Feng Shui-regels voor tv in de slaapkamer

Inhoudsopgave:

Feng Shui-regels voor tv in de slaapkamer
Feng Shui-regels voor tv in de slaapkamer
Anonim
Modern slaapkamerinterieur met tv-scherm
Modern slaapkamerinterieur met tv-scherm

Het hebben van een tv in je slaapkamer wordt als slechte feng shui beschouwd, maar die regel is niet altijd verenigbaar met een moderne levensstijl. Televisies zijn een populaire voorziening in de slaapkamer om u te helpen ontspannen na een lange dag, of om u te helpen in slaap te vallen. Hoewel je ervoor kunt kiezen om de tv in je slaapkamer te verwijderen om feng shui te verbeteren, zijn er manieren om de energie die deze produceert te verbeteren of te verspreiden, zodat deze de chi-energie van de ruimte niet verstoort.

Waarom is een tv in de slaapkamer slecht Feng Shui?

Er is meer dan één feng shui-principe dat het gebruik van tv's in de slaapkamer stuurt. Je zult waarschijnlijk merken dat sommige regels ook buiten de feng shui-overtuigingen zinvol zijn, omdat ze betrekking hebben op energie en afleiding in de slaapkamer. Een overweging bij de feng shui van een tv in je slaapkamer is reflectiviteit. Televisies worden in feng shui beschouwd als spiegels, dus dezelfde principes zijn van toepassing, vooral als de tv naar het bed gericht is.

Misplaatste Chi-energie

Een tv in de slaapkamer kan, net als een spiegel, de stroom van chi in de kamer verstoren. Het reflecterende oppervlak kan de stroom positieve chi rechtstreeks de kamer uit kaatsen, door een deur of raam. Positieve chi is nodig om te slapen en te genieten van een verkwikkende slaap.

Astraal projectierisico

Een algemeen feng shui-geloof over spiegels en tv's in de slaapkamer legt het verband met astrale projectie. Er wordt aangenomen dat wanneer de ziel tijdens de slaap het lichaam verlaat, een reflectie de ziel kan laten schrikken en fysieke schade aan het lichaam kan riskeren.

Uitnodiging voor een derde partij in het huwelijk

Een feng shui-geloof raadt spiegels en tv's af die het bed reflecteren, omdat dit ontrouw kan bevorderen. De weerspiegeling van het paar dat in bed slaapt, wordt gezien als een uitnodiging voor een derde partij (vertegenwoordigd door de spiegel of de tv) om zich bij het paar te voegen. Dit wordt vaak gezien als een open uitnodiging tot ontrouw.

Yin en Yang van een tv in een Feng Shui-slaapkamer

Alle slaapkamers worden beschouwd als yin-ruimtes in feng shui. Yin-ruimtes zijn rustig, ontspannend en moeten worden beschouwd als een toevluchtsoord na een drukke en chaotische dag. Een tv in een feng shui-slaapkamer kan yin-energie overweldigen door reflectie en door zijn sterke yang-energie als elektronisch apparaat.

Yin-energie is gunstig voor slaapkamers, maar te veel yin-energie in een slaapkamer is net zo ongunstig als te veel yang-energie. Als je slaapkamer te veel yin-energie heeft, zul je het ervaren als moeite om elke ochtend wakker te worden en de kamer te vermijden als het nog geen bedtijd is. Een tv in je slaapkamer kan yang-energie toevoegen, maar je zult de voordelen en gevolgen van de yang-energie die hij produceert willen afwegen.

Een tv in de slaapkamer produceert een enorme hoeveelheid yang-energie. Als er te veel yang-energie in een slaapkamer is en deze de yin-energie overheerst, kan dit slapeloosheid bevorderen, omdat je dan niet voldoende tot rust kunt komen om vredig te rusten. Slaap is essentieel voor je gezondheid, en de principes van feng shui ontmoedigen het hebben van een televisie of andere elektronische apparatuur in een slaapkamer, indien mogelijk.

Paar liggend in bed televisie kijken
Paar liggend in bed televisie kijken

Feng Shui-remedies voor tv in de slaapkamer

Als je ervoor kiest om een tv in de slaapkamer te hebben, zijn er een paar oplossingen die je kunt proberen om de yang-energie en het spiegeleffect dat deze genereert tegen te gaan.

Cover TV tijdens het slapen

De gemakkelijkste manier om het spiegeleffect van een tv te blokkeren is door het scherm te bedekken met een handdoek of deken voordat je gaat slapen, of door een decoratieve sjaal of pashmina te kiezen. Het afdekken van je tv kan je yin-energie versterken en de slaap verbeteren.

Gebruik een mediakast of kast voor je tv

Ingebouwde lcd-tv en kledingkast
Ingebouwde lcd-tv en kledingkast

Mediakasten en kasten zijn populaire keuzes om de tv in de slaapkamer uit het zicht te houden wanneer deze niet in gebruik is. U kunt de tv in een kast plaatsen en eenvoudig de deuren sluiten voordat u naar bed gaat. Dit is de beste oplossing voor degenen die een tv in de slaapkamer willen hebben, maar willen genieten van de voordelen van gebalanceerde chi-energie.

Remedie voor aan de muur gemonteerde televisie

Draagbaar kamerscherm
Draagbaar kamerscherm

Er zijn speciale overwegingen nodig voor een aan de muur gemonteerde tv in een feng shui-slaapkamer. Een doek over een aan de muur gemonteerde tv draperen kan moeilijk of gewoon onhandig zijn. Een eenvoudige oplossing is om een draagbaar kamerscherm tussen het bed en de tv te plaatsen om het tv-scherm te blokkeren.

Feng Shui voor tv voor het bed

Interieur Slaapkamer Met TV
Interieur Slaapkamer Met TV

Veel zorgen over een tv in een feng shui-slaapkamer worden vergroot wanneer deze voor het bed wordt geplaatst. Vanwege de reflecterende kwaliteit die sterke feng shui-energie activeert en de levendige yang-energie die een elektronisch apparaat in je yin-slaapkamer genereert, is het afdekken of omsluiten van je tv de beste manier om eventuele negatieve energie in evenwicht te brengen.

Remedie voor tv voor ramen in Feng Shui

Het plaatsen van een tv voor een raam in feng shui kan een negatieve invloed hebben op de stroom positieve chi naar je slaapkamer. De reflecterende kwaliteit van een tv kan ook de yang-energie die door het raam komt versterken, waardoor de vredige yin die nodig is voor een ontspannende ruimte wordt verstoord. Voor een goede feng shui moet het plaatsen van een tv voor een raam worden vermeden, maar als dit onmogelijk te vermijden is, kan het sluiten van de gordijnen achter de tv helpen om de yang-energie te verspreiden tijdens gebruik.

Feng Shui-regels volgen voor tv in de slaapkamer

Het doel van feng shui-regels voor een tv in de slaapkamer is het bevorderen van ontspanning en evenwicht. Een tv in de slaapkamer wordt niet als ideaal beschouwd voor goede feng shui, maar je kunt de impact ervan verzachten met eenvoudige aanpassingen voor een rustige ruimte. En je kunt een aantal van deze ideeën ook gebruiken voor een goede nachtrust als er een tv in een hotelkamer staat en je feng shui nodig hebt.

Aanbevolen: