Sterke stage-cv en objectieve voorbeelden

Inhoudsopgave:

Sterke stage-cv en objectieve voorbeelden
Sterke stage-cv en objectieve voorbeelden
Anonim
Stageconcept op tabletscherm
Stageconcept op tabletscherm

De concurrentie om stages kan net zo hevig zijn als om voltijdbanen. Elke student die op zoek is naar een stage heeft een krachtig CV nodig waarin duidelijk zijn of haar carrièredoel en unieke kwalificaties worden gecommuniceerd. De kwaliteit van je cv kan rechtstreeks van invloed zijn op de vraag of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek voor beschikbare stagemogelijkheden.

Doelvoorbeelden voor een stage-cv

Voordat je begint met het schrijven of bijwerken van je cv om te gebruiken bij je zoektocht naar een stage, moet je een goed cv-doel bedenken dat je kortetermijndoel, namelijk het veiligstellen van een stage, communiceert, ter ondersteuning van je carrièredoel op lange termijn. Een paar voorbeelden zijn:

  • Zomerstage:Op zoek naar een zomerstage bij XYZ Corporation op de afdeling ________________________ om ondersteuning te bieden aan bedrijfsprojecten en -programma's en tegelijkertijd professionele ervaring op te doen in het veld.
  • Zakelijke stage: Om mijn kennis toe te passen in [specificeer aspecten van het bedrijfsleven, zoals boekhouding, financiën, marketing, management] in een stagerol bij ABC Company om aan de behoeften van het bedrijf te voldoen terwijl je waardevolle ervaring uit de eerste hand opdoet in de _____________________-industrie.
  • Ingenieursstage: Ingenieursstudent op zoek naar de mogelijkheid om praktische civiele (of een andere discipline te specificeren) technische ervaring op te doen via een stage bij Metro Engineering Associates.
  • Politieke stage: Toekomstige politieke stafmedewerker op zoek naar een stage om het werk van senator ______________________________ te ondersteunen en praktische ervaring op te doen in de wetgevingssector.

Elk van deze objectieve uitspraken kan worden aangepast zodat ze geschikt zijn voor studenten die op zoek zijn naar een stage op welk gebied dan ook. Misschien wilt u ook aanvullende objectieve cv-voorbeelden bekijken. Denk er bij het opstellen van uw doel aan om specifiek te zijn over uw vakgebied, specificeer dat u op zoek bent naar een stage, geef aan hoe u de organisatie ten goede kunt komen en vermeld dat u op zoek bent naar praktijkervaring ter ondersteuning van uw carrièredoelen op de lange termijn..

Cv-sjablonen voor studenten die op zoek zijn naar een stage

Als het tijd is om te beginnen met het schrijven van je cv, wil je misschien een standaard cv-sjabloon voor studenten of cv-buildersoftware gebruiken om je op weg te helpen. Zelfs als u liever met een leeg document begint, kan het nuttig zijn om voorbeeld-cv's en sjablonen te bekijken. Er zijn verschillende soorten cv's waarmee u rekening moet houden.

  • Bekijk voorbeeld-cv's van een student voor academische en op vaardigheden gebaseerde sjablonen die zijn ontworpen met studenten in gedachten.
  • Als je al wat ervaring hebt, vind je deze functionele en chronologische CV-formulieren wellicht geschikter.
  • Als je op zoek bent naar een stageplaats voor een verpleegkundeschool, is het sjabloon in het cv van een student verpleegkunde een betere optie.
  • Als je geen eerdere werkervaring hebt (of heel weinig), kunnen deze CV-sjablonen en tips voor tieners nuttig zijn.
zelfverzekerde zakenvrouw
zelfverzekerde zakenvrouw

Tips voor het schrijven van een sterk stage-cv

Bedrijven die stagiaires inhuren, zijn op zoek naar studenten voor functies op instapniveau die bedoeld zijn om het bedrijf te helpen en tegelijkertijd ervaring en praktische training te bieden aan degenen die worden aangenomen. Houd daar rekening mee bij het beslissen wat u in uw cv wilt opnemen. Naast de algemene best practices voor het schrijven van cv's, zijn de belangrijkste tips die je moet volgen bij het schrijven van een stagecv:

  • Neem vaardigheden op die je zullen helpen een goede stagiair te zijn, zoals je vermogen om bepaalde softwarepakketten te gebruiken, gegevensinvoer, onderzoek, gegevensanalyse, enz. Denk na over wat je op school hebt geleerd en wat relevant is vaardigheden die je hebt verworven via banen, vrijwilligerswerk, studentenorganisaties, enz. Zorg ervoor dat er geen cruciale informatie ontbreekt in je cv.
  • Neem de juiste trefwoorden op in de tekst van uw cv, omdat dit ervoor zorgt dat uw cv opv alt bij recruiters, of ze nu een volgsysteem voor sollicitanten gebruiken of rechtstreeks gedrukte of elektronische cv-documenten bekijken.
  • Vraag de vertegenwoordiger van de loopbaanservices van uw school en/of uw academisch adviseur om een concept van uw stage-cv te beoordelen en feedback te geven. Bewerken op basis van hun advies.
  • Proeflees dit zorgvuldig voordat je je cv afwerkt, aangezien typefouten, grammaticale fouten of onnauwkeurige informatie je kunnen uitsluiten van deelname aan stagemogelijkheden.
  • Sla uw CV op in PDF-formaat, zodat u het eenvoudig samen met een sollicitatiebrief kunt e-mailen of kunt uploaden via een volgsysteem voor sollicitanten.
  • Bouw uw LinkedIn-profiel zo uit dat het nauw aansluit bij de informatie in uw cv. Op die manier kun je, als je stagemogelijkheden tegenkomt die op LinkedIn worden geadverteerd, eenvoudig rechtstreeks vanaf de site solliciteren.

Stagemogelijkheden vinden

Zodra je een goed CV hebt dat is gericht op het veiligstellen van een stageplek, moet je stagemogelijkheden identificeren en erop solliciteren. Veel grote en kleine bedrijven, overheidsinstanties, non-profitorganisaties en andere organisaties bieden stageplaatsen aan. De loopbaandiensten van uw universiteit kunnen een goede hulpbron zijn, aangezien bedrijven met formele stageprogramma's zich vaak bezighouden met werving voor universiteiten. Praat met een vertegenwoordiger van Career Services om meer te weten te komen over zomerstages en mogelijkheden voor andere periodes van het jaar. Het is ook raadzaam om vacatureszoekmachines te gebruiken en de carrièrepagina's van bedrijfswebsites te doorzoeken om te bepalen of ze stagiaires in dienst nemen. Gewapend met je nieuwe stage-cv heb je alles wat je nodig hebt om te solliciteren!

Aanbevolen: