14 voorbeelden van het Mandela-effect dat je hersenen zal breken

Inhoudsopgave:

14 voorbeelden van het Mandela-effect dat je hersenen zal breken
14 voorbeelden van het Mandela-effect dat je hersenen zal breken
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Krijg het in verband met vorige levens, meerdere universums of een Illuminati-samenzwering, maar het Mandela-effect heeft ons in zijn greep. Het Mandela-effect, een fenomeen dat het internet in de jaren 2010 stormenderhand veroverde, laat zien hoe gemakkelijk er met onze herinneringen kan worden geknoeid. Af en toe zweert het publiek dat ze zich iets herinneren dat waar is, terwijl uit de feiten blijkt dat hun herinneringen niet méér verkeerd kunnen zijn. Haal diep adem en duik in deze vaak verkeerd herinnerde levensfeiten.

De dood van Nelson Mandela begon het allemaal

Afbeelding
Afbeelding

Het was de dood van Nelson Mandela in 2013 die het gesprek op gang bracht rond deze misplaatste herinneringen in de hele samenleving. Veel mensen dachten dat de voormalige president decennia eerder tijdens zijn gevangenisstraf was overleden. Maar toen nieuwsmedia zijn duizendjarige dood bekendmaakten, aarzelden ze over wat ze zeker wisten dat er al was gebeurd. Deze verkeerd herinnerde feiten (of glitches in de matrix?) vallen dus onder de overkoepelende term Mandela-effect.

Berenstain versus Berenstein Bears

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je in de jaren 2000 bent opgegroeid, herinner je je nog dat je je kleurrijke leespagina's hebt aangevuld met een of twee afleveringen van de gelijknamige tv-show over de schattige berenfamilie. Dit item op de Mandela Effect-lijst is het item dat meteen in de gedachten van de meeste mensen opkomt, omdat elk van de twee kampen zeer gepassioneerd is over welk kamp zij denken dat juist is. Technisch gezien worden de Berenstain Bears gespeld met een 'a' in plaats van een 'e', maar veel mensen zweren dat het altijd Berenstein was.

Fruit of the Loom's ontbrekende hoorn des overvloeds

Afbeelding
Afbeelding

Fruit of the Loom is een vertrouwd merk dat consistent basisondergoed en onderkleding maakt. En hoewel iedereen het eens kan zijn over de fruitige opstelling waaruit hun logo bestaat, herkent niet iedereen dit hoorn des overvloedsloze logo vandaag de dag. Sommige mensen zweren achter het iconische mandontwerp, maar voorlopig blijven het een losse verzameling fruit.

De ontbrekende staart van nieuwsgierige George

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Je zou denken dat een aapkarakter een staart zou hebben, aangezien deze een vrij essentieel onderdeel zijn van het gedrag van apen. Het is waarschijnlijk de reden waarom zovelen van ons zich Curious George herinneren die uit bomen zwaaide en met een delicate gebogen staart op de schouders van de Man met de Gele Hoed sprong. Maar eigenlijk heeft Curious George nooit een staart gehad, noch in de boeken, noch in de animatieseries en films.

De ontbrekende monocle van de Monopoly-man

Afbeelding
Afbeelding

De Monopoly Man is de mascotte van het beroemde spel, uitgedost met de hoge hoed en slobkousen die typerend zijn voor zijn aristocratische milieu. Als je zou worden gevraagd om het uiterlijk van het personage te beschrijven, zou je er waarschijnlijk een monocle in opnemen. De meeste mensen herinneren zich zowel zijn monocle als speelstukken zoals de vingerhoed en het ijzer.

Maar deze onstuimige roofbaron droeg eigenlijk nooit een monocle. Hoewel het Monopoly Man-achtige ontwerp van Mr. Peanut misschien een deel van de verwarring kan verklaren.

De iconische lijn van Star Wars werd nooit gezegd

Afbeelding
Afbeelding

Je kunt niet over het Mandela-effect praten zonder een van de beroemdste, verkeerd herinnerde regels aller tijden in de popcultuur te noemen. In Star Wars: The Empire Strikes Back maakt Darth Vader de meest schokkende bioscooponthulling van de 20deeeuw dat hij de vader van Luke Skywalker is. Hoewel de meeste mensen zich de zin herinneren als 'Luke, ik ben je vader', luidde het eigenlijk 'Nee, ik ben je vader'.

De beruchte en versus in

Afbeelding
Afbeelding

HBO staat bekend om het uitdelen van hit na hit, en een van hun grootste geldmakers uit de late jaren 90 en vroege jaren 2000 was Sex and the City. Maar de fonetiek van het hardop zeggen van de naam van de show heeft zijn eigen Mandela-effect gecreëerd. Velen denken dat het Sex in the City heet (wat, nu we het zeggen, veel meer een voorstel lijkt voor de escapades van de personages) in plaats van Sex and the City.

Die vervelende magische spiegel

Afbeelding
Afbeelding

Als je in een spiegel naar je spiegelbeeld blijft kijken, komen er waarschijnlijk twee ideeën in je hoofd: Bloody Mary of Sneeuwwitje's Spiegel, Spiegel. Het kleine gezang dat we allemaal zo goed kennen: "Spiegel, spiegel aan de muur, wie is de mooiste van allemaal?" wordt nooit gezegd in de film uit 1937. De boze koningin staart eigenlijk in de spiegel en vraagt: "Magische spiegel aan de muur - wie is de mooiste van allemaal?"

Benny's ontbrekende neusring

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

De cast van dierlijke karakters van Dora the Explorer is zo nostalgisch voor kinderen uit de jaren 2000. Van Boots met zijn felrode laarzen tot Zwiver en zijn met bandana bedekte ogen: deze personages hielpen Dora's avonturen tot leven te brengen. Een andere geanimeerde cast is de blauwe koe genaamd Benny. Benny's bandana met witte stippen is het enige accessoire dat hij draagt, hoewel sommige mensen zweren dat hij altijd al een neusring heeft gehad.

De iconische lijn van Ricky Ricardo werd nooit gezegd

Afbeelding
Afbeelding

Het echte echtpaar Desi Arnaz en Lucille Ball transformeerden de sitcom met hun charisma en komische talenten op I Love Lucy. Hoewel Arnaz's Ricky's Engels met accent een bron was voor veel grappen, is er één regel die nooit in de show is opgenomen. "Lucy, je hebt wat te doen" is nooit in de ether verschenen.

Misheard Line van Field of Dreams

Afbeelding
Afbeelding

Kinderen uit de jaren 90 herinneren zich het wijze advies: "Als je het bouwt, zullen ze komen." Maar als je je zo herinnert dat de lijn liep, zit je er een beetje naast. De zin die het personage van Kevin Costner in Field of Dreams in zijn greep hield, was eigenlijk: "als je het bouwt, zal hij komen." Hij is de geest van Shoeless Joe Jackson, en later de vader van Costner's personage.

Aqua's beroemde lijn gaat niet helemaal zo

Afbeelding
Afbeelding

Nu de Barbie-film van Greta Gerwig Barbie weer in de schijnwerpers zet, is het passend om terug te kijken naar haar onbedoelde themalied. Barbie Girl van Aqua heeft de status van popmuziek overstegen tot een soort cultus op zichzelf. Maar als je de zin hebt gezongen: 'Ik ben een Barbie-meisje, in een Barbie-wereld', ben je getroffen door het Mandela-effect. Het is echt de hele tijd 'Ik ben een Barbie-meisje, in de Barbie-wereld' geweest.

De spelling van Chick-Fil-A is niet zo funky als je dacht

Afbeelding
Afbeelding

Sinds de jaren veertig verkoopt Chick-Fil-A enkele van de beste sandwiches met kip in het zuiden. Toch zorgden de wervelende letters in hun logo met meerdere streepjes ervoor dat veel mensen zich de anders gespelde naam herinnerden. Voor sommigen hebben ze het vereenvoudigd tot Chic-Fil-A, voor anderen zijn ze creatief geworden met een k (Chik-Fil-A). Maar de fastfoodketen is niet zo funky als je dacht, en schrijft chick in goed Engels.

Het zijn maar timmerlieden, mensen

Afbeelding
Afbeelding

Karen en Richard Carpenter waren een muzikaal duo dat in de jaren zeventig bovenaan de hitlijsten stond. Als je in de jaren '70 of '80 een bruiloft bijwoonde, was de kans 50/50 dat je het paar zou zien dansen op 'We've Only Just Begun'. Hoewel ze verankerd zijn in de muziekgeschiedenis, ligt de naam niet zo vast. De meeste mensen noemen ze The Carpenters en zweren dat hun albums de tweetalige naam droegen. Maar de band heet eigenlijk gewoon Carpenters.

Niets breekt het vertrouwen zo sterk als het Mandela-effect

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel we niet echt weten waarom we deze gedeelde nepherinneringen hebben, en wat ze allemaal betekenen, ervaren veel te veel mensen dezelfde verwarring om het fenomeen volledig te negeren. Het enige wat we hebben is ons geheugen om verder te gaan, en nu weten we hoe weinig we daar waarschijnlijk ook op kunnen vertrouwen. Godzijdank voor video's en spraaknotities om ons eerlijk te houden.

Aanbevolen: