Gunstige Feng Shui-kantoorkleuren

Inhoudsopgave:

Gunstige Feng Shui-kantoorkleuren
Gunstige Feng Shui-kantoorkleuren
Anonim
tandartspraktijk
tandartspraktijk

Creëer een verkwikkend en productief feng shui-kantoor door de juiste kleuren te selecteren. De beste manier om feng shui-kantoorkleuren te selecteren, is door de kleuren die aan de vijf elementen zijn toegewezen, als leidraad te gebruiken.

Houtelement kantoorkleuren

De houtelementkleuren groen en bruin (lichtbruin) zijn ideaal voor een oostelijk (gezondheidsgeluk) of zuidoostelijk (rijkdomsgeluk) kantoor, aangezien het houtelement beide sectoren beheerst. Bovendien voedt hout vuur, dus zorg ervoor dat u groene en bruine accenten toevoegt in een zuidelijk kantoor. U kunt ervoor kiezen om strikt voor deze kleuren te kiezen voor een zuidelijke kantoorinrichting. Blauw en groen zijn goede kleurencombinaties voor oost en zuidoost, omdat het waterelement (blauw) hout (groen) voedt.

Feng Shui-effecten van groen en bruin

Als je groen en/of bruin gebruikt in je feng shui-kantoor, gebruik je de kleuren die de energieën van het houtelement vertegenwoordigen. Deze energieën bevorderen groei en expansie. Dit zijn uitstekende eigenschappen voor elk huis of bedrijfskantoor.

  • Het groen zorgt voor een rustgevend en kalmerend psychologisch effect dat een geweldige buffer kan zijn tegen een hectische werkplek of een snelle thuiskantooromgeving.
  • Een kantoor in het oosten van een gezondheidszorggerelateerd bedrijf kan profiteren van deze gunstige gezondheidsenergieën, zoals een tandarts- of dokterspraktijk.
  • Elk bedrijf dat zich richt op groei, kansen en expansie kan deze energieën opvangen door groen en bruin te gebruiken in kantoordecors.
  • Het oostelijke sectorkantoor zal enorm profiteren van het gezondheidsgeluk dat de gezondheid kan herstellen van een falend bedrijf of een bedrijf dat kampt met een slechte groei.
  • Groen is een goede keuze voor elk financieel bedrijf, vooral in combinatie met de kleur goud. Dit geldt vooral voor kantoren in het zuidoosten (vermogensgeluk).
  • Een bedrijf dat verbonden is met de natuur kan de groene en bruine combinatiekleuren voor kantoorinrichting optimaliseren.
  • Een bedrijf dat als fabrikant of detailhandelaar actief is in de meubelindustrie profiteert altijd van het houtelement en de weergave in kleuren.

Vuurelement kantoorkleuren

Vuurelement kantoorkleuren
Vuurelement kantoorkleuren

De kleur van het vuurelement is rood en varieert van de lichtste tot de donkerste kleurwaarden. Als uw kantoor zich in de zuidelijke kompassector bevindt, bestuurd door het afgevuurde element, beslis dan hoe intens u de aanwezigheid van rood wilt. Een goede kleurencombinatie is rood (vuur) en groen (hout) of rood en bruin.

Feng Shui-effecten van rood

Rood vertegenwoordigt het vuurelement dat roem en erkenningsgeluk aantrekt. Dit zijn zeer nuttige energieën om met kleur weer te geven en te activeren met elementen in uw huis of bedrijfskantoor.

  • Rood is een stimulerende kleur en kan worden geïntroduceerd om de productiviteit of het moreel te verhogen.
  • Als uw bedrijf vanuit huis werkt, kunt u de vuurenergie gebruiken om meer erkenning te krijgen in uw eigen bedrijf of, als u op afstand werkt, om een promotie of een hogere status/ranglijst te bereiken.
  • Een marketingbedrijf kan zijn reputatie vergroten en meer erkenning en bekendheid verwerven door gebruik te maken van de energieën van het vuurelement en van het symbool van de kleur rood.
  • Een PR-bureau of talentenbureau is een ideale kandidaat voor deze kantoorkleurkeuze.

Aarde Element Kantoorkleuren

Het element aarde wordt gesymboliseerd door de kleur oker (geel). Gebruik deze kleur als hoofdkleur voor een zuidwestelijk (liefdes- en relatiegeluk) of noordoostelijk (onderwijsgeluk) thuiskantoor of bedrijfskantoor. Je kunt ook andere kleuren toevoegen om de energieën te versterken, zoals bruin voor een donkerdere aardekleur. Het element aarde bepa alt ook het centrum van een huis of gebouw. Als uw kantoor zich op deze locatie van uw huis of bedrijfsgebouw bevindt, zorg er dan voor dat u oker als hoofddecoratiekleur gebruikt. Goede kleurencombinaties zijn rood (vuur produceert aarde (as)) en geel, of oranje (kleurvariatie van vuur) en geel.

Feng Shui-effecten van oker

Het element aarde en zijn heersende okerkleur kunnen de zuidwestelijke en noordoostelijke energieën brengen om uw zaken, status en verhoogde kennis te verbeteren.

  • Een kantoor dat wordt gebruikt voor trainingen is een geweldige ruimte om de kleur oker te gebruiken om het leerproces te verbeteren.
  • Als u in de verkoop werkt, zullen deze energieën en de toevoeging van oker in uw kantoorinrichting gelukkige zakelijke relaties aantrekken die uw status, inkomen en algehele zakelijk succes kunnen vergroten.
  • Als jouw branche zich richt op de emoties van liefde en romantiek, voeg dan oker toe aan je interieur om te profiteren van de zuidwestelijke energieën.
  • Een bedrijf binnen de onderwijssector of een medewerker van een hogeschool/universiteit zou oker in hun kantoorinrichting moeten opnemen.

Metalen element kantoorkleuren

Kantoorkleuren van metalen elementen
Kantoorkleuren van metalen elementen

Het metalen element wordt weergegeven door de kleuren wit, goud, zilver en koper en verschillende waarden van deze kleuren, zoals geel. Goud en wit zijn een goede kleurencombinatie.

Feng Shui-effecten van metaalkleuren

Als het om het metaalelement gaat: als je kantoor zich in de westelijke (afstammelingengeluk) of noordwestelijke (mentorgeluk) sector bevindt, zul je er enorm van profiteren door goud-, zilver- of koperkleuren te gebruiken in je decorontwerp.

  • Als uw carrière verankerd is in een bedrijf dat zich richt op kinderen van elke leeftijd, zoals speelgoed, kleding, voedsel en andere producten, kunt u een decor creëren met elke metaalkleur, zoals goud, zilver of koper.
  • De kantoren van een familiebedrijf die aan de kinderen worden doorgegeven, kunnen profiteren van de metaalkleuren van de nakomelingen.
  • Als u in een branche werkt die docenten, lesproducten of enige vorm van mentoring biedt, selecteer dan een of meer van de metaalkleuren als prominente kleur in uw interieur.

Water Element Kantoorkleuren

Het waterelement wordt weergegeven door de kleuren blauw en zwart. Het noordelijke kantoor (carrièregeluk) wordt bepaald door het waterelement. Je kunt ook metaalkleuren gebruiken, omdat metaal tijdens de productiecyclus water produceert. Een goede kleurencombinatie zou zijn om blauw (water) te gebruiken met elke metaalkleur, zoals wit.

Feng Shui-effecten van blauw en zwart

Je kunt profiteren van het carrièregeluk dat de energie die blauw en zwart naar een kantoorruimte brengen. Deze kleuren kunnen afzonderlijk of samen in een aantrekkelijke combinatie worden gebruikt.

  • Een uitzendbureau is het ideale bedrijf voor het gebruik van blauwe en zwarte feng shui-kleuren.
  • Elk bedrijf in de watersector zou een decor in verschillende blauwwaarden moeten kiezen met zwart als accentkleur.
  • Een kantoor binnen elke vloeibare industrie, zoals olie, vloeibare cosmetica en meer, kan de feng shui-energieën gebruiken die te vinden zijn in aquarellen.

Profiteren van Feng Shui-kantoorkleuren

Of u nu vanuit huis of in een commercieel kantoorgebouw werkt, u kunt profiteren van feng shui-kantoorkleuren om uw carrière en werkomgeving te verbeteren. Wanneer u de feng shui-principes voor elementkleuren volgt, maakt u gebruik van de heersende energieën om uw kantoorruimte en dagelijkse werkproductie te verbeteren.

Aanbevolen: