Voordelen, toepassingen en eigenschappen van hematiet

Inhoudsopgave:

Voordelen, toepassingen en eigenschappen van hematiet
Voordelen, toepassingen en eigenschappen van hematiet
Anonim
Gepolijste en getrommelde hematietsteen
Gepolijste en getrommelde hematietsteen

Hematiet is een mineraal dat vaak als genezend kristal wordt gebruikt. De metafysische eigenschappen ervan bieden vele toepassingen en voordelen bij energiegenezing en feng shui. Je vindt hematiet in sieraden, ruwe (natuur)stenen, kralen en getrommelde, gesneden en gepolijste stenen. Je kunt hematiet gebruiken om je dagelijkse leven te verbeteren.

Eigenschappen van hematiet

Hematiet is een ijzeroxidemineraal, dus het is een magnetische, redelijk zware steen. Het is een belangrijke bron van ijzererts over de hele wereld. Hematiet is verkrijgbaar in de kleuren zwart en grijs, meestal met een sterke sprankelende, metaalachtige glans. Mogelijk vindt u hematiet ook als een rode steen. Bovendien is er een vorm van het mineraal genaamd regenbooghematiet, dat bestaat uit hematiet met een diffusie van nanokristallijne onzuiverheden die glinsterende stukjes kleur creëren. Wanneer gepolijst, ziet regenbooghematiet eruit als een olievlek op water.

Regenboog hematiet gepolijste kralen
Regenboog hematiet gepolijste kralen

Hematiet groeit vaak in een matrix van andere mineralen; het wordt vaak aangetroffen in kwarts, en de resulterende steen wordt hematoïde kwarts genoemd. Energetisch versterkt kwarts de eigenschappen van hematiet. De hematietinsluitsels in het kwarts kunnen zich binnenin de matrix bevinden, of de buitenkant van het kwarts kan bedekt zijn met een roodbruine coating die lijkt op roest. Deze coating komt van nature voor.

Kwartscluster bedekt met hematiet
Kwartscluster bedekt met hematiet

Het is niet ongewoon om hematiet-insluitsels te vinden in de verschillende soorten kwarts, zoals citrien, amethist, heldere kwarts, rozenkwarts of rookkwarts. Deze insluitsels kunnen verschijnen als kleine kleurstippen of grote stukken rode steen in de kwarts. Het hematiet kan diffuus zijn in de kwarts, waardoor de steen een algehele roodachtige kleur krijgt, of het kan geconcentreerd zijn in een enkel gebied.

Kwarts met hematietinsluitsels
Kwarts met hematietinsluitsels

De naam hematiet is afgeleid van de Latijnse term voor bloed, haima (zoals in hemoglobine). Het kreeg deze naam vanwege de roestrode kleur die lijkt op de kleur van bloed. IJzeroxidatie veroorzaakt de roodachtige kleur, waardoor het rode hematiet de neiging heeft roestig rood te zijn in plaats van levendig, helder rood. Het hematiet zelf is ondoorzichtig en heeft de neiging een dof tot licht glanzend uiterlijk te hebben; Wanneer het echter in kwarts zit, zal het doorschijnend lijken omdat het mineraal diffuus door het kwarts heen is. Wanneer het gepolijst is, heeft hematiet een glanzende, gladde, metallic afwerking.

Ongepolijst hematiet
Ongepolijst hematiet

De voordelen van hematiet

Hematiet heeft een zeshoekig kristallijn rooster. Kristallen met deze roosterstructuur manifesteren, activeren en versterken energieën. De hoofdkleuren hematiet, rood, grijs en zwart, zijn gekoppeld aan het wortelchakra, dat wordt geassocieerd met de energieën van veiligheid, geborgenheid, aarding, voor zichzelf opkomen en gezonde grenzen stellen. Hierdoor kan hematiet de groei en verandering vergemakkelijken bij mensen die te maken hebben met problemen zoals:

  • Onveilig voelen
  • Overvoorzichtig zijn
  • Geen huisarrest
  • Gebrek aan persoonlijke grenzen
  • Een onvermogen om voor zichzelf op te komen
  • Voel je uit balans

Daarom kun je hematiet gebruiken voor:

  • Helpt u zich veiliger of zekerder te voelen
  • Geeft u energie en geeft u het vertrouwen om risico's te nemen
  • Aard jezelf
  • Stel stevigere grenzen
  • Kom voor jezelf op
  • Breng balans op gebieden in je leven die uit balans zijn
  • Absorbeer negatieve energie

Hoe hematiet te gebruiken

Hoe je hematiet gebruikt, hangt grotendeels af van wat je probeert te bereiken. De belangrijkste toepassingen zijn het dragen van hematiet, ermee mediteren of het op strategische locaties plaatsen waar je woont en werkt.

Gebruik voor aarding

Als je probleem niet gegrond is, kun je een hematiet enkelbandje of armband dragen. Iemand die niet geaard is, kan zich ruimtelijk voelen, of kan verstrooid of zelfs idioot overkomen. Vaak verliezen mensen die geen huisarrest hebben veel dingen of zijn ze erg vergeetachtig.

Hematiet enkelbandje of armband
Hematiet enkelbandje of armband

Als dit je aanspreekt, kun je ook deze grondingsmeditatie proberen.

  1. Ga ergens zitten waar je niet gestoord kunt worden, met beide voeten plat op de grond of op de grond, blootsvoets en met een rechte rug.
  2. Houd een stuk hematiet vast in je niet-dominante hand, wat je ontvangende hand is. Als u rechtshandig bent, is dit uw linkerhand. Als je linkshandig bent, is dit je rechterhand.
  3. Sluit je ogen en adem diep in door je neus en uit door je mond, zodat je kunt ontspannen en je kunt concentreren op je ademhaling.
  4. Nadat u zich ontspannen voelt, vestigt u uw aandacht op het stukje hematiet in uw hand. Voel de energie van de hematiet door je hand stromen, in je arm en schouder naar je keel en dan langs je ruggengraat naar je voeten stromen, die in contact staan met de vloer.
  5. Visualiseer de energie van het hematiet dat door de onderkant van je voeten naar buiten dringt en zich als wortels in de grond uitbreidt.
  6. Zie de wortels groeien en zich onder je verspreiden, diep onder de grond.
  7. Als je er klaar voor bent, open dan je ogen en ga verder met je dag.

Gebruik om grenzen te stellen

Om stevigere grenzen te helpen vaststellen, draag je een hematietarmband om de pols van je dominante hand, of draag je een hematietring om de pink van je dominante hand, die je gevende hand is.

Creëer balans

Om balans te creëren, draag je een hematietarmband om elke pols of draag je een hematietketting aan een lange ketting die doorloopt tot onder je bh-lijn. Om de balans tussen werk en privéleven te bevorderen, plaats je een stuk hematiet op je bureau.

Energie

Geef uw trainingen meer energie door een stuk hematiet in de hoek van uw yogamat te plaatsen, of bewaar een stuk in uw trainingsruimte. Je kunt hematiet ook in een zak dragen terwijl je traint. Op dezelfde manier kun je hematiet-sieraden dragen als je 's ochtends opstaat; draag het niet tijdens het slapen, omdat het te veel energie geeft en een goede nachtrust verhindert. Houd hematiet om dezelfde reden ook uit je slaapkamer.

Absorbeer negativiteit

In veel kristalwinkels vind je ringen die volledig van hematiet zijn gemaakt. Deze kosten meestal maar een paar dollar. Je kunt deze om elke vinger dragen om negatieve energie te absorberen. Wanneer de ring breekt, betekent dit dat hij zoveel mogelijk negativiteit heeft geabsorbeerd. Begraaf de kapotte ring om het hematiet terug te brengen naar de aarde en te vervangen door een nieuwe ring.

Gebruik hematiet in Feng Shui

Hematiet heeft veel toepassingen in feng shui. Met zijn kleuren en materialen vertegenwoordigt het verschillende feng shui-elementen en kan het worden gebruikt om de energieën die verband houden met de vijf feng shui-elementen te versterken of te activeren.

  • In feng shui vertegenwoordigen kristallen het element aarde. Daarom kun je hematiet plaatsen in de aardse elementsectoren van de bagua, die in het zuidwesten en noordoosten liggen, en die respectievelijk huwelijk en partnerschap, en kennis en wijsheid vertegenwoordigen.
  • Rood hematiet is een kleur die geassocieerd wordt met het vuurelement, en je kunt hematoïde kwarts in de zuidelijke sector van je huis plaatsen, wat de energieën van roem en fortuin versterkt.
  • Gepolijst zwart of grijs hematiet heeft een metaalachtige glans, die het metalen element kan vertegenwoordigen. Het metalen element werkt het beste in de westelijke en noordwestelijke sectoren van uw huis, die respectievelijk de energie van kinderen en reizen en mentoren bevorderen.
  • Ten slotte is ongepolijst hematiet meestal zwart of grijs en vertegenwoordigt het het element water. Plaats ongepolijst hematiet in de noordelijke sector van uw huis, wat de carrière- en zakelijke energie ondersteunt.
Natuurlijke grijze hematietsteen
Natuurlijke grijze hematietsteen

Een krachtige steen

Hematiet is een krachtige steen. Integreer het in uw leven, huis en werkruimte om gronding, een beter zelfgevoel en stevigere grenzen te vergemakkelijken.

Aanbevolen: