Hoe u een Flat-Top Grill reinigt tot een roestvrije glans

Inhoudsopgave:

Hoe u een Flat-Top Grill reinigt tot een roestvrije glans
Hoe u een Flat-Top Grill reinigt tot een roestvrije glans
Anonim

Wie zei dat de voorjaarsschoonmaak beperkt was tot binnenshuis?

Man grillen op een platte grill met dochter
Man grillen op een platte grill met dochter

Het kan eng zijn om de grill voor het eerst bloot te leggen na de winterslaap. Zorgen over roest en aangekoekt voedsel dat je nooit hebt opgeruimd, komen waarschijnlijk in je op. Maar nu het zomerse kookseizoen nadert, is het tijd om uw platte grill in goede staat te krijgen. En de eerste stap om elke keer weer een heerlijke ma altijd te krijgen, is leren hoe je een platte grill schoonmaakt en wat je moet doen als de rommel niet meteen verdwijnt.

Een grill met platte bovenkant schoonmaken

Flat-top grills zijn veel gemakkelijker schoon te maken dan gewone grills, omdat ze niet die vervelende latten hebben waar verkoold vlees en groenten zich op kunnen ophopen. Maar dat betekent niet dat u gewoon uw favoriete schrobborstel mee moet nemen en direct naar de kookplaat moet brengen. Maak in plaats daarvan uw platte grill direct na het koken schoon met deze eenvoudige methode.

@cheftimclowers Hoe u uw grillplaat met platte bovenkant schoonmaakt!! clean griddle grill blackstone how howto original sound - Chef Tim Clowers

Materialen die je nodig hebt

Om een zojuist gebruikte grill met platte bovenkant schoon te maken, heb je het volgende nodig:

  • Schrapergereedschap
  • Warm water
  • Papieren handdoeken
  • Schone doek

Instructies

Nadat je klaar bent met het bereiden van heerlijke gerechten op je platte bovenkant, volg je deze schoonmaakinstructies:

  1. Laat uw grill afkoelen tot een gematigde warmte.
  2. Breng een beetje water aan op de kookplaat en gebruik keukenpapier om deze af te vegen.
  3. Gebruik een schraper om alle olie en voedselresten in de vetopvangbak/bak te trekken.
  4. Afvegen met een schone doek en afdekken.

Hoe u kunt vechten tegen gebakken voedsel op uw platte grill

Het teken van een geweldige ma altijd is een rommelige kookplaat. In plaats van nog meer moeite te doen om die vervelende deeltjes kwijt te raken, gebruik dan deze alternatieven:

Gebruik een grillsteen

Voor echt hardnekkige etensresten en ook voor wat lichte roestvorming kan een grillsteen een handig hulpmiddel zijn. Deze puimstenen werken net als staalwol, zonder dat er gevaarlijke metalen stukken achterblijven die in je volgende gerecht terecht kunnen komen.

Het gebruik van een grillsteen is intuïtiever dan je zou denken.

  1. Warm je flattop op zodat deze niet te warm aanvoelt.
  2. Breng een vleugje plantaardige olie aan zodra deze is opgewarmd.
  3. Neem de steen en druk hem lichtjes in de olie, heen en weer bewegend, van boven naar beneden.
  4. Verwijder alles wat je zojuist hebt bewerkt met je schraper.
  5. Verwarm de bakplaat opnieuw en spuit wat water naar beneden om alles wat overblijft op te nemen. Gebruik een papieren handdoek of doek om alles af te vegen.
  6. Spoel de grillsteen af voordat u deze opnieuw gebruikt.

Gebruik een grillscherm

In tegenstelling tot een grillsteen die voor de meeste rommel werkt, is een grillscherm een goed hulpmiddel als je je eten vaak te gaar maakt. Behandeld met aluminiumoxide, je hoeft het alleen maar aan het werk te zetten zoals elk ander sponsachtig ding.

Het grillscherm is een hulpmiddel dat u kunt toevoegen aan de basistechniek voor het reinigen van een platte grill. Nadat je het vuil hebt weggeschraapt, pak je het grillscherm en schrob je het met gelijkmatige bewegingen in de bakplaat, terwijl je heen en weer beweegt over het oppervlak. Vervolgens kunt u de schraper of wisser gebruiken om alles in de bak/opvangbak te verwijderen.

Voeg een vleugje citroensap toe

Voor een diepere reiniging kun je een volledig natuurlijk ingrediënt gebruiken: citroensap. Spuit eenvoudigweg de bakplaat in met een dun laagje citroensap zodra u klaar bent met koken. Na ongeveer 10-15 minuten kun je alles schrapen en afvegen.

Meng een druppel afwasmiddel in je water

Net als bij gietijzeren koekenpannen maken sommige mensen zich zorgen over het gebruik van zeepachtige schoonmaakmiddelen op grills met een platte bovenkant, omdat dit mogelijk de samengestelde kruiden in de war brengt. Een beetje afwasmiddel kan echter precies zijn wat je nodig hebt om die hardnekkige, olieachtige substantie die op je grill achterblijft te verwijderen.

Het enige wat je hoeft te doen is een paar druppels aan je kruik met heet water toevoegen en ermee op de platte bovenkant sprenkelen. Laat het een paar minuten zitten voordat u het zoals gewoonlijk schrapt en afveegt.

Snelle tip

Als je klaar bent met het schoonmaken van je platte grill, wrijf je een theelepel olie in de verwarmde bakplaat om de smaak terug te voeden.

Roest verwijderen in slechts een paar minuten

Met alle apparatuur die buiten wordt bewaard, komt er een tijd dat de elementen erbij komen. Verwijder alle roest die op uw platte grill is verschenen met deze eenvoudige techniek.

Materialen die je nodig hebt

Voor het verwijderen van roest van uw platte grill heeft u het volgende nodig:

  • Schrapergereedschap
  • Water
  • Plantaardige olie
  • Grillsteen
  • Vod

Instructies

Om roest te verwijderen, behandel je bakplaat met deze snelle reinigingsstappen:

  1. Gebruik op een koele kookplaat het schrapergereedschap om zoveel mogelijk roest en vuil te verwijderen.
  2. Voeg wat water toe om hardnekkig vuil op te tillen.
  3. Gebruik een papieren handdoek of een doek om het overtollige water op te dweilen.
  4. Giet ongeveer een eetlepel plantaardige olie op je bakplaat en werk de grillsteen over de hele platte bovenkant.
  5. Schraap het slib eraf met je schraper, spuit wat water om alles te verwijderen, en veeg het af met een doek als je klaar bent.

Eenvoudige manieren om uw platte grill schoon te houden

Je schraper naar de platte bovenkant brengen is niet de enige manier waarop je je kostbare buitenbakplaat schoon kunt houden. Neem deze tips op in uw onderhoudsroutine en u zult een platte bovenkant hebben die jarenlang meegaat.

  • Veeg het na elk gebruik af. Laat minder voedsel op de bakplaat liggen, zodat het uitdroogt en vast blijft zitten.
  • Bedek uw platte bovenkant om roesten te voorkomen als u deze niet gebruikt.
  • Maak de vetafscheider regelmatig leeg. Het laatste waar je mee te maken wilt hebben is een stapel heet vet op de grond.

Dingen die u nooit moet doen bij het schoonmaken van uw platte grill

Gegeven hoe gemakkelijk het schoonmaken van een grill met platte bovenkant is en hoe weinig gereedschap je nodig hebt om hem schoon te maken, zijn er niet veel fouten die je moet vermijden. Hier zijn de belangrijkste dingen die u nooit moet doen bij het schoonmaken van uw platte grill:

  • Verwarm de bakplaat tijdens het schoonmaken tot kooktemperatuur. Je moet hem alleen warm genoeg krijgen om de olie glad te strijken, maar nooit heet genoeg om hem te koken. Zet de temperatuur onmiddellijk lager als u de warmte op uw handen/armen voelt.
  • Laat koud water op uw hete grill stromen. Water is een essentieel onderdeel van het reinigingsproces, maar u mag alleen op kamertemperatuur of met heet water reinigen op een hete bakplaat. Als u dit niet doet, kan dit leiden tot scheuren.
  • Gebruik geen oven- of keukenreinigers op je bakplaat. Ze kunnen de kruiden die je hebt opgebouwd verpesten.

Net op tijd voor zomerse kooksessies

Er is nog geen kookapparaat dat we hebben uitgevonden dat geen klein onderhoud vereist. Hoe beter u uw culinaire hulpmiddelen behandelt, hoe langer ze meegaan. Houd uw platte grill in topvorm voor het eindeloze kookseizoen in de zomer door hem regelmatig schoon te maken.

Aanbevolen: