Nummer 4 Betekenis in Feng Shui

Inhoudsopgave:

Nummer 4 Betekenis in Feng Shui
Nummer 4 Betekenis in Feng Shui
Anonim
Boekdruk 4's
Boekdruk 4's

In feng shui wordt de betekenis van getal 4 als ongelukkig beschouwd, omdat het woord klinkt als het Kantonese woord voor dood. Dit is de enige reden waarom het ongeluk wordt genoemd. De Chinezen vermijden het gebruik van het getal 4 op alle gebieden van het leven en willen niet de pech uitlokken die met dit getal gepaard gaat.

Bijgeloof van nummer 4 Betekenis in Feng Shui

Het bijgeloof rond het getal 4 is zo wijdverspreid in China dat mensen nogal extreme moeite doen om het gebruik ervan te vermijden. Bij het nummeren van verdiepingen in gebouwen wordt bijvoorbeeld het getal 4 vermeden. Op de liftknoppen wordt eenvoudigweg geen nummer 4 weergegeven, omdat dat verdiepingsnummer wordt overgeslagen en verdieping 5 wordt. In feite zou het moeilijk zijn om een 4 te vinden in een openbaar gebouw of waar dan ook in het openbaar.

Geen nummer 4 voor persoonlijke nummers

De Chinezen vermijden dat er nummers met het cijfer 4 aan hen worden toegewezen, zoals een adres of ID-nummer. Het vermijden gaat zelfs nog dieper. Het getal 4 wordt vermeden bij het verkrijgen van een telefoonnummer, rijbewijs of kenteken.

Culturele vermijding van nummer 4

Het stigma van pech dat geassocieerd wordt met het getal 4 in feng shui wordt gedreven door de culturele overtuiging dat het getal het ergste voorteken van pech is, vooral als je toevallig aan het getal gebonden bent. Bedrijven vermijden bijvoorbeeld het nummer 4 in hun nummers, zoals bankrekeningen, zakelijke ID-nummers, telefoons, verdiepingsnummers of producten die ze vervaardigen of gebruiken. Zie het cijfer 4 als een plaag waar niemand iets mee te maken wil hebben.

Nummer 4 en cadeau geven

Het wordt als een doodswens beschouwd als je een geschenk geeft met het getal vier, zoals een geluksbamboeplant met 4 stengels. In China zie je simpelweg geen geluksbamboe met slechts vier stengels. Het wordt als extreem onbeleefd beschouwd om iemand vier geschenken te geven. Je moet er drie of vijf geven. Simpel gezegd: als u een geschenk van vier geeft, zoals een halsketting met vier diamanten, zal de persoon die het geschenk ontvangt dit opvatten als een boodschap dat u wenst dat hij/zij sterft.

Huisnummers met nummer 4

Het maakt niet uit of je huisnummer slechts één cijfer 4 of een reeks cijfers 4 bevat, het is nog steeds pech. Die pech kun je verzwakken door het huisnummer rood te omcirkelen. Er wordt aangenomen dat dit kleursymbool van vuur alle pech zal wegbranden, terwijl de cirkelvorm de kwade energieën van het ongeluksgetal zal bevatten. Een andere oplossing is het gebruik van een huisnummerbordje dat rond of ovaal van vorm is.

Verjaardata en Kua-nummer 4

Raak niet in paniek als je een nummer 4 op je geboortedatum hebt of als je kua-nummer 4 is. Dit zijn geen nummers die je kunt beheren zoals een adres of telefoonnummer.

Verjaardata met nummer 4

Je moet realistisch zijn bij het overwegen van feng shui en het getal 4. Onthoud dat het getal 4 als pech wordt beschouwd vanwege de Kantonese taal. Hoe klinkt het getal 4 in jouw taal? De kans is groot dat het niet de dood is of iets dat als ongelukkig wordt beschouwd.

Kua-nummer 4

Het kua nummer 4 heeft gunstige en ongunstige richtingen, net als de andere kua-nummers, dus je moet je concentreren op de gunstige richtingen en optimaal profiteren van de positieve energieën van deze vier richtingen.

Instanties van neutraal nummer 4

Het getal 4 wordt bijna als een taboe-nummer beschouwd. Er zijn echter gevallen waarin het goedaardig is binnen feng shui.

Vier pijlers

Er zijn vier pijlers (Bazi) die je geboortemaand, dag, jaar en geboortetijd gebruiken om je lot te bepalen.

Vier seizoenen

De vier seizoenen lente, zomer, herfst en winter worden herkend in feng shui. De seizoenen zijn een natuurlijke cyclus van het leven en noch gunstig noch ongunstig.

De betekenis van nummer 4 begrijpen in Feng Shui

Cijfers hebben een belangrijke betekenis in feng shui. Je kunt feng shui gebruiken om te verhelpen en te begrijpen hoe de Chinezen tegen nummer 4 aankijken.

Aanbevolen: