Beste planten voor je badkamer

Inhoudsopgave:

Beste planten voor je badkamer
Beste planten voor je badkamer
Anonim
Potplant Op Badkamergootsteen
Potplant Op Badkamergootsteen

De beste planten die je in je badkamer wilt gebruiken, gedijen goed in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. Deze planten kunnen ook fungeren als luchtwassers om schadelijke chemicaliën te verwijderen die vaak worden gebruikt bij het schoonmaken van badkamers.

1. Boston-varen

Iedereen die Boston-varens heeft gekweekt, heeft ze in een badkamer geplaatst en ze de stoom laten opzuigen als onderdeel van hun onderhoud en verzorging. Deze planten gedijen goed in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, dus een badkamer is een ideale plek voor deze weelderige, delicaat uitziende plant.

Waar varens plaatsen

Er zijn veel plaatsen waar u uw Boston-varen kunt neerzetten. Afhankelijk van de grootte van je badkamer heb je mogelijk een kleinere plant nodig.

  • Als je badkamer groot genoeg is, kun je een plantenhanger aan de muur of een varenstandaard gebruiken om deze prachtige draperende plant tentoon te stellen.
  • Als je een grote douche hebt, hang deze plant dan in de douche, zodat hij kan genieten van je dagelijkse douches. Als je een stoomdouche hebt, wordt deze plant nog gelukkiger!
  • Plaats niet voor een raam dat direct licht ontvangt.
  • Varens geven de voorkeur aan schaduw, dus als je badkamer weinig natuurlijk licht heeft, zal je varen er dol op zijn!
Boston-varen
Boston-varen

Verzorging en onderhoud

Je wilt je plant één keer per week water geven. Boston-varens kunnen gedijen bij temperaturen van 68 ° tot 78 ° F. Bemest slechts één keer per maand in de lente en zomer. Varens verharen, dus je moet ze om de paar weken naar buiten brengen om dode bladeren te verwijderen.

  1. Plaats je hand op de grond en steek je vinger door de varenstengels.
  2. Draai de varen ondersteboven met je hand uit elkaar en houd de plant stevig in de pot.
  3. Gebruik je andere hand om door de lange stengels te harken zoals je met je hand door je haar zou gaan, en help zo het dode struikgewas los te laten.
  4. Je kunt de plant voorzichtig schudden om er zeker van te zijn dat alle losse bladeren vrij zijn van de plant, voordat je hem met de goede kant naar boven draait en terugzet in de badkamer.

2. Spinplant

De bonte bladeren van de spinplant buigen steeds opnieuw omhoog. De plant laat uitlopers groeien die op spinnen lijken, spiderettes genaamd. De spinplant houdt van vocht en van fel indirect zonlicht. Als je een raam in de badkamer hebt dat veel indirect licht binnenkrijgt, hang dan een van deze planten voor het raam, zet hem op een vensterbank of plantenplank/sokkel.

mooie spinnenplant
mooie spinnenplant

Mega luchtwasser

De spinplant is een luchtwasser op steroïden! Het is bekend dat het 90% van de schadelijke chemicaliën uit de lucht verwijdert, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over achtergebleven ontsmettingsmiddelen.

Onderhoud en verzorging

Spinplanten kunnen temperaturen van 20° tot 30°C verdragen. Het zijn makkelijk te onderhouden planten die veel uitlopers kunnen geven.

  • Je moet spinplanten één tot twee keer per week water geven (test de grond op droogheid).
  • Je kunt nieuwe spruiten afknippen en verpotten voor sneller groeiende planten.
  • Bemesting alleen om de twee weken tijdens de zomer en de lente.

3. Vredeslelie

De vrede houdt van indirecte zon, maar wel van veel. Zorg ervoor dat je een vredelelie voor huishoudelijk gebruik koopt die niet hoger wordt dan 16 tot 18 inch, aangezien buitencultivars 1,80 meter hoog of hoger kunnen worden. De plant produceert in de vroege zomer witte lelies. De glanzende bladeren zijn uitstekende luchtwassers en zuiveren de lucht.

Verzorging en onderhoud

Onder de juiste omstandigheden van hitte, vocht en indirect licht kan de bloei doorgaan tot in de winter. Sommige kamerplanten bloeien het hele jaar door. Vredelelies kunnen temperaturen van 65° tot 80° F verdragen.

  • Houd de grond vochtig maar niet doorweekt.
  • Gebruik niet-gefluoreerd water, aangezien deze chemische stof schadelijk is voor de plant.
  • Bemest eens in de zes weken, alleen in de zomer en de lente.
Spathiphyllum Peace Lily kamerplant
Spathiphyllum Peace Lily kamerplant

4. Damepalm

De damespalm is een andere tropische plant die gedijt in warme, vochtige omgevingen. Net als andere vochtminnende planten absorbeert deze via de bladeren de vochtigheid in een badkamer en filtert de lucht. Deze plant staat bekend als een formaldehyde-luchtwasser.

Langzame groeiers

De damespalm in pot groeit langzaam en het duurt jaren voordat hij de hoogte bereikt, dus welke maat je ook koopt, de plant blijft ongeveer twee tot drie jaar in die maat. De planten zonder pot bereiken een volwassen hoogte van 2'-3' met een spreiding van 2'-3'. Om je een idee te geven hoe langzaam deze plant groeit: een op een kwekerij gekweekte plant in een pot van 20 cm is tussen de 2 en 4 jaar oud en zal het liefst nog 2 tot 4 jaar op dezelfde hoogte blijven. Als resultaat van deze langzame groei, grote damespalmen in pot kosten meer dan de kleinere.

Verzorging en onderhoud

Je kunt de handpalm zo plaatsen dat hij indirect licht ontvangt, op een aanrecht of, als hij groot is, op de vloer. Palmen zijn gemakkelijk te onderhouden planten en hebben alleen kunstmest nodig als de bladeren beginnen te vervagen en bleek worden. Een gezonde plant heeft rijke donkere bladeren. Ladypalmen kunnen temperaturen van 60° tot 80° F verdragen. Geef uw ladypalm één keer per week voldoende water. Je moet de plant drenken zodat het wortelsysteem verzadigd raakt. Je kunt het in een gootsteen met water leggen en 15 tot 20 minuten laten staan. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt, anders kunnen er ziektes ontstaan.

Lady palmboom in de tuin
Lady palmboom in de tuin

5. Orchideeën

Een andere tropische plant die van vocht houdt, de orchidee is niet moeilijk te kweken. Orchideeën nemen vocht op om de voedingsstoffen te krijgen die ze nodig hebben. Ze geven de voorkeur aan indirect licht, dus je kunt een orchidee op het aanrecht in de badkamer, op een wandplank in een badkuip of op een vensterbank plaatsen die geen direct zonlicht ontvangt. Hoe hoger de luchtvochtigheid, hoe gelukkiger uw orchidee zal zijn.

Verzorging en onderhoud

Orchideeën kunnen temperaturen van 65° tot 80° verdragen. U moet uw orchidee elke twee tot drie weken bemesten. Je wilt je orchidee geen water geven. De meeste mensen geven orchideeën teveel water en doden ze uiteindelijk. De eeuwenoude truc voor het kweken van gezonde orchideeën is om één keer per week twee tot drie ijsblokjes op de grond te leggen. Dat is alles wat nodig is!

luxe huis showcase interieur badkamer
luxe huis showcase interieur badkamer

De beste planten voor je badkamer kiezen

De criteria voor het selecteren van de beste planten voor uw badkamer zijn onder meer indirect tot weinig licht en gedijen in een vochtige omgeving. U zult snel het verschil in uw luchtkwaliteit en luchtvochtigheid zien zodra uw planten aan het werk gaan.

Aanbevolen: