12 Outer Space-spellen voor kinderen om persoonlijk en online te spelen

Inhoudsopgave:

12 Outer Space-spellen voor kinderen om persoonlijk en online te spelen
12 Outer Space-spellen voor kinderen om persoonlijk en online te spelen
Anonim
Kinderen spelen in het park
Kinderen spelen in het park

De mysterieuze aard van de ruimte maakt het een populair thema en een intrigerend onderwerp voor kinderen. De belofte van avontuur en verkenning, belichaamd door ruimtereizen, kan worden opgenomen in een verscheidenheid aan leuke spellen voor alle leeftijden. Als je op zoek bent naar leuke en leerzame ruimtespellen voor kinderen, bekijk dan deze 12 geweldige opties.

Zonnestelsel veeg

Dit doe-het-zelf-kaartspel leert kinderen over de verschillende soorten planeten en stimuleert tegelijkertijd een competitieve, op de ruimte geïnspireerde verkenning. Groepen van drie tot zeven spelers zullen het meeste succes hebben met Solar System Swipe. Kinderen van acht jaar en ouder kunnen het concept van gameplay het beste begrijpen. Het spel duurt ongeveer 10 tot 30 minuten.

Meisjes speelkaarten
Meisjes speelkaarten

Materialen:

Standaard pak speelkaarten

Speldoel:

  • Spelers moeten één kaart van elke reeks (hart, ruiten, schoppen, klaveren) 'spelen' in een getal van twee tot tien om de aardse planeten (Aarde, Mars, Venus, Mercurius) te vertegenwoordigen. Spelers moeten ook één kaart uit elke reeks in een van de 'gezichts'-kaarten (Aas, Koning, Vrouw, Boer) 'spelen' om de gasplaneten (Jupiter, Saturnus, Venus, Neptunus) te vertegenwoordigen.
  • De eerste speler die alle 'planeten' verzamelt (vier genummerde kaarten - één uit elke reeks en vier gezichtskaarten - één uit elke reeks) wint het spel.

Routebeschrijving:

  1. Deel zeven kaarten aan elke speler en stapel de rest van de kaarten met de afbeelding naar beneden op een stapel in het midden van het speelveld, de trekstapel genoemd.
  2. Draai de bovenste kaart van de trekstapel open naast de trekstapel. Dit wordt de aflegstapel.
  3. Begin met de jongste speler en beweeg met de klok mee voor het spel.
  4. Tijdens de beurt van elke speler moet hij/zij de kaart van de bovenkant van de trekstapel of de aflegstapel nemen, de passende kaarten 'spelen' door ze voor hem neer te leggen en één kaart uit zijn hand in de stapel leggen. aflegstapel.
  5. Het spel gaat door totdat één speler alle acht 'planeten' heeft verzameld. Deze persoon is de winnaar van het spel en heeft alle planeten uit ons zonnestelsel 'geveegd'.

Lijn de planeten uit

Deelnemers moeten logica en communicatie gebruiken om de planeten op één lijn te brengen in dit getimede, coöperatieve spel voor kinderen van zeven jaar en ouder. De gameplay kan twee tot tien minuten duren, afhankelijk van de grootte van de groep en de gekozen tijdslimiet. Het spel werkt het beste met negen spelers, maar kan worden aangepast voor meer spelers.

Materialen:

  • Indexkaarten
  • Markering
  • Timer

Voorbereidingen:

  • Kies een tijdslimiet op basis van de leeftijd en grootte van uw groep. Twee minuten voor oudere kinderen in een groep van negen, of tien minuten voor een jongere groep van twaalf, zou passend zijn. Stel de timer in voor de gekozen tijdslimiet.
  • Schrijf op elke indexkaart de naam van een planeet (Mercurius, Venus, Aarde, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus) en de grootte ervan in verhouding tot de andere. Jupiter is bijvoorbeeld de grootste planeet en kleiner dan de zon. Schrijf op de laatste kaart 'Zon - Grootste'. Voor groepen groter dan negen kun je ook de namen van verschillende manen opnemen.

Routebeschrijving:

  1. Geef elke speler een kaart en vraag hem deze te lezen.
  2. Directe spelers om zichzelf binnen de gekozen tijdslimiet op volgorde te zetten van klein naar groot.
  3. Start de tijd en moedig positieve communicatie aan.
  4. Als de groep de taak voltooit voordat de timer afgaat, winnen ze.

Moon Rock Estafette

De Moon Rock Relay is een competitieve estafetterace in slow motion die het meest geschikt is voor grote groepen kinderen van vier jaar en ouder met minimaal vier leden in elk team. Het is ook een goede keuze voor een PE-game. De gameplay vereist een grote, open ruimte en duurt niet langer dan 10 minuten voor één ronde.

Jongen in estafette
Jongen in estafette

Materialen:

  • Afplaktape
  • Stenen van elke grootte of vorm
  • Emmer

Voorbereidingen:

  1. Maak een 'Start'-lijn en een 'Finish'-lijn door een stuk tape aan elk uiteinde van de activiteitenruimte te leggen. Als je in een gymzaal speelt, wijs dan een van de lijnen op de vloer aan elk uiteinde aan als 'Start' en 'Einde'.
  2. Plaats een emmer bij de finish voor elk team, elk op een paar meter afstand van de laatste.
  3. Laat een stapel stenen achter, één voor elk teamlid, bij de startlijn, direct tegenover de finishlijn van het team.

Routebeschrijving:

  1. Sorteer de groep in gelijke teams.
  2. Leg elk team op een stapel 'maanstenen'. Dit is hun raketschip.
  3. Bij 'Go' moet de eerste speler van elk team een 'maansteen' oppakken en deze naar de emmer van hun team dragen. Spelers moeten bewegen als astronauten op de maan en in slow motion springen alsof er geen zwaartekracht is.
  4. Zodra de speler de emmer bereikt, moet hij de maansteen erin plaatsen en terugkeren naar het einde van de teamlijn, nog steeds bewegend als een astronaut.
  5. Wanneer de eerste speler terugkeert naar de startlijn, moet hij de volgende speler in de rij taggen.
  6. Het spel gaat op dezelfde manier door totdat alle maanstenen in de teamemmer zijn geplaatst.
  7. De eerste speler moet dan nog een laatste keer naar de emmer springen om deze op te halen en terug te plaatsen naar de startlijn.
  8. Het eerste team dat al hun 'maanstenen' in de emmer en terug naar hun 'raketschip' krijgt, wint het spel.

Astronauten en buitenaardse wezens

Een klassiek tikkertje kan met slechts een paar aanpassingen worden omgezet in een ruimteavontuur. De gameplay zal het meest succesvol zijn in een sportschool of een grote, open ruimte met groepen van 10 of meer kinderen van vijf jaar en ouder.

Kinderen spelen tikkertje
Kinderen spelen tikkertje

Materialen:

Vijf tot tien hoelahoep, afhankelijk van de grootte van het speelveld

Voorbereidingen:

  • Plaats hoepels plat op de grond in verschillende delen van het speelveld.
  • Benoem ongeveer een derde van de spelers als astronauten en de rest als buitenaardse wezens.

Routebeschrijving:

  1. Start het spel met alle astronauten aan de ene kant van het speelveld en alle aliens aan de andere kant.
  2. Geef alle astronauten de opdracht om alleen te bewegen zoals een astronaut dat zou doen, in slow motion met springende bewegingen. Geef alle buitenaardse wezens de opdracht om te bewegen als een buitenaards wezen, waggelend met de handen boven het hoofd, of kruipend.
  3. Als een speler in een hoepel (of 'krater') gaat, moet hij daar blijven totdat een andere alien hem uittikt.
  4. Astronauten moeten proberen alle aliens te vangen door ze te taggen. Als een alien wordt getikt, moet hij of zij het speelveld verlaten voor de rest van het spel.
  5. Zodra alle aliens zijn gepakt, is het spel afgelopen.

Saturnus-ringstapel

Saturn Ring Stack bootst het klassieke ringwerpen na, maar voegt er een actief element aan toe. Voor de gameplay zijn drie deelnemers nodig en is geschikt voor kinderen van zes jaar en ouder. Het spel kan worden getimed voor extra competitie en mag niet langer dan vijf minuten per speler duren.

Kinderen concurreren
Kinderen concurreren

Materialen:

  • Een bal
  • Hulahoeps

Speldoel:

Om Saturnus zijn ringen terug te geven door hoepels over een bewegende bal te gooien. Saturnus heeft een onbepaald aantal ringen die de planeet omringen. Er zijn vier hoofdgroepen ringen, dus het doel zou moeten zijn om vier ringen op de bal te krijgen

Routebeschrijving:

  1. Twee rollers, zowel volwassenen als kinderen, moeten ongeveer 5 meter uit elkaar zitten.
  2. De speler moet in het midden van de twee rollen staan, maar niet in lijn daarmee.
  3. Bij 'Go' beginnen de rollers de bal langzaam in een rechte lijn naar elkaar toe te rollen.
  4. De speler moet hoelahoep naar de bewegende bal (Saturnus) gooien en proberen een ring te laten landen zodat deze de bal omcirkelt.
  5. Wanneer de speler de eerste ring landt, moet deze worden verwijderd en op een stapel worden geplaatst.
  6. Het spel gaat door totdat de speler vier ringen boven Saturnus heeft geland.

3, 2, 1 Schiet op

Vergelijkbaar met "Simon Says", 3, 2, 1 Schiet op! vereist een grote luistervaardigheid. Kinderen vanaf zes jaar kunnen het spel in kleine of grote groepen spelen. De speeltijden variëren, maar duren niet langer dan 10-15 minuten. Er is een open ruimte vereist die groot genoeg is voor de groep.

Kinderen springen
Kinderen springen

Voorbereidingen:

Spelers moeten worden geïnformeerd over de verschillende posities die tijdens het spel worden opgeroepen.

  • Drie spelers moeten rechtop staan met de benen bij elkaar en de armen boven het hoofd en de handen raken elkaar, zodat ze de vorm van een raket vormen.
  • Twee spelers moeten de vorm van een raket behouden, maar hun ellebogen en knieën lichtjes buigen.
  • Eén speler moet de vorm van een raketschip behouden en helemaal naar beneden hurken met de handen voor het gezicht.
  • Schiet op! - spelers moeten hun handen en benen de lucht in schieten alsof ze een raket zijn die opstijgt.

Routebeschrijving:

  1. Eén persoon moet worden aangewezen als grondcontrole en moet voor de hele groep staan, met zijn gezicht naar hen toe. Voor jongere kinderen zou het het beste zijn om een volwassene de rol van grondcontrole te laten spelen.
  2. Ground Control moet één commando tegelijk uitroepen uit de hierboven genoemde commando's. De hele groep moet dan de juiste positie innemen.
  3. Als een speler een verkeerde positie inneemt, is hij uit.
  4. De winnaar van het spel is de laatste persoon die overblijft en die alle opdrachten correct heeft opgevolgd.

Online ruimte- en planeetspellen voor kinderen

Als uw kinderen ruimtespelletjes willen spelen op de computer of hun telefoon, zijn hier enkele geweldige online games en apps waar ze zeker dol op zullen zijn.

Space Explorer van National Geographic Kids

In Space Explorer onderzoekt uw kind de verschillende planeten, verzamelt zoveel mogelijk sterren en vermijdt verschillende obstakels. Ze leren ook leuke feiten over elke planeet terwijl ze deze ontgrendelen.

Space Invaders

Een oudje maar een goodie, Space Invaders is een retro buitenaards verdedigingsspel dat net zo leuk is om op een computer te spelen als op de originele arcade-machine. Dit spel is een definitieve remedie tegen verveling als je kinderen (of jij) de hele dag binnen zitten.

PBS Kinderen

PBS Kids heeft meerdere leuke ruimtespellen voor kinderen waarmee je rovers, robots en raketten kunt bouwen. Je ontdekt ook interactieve en educatieve spelletjes met een ruimtethema voor kinderen, van buitenaardse kleurplaten tot groeiende tuinen op aarde, de maan en Mars!

Leerspellen voor kinderen

Bij Room Recess zullen kinderen het geweldig vinden om ruimtespelletjes te spelen waarmee ze verschillende vaardigheden kunnen ontwikkelen, zoals spelling en wiskunde. Als ze plezier hebben terwijl ze ook leren, is dat een win-winsituatie voor iedereen!

Thinkrolls Space-app

Thinkrolls Space is een uniek puzzelspel, compleet met lieve wezens, grappige geluiden en kleurrijke beelden. Deze is het meest geschikt voor kinderen vanaf vier jaar, maar zelfs volwassenen kunnen ervan genieten. Verdwaal in de ruimte terwijl je je logica en redeneervermogen test om de verschillende niveaus van dit spel op te lossen.

Star Walk Kids: Astronomie-app

Als je op zoek bent naar een app die niet alleen een ruimtethema heeft, maar je kind ook daadwerkelijk leert over astronomie en de ruimte, probeer dan de app Star Walk Kids: Astronomy. Dit interactieve spel biedt nuttige beelden en audio waarmee u leuke weetjes kunt delen terwijl uw kind de ruimte verkent.

Kinderen in de wetenschapsklas gebruiken digitale tablet
Kinderen in de wetenschapsklas gebruiken digitale tablet

Outer Space-spellen voor kinderen om te spelen

Er zijn veel elementen in de ruimte die als inspiratie kunnen dienen voor kinderspelletjes. Alles, van ruimtevaart tot sterren en buitenaardse wezens, kan geweldig plezier toevoegen aan schijnbaar standaardactiviteiten. Of het nu een groepsspel voor meerdere kinderen is of een digitaal spel om je kleine astronaut te vermaken, deze spellen zullen zeker intriges opwekken en kinderen een gevoel van avontuur in de ruimte geven.

Aanbevolen: