Gunstige symbolen van geluk

Inhoudsopgave:

Gunstige symbolen van geluk
Gunstige symbolen van geluk
Anonim
Lotusbloesem in vijver
Lotusbloesem in vijver

Gunstige symbolen met feng shui-betekenissen van geluk worden beschouwd als het ultieme in geluk en overvloed. De symbolen van geluk kunnen worden geplaatst in de sectoren die u wilt bezielen en zegenen met deze veelbelovende energie, zoals het zuidwesten voor een gelukkig huwelijk of in de noordelijke sector voor een carrièreboost.

Lentefestival gunstig symbool

Het Lentefestival is een jaarlijkse viering van het Chinese nieuwe maanjaar. Het meest voorkomende symbool van deze tijd van het jaar is wat bekend staat als het veelbelovende geluk in overvloed.

Het traditionele beeld

De traditionele afbeelding van het Gunstige Geluk in Overvloed is een jonge jongen, zittend op een groot open lotusblad binnen een groep lotusbloemen die overal om hem heen bloeien. Het kind lacht altijd terwijl hij een hele grote vis tegen zijn borst houdt. Plaats dit symbool in de westelijke sector (geluk van nakomelingen) of in de woonkamer waar de familie samenkomt.

De symbolen begrijpen

De symbolen van het veelbelovende geluk in overvloed beginnen met de centrale figuur van het kind, bekend als Quiren of de edelman. De legende plaatst hem als een centrale figuur die bekend staat als een weldoener van welvaart en een veelbelovend symbool van overvloed. De edelman ondersteunt je door alle goede dingen in grote overvloed in je leven uit te nodigen. Dit wezen waakt over je en wordt vaak afgebeeld als een kind, vooral als een jongen, en soms als een ster.

Karper (Koi) symbool

De karper of koi is een oud symbool van geluk dat je geluk en overvloed brengt. Het wordt weergegeven in het yin yang-symbool dat twee karpers als traanvormen afbeeldt. Er wordt gezegd dat de karper een alziend oog heeft. De zwart-wit gestileerde karpers zijn elk getekend met één oog dat de tegenovergestelde kleur heeft van elke respectieve traan. Plaats dit symbool voor het overwinnen van obstakels en het bereiken van geluk in de carrièresector (noord) of de welvaartssector (zuidoost).

Karper (Koi) symbool
Karper (Koi) symbool

Rode en zwarte koi

Rode en zwarte koi (karpers) worden gebruikt als veelbelovende symbolen om het element water in uw huis te brengen. Karpers worden gehouden in koivijvers of aquaria. Traditioneel worden acht rode vissen en één zwarte vis gebruikt om een energieevenwicht te creëren en rijkdom en welvaart in uw huis of bedrijf aan te trekken. Je kunt de karper vervangen door goudvis als je dat liever hebt, of door rode zwaardvis en een zwarte molly. Sommige feng shui-beoefenaars gebruiken eenvoudigweg acht karpers zonder verwijzing naar kleur, terwijl anderen er negen gebruiken. Zowel acht als negen zijn veelbelovende getallen, dus u kunt beslissen welke oefening u het liefst gebruikt. Zet een aquarium op in de zuidoostelijke sector van je huis (nooit in een slaapkamer).

Chinees karakter Fu

Het Chinese karakter dat bekend staat als Fu wordt beschouwd als een woord voor veelbelovend geluk, omdat het zegeningen of rijkdom betekent. Het staat in zwarte inkt geschreven op rode papieren lantaarns die tijdens het Lentefestival aan weerszijden van de voordeur hangen.

Chinees karakter Fu
Chinees karakter Fu

Lotusbloem

De lotus staat synoniem voor harmonie en vrede. Het is ook een symbool van universele verlichting en ongerepte schoonheid. Dit is een zeer veelbelovend feng shui-symbool dat zijn energie naar uw huis overbrengt en tegelijkertijd de positieve vitaliteit van chi bij u thuis brengt. De lotusbloem is daarom een stimulerend middel dat dient als een magneet voor alle gunstige dingen. Gebruik dit symbool in een woonkamer, eetkamer of thuiskantoor. De oostelijke (gezondheids) en zuidoostelijke (rijkdom) sectoren worden geregeerd door hout en vormen twee geweldige gebieden voor dit symbool.

Witte lotusbloem
Witte lotusbloem

Gelukkig geluk hangende symbolen

Er zijn veel symbolen die aan je muren en plafonds kunnen worden opgehangen om veelbelovend geluk aan te trekken in een feng shui-ontwerp voor je huis. De oneindigheidsknoop wordt bij de meeste hangende ornamenten gebruikt als verbindingsstuk tussen het object en de hanger. Niet alleen heeft het een nuttig doel, het staat ook symbool voor oneindige rijkdom, geluk en andere gunstige eigenschappen.

Hangende rode houten gebedsblokken
Hangende rode houten gebedsblokken

Rode Lantaarns

Rode lantaarns zijn symbolen van geluk, harmonie en rijkdom. Nieuwjaar wordt vaak gevierd met het ophangen van rode lantaarnversieringen. Je kunt een rode lantaarn ophangen in elke sector die je van geluk wilt voorzien. Als uw huwelijk wel wat geluk kan gebruiken, hang dan een paar rode lantaarns op in de zuidwestelijke sector van uw huis, in de zuidwestelijke slaapkamerhoek, of één lantaarn boven elk nachtkastje.

Chinese Nieuwjaarsversieringen en ornamenten
Chinese Nieuwjaarsversieringen en ornamenten

Mystieke knoop

De mystieke knoop is een symbool van eindeloos geluk. Het wordt vaak gebruikt om andere symbolen op te schorten, maar kan ook op zichzelf worden gebruikt. Ingelijste kunstwerken van dit symbool zijn ook populaire keuzes. Plaats dit symbool in elke sector die u geluk wilt laten bezoeken.

De oude man houdt de Chinese knoop vast
De oude man houdt de Chinese knoop vast

Cijfers

De getallen zes, acht en negen worden als zeer veelbelovende getallen beschouwd en als je de positieve energieën die ermee gepaard gaan wilt vastleggen, kun je andere veelbelovende objecten in deze variërende hoeveelheden gebruiken, zoals het voorbeeld van de rode en zwarte karper gebruikt in een Koivijver of aquarium. Veel mensen zorgen ervoor dat ze een huis kiezen dat ten minste één van deze nummers in het adres heeft, terwijl anderen deze nummers in hun telefoonnummer opnemen.

Gunstige cijfers
Gunstige cijfers

Dubbel gelukssymbool

Het symbool voor dubbel geluk brengt een megadosis veelbelovende voordelen voor je liefdesleven en belooft een gelukkig huwelijk. De legende van twee geliefden die door het lot zijn gezegend, wordt vereeuwigd door het dubbele gelukssymbool dat degenen die het gebruiken eraan herinnert dat wonderen kunnen gebeuren waar liefde is. Dit symbool wordt meestal in de hoofdslaapkamer geplaatst. Je kunt hem boven het bed plaatsen of in de zuidwestelijke hoek van de slaapkamer.

Dubbel geluk-symbool
Dubbel geluk-symbool

Concept van gunstig en geluk

Het concept van veelbelovend zijn en geluk aantrekken is terug te vinden in veel van de Chinese symbolen die gebruikelijk zijn in feng shui-toepassingen. Gunstige elementen of symbolen worden doorgaans geassocieerd met geluk. De twee concepten gaan hand in hand wanneer u op zoek bent naar een element, symbool of object om toe te voegen aan uw feng shui-ontwerp.

Geluksymbool voor woondecoratie

De sleutel om een gelukssymbool te laten werken in je interieur is dat het niet opv alt tussen de rest van je ontwerp alsof het er niet thuishoort. Je kunt verschillende objecten kiezen, zoals een kristallen bol, een metalen sculptuur van een paar mandarijneenden, een houtsnijwerk van een draak of een keramische lotusbloesem die op natuurlijke wijze in je kamer past zonder op te vallen als een feng shui-remedie of symbool.. Balans is altijd het mandaat voor feng shui-ontwerp, zodat geluk jou kan vinden.

Je doel bereiken met veelbelovende symbolen van geluk

Er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden als u met feng shui-elementen en -symbolen werkt. De sleutel tot een succesvol feng shui-ontwerp is harmonie en balans tussen de vijf elementen binnen elke sector van uw huis. Het gebruik van veelbelovende symbolen en voorwerpen mag er nooit toe leiden dat er rommel in uw huis ontstaat of dat de normale balans in uw interieur wordt verstoord.

Aanbevolen: