worden geüpcycled, betekent dat niet dat dit ook zo zou moeten zijn. Als het om een waardevol antiek, schilderij of permanente verandering gaat, kan de waarde ervan ernstig afnemen. Neem even de tijd om antieke stukken te identificeren en te beslissen of ze goede kandidaten zijn voor een nieuwe bestemming.
  • Kies de winnende items. Sommige vondsten op de vlooienmarkt zijn gewoon super om te draaien, en het is goed om in de gaten te houden wat ervoor zorgt dat iets werkt. Een stuk dat goed gemaakt en stevig is en "goede botten" heeft, is absoluut de beste keuze.
  • Ruim het op. Voordat u aan een project begint, of u nu iets een nieuwe bestemming geeft of het een geheel nieuw oppervlak geeft, neem de tijd om het heel goed schoon te maken. De jaren laten vuil achter (en niet slechts een beetje), en beginnen met een schone lei is absoluut de beste keuze.
  • Winkel met een gebruik in gedachten. Natuurlijk kun je van iets iets anders maken, maar het is eigenlijk alleen nuttig als het iets is dat je echt nodig hebt. Denk tijdens het winkelen na over het doel dat iets in uw huis of leven zou kunnen vervullen, en u zult geen spijt krijgen van uw tweedehands aankopen.
  • Kijk overal. Leuke kandidaten kun je zeker shoppen in de kringloopwinkel of antiekwinkel, maar vergeet niet ook eens op je eigen zolder en kelder te kijken. Oh, en er is altijd nog een steegje aan de achterkant - het is geen schande om in een afvalcontainer te duiken als je van je vondsten iets prachtigs kunt maken.

Wees creatief met uw herbestemming

Er zijn veel redenen om te upcyclen, maar waar mensen niet vaak over praten, is dat het een geweldige manier is om creatief te zijn. Je gebruikt iets ouds op een nieuwe manier, wat een uitdaging is en veel potentieel biedt om artistiek te worden. Veel plezier en deel je resultaten met anderen om deze trend echt te laten rocken.

Aanbevolen: