Hoe Feng Shui een slaapkamer te creëren waar iemand is overleden

Inhoudsopgave:

Hoe Feng Shui een slaapkamer te creëren waar iemand is overleden
Hoe Feng Shui een slaapkamer te creëren waar iemand is overleden
Anonim
vrouw in bed rouw
vrouw in bed rouw

Als iemand in een slaapkamer sterft, ontstaat er stagnerende of negatieve chi, maar het gebruik van feng shui kan helpen. Wis en ververs de chi met behulp van feng shui eenvoudige feng shui. Dit is een heel eenvoudig proces en kan worden bereikt door de onderstaande stappen te volgen.

Vervang het sterfbed

De chi-energie van een zieke persoon die uiteindelijk sterft, laat een residu van negatieve chi achter. Deze stagnerende energie moet uit de kamer worden verwijderd, vooral uit het sterfbed. Als het economisch niet haalbaar is om het bed en de matras te vervangen, dan kunt u een hieronder beschreven reinigingsceremonie uitvoeren.

Foto's van de overledene verwijderen

Bij Chinese begrafenisceremonies schildert de begrafenisondernemer met zwarte verf over de ogen. Dit symboliseert dat iemand verder dan deze wereld kan kijken en naar de volgende wereld kan gaan. Het is vanwege deze Chinese traditie dat veel feng shui-beoefenaars je adviseren om alle foto's uit de slaapkamer te verwijderen. Dit is een extreme reactie wanneer het de gematigde praktijk is om alleen die foto's van het overleden familielid te verwijderen. Dit wordt gedaan omdat de ogen zwart zijn geverfd en je hun geest niet naar huis wilt wenken door de foto als portaal te hebben waardoor de geest via de ogen kan binnendringen. Verwijder in ieder geval foto’s van de overledene uit de slaapkamer. Veel feng shui-experts adviseren om alle foto's van de overledene te verwijderen als de ceremonie voor zwarte ogen werd uitgevoerd. Als dat niet het geval is, is er geen reden om de foto's uit de andere kamers te verwijderen.

De slaapkamer schoonmaken

De volgende stap is het grondig schoonmaken van de slaapkamer.

Open ramen

Open alle ramen in de kamer. Hierdoor kan de stagnerende chi de kamer verlaten en vervangen worden door verse chi.

Slaapkamer met open ramen
Slaapkamer met open ramen

Alles wassen in de slaapkamer

Was de kamer grondig, inclusief beddengoed en gordijnen. Muren, oppervlakken en vloeren moeten ook grondig worden gereinigd.

Verse verf toevoegen

Verf de kamer als je denkt dat dit zal helpen het gevoel van de kamer te veranderen. Soms kan een kleur net zoveel doen denken als een foto of bed.

Kleding van de overledene verwijderen

Verwijder alle kleding van de overledene en doneer deze. Sommige mensen zijn van mening dat je de kleding van de overledene moet verbranden omdat men denkt dat de negatieve chi eraan vastklampt.

Vegen

Veeg de kamer met een bezem om de stagnerende chi te verwijderen.

Wat blijft, wat gaat

Hoewel de traditie aanbeveelt om kleding en beddengoed van de overledene weg te gooien, zul je ongetwijfeld bepaalde kledingstukken hebben die je wilt houden. Er is geen reden waarom u dit niet zou kunnen doen als u ruimte heeft om het op te slaan. Hetzelfde geldt voor voorwerpen en souvenirs van de overledene. Er is geen geldige reden om hiervan af te komen, tenzij het simpelweg dingen zijn die je niet wilt. De belangrijkste regel is: doe wat voor jou het meest comfortabel is.

Heb een reinigingsceremonie

Zodra je de slaapkamer hebt schoongemaakt en gereorganiseerd, wil je misschien een reinigingsceremonie laten uitvoeren. Dit moet worden gedaan door iemand die niet emotioneel gehecht is aan de overledene. Er wordt een reinigingsceremonie uitgevoerd om stagnerende chi te verwijderen en vernieuwing van energie en leven mogelijk te maken. Dit kan zo simpel zijn als het branden van wierook en het uitspreken van een gebed in de kamer, of je kunt andere elementen toevoegen.

Gebruik zout

Dit kan worden gebruikt om de muren en vloeren af te vegen. Een andere techniek is om zout in elk van de hoeken van de slaapkamer te doen of te strooien. Je kunt ook zout op het matras strooien. Laat het zout lang genoeg staan om de negatieve chi eruit te halen. Na de ceremonie veegt u het zout op en gooit u het in de vuilnisbak buiten het huis.

Strooi rijst

Dit heet het voeden van de geesten. Begin buiten je voordeur en strooi rijst, waardoor de geest of geest het huis uit gaat. Meestal wordt de rijst naar de buitenrand van het huis verspreid, waardoor de geest naar buiten wordt getrokken, waar hij dan zal blijven.

Wierook branden

Kies een geur die je geruststellend vindt. Veel mensen kiezen geuren op basis van eeuwenoude kennis van eigenschappen. Hier zijn een paar wierook en kruiden die positieve resultaten zullen opleveren.

Stokje brandende wierook
Stokje brandende wierook
  • Lavendel - Helpt obstakels en problemen te overwinnen. Beschermt en stoot negatieve energie af
  • Eucalyptus - Genezing. Uitstekende verlichting voor verdrietige mensen.
  • Mint - Welvaart en rijkdom
  • Sage - Een geur die de geest afstoot
  • Sandelhout - Verhoogt de geest, geneest en beschermt

Geluid afspelen

Het rinkelen van belletjes helpt positieve chi te genereren.

Licht toevoegen

Plaats prisma's en gefacetteerde bollen in ramen zodat een regenboog van licht de kamer binnenkomt. Open gordijnen en laat de zon binnen.

Begraaf de doden voordat je met Feng Shui begint in de slaapkamer

In China wordt iemand die thuis overlijdt, eerst met zijn voeten vanuit de slaapkamer en via de voordeur naar buiten gedragen. Dit is de reden waarom je wordt geadviseerd om niet te slapen met je voeten naar de slaapkamerdeur gericht en waarom dit de kistpositie wordt genoemd.

Sluit de cirkel van het leven met een begrafenisceremonie

Voordat je kunt beginnen met feng shui in de slaapkamer, moet je de cirkel van het leven van de overledene sluiten door een begrafenisceremonie te houden.

Gebruik geluid tijdens de begrafenisceremonie

Een belangrijk aspect van de begrafenisceremonie is het rinkelen van cimbalen of klokkenspel om de geest uit het huis naar het graf te roepen. Haal op de dag van de begrafenisceremonie tijdelijk alle windgongs in en rond uw huis neer totdat de ceremonie voorbij is. Je wilt de geest van je geliefde niet verwarren en haar verscheuren tussen huis en graf.

Bronzen tingsha-bekkens op witte achtergrond
Bronzen tingsha-bekkens op witte achtergrond

Vernieuwing en positieve Chi na de dood in een slaapkamer

Nadat je feng shui hebt gegeven in de slaapkamer waar iemand stierf, zal de energie heel anders zijn als je de kamer binnenloopt. Je zult vooruit kunnen komen in het leven en de goede herinneringen aan je geliefde met je meedragen.

Aanbevolen: