Voorbeelden van zelfintroductietoespraken & Tips om u te helpen zelfvertrouwen te krijgen & Kalmte

Inhoudsopgave:

Voorbeelden van zelfintroductietoespraken & Tips om u te helpen zelfvertrouwen te krijgen & Kalmte
Voorbeelden van zelfintroductietoespraken & Tips om u te helpen zelfvertrouwen te krijgen & Kalmte
Anonim

Zo kun je je zelfintroductietoespraak tot een goed einde brengen, zonder zweethanden! Ga van nerveus naar natuurlijk met deze tips.

vrouw hallo zwaaien
vrouw hallo zwaaien

Het is tijd! Het moment voor uw zelfintroductietoespraak is aangebroken. Zweten je handpalmen alleen al bij de gedachte? Er zijn twee geheimen die het gemakkelijker maken om een introductietoespraak over jezelf te houden: oefenen en voorbereiden.

En nu deze twee dingen al op je to-do-lijst staan, hebben we een deel van het werk voor je verzorgd met deze voorbeelden van zelfintroductietoespraken. Plus tal van tips om u er niet alleen doorheen te helpen, maar er ook doorheen te komen en er daarna een goed gevoel bij te hebben. Ja, het is mogelijk. En je bent onderweg!

Gemakkelijke zelfintroductietoespraken voor school

Het is de eerste schooldag of van het semester. Misschien zit je halverwege het academiejaar in een nieuwe klas. Geen angst, deze intro's zullen je op weg helpen en ook een paar nieuwe vrienden en groepsgenoten in de klas opleveren.

kinderen praten op school
kinderen praten op school

Zelfintroductie voor kinderen op de basisschool of middelbare school

Voor de jongere kinderen gaan deze intro's helemaal over wie ze zijn en wat hen gelukkig maakt.

  • " Hallo allemaal! Mijn naam is [Jouw naam], en ik ben super enthousiast om met jullie allemaal in deze klas te zitten. Ik ben [Jouw leeftijd] jaar oud. Ik woon samen met mijn familie, en we hebben een hond genaamd [Hondennaam] die graag al mijn huiswerk opeet. Ik hou echt van dinosaurussen, vooral van de T-Rex, omdat hij groot is maar kleine armpjes heeft, net als mijn broertje wanneer hij naar koekjes op de hoge plank probeert te grijpen. In mijn vrije tijd bouw ik graag raketschepen van Lego. Op een dag hoop ik astronaut te worden en buitenaardse wezens te vinden - vriendelijke natuurlijk!"
  • " Goedemorgen allemaal! Ik ben [Jouw naam], en ik ben erg opgewonden om deel uit te maken van deze klas. Ik ben [Jouw leeftijd] jaar oud. Thuis ben ik de koningin/ koning van de bordspellen, hoewel mijn kat [Cat's Name] vaak probeert mee te doen en de stukken verprutst. Mijn favoriete eten is pizza, want wie kan nee zeggen tegen pizza? En als ik groot ben, wil ik detective worden omdat Ik hou ervan om mysteries op te lossen, zoals waar mijn ontbrekende sokken in de droger gaan. Ik kijk er naar uit om dit jaar met jullie allemaal te leren en plezier te hebben!"

Zelfintroductietoespraak voor middelbare scholieren

Laat nieuwe klasgenoten binnen of laat mensen weten dat je net als zij bent, zodat je vrienden kunt maken zodra je de cafetaria hebt gevonden.

" Hé allemaal, ik ben [jouw naam]. Ik ben nieuw hier, dus doe rustig aan als ik de weg naar de cafetaria niet kan vinden. Een paar feiten over mij: ik hou van muziek en gitaar spelen - het is als een stressbreker met zes snaren voor mij. Ik ben een totale sci-fi-nerd. Als je iemand nodig hebt om over Star Wars versus Star Trek te debatteren, ben ik jouw persoon! En ik heb een geheime ambitie: elke ijssmaak ter wereld proberen. Ik kijk ernaar uit jullie allemaal te leren kennen."

Zelfintroductietoespraak voor studenten

Een grapje over je hoofdvak is een goede manier om te beginnen, maar je kunt ook alles wat je leuk vindt (of vermijdt) op je campus herhalen, zelfs als het de trappen bij de bibliotheek zijn die een eeuwigheid lijken te duren.

" Hallo allemaal! Mijn naam is [Jouw naam] en ik studeer [Jouw hoofdvak]. Als ik niet diep in de studieboeken of cafeïne zit, vind ik het heerlijk om de stad te verkennen, één koffietentje bij Ja, ik ben een echte koffieverslaafde en het is mijn droom om het perfecte kopje koffie te vinden. Ik geniet ook van [Another Hobby], want wat is het leven zonder een beetje afwisseling, toch? Ik ben blij om met jullie allemaal op deze reis te zijn!"

Sollicitatiegesprek met zelfintroductie

baan introductie
baan introductie

Er gaat niets boven de gevreesde opmerking 'vertel ons iets over jezelf' tijdens een interview. Het goede nieuws? Je zult geen nachtmerries meer hebben, want deze intro is de perfecte manier om tot het antwoord te komen.

" Goedemorgen/middag! Ik ben [Uw naam], en het is een genoegen u te ontmoeten. Ik ben afgestudeerd aan [Uw universiteit] met een graad in [Uw hoofdvak], en sindsdien ben ik [Aantal jaren ervaring] jaar ervaring opgedaan op het gebied van [Uw vakgebied]. Tijdens mijn vorige rol bij [Uw vorige bedrijf] was ik verantwoordelijk voor [Belangrijke verantwoordelijkheid] en [Beschrijf een belangrijke prestatie of impact die u heeft gemaakt] Wat ik vooral leuk vond aan die rol, was de kans om [Iets wat je leuk vond dat betrekking heeft op de nieuwe baan] te krijgen. In mijn vrije tijd geniet ik van [Noem kort een hobby], wat mij helpt om [uit te leggen hoe het van toepassing is op de nieuwe rol]. Bijvoorbeeld [Concreet voorbeeld van hoe hobby verband houdt met werk]. Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn unieke ervaring en passie voor [noem iets over het bedrijf of de rol] naar deze functie te brengen. Bedankt voor deze kans om te interviewen."

Werk-zelfintroductietoespraken

Maak een vlotte, geestige en warme zelfintroductie wanneer je de baan krijgt of gemakkelijk een introductie wilt starten.

werk introductie
werk introductie

Introductie voor een nieuwe baan

Jij bent de nieuweling op kantoor, je hebt genoeg te leren. Hier is een eenvoudige introductie op je eerste dag voordat je erin springt.

" Hallo team, ik ben [Uw naam]. Ik ben blij dat ik mij bij de [Bedrijfsnaam]-familie kan voegen als uw nieuwe [Uw functietitel]. Ik heb een achtergrond in [Relevante vaardigheden of ervaring], en meest recent was ik bij [Vorig bedrijf] waar ik [een belangrijke prestatie of project beschreef]. Buiten het werk houd ik van [Een persoonlijke interesse of hobby]. Ik kijk ernaar uit om met jullie allemaal samen te werken en bij te dragen aan ons gedeelde succes."

Inleiding voor een presentatie of vergadering

Neem, voordat u met de belangrijke informatie begint, even de tijd om mensen te laten weten wie u bent, waarom u deze presentatie geeft en waarom u hiervoor gekwalificeerd bent. Je hebt tenslotte al het harde werk gedaan, laat je lofbetuigingen schitteren.

" Goedemorgen/middag allemaal, voor degenen die mij nog niet kennen, ik ben [Uw naam], de [Uw functietitel] hier bij [Bedrijfsnaam]. Ik houd toezicht op [Beschrijf kort uw verantwoordelijkheden]. Ik werk bij [Bedrijfsnaam] gedurende [Duur bij het bedrijf] en daarvoor heb ik bij [Vorig bedrijf] gewerkt. Vandaag wil ik met veel plezier [Onderwerp van presentatie of vergadering] bespreken. wil daarna chatten, ik hou ook van [Hobby]."

Introductie voor een netwerkevenement

Je zult jezelf vaak voorstellen tijdens het netwerken, dus dit is het moment om jezelf te laten opvallen en gedenkwaardig te zijn.

" Hallo, ik ben [Uw naam], momenteel werkzaam als [Uw functietitel] bij [Bedrijfsnaam]. Ik werk al [Aantal jaren] in de [Uw branche]-industrie, gespecialiseerd in [uw specialiteit]. Als ik niet [werkgerelateerde activiteit] ben, houd ik van [persoonlijke interesse of hobby]. Ik wil graag gelijkgestemde professionals ontmoeten en zien hoe we elkaar kunnen helpen groeien in onze carrière."

Jezelf voorstellen op een begrafenis

Of je nu een grafrede, een gedicht houdt of jezelf kort voorstelt aan andere familie en vrienden, je kunt op deze intro vertrouwen om de zaken een beetje makkelijker te maken.

" Goedemorgen/middag allemaal. Mijn naam is [Uw naam], en ik had de eer om de [naam van de overledene] te zijn [uw relatie met de overledene, bijvoorbeeld vriend, collega, buurman]. We hebben samen veel [herinneringen/ervaringen] gedeeld, en ik ben hier om mijn respect te betuigen en het opmerkelijke leven dat ze leidden te vieren. Hun [specifieke kwaliteit of herinnering] is me altijd bijgebleven, en het is iets dat ik in hun herinnering zal dragen."

Jezelf voorstellen op een feestje

Het is feest! Houd de intro relaxed en casual.

partij introducties
partij introducties

" Hallo! Ik ben [jouw naam]. Ik ken sommigen van jullie misschien van [Hoe je sommige mensen op het feest kent]. Ik ben [een korte zin over jezelf, bijvoorbeeld je baan, waar jij komt uit]. Ik ben een beetje een [Hobby]-liefhebber, dus als je ooit wilt praten over [Onderwerp gerelateerd aan Hobby], ben ik een en al oor."

Voorbeelden van hoe u uzelf kunt voorstellen aan een nieuwe groep

Jij bent de nieuweling, en daar is niets mis mee. Begin je schone lei met een korte en krachtige intro.

  • " Hallo allemaal! Mijn naam is [Jouw naam]. Ik vind het geweldig om lid te worden van deze groep! Ik ben altijd gepassioneerd geweest door [Je hobby]. Het begon allemaal toen [Een kort verhaal over hoe je Ben aan de slag gegaan met deze hobby]. Door de jaren heen is mijn liefde ervoor alleen maar gegroeid, en ik heb talloze uren besteed aan [Beschrijf iets wat je doet met betrekking tot de hobby].
  • Afgezien hiervan ben ik [Iets over uw baan of andere interesses]. In mijn dagelijkse leven ben ik een [uw beroep], wat behoorlijk veeleisend kan zijn, maar [uw hobby] is altijd mijn perfecte stressbreker geweest.
  • Ik ben lid geworden van deze groep omdat ik mensen wilde ontmoeten die deze passie delen, van je ervaringen wilde leren en hopelijk een bijdrage wilde leveren met enkele van mijn eigen inzichten. Ik ben erg opgewonden om deel uit te maken van deze community en kan niet wachten om jullie allemaal beter te leren kennen!"

10 tips voor het schrijven en houden van een zelfintroductietoespraak

Hier zijn enkele tips waarmee u rekening moet houden tijdens het schrijven en houden van uw zelfintroductietoespraak. De belangrijkste tip is echter om te doen wat natuurlijk aanvoelt en gemakkelijk vloeit.

  1. Ken uw publiek: Pas uw inleiding aan de context en het publiek aan. Een zelfintroductie op een professioneel evenement zal heel anders zijn dan een introductie op een informeel feest.
  2. Start sterk:Trek vanaf het begin de aandacht van het publiek. Je kunt beginnen met een interessant feit over jezelf, een kort verhaal of een grap als de setting informeel is.
  3. Keep It Short: Je inleiding moet beknopt en to the point zijn. Houd het bij de belangrijkste details over wie je bent, wat je doet en misschien een of twee interessante feiten of hobby's.
  4. Wees authentiek: Echte introducties zijn het meest gedenkwaardig. Wees eerlijk over wie je bent en wees niet bang om wat persoonlijkheid te tonen.
  5. Markeer sleutelmomenten: Vooral in een professionele omgeving kan het nuttig zijn om enkele belangrijke ervaringen of prestaties te benadrukken die uw carrière of persoonlijke leven hebben bepaald.
  6. Eindig met een positieve noot: Sluit uw inleiding af met een positieve of toekomstgerichte noot. U kunt uw enthousiasme over de gebeurtenis of bijeenkomst uiten, of uw hoop of doel voor de toekomst delen.
  7. Oefenen, oefenen, oefenen: Oefen uw introductietoespraak zodat u deze zelfverzekerd en natuurlijk kunt houden. Dit helpt eventuele zenuwen te verminderen en zorgt ervoor dat je gepolijst en professioneel overkomt.
  8. Wees betrokken: Gebruik lichaamstaal om uw publiek te betrekken. Maak oogcontact, glimlach en gebruik gebaren waar nodig.
  9. Relateer het aan het doel van het evenement: Als er een specifieke reden is voor uw introductie (zoals het starten van een nieuwe baan of lid worden van een club), zorg er dan voor dat u uw relatie tot het evenement of de groep en uw verwachtingen of doelen.
  10. Zorg voor een persoonlijk tintje: Deel iets over uw persoonlijke leven (zoals een hobby of interesse) om uw introductie unieker en gedenkwaardiger te maken.

Moet weten

Onthoud dat het doel is om jezelf effectief voor te stellen, niet om je hele levensverhaal te vertellen. Houd het kort, boeiend en oprecht.

Jezelf gemakkelijk voorstellen

Ga voor de spiegel zitten en ren door je tekst als een acteur voor een toneelstuk, en binnen de kortste keren zullen de woorden vloeien en zul je een natuurlijke cadans vinden. Je zult jezelf misschien zelfs verbazen over hoe gemakkelijk je introducties verlopen zodra je het podium betreedt. Wees niet verbaasd als mensen vragen hoe het komt dat je zo kalm en koel was.

Aanbevolen: