Helende eigenschappen van kristallen in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Helende eigenschappen van kristallen in Feng Shui
Helende eigenschappen van kristallen in Feng Shui
Anonim
Rozenkwarts, seleniet en andere kristallen
Rozenkwarts, seleniet en andere kristallen

Kristallen zijn aarde-elementen en worden doorgaans gebruikt bij het correleren van aardesectoren in feng shui-ontwerp. In feng shui zijn er echter uitzonderingen voor het gebruik van kristallen in andere sectoren om specifieke gebieden van je leven te verbeteren. Veel mensen geloven dat kristallen helende eigenschappen en toepassingen hebben, waardoor ze waardevol zijn voor feng shui en andere vormen van energiegenezing.

Feng Shui gebruikt kristallen en edelstenen

Er zijn natuurlijke en synthetische kristallen op de markt. Natuurlijke kristallen kunnen rauw (ongesneden) zijn of in verschillende vormen gesneden. Hoewel je synthetisch materiaal kunt gebruiken, is het altijd het beste om voor natuurlijke elementen te kiezen als je feng shui-toepassingen gebruikt.

Sommige mensen raken in de war door de termen edelsteen en kristal. Bij feng shui worden zowel natuurlijke kristallen als geslepen kristallen (edelstenen) gebruikt om elementen te activeren of als geneeswijze en remedie te dienen. Je hebt geen groot kristal nodig om een element te activeren.

Kristalbetekenissen en helende eigenschappen

Kristallen hebben vaak verschillende genezende eigenschappen. Hierdoor zijn ze zeer veelzijdig en kunnen ze vaak in meer dan één sector worden ingezet. Gele jaspis heeft bijvoorbeeld beschermende en sociaal versterkende eigenschappen die kunnen worden gebruikt om een kind dat op school wordt gepest te beschermen en te genezen. Het heeft ook enorme rijkdomverhogende en beschermende eigenschappen, dus het kan worden gebruikt om uw rijkdom te vergroten. In feng shui kan rijkdom daadwerkelijke geldelijke rijkdom zijn of rijk zijn op een specifiek gebied van je leven, zoals rijk zijn aan een liefdesrelatie of een gezond leven.

Misschien geeft u er de voorkeur aan om meer dan één type kristal in een gebied te gebruiken, maar overbelast het niet. Het draait allemaal om het balanceren van de chi-energie.

Selecteer kristallen op kompasrichting

Als je kristallen aan je huis wilt toevoegen, kun je het beste beginnen met een specifieke sector om een bepaald gebied in je leven aan te pakken. Elke kompasrichting bestuurt een specifiek levensgebied.

Ruwe edelstenen op witte achtergrond
Ruwe edelstenen op witte achtergrond

Elke kompasrichting/sector krijgt ook een element en kleur toegewezen die kunnen worden gebruikt om de chi-energie te versterken om dat deel van je leven een boost te geven. Hoewel je kristallen binnen het kleurbereik van een sector kunt gebruiken, ben je niet beperkt tot alleen die kristalkleuren. De eigenschappen van elk kristal moeten de bepalende factor zijn voor gebruik in een sector.

Noord

De noordelijke sector regelt de carrières en de daarmee samenhangende rijkdom. Het is de ideale locatie voor een thuiskantoor. Water is het toegewezen element en zwart is de hoofdkleur die bij deze sector hoort. Donkerdere blauwtinten zijn ook acceptabele kleuren.

Als je carrière tot stilstand is gekomen, je bent gepasseerd voor promoties of je baan bent kwijtgeraakt, probeer dan een van deze kristallen om je carrière te genezen:

  • Zwarte toermalijn:Deze edelsteen heeft beschermende eigenschappen en kan carrièrekwalen genezen, en verlicht ook werk- en persoonlijke stress.
  • Aquamarijn: Opent nieuwe mogelijkheden voor nieuwe banen of om de huidige te vernieuwen.

Oost

De oostelijke sector regelt de gezondheid. Het houtelement regeert deze sector en groen is de toegewezen kleur. Als u gezondheidsproblemen heeft,

  • Jade: Deze steen wordt geassocieerd met rijkdom en wordt ook wel "de Steen van de Hemel" genoemd. Deze koninklijke steen wordt zowel gebruikt voor de rijkdom van een goede gezondheid als voor letterlijke rijkdom. Gebruik een ruw kristal of een uit jade gesneden wu-lou om een heel gezond leven te garanderen.
  • Malachiet: Absorbeert negatieve energieën en is een uitstekende preventieve maatregel om uw gezondheid te beschermen.
  • Mosagaat: Bekend om zijn helende eigenschappen uit de oudheid, plaats dit in de oostelijke sector van uw huis om iedereen die ziek is te helpen.

West

Deze sector regelt het geluk van nakomelingen, ook wel kinderen genoemd. Metaal is het element voor deze sector en de kleur

  • Gele jaspis: Dit kristal wordt beschouwd als een beschermingssteen. Geplaatst in de westelijke sector zorgt voor de bescherming van uw kinderen. Dit kan zowel fysieke als geestelijke bescherming zijn. Het kan een kind genezen dat sociale problemen heeft. Rode jaspis wordt ook gebruikt om kinderen te beschermen tegen gepest worden.
  • Hematiet: Hematiet werkt om energie te aarden en te centreren. Dit is vooral goed voor het genezen van een hyperkind vanwege de helende en aardende eigenschappen. Plaats nooit in de noordelijke sector, aangezien de binnenkant rood is, een kleur van de brandsector.
  • Rokerkwarts: Dit kristal helpt ook om energie te aarden en het emotionele evenwicht te herstellen.
Rookkwartscluster
Rookkwartscluster

Zuid

De zuidelijke sector regeert roem en erkenningsgeluk. Het element is vuur en je moet ervoor zorgen dat je de controle behoudt en dit element niet overmatig activeert of roem lijdt die helder brandt en vervolgens vanzelf uitbrandt. De kleur die geassocieerd wordt met vuur is rood.

Selecteer een van deze kristallen/edelstenen:

  • Agaat:Deze edelsteen, genaamd "The Firestone", helpt het vertrouwen en de moed te herstellen. Gebruik deze vuursteen in een rode of oranje kleur.
  • Robijnen: Deze vuurgekleurde edelsteen staat bekend om het opwekken van passie die iedereen zal dienen die deze kwaliteit mist.
  • Rode jaspis: De aardende en stabiliserende eigenschappen maken dit een goede keuze voor het genezen van een aangetaste reputatie.

Zuidoost

Het zuidoosten wordt aangewezen als de welvaartssector. Het toegewezen element is hout en de kleur groen is de primaire kleur, waarbij bruin ook vaak wordt gebruikt.

  • Jade: Deze rijkdomsteen zal deze sector activeren en financiële problemen genezen.
  • Groene fluoriet: Bekend als een helende steen, is ook een houtenergiesteen en kan worden gebruikt om arme of wankelende financiën te ondersteunen/genezen.
Groene fluoriettoren
Groene fluoriettoren
  • Toermalijn:Heeft rijkdom die eigendommen aantrekt en wekt vertrouwen en integriteit bij iedereen die lijdt aan welvaartsonzekerheid.
  • Gele jaspis: Deze rijkdomsteen absorbeert ook negatieve energie en voorkomt dat je rijkdom wordt verstoord.

Zuidwest

Deze sector regelt liefde en relaties. Het element is aarde en de hoofdkleur is rood/roze.

  • Rozenkwarts: Dit kristal kan worden gebruikt om een gebroken hart te genezen en een nieuw hart aan te trekken. Rozenkwarts-mandarijneenden of dubbele harten zijn ideale geslepen vormen voor dit kristal.
  • Amethist: Gebruik een amethistboom om verdriet en woede te genezen die vaak worden geassocieerd met het verbreken van een relatie of een gebroken hart.
  • Aquamarijn: Deze kan helpen de pijn van een gebroken hart los te laten en te genezen en nieuwe liefdesmogelijkheden mogelijk te maken.
  • Rubeliet (roze toermalijn): Herstelt passie in een falend huwelijk of relatie en is een essentieel onderdeel van romantische liefde.

Noordoost

De noordoostelijke sector regelt onderwijs en kennis. Het element is aarde. De hoofdkleur is aqua, maar ook groen en blauw.

  • Helder kwartskristal: Gebruik een kwartskristal in ongesneden of gesneden vorm. Je kunt desgewenst ook een cluster kristallen gebruiken. Een heldere kristallen bol is een uitstekende keuze voor dit gebied. Deze kunnen slechte cijfers verbeteren en onderwijsinspanningen ondersteunen.
  • Amethist: De kalmerende energie van dit kristal gaat ook gepaard met de eigenschappen om het geheugen te verbeteren. Het is een uitstekende genezingskeuze voor slechte cijfers als gevolg van het onvermogen om gegevens te onthouden of te onthouden.

Noordwest

Deze sector bepa alt het geluk van mentoren, vaak aangeduid als het helpen van mensen. Het is genoemd naar degenen die u op verschillende gebieden van het leven helpen. Het element is van metaal. De kleuren die in deze sector worden gebruikt zijn koper, goud, zilver, messing, brons en andere metaalkleuren.

  • Pyrite: Dit prachtige dwazengoud is een must om deze sector te genezen. Welke problemen het gebrek aan mentorgeluk ook veroorzaken, dit zal de weg vrijmaken voor het aantrekken van een mentor.
  • Aventurijn: Als je mentorgeluk MIA is, kun je het genezen (remedieren) met dit kristal dat bekend staat als "The Stone of Opportunity".

Centrum van thuis

Het midden van het huis is van vitaal belang omdat alle ruimtes vanuit deze sector uitstralen. Het element is aarde en dezelfde kleuren voor andere aardesectoren werken hier, zoals oker en bruin.

  • Tijgeroog: Als uw gezinsleven onstabiel en ongelijkmatig is, gebruik dit dan in het midden van uw huis. Het zorgt voor aarding en heeft het verreikende effect dat het je huis(leven) stabiliseert.
  • Rookkwarts: Dit kristal kan de balans in je huis (leven) herstellen.

Reinigende en revitaliserende kristallen

Voordat je een kristal gebruikt, wil je het ontdoen van eventuele resterende energie die zich vóór je aankoop heeft verzameld. Er zijn verschillende manieren om een kristal te reinigen. Sommige mensen beweren dat het begraven van het kristal in zout de beste manier is om het te reinigen, maar sommige kristallen kunnen een chemische reactie op dit soort reiniging vertonen die het kristal kan beschadigen.

Amethist
Amethist

Helende kristallen werken goed bij Feng Shui

De algemene metafysische kenmerken van kristallen vertalen zich in uitstekende feng shui-toepassingen. Zorg er wel voor dat u de eigenschappen van elk kristal begrijpt en hoe deze de juiste kompassector kunnen verbeteren om de gewenste resultaten te garanderen.

Aanbevolen: