Beste badkamerplanten voor gunstige Feng Shui

Inhoudsopgave:

Beste badkamerplanten voor gunstige Feng Shui
Beste badkamerplanten voor gunstige Feng Shui
Anonim
Hangplanten in de badkamer
Hangplanten in de badkamer

Kies badkamerplanten feng shui gericht voor het beste resultaat. Je kunt negatieve chi-energie in een badkamer neutraliseren met de juiste feng shui-planten.

12 beste badkamerplanten voor een goede Feng Shui

Er zijn drie hoofdcriteria voor feng shui badkamerplanten. Je wilt puntige bladplanten vermijden, omdat ze gifpijlen creëren. U wilt ook planten selecteren die een hoge luchtvochtigheid kunnen verdragen en geen direct zonlicht nodig hebben, aangezien de meeste badkamers niet veel ramen hebben die veel licht binnenlaten.

1. Babytranen

Pilea glauca aquamarijn, bekend als babytranen, gedijt goed bij een hoge luchtvochtigheid, waardoor het een ideale badkamerplant is. Je moet deze plant dagelijks vernevelen. Als het besproeien van een plant niet je favoriete tijdverdrijf is, overweeg dan om de potplant op een 2,5 cm diepe bak te plaatsen, gevuld met kiezelstenen en water. Deze opstelling zorgt voor het vocht dat de plant nodig heeft.

babytranen plant
babytranen plant

2. Begonia's

Begonia's houden ook van de luchtvochtigheid. Als uw badkamer indirect fel licht heeft, plaats uw begonia's dan bij het raam, maar niet in direct zonlicht. Sommige beoefenaars houden niet van bloeiende planten in badkamers, omdat ze bang zijn dat de bloemen een aspect van je leven kunnen symboliseren dat de badkamerenergie zal onderbreken of verstoren. Als u echter een spabadkamer heeft met een toilettoilet dat gescheiden is van de rest van de badkamer, zal een begoniaplant een goede feng shui-toevoeging zijn en een vleugje benodigde kleur toevoegen.

Gele begonia
Gele begonia

3. Ficus Microcarpa

Ficus microcarpa, ook bekend als Chinese banyanboom of ficus ginseng, is een groenblijvende plant die wordt gebruikt voor kleine bonsaiplanten. Deze plant heeft geen veel onderhoud nodig om te voorkomen dat hij te veel groeit. Als hij volgroeid is, zal hij een hoogte tussen 16 en 40 inch hebben. Het geeft de voorkeur aan een omgeving met indirect zonlicht. Deze plant is supergevoelig voor zijn omgeving, dus als je hem eenmaal in je badkamer hebt geplaatst, laat hem dan op dezelfde plek staan om te gedijen.

kamerplant ficus microcarpa
kamerplant ficus microcarpa

4. Gouden Pothos

Golden pothos is een hangende wijnstok met bonte gele en groene of witte en groene hartvormige bladeren. Hij kan overleven in een badkamer met heel weinig natuurlijk licht of fel zonlicht, maar heeft wel indirect licht nodig. De beste manier om gouden pothos in een badkamer te gebruiken is in een hangende mand. Het is gemakkelijk te verdelen en te transplanteren. Als de plant niet wordt getrimd, kan hij uitgroeien tot een volwassen lengte van 1,80 tot 10 meter. Oudere planten kunnen wel 30 meter lang worden.

Gouden pothos in een witte pot
Gouden pothos in een witte pot

5. Kleine vioolbladvijg

Kleine vioolbladvijg, ficus lyrata, is een glanzende groene bladplant. Het is de compacte versie van de vioolfiguur. Je hebt ruimte nodig om te groeien, omdat hij uiteindelijk een meter hoog zal worden. Deze plant zal gedijen in de stomende omgeving van een badkamer en de negatieve energie absorberen.

klein vioolblad vijg
klein vioolblad vijg

6. Haarmosvaren

De haarmosvaren is een elegante plant die een geweldige hangplant is en waardevolle vloer- en aanrechtruimte in uw badkamer vrijmaakt. Deze varen gedijt goed bij de hoge luchtvochtigheid in een badkamer. Plaats hem zo dat hij indirect zonlicht ontvangt. Als u een ruimte in de buurt van de douche of het bad heeft, kunt u deze op beide plaatsen gebruiken.

haarmos varen
haarmos varen

7. Vredeslelie

De vredeslelie kan niet tegen direct licht, ook al geeft ze de voorkeur aan een zonnige badkamer. Als je een plekje bij de douche hebt, zal hij daar groeien en bloeien. Deze plant houdt van lange drankjes water en vochtigheid. Pas op dat u niet te veel water geeft. De vredeslelie heeft glanzende donkergroene bladeren en produceert prachtige witte bloemen. Hij zal groot worden en uiteindelijk moet je hem misschien naar een grotere ruimte verplaatsen. Dit is ook een uitstekende luchtwasser. Het kan schadelijke chemicaliën zoals formaldehyde absorberen en koolmonoxide opslokken om te transformeren in gezonde, schone zuurstof.

Vredelelie
Vredelelie

8. Pauwplant

De calathea-pauwplant heeft prachtig verbleekt tot donkergroen blad dat doet denken aan pauwenveren. Bovendien leverden de langwerpige bonte bladeren hem de bijnaam kathedraalramen op. Hij verlangt naar vocht en net als babytranen kun je hem in een met kiezelstenen gevulde bak met water plaatsen, zodat hij de hele dag het vocht kan opnemen. Deze plant wordt ongeveer 60 cm hoog en heeft een breedte van 45 cm. Geef alleen water met gedestilleerd of gefilterd water om de delicate bladeren te behouden.

Pauw plant
Pauw plant

9. Lucky Bamboo

Lucky bamboe is een geweldige keuze voor een badkamer. Verplant het in een pot van klei of keramiek om de reinigende kracht ervan te versterken. Plaats hem aan de achterkant van het toilet of op een plank boven het toilet om de sha chi te reinigen die wordt gegenereerd door afvalwater.

Geluksbamboe
Geluksbamboe

10. Philodendron

Philodendron heeft glanzende bladeren en kan een klimplant zijn voor een andere geweldige hangmandplant in je badkamer, of een rustige, niet-klimplant. Deze laatste kunt u gebruiken voor een potvloer of wastafeldecoratie in uw badkamer. U kunt ervoor kiezen om een takje in een pot te planten en deze over een wandplank te laten vallen. Deze plant geeft de voorkeur aan een zonnige badkamer, maar moet altijd uit direct zonlicht worden gehouden.

philodendron kamerplant
philodendron kamerplant

11. Rubberfabriek

De rubberplant, ook wel rubbervijg of Indiase rubberboom genoemd, komt uit een tropische omgeving met een hoge luchtvochtigheid. Het kan echter gemakkelijk overleven in een typische badkamer. Het vereist wel een constante temperatuur. Als de temperatuur in uw badkamer schommelt van warm naar koud, is dit niet de juiste plant voor deze kamer. De bladeren zijn groot en langwerpig van vorm. De textuur is dik en wasachtig. Wanneer de bladeren voor het eerst verschijnen, hebben ze een bleke koraalkleur die geleidelijk donkergroen wordt. Deze plant kan uiteindelijk 1,80 tot 2,5 meter hoog worden met een spreiding van 18".

Rubberplant
Rubberplant

12. Zweedse klimop

Zweedse klimop is een zacht hangende plant die ideaal is voor een hangmand. De bladeren zijn klein en glanzend met lichtgroene kleuren en donkergroene nerven. De randen zijn geschulpt en de onderkant van het blad is paars. Zweedse klimop produceert witte of lichtpaarse bloemen. Hoewel hij van een zonnige badkamer houdt, zal direct zonlicht zijn bladeren verschroeien. Hij houdt van een vochtige omgeving en zorgt voor een geweldige weergave.

Zweedse klimop
Zweedse klimop

Feng Shui-planten zorgen voor hout- en aarde-elementen

Als je de welvaartssector in je badkamer wilt stimuleren, dan is een plant de ideale keuze, omdat deze de elementen hout en aarde vertegenwoordigt. Het hout is het belangrijkste element.

Waterelement voedt hout

Je kunt een potplant in de zuidoosthoek van je badkamer plaatsen. Het waterelement in een badkamer voedt het houtelement en stimuleert de energieën om rijkdom aan te trekken. Wanneer je planten aan je badkamer toevoegt, wil je de feng shui-regel van evenwicht in gedachten houden, zodat je geen jungle creëert.

De beste badkamerplanten kiezen voor Feng Shui

Er zijn veel feng shui-planten die je in een badkamer kunt gebruiken. Houd feng shui-principes en -praktijken in gedachten wanneer u winkelt voor de perfecte planten voor uw badkamer.

Aanbevolen: