Hoe je ongegrond kunt raken

Inhoudsopgave:

Hoe je ongegrond kunt raken
Hoe je ongegrond kunt raken
Anonim
Moeder aardt tienerdochter
Moeder aardt tienerdochter

Het is mogelijk om de grond kwijt te raken en het vertrouwen dat je misschien verloren hebt met je ouders weer op te bouwen. Afhankelijk van wat je hebt gedaan, zijn er een paar dingen die je kunt proberen om je geaarde status te verminderen of te elimineren.

De overtreding

Voordat je begint te plannen hoe je gaat omgaan met het ongegrond raken, moet je even de tijd nemen om na te denken over hoe ernstig je daden waren. Probeer het te zien vanuit het perspectief van je ouders of ouders, in plaats van in het algemeen. Dit zal je helpen een beroep op hen te doen zodra je je daartoe bereid voelt.

Vertrouwen terugverdienen

Een van de grootste klachten die ouders hebben, is dat ze het gevoel hebben dat ze hun vertrouwen in jou verliezen. Bedenk een aantal manieren waarop je je ouders kunt laten zien dat je een betrouwbaar persoon bent, op wie ze kunnen rekenen om zich in de toekomst aan de regels te houden. Je kunt:

  • Wees betrouwbaar en consistent.
  • Volg je woord.
  • Neem de verantwoordelijkheid op je zonder dat ze je dat vragen.
  • Houd je kamer netjes, zorg goed voor je spullen en werk in en rond het huis.
  • Doe je best om attent te zijn en andere leden van je gezin te helpen.

Spreken met je ouders

Als je met je ouders praat over het loslaten van de grond, doe dat dan op een volwassen, rustige manier. Houd er rekening mee dat dit uw kans is om uw gedachten met hen te delen.

Je standpunt presenteren

Vraag voordat je een gesprek met je ouders voert, of ze open willen staan voor het bespreken van jouw aarding. Vertel hen dat u graag uw mening wilt delen en hun feedback wilt horen. Probeer voor een succesvol gesprek:

  1. Bedankt dat ze naar je hebben geluisterd
  2. Laat ze weten dat je hun mening waardeert en hun beslissing respecteert
  3. Verontschuldig je voor de overtreding en noteer wat je van je fout hebt geleerd
  4. Laat ze weten hoe je de situatie in de toekomst anders zult aanpakken
  5. Vraag of ze willen overwegen de straf te verminderen en je de kans te geven jezelf te bewijzen
  6. Vraag of er een alternatieve handelwijze is waar zij zich prettig bij zouden voelen, terwijl ze uw gegronde status opheffen
  7. Ongeacht wat er gebeurt, blijf kalm en bedank hen voor het horen van je gedachten

Je hoofd koel houden

Moeder die gefrustreerde dochter uitscheldt
Moeder die gefrustreerde dochter uitscheldt

Het kan een hele uitdaging zijn om kalm te blijven tijdens dit soort gesprekken, vooral als je het gevoel hebt dat de straf niet overeenkomt met de misdaad. Het is echter van cruciaal belang dat je nuchter blijft, zodat je ouders daadwerkelijk naar je luisteren. Wanneer de emoties hoog oplopen, hebben ontvangende partijen de neiging zich af te sluiten en defensief te worden. Dit zal jouw zaak zeker niet helpen.

Je emoties en reacties beheren

Om jezelf kalm en beheerst te houden, kun je het beste even de tijd nemen om vooraf door te nemen wat je tegen je ouders wilt zeggen, zodat je volledig voorbereid bent. Bedenk een paar verschillende reacties die ze kunnen hebben en stel je voor hoe je op een ontspannen manier met deze situaties om kunt gaan. Als je voelt dat je boos, verdrietig of boos wordt, probeer dan:

  • Jezelf eraan herinneren hoe belangrijk het is dat je nuchter blijft en dat je een grotere kans hebt dat je ouders naar je luisteren als je dat doet
  • Haal een paar keer diep adem voordat je met hem of haar praat en tijdens het gesprek als je voelt dat je emoties escaleren
  • Doe een bodyscan voor en na het gesprek met je ouders om bij jezelf te komen. Onthoud dat het effectief omgaan met emoties deel uitmaakt van het volwassen zijn
  • Neem voordat je met ze praat, of tijdens een verhit moment, een minuut de tijd om een rustige plek te visualiseren. Dit kan je helpen terug te keren naar een kalmere gemoedstoestand

Begrijpen wat werkt

Wat er ook gebeurt, wees trots op jezelf omdat je initiatief hebt genomen en hebt geprobeerd volwassen met je ouders te praten. Let op waar ze positief op reageren en blijf werken aan het herstel van hun vertrouwen.

Aanbevolen: