Meest gunstige slaaphoudingen volgens Vastu

Inhoudsopgave:

Meest gunstige slaaphoudingen volgens Vastu
Meest gunstige slaaphoudingen volgens Vastu
Anonim
Paar slapen samen in bed
Paar slapen samen in bed

Je kunt de beste slaaprichting vinden die Vastu Shastra biedt voor een rustgevende slaap. Niet alle acht kompasrichtingen zijn gunstig als u slaapt met uw hoofd in hun richting gericht. Een Vastu Shastra-gids helpt je de meest gunstige slaaprichting te vinden.

Slaaphouding Vastu-richtlijnen

Er zijn twee negatieve kompasrichtingen die je moet vermijden tijdens het slapen. Zorg ervoor dat u slaapt met uw hoofd in de meest gunstige kompasrichting.

Slaaprichting Vastu-regels voor Noord

Dr. Vasant Lad van het Ayurvedische Instituut zegt: "Alleen dode mensen slapen met de richting naar het noorden gericht." Dit vertelt je alles wat je moet weten over slapen met je hoofd naar het noorden gericht.

Noord is erg krachtig

Er zijn twee redenen waarom slapen in het noorden geen aanbevolen slaaprichting is. De eerste is gebaseerd op het geloof dat de ziel tijdens de dood naar het magnetische noorden wordt getrokken wanneer ze aan het menselijk lichaam ontsnapt. In Vastu Shastra wordt slapen in het noorden beschouwd als een schadelijke slaaphouding voor de lichamelijke gezondheid.

Magnetisch noorden en menselijk lichaam

In Vastu Shastra heeft het menselijk lichaam, gebaseerd op de Ayurvedische principes, twee magnetische polen. Het noorden (bovenkant van het hoofd) is de positieve lading, en het zuiden (onderkant van de voeten) is de negatieve lading. Dit betekent dat als je slaapt met je hoofd naar het noorden gericht, je twee positieve ladingen krijgt die elkaar afstoten. Om een beter idee te krijgen hoe deze slaaphouding uw lichaam beïnvloedt, kunt u de kracht van de magnetische noordpool van de aarde vergelijken met de kracht van de positieve lading van uw noordpool.

Fysieke effecten Slapen in noordelijke richting

Als je slaapt met je hoofd naar het noorden gericht, zul je geen goede nachtrust hebben. U wordt wakker met een nog meer uitgeput gevoel dan toen u naar bed ging. Terwijl je lichaam slaapt, is je onderbewustzijn verwikkeld in een gevecht tegen de overweldigende kracht van de magnetische noordpool van de aarde.

Hoe de Noordpool je energie afvoert

Deze strijd met de krachtige magnetische noordpool van de aarde resulteert in het uitputten van de levengevende energie (prana) van je lichaam. De Vastu Shastra-principes waarschuwen dat als je slaapt met je hoofd naar het noorden gericht, je last kunt hebben van gezondheidsproblemen en negatieve emoties, zoals frustratie, woede, angst of angstgevoelens.

Zuid is een ideale slaappositie

Slapen met je hoofd naar het zuiden gericht is de optimale slaaphouding. Wanneer je in deze richting slaapt, zorg je voor een gebalanceerde stroom van energie-uitwisseling tussen jou (positieve lading) en de Zuidpool (negatieve lading). Deze verbinding betekent dat je gebruik maakt van de energieën van gezondheid. In Vastu Shastra is de zuidpool verantwoordelijk voor gezondheid, rijkdom, geluk, vreedzame levensstijl en welvaart.

Oostelijke slaaprichting voor academici

Als je een student of docent academisch onderwijs bent, dan is oost een geweldige slaaphouding voor jou. Er wordt aangenomen dat de energieën die je ontvangt voor deze krachtige richting van opgaande zon een boost geven aan je hersenen, vooral aan het geheugen en de concentratie. Slapen met uw hoofd naar het oosten gericht kan u helpen bij het behalen van een promotie of een impuls geven aan uw inspanningen om een carrièreswitch te maken. Als je een gezondheidsprobleem of uitdaging hebt, adviseert Vastu Shastra om te slapen met je hoofd naar het oosten gericht om te profiteren van gezonde aarde-energieën.

Westelijke tegenstellingen van gunstige energieën

Er zijn drie denkrichtingen over slapen met je hoofd naar het westen gericht. Eén perspectief is dat het westen niet gunstig is en vergelijkbaar is met de schadelijke effecten van de noordelijke slaaprichting.

Richting voor carrièresucces en roemzoekers

Het tweede gezichtspunt dat sommige Vastu Shastra-beoefenaars omarmen, is dat het Westen ambities steunt, en ambities die gedreven zijn om te slagen. Ze raden cliënten aan om met hun hoofd naar het westen te slapen als ze carrièresucces wensen, vooral iedereen die op zoek is naar roem en erkenning. In deze gevallen volgt meestal rijkdom. Er wordt aangenomen dat iedereen met deze drijvende kracht en dit temperament zal profiteren van de krachtige energieën die uit het Westen worden gegenereerd.

Kracht van het Westen

Het derde gezichtspunt is dat als je niet van het agressieve, carrièregerichte karakter bent, je slapen in het westen hoogstwaarschijnlijk verontrustend zult vinden. Je zult de constante, actieve en levendige dromen vermoeiend vinden in plaats van de inspiratie die ze zijn voor degenen die op zoek zijn naar succes en roem.

10 Routebeschrijving van Vastu Shastra

In de traditionele Vastu Shastra zijn er in plaats van de typische acht kompasrichtingen in totaal 10 richtingen. De twee extra richtingen zijn ruimte (lucht) en omlaag (aarde) of beter gezegd twee verticale richtingen. Voor slaapposities zijn echter de acht kompasrichtingen de enige die worden gebruikt.

Hoge hoekmening van kompas op tafel
Hoge hoekmening van kompas op tafel

Hoekas-aanwijzingen voor slaap

De ordinale richtingen (intercardinale richtingen) van noordwesten, noordoosten, zuidoosten en zuidwesten staan in Vastu Shastra bekend als middenrichtingen of hoekasrichtingen. Deze middelste kompaspunten (hoekas) zijn de middelpunten tussen de vier belangrijkste kompasrichtingen: zuid, noord, oost en west. Vaak aangeduid als diagonale slaaprichtingen, heeft elke richting specifieke effecten op het soort rust dat u krijgt terwijl u slaapt met uw hoofd in die richting gericht.

Noordoost Slechte slaaprichting

Je moet niet slapen met je hoofd naar het noordoosten gericht. Dit is geen goede slaaprichting voor Vastu Shastra-toepassingen. Dit magnetische veld op de hoekas wordt beschouwd als verontrustende energie en zelfs schadelijk voor u. Dat komt omdat het noordoosten wordt beschouwd als de oorsprong van de energievelden van de aarde. Dit maakt de energie die vanuit deze richting wordt gegenereerd gewoon te krachtig als je slaapt met je hoofd in deze richting gericht.

Noordwest Neutrale Energie Slaaprichting

De noordwestelijke richting wordt doorgaans beschouwd als een neutrale energierichting om te slapen met je hoofd in deze richting gericht. Ook al is bekend dat deze richting gezondheid, een lang leven en fysieke kracht biedt.

Zuidoost goede slaaprichting

Het zuidoosten is een goede Vastu Shastra-richting als je slaapt met je hoofd in deze richting gericht. Het zuidoosten is een bijzonder veelbelovende positie voor creatieve mensen, omdat de energieën uit het zuidoosten een innerlijk vuur zullen ontsteken.

Vrouw slaapt in bed bij daglicht
Vrouw slaapt in bed bij daglicht

Zuidwestelijke gunstige slaaprichting

Het zuidwesten is een goede Vastu Shastra-richting als je slaapt met je hoofd in deze richting gericht. Het zuidwesten heeft een kalmerend effect op je lichaam en is een goede rustgevende slaaphouding.

Beste kwadranten voor je slaapkamer

Je hebt verschillende keuzes om je slaapkamer in gunstige kwadranten te plaatsen. Er zijn drie kwadranten die je beter niet gebruikt voor een slaapkamer: noord (krachtig), noordoost (heilig) en zuidoost (vuurelement). De beste kwadranten voor je slaapkamer zijn:

  • Zuid- en Oost-kwadrant zijn uitstekende locaties voor een slaapkamer.
  • Het oostelijke kwadrant is uitstekend geschikt voor ongehuwde kinderen.
  • Westkwadrant is een perfecte slaapkamerlocatie voor studenten.
  • Noordwest is het beste kwadrant voor pasgetrouwden of gasten.
  • Zuidwest is een geweldige kwadrantlocatie voor koppels.

Zuidwest- en Zuid-kwadranten voor koppels

Zuidwest- en Zuid-kwadranten zijn vooral goed voor koppels of het hoofd van het gezin. Woont u in een huis met twee of meer verdiepingen, dan wilt u de hoofdslaapkamer op de bovenste verdieping vinden. Deze slaapkamer moet aanzienlijk groter zijn dan de andere slaapkamers in het huis.

Vermijd een slaapkamer in het zuidoosten van het kwadrant

In Vastu Shastra is het zuidoostelijke kwadrant de rustplaats voor het vuurelement. Het is niet geschikt voor een slaapkamer, hoewel je kunt slapen met je hoofd in deze richting gericht vanuit een ander kwadrant om veilig te genieten van de creatieve energie die wordt gegenereerd door het vuurelement.

Vastu Shastra-oplossing voor slaapkamer in het zuidoosten

Als je geen andere keuze hebt dan in een slaapkamer in het zuidoosten te slapen, kun je het negatieve effect minimaliseren. Plaats uw bed nooit in de zuidoostelijke hoek, omdat dit de vuurenergie alleen maar benadrukt. Je kunt slapen met je hoofd naar het zuiden gericht om enkele vuurelementeffecten te verzachten.

Vermijd slapen op bed in de hoek

Vastu Shastra adviseert om je bed nooit scheef of in een hoek te plaatsen met één kant van het bed tegen de muur. Deze posities voorkomen dat nuttige positieve energie dat deel van de kamer bereikt en ontnemen u gezonde energie terwijl u slaapt.

Andere Vastu Shastra-regels voor bedplaatsing

Er zijn nog een paar andere Vastu Shastra-bedplaatsingsregels die u moet volgen.

  • Plaats een bed nooit voor een raam of onder een raam.
  • Plaats een bed nooit in het midden van de kamer.
  • Een bed moet indien mogelijk aan een stevige muur en gecentreerd worden geplaatst, zodat er voldoende ruimte is om aan weerszijden van het bed te lopen.
  • Laat ongeveer tien centimeter ruimte vrij tussen het hoofdeinde en de muur, zodat gunstige energieën zich door het hele bed kunnen verspreiden.

Meest gunstige slaappositie Vastu Shastra-aanbieding

Je kunt de Vastu Shastra-principes gebruiken om je meest gunstige slaaphouding te vinden. Wanneer u de Vastu Shastra-richtlijnen toepast, zou uw slaapcyclus aanzienlijk verbeterd moeten zijn.

Aanbevolen: