Dr. Seuss Activiteiten voor kinderen

Inhoudsopgave:

Dr. Seuss Activiteiten voor kinderen
Dr. Seuss Activiteiten voor kinderen
Anonim
Kinderen lezen voor uit het boek De kat met de hoed
Kinderen lezen voor uit het boek De kat met de hoed

De rijmende wereld van Dr. Seuss laat woorden en verbeelding tot leven komen voor kinderen. Benut die creativiteit met leuke, door Dr. Seuss geïnspireerde activiteiten voor uw kind of zelfs voor een hele klas. Deze zijn ook niet alleen voor kleintjes; oudere kinderen kunnen ook genieten van de Dr. Seuss-activiteiten.

Een dierenverzorger worden

Gebruik de verwondering en de beelden uit If I Ran a Zoo van Dr. Seuss om kinderen een dierentuin te laten verkennen en te laten zien hoe het is om een dierenverzorger te zijn. Je hebt nodig:

  • Bouwbenodigdheden (Lego, ijslollystokjes, kartonnen dozen, enz.)
  • Plastic dieren
  • Papier en kleurpotloden
  • Internettoegang

Door het boek als leidraad te gebruiken, kun je leerlingen daadwerkelijk hun eigen dierentuin laten ontwerpen. Dit is een geweldige activiteit voor oudere kinderen, maar kan ook voor jongere kinderen werken met vereenvoudigde instructies.

Stap één: maak een plan

Laat kinderen op papier de kleurpotloden gebruiken om hun dierentuin te ontwerpen. Ze moeten nadenken over de dieren die ze willen opnemen (echt, denkbeeldig of beide), verblijven, leefgebieden, enz. Ze willen zich echt concentreren op het creëren van minstens 3-5 dierenverblijven. Ze kunnen bijvoorbeeld een ruimte hebben voor paarden, draken en zeemonsters.

Stap twee: bouw hun model

Laat kinderen, met hun blauwdruk in de hand, hun eigen dierentuin bouwen. Naast het maken van de omheiningen en het toevoegen van de dieren, kunnen ze de kleurpotloden gebruiken om de vegetatie- en waterelementen toe te voegen.

Stap drie: Bespreek hun dierentuin

Voor hun dieren in hun dierentuin kunnen kinderen het internet of hun fantasie gebruiken om een korte tekst op te schrijven over elk van hun verschillende dieren in hun dierentuin. Deze kunnen ook gekleurd en versierd worden.

Stap vier: Bespreek de verantwoordelijkheden van de dierenverzorger

Zodra hun dierentuin voltooid is, kunnen kinderen bespreken wat hun verantwoordelijkheden zijn als dierenverzorger in hun dierentuin. Ze kunnen hiervoor het internet gebruiken, of zelfs hun fantasie voor fantasiewezens zoals draken of griffioenen.

Rijmende cirkel

Gebruik een Seussiaanse introductie in rijmende woorden en klanken via het boek Hop on Pop. Voor dit spel zijn geen materialen nodig, afgezien van veel jongere kinderen van 4 tot 6 jaar.

  1. Zorg ervoor dat de kinderen na het lezen van het boek in een kring zitten.
  2. Begin met één kind en geef hem een woord als pop.
  3. Beweeg met de klok mee rond de cirkel, elk kind moet naar het midden gaan, een rijmend woord zeggen en een dansje doen.
  4. Ga door totdat de rijmende woorden op zijn en start dan een nieuw spel.
  5. De woorden zouden steeds moeilijker moeten worden.

Voetmonsters

De voeten van iedereen zijn een beetje anders en dit wordt weergegeven in The Foot Book. Laat kinderen hun unieke voeten laten zien via deze leuke activiteit. Je hebt nodig:

  • Verf of stiften
  • Penseel
  • Bouwpapier

Er zijn een paar manieren om dit te doen, afhankelijk van hoe tegen een puinhoop je bent. Na het lezen van Het Voetenboek heb je kinderen van 6 tot 8 jaar:

  1. Laat kinderen de onderkant van hun voet schilderen. (Ze kunnen hun voet ook tekenen met markeringen.)
  2. Steek hun voet op het vel papier.
  3. Laat drogen.
  4. Gebruik de markeringen om leuke wezens of monsters uit hun voeten te creëren.
Googly ogen en geschilderde tenen
Googly ogen en geschilderde tenen

Kleurrijk visspel

Nog een geweldige activiteit voor jongere kinderen van 4 tot 6 jaar: het kleurrijke vissenspel begint met het samen lezen van het boek Eén vis, twee vissen, rode vissen en blauwe vissen, waarna je meteen in dit tel- en rijmspel duikt. Je hebt nodig:

  • Vistekeningen of afdrukbaar
  • Kleurpotloden of stiften
  • Schaar
  • Timer

De helft van het plezier hiervan is dat kinderen de vis kunnen maken die in het spel zal worden gebruikt.

Stap één: print de vis

Gebruik indien nodig de Adobe-gids en ga het vissjabloon afdrukken dat in de bovenstaande lijst is gelinkt. Je zult er een aantal willen afdrukken om in te kleuren en het spel te spelen.

Stap twee: versier de vis

Gebruik de kleurpotloden en stiften en laat de kinderen de vissen versieren en uitknippen. Je geeft ze dan verschillende rijmende woorden die je aan de vis kunt toevoegen, zoals top, pop, stop, me, tea, be, do, shoe, boe, enz., samen met de cijfers 1-10.

Stap drie: het spel spelen

Meng alle verschillende vissen door elkaar. Start een timer en laat kinderen de rijmende woorden in groepen en de cijfers in volgorde zetten. Dit zullen ze meerdere keren doen. Bij één kind proberen ze hun tijd te verbeteren. Voor meerdere kinderen moeten ze proberen elkaars tijd te verslaan.

Truffelabomen

Bij de Lorax draait alles om milieubewustzijn. Laat kinderen hun milieubewuste oren prikkelen door Truffela-bomen te maken. Ontworpen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Je hebt nodig:

  • Kleurrijke pompons
  • Potloden
  • Sharpies
  • Hete lijm
  • Kleine stukjes papier
  • Glitterpennen
  • Lijmstift

Stap één: maak de truffelbomen

Om een truffelboom te maken, beginnen kinderen met het heet lijmen van de pompon op de gum van het potlood. Zodra de lijm droog is, kunnen ze de Sharpies gebruiken om de potloden op verschillende manieren te versieren. Als je een klas hebt, laat elke leerling er dan één maken. Als je maar één kind hebt, laat ze dan meerdere bomen maken.

Stap twee: Creëer bewustzijn

Laat een kind of kinderen nadenken over verschillende problemen die zich in de omgeving voordoen en hoe mensen deze kunnen veranderen. De oceanen raken bijvoorbeeld vol met plastic. Wat zou een oplossing kunnen zijn? Laat een kind of kinderen hun oplossingen opschrijven, zoals meer recyclen, gratis planten, afval ophalen, gerecycleerde goederen kopen, korter douchen, de lichten uitschakelen, enz.

Stap drie: delen

Laat de kinderen met behulp van de glitterpennen hun oplossingen op de stukjes papier schrijven en deze rond de potloden plakken. Vervolgens kunnen ze hun potloden uitdelen aan mensen die ze kennen of mogelijk aan een vreemde, waardoor het milieubewustzijn wordt vergroot.

De kracht van lezen

Dr. De boeken van Seuss zijn niet alleen bedoeld om gelezen te worden, ze zijn ook bedoeld om naar te handelen. Maak leren leuk en boeiend door na het lezen verschillende activiteiten met kinderen uit te proberen. Je kunt Dr. Seuss-kostuums dragen terwijl je leest.

Aanbevolen: