Hoe je betrokken kunt raken bij de politiek voor tieners

Inhoudsopgave:

Hoe je betrokken kunt raken bij de politiek voor tieners
Hoe je betrokken kunt raken bij de politiek voor tieners
Anonim
tieners praten met politicus
tieners praten met politicus

Je bent minderjarig en kunt niet stemmen op je favoriete kandidaten. Het lijkt misschien alsof je tot je 18e geen keuze hebt over politiek, maar er zijn veel manieren om betrokken te raken bij de school-, lokale, regionale en nationale politiek.

Betrokken raken bij schoolpolitiek

Als je school iets doet dat je niet leuk vindt, breng dan een verandering aan. Door betrokken te raken bij de politiek van uw school kunt u vaardigheden op het gebied van communicatie, leiderschap en teamwerk ontwikkelen. Bovendien ziet het er geweldig uit in universiteitsapps.

Doe mee aan een campagne

Als je net met de politiek bezig bent en de werking ervan wilt begrijpen, kan het nuttig zijn om voor een klasgenoot te werken die campagne voert voor een functie als klasfunctionaris of studentenraad. U kunt zich vrijwillig aanmelden om posters te maken, flyers uit te delen, hen te helpen met hun toespraak, enz. Hierdoor krijgt u uit de eerste hand ervaring met het campagneproces.

Start of word lid van een politieke club

Nieuwkomers kunnen ook lid worden van een club of er zelf een beginnen als jouw school er geen heeft. Republikeinse, Democratische en Onafhankelijke clubs laten je kennismaken met politieke evenementen, politieke debatten en bijeenkomsten. Je zou ook een club voor politieke schoolbladen kunnen beginnen die lokale, staats- en nationale overheidsfunctionarissen analyseert, wetsvoorstellen bespreekt en lokaal politiek nieuws bijhoudt. Feministische, klimaat- en trotsclubs zijn ook geweldige politieke clubs om bij betrokken te raken.

Word klasseofficier

In plaats van een onderdanige rol in de politiek te spelen, kun je er meteen in duiken door klassenofficier te worden. Word lid of vertegenwoordiger van de studentenraad door voorzitter, vice-voorzitter, secretaris of penningmeester van uw klas te worden. Je leert over raadsvergaderingen, representatieve handelingen, hoe je met schoolambtenaren kunt samenwerken en hoe je fondsen kunt beheren. Dit geeft u leiderschap en professionele ervaring uit de eerste hand voor uw toekomstige politieke inspanningen.

Helpen op lokaal en regionaal niveau

Je politieke bekwaamheid eindigt niet op school. Zelfs als je nog niet de gouden eeuw van 18 bent, kun je je lokale vertegenwoordigers ook helpen.

Vrijwilliger

Lokale functionarissen hebben vrijwilligers nodig die hen helpen flyers uit te delen, handtekeningen te verzamelen en meet & greets te organiseren. Of ze nu campagne voeren of gewoon proberen leden van de gemeenschap zover te krijgen dat ze akkoord gaan met de nieuwe kilometerstand, lokale functionarissen hebben jouw hulp nodig. Dit kan iedereen zijn, van uw gemeenteraadsleden tot uw plaatselijke onderwijsraad. Zoek ook naar stages bij de lokale overheid bij jou in de buurt. Je kunt niet fout gaan met vrijwilligerswerk.

Kinderen doen vrijwilligerswerk bij de kiezersregistratie
Kinderen doen vrijwilligerswerk bij de kiezersregistratie

Hulpcampagne voor kandidaten

Als lokale kandidaten verkozen willen worden, hebben ze jouw hulp nodig. Kom opdagen en ondersteun hun evenementen, woon lokale bijeenkomsten bij waar zij mogelijk spreken en toon uw steun met bewegwijzering. Je kunt zelfs andere studenten om je heen enthousiast maken voor kandidaten door hun missie te delen of erover te praten in clubs.

Woon lokale bijeenkomsten bij

Dit is een geweldige manier om u op de hoogte te houden van problemen in uw regio en om het politieke proces in actie te zien. Dit kan je ook de kans geven om met lokale leiders te praten over een belangrijke kwestie. U kunt bijvoorbeeld een recyclingplan voor uw regio bespreken of meer te weten komen over dat nieuwe speeltuinbouwproject.

Ondersteuning van uw deelstaatregering

Betrokken raken op staatsniveau kan wat moeilijker zijn, maar is niet onmogelijk. Er zijn nog steeds manieren waarop u contact kunt opnemen met staatskwesties, deze kunt ondersteunen en erover kunt praten.

Neem contact op met uw staatsvertegenwoordiger of wetgevende macht

Als er een probleem is waarover u wilt praten of als u gewoon een suggestie heeft, neem dan contact op met uw staatsfunctionaris. Deze professionals zijn er om naar u te luisteren. U kunt ervoor kiezen om uw plaatselijke kantoor te bellen of een e-mail te sturen. En als het belangrijk is, stop dan niet. Zorg ervoor dat uw stem gehoord wordt. Ontdek wie uw senatoren en gouverneurs zijn en waar zij over deze kwesties staan.

Schrijf een blog

Heb jij enige schrijfvaardigheid? Schrijf over politieke kwesties waarin u geïnteresseerd bent. Zorg dat u informatie krijgt over kwesties in uw staat die bekend moeten zijn. Zorg ervoor dat u uw mening deelt op sociale media, zodat uw stem gehoord wordt.

Woon bijeenkomsten en debatten bij

Zorg dat een groep vrienden naar de debatclub komt en ga naar je staatsdebat. Woon hun bijeenkomsten bij om uw steun te betuigen. Dit is een geweldige manier om te begrijpen waar de wetgevers en vertegenwoordigers van uw staat over deze kwesties staan.

Betrokken raken op nationaal niveau

Meedoen stopt niet op staatsniveau. Iedereen weet dat de presidentiële campagne een groot probleem is, maar naast nationale kandidaten zijn er wetsvoorstellen, voorstellen, congressen, rechters en andere politieke kwesties die allemaal een verschil maken in je leven.

Word lid van een nationale organisatie

Om een nationale bijdrage te leveren, kun je ervoor kiezen om lid te worden van een nationale organisatie zoals Young America's Foundation of Junior State of America Foundation. Deze stichtingen kunnen u op weg helpen bij politieke gebeurtenissen in uw regio. Je kunt meer te weten komen over vrijwilligersmogelijkheden, samen met programma's en activiteiten.

Geweldloos protest

Als er iets is waar u het op nationaal niveau niet mee eens bent, laat dan uw stem horen. Creëer een Facebook-evenement of adverteer het op Snapchat en organiseer een protest. Misschien sluit u zich zelfs aan bij een protest bij u in de buurt. Ga er niet liggend mee aan de slag, maar doe een sit-in.

Geld inzamelen

Je kunt ervoor kiezen om geld in te zamelen voor een campagne voor een kandidaat, of om te werken voor een goed doel of een club waarin je gelooft, zoals het Rode Kruis of de lokale voedselbank. Geld inzamelen voor een doel waarin je gelooft, is een geweldige manier om aan de slag te gaan in de politiek.

Het belang van betrokkenheid

Stemmen is belangrijk. Maar voor veel tieners is dit geen keuze, omdat ze niet aan de leeftijdseis voldoen. Er zijn echter veel manieren waarop je op alle verschillende niveaus betrokken kunt raken bij de politiek, als je alleen maar kijkt. Begin met de overheid op je plaatselijke school en kijk waar dat je brengt.

Aanbevolen: