Een Himalaya-zoutlamp schoonmaken (plus tips voor dagelijkse verzorging)

Inhoudsopgave:

Een Himalaya-zoutlamp schoonmaken (plus tips voor dagelijkse verzorging)
Een Himalaya-zoutlamp schoonmaken (plus tips voor dagelijkse verzorging)
Anonim
Himalaya zoutlamp
Himalaya zoutlamp

Leer in een paar snelle stappen hoe je een Himalaya-zoutlamp schoonmaakt. Op dezelfde manier zijn er een paar eenvoudige stappen die u kunt nemen om problemen zoals schilferen of lekken te verhelpen. Wanneer u specifieke onderhoudsinstructies volgt, gaat uw Himalaya-zoutlamp lang mee.

Een Himalaya-zoutlamp schoonmaken

Uw Himalaya-zoutlamp moet mogelijk om verschillende redenen worden schoongemaakt, waaronder ophoping van stof en vuil en zweten. Zweten is zelfs een van de grootste zorgen voor een Himalaya-zoutlamp. Het zout werkt als een luchtzuiveraar door het vocht in de lucht te absorberen. Wanneer de lamp wordt aangezet, wordt het zout warm en verzamelt het de microscopisch kleine waterdeeltjes die langzaam verdampen. Soms verzamelt uw zoutlamp meer vocht dan hij kan verwerken, wat resulteert in vocht.

Kies het juiste schoonmaakdoekje

Kies een zachte, droge doek om uw lamp schoon te maken. Houd er rekening mee dat uw lamp een ruw en oneffen oppervlak heeft. Vermijd het gebruik van een doek met pluisjes of materiaal dat gemakkelijk blijft haken.

Lamp uitschakelen, stekker uit het stopcontact halen en gloeilamp verwijderen

Voordat u begint, schakelt u de lamp uit, ha alt u de stekker uit het stopcontact en verwijdert u de gloeilamp. Hierdoor kunt u uw lamp veilig schoonmaken zonder gevaar voor elektrocutie. Door de lamp te verwijderen, heeft u toegang tot het stopcontact, zodat u de ruimte veilig kunt controleren op stof of condensatie.

Dep de doek, wrijf niet

Bij het schoonmaken van uw Himalaya-zoutlamp kan de neiging zijn om hem met de doek te wrijven. In plaats van over de lamp te wrijven, dep je de doek over oppervlakken om ervoor te zorgen dat je geen stukken losmaakt en uiteindelijk stukjes zout wegsnippert.

Gloeilamp terugsturen, aansluiten en inschakelen

Zodra u uw lamp heeft afgestoft en schoongemaakt, kunt u de lamp terugsturen, de lamp aansluiten en deze blijven gebruiken.

Veelgestelde vragen over het onderhoud van zoutlampen

Er zijn verschillende veelgestelde vragen die eigenaren hebben over hun Himalaya-zoutlampen. Wanneer u uw zoutlamp gaat gebruiken, heeft u mogelijk een aantal van dezelfde vragen over het onderhoud en het gebruik van uw zoutlamp.

Kan ik mijn Himalaya-zoutlamp wassen?

Je wilt je Himalaya-zoutlamp niet wassen, omdat water het zout zal oplossen. Sommige eigenaren beweren dat het wassen van een zoutlamp de natuurlijke zelfreinigende eigenschappen van het zout zal verstoren. Water kan de gezondheidseigenschappen beschadigen die ontstaan wanneer de gloeilamp het zout verwarmt. Door de hitte komen de nuttige ionen vrij van het oppervlak van de lamp. Deze ionen revitaliseren de luchtkwaliteit.

Kan ik mijn zoutlamp schoonmaken met een vochtige doek?

Als u het stof en vuil niet kunt verwijderen met een droge doek, kunt u het proberen met een vochtige doek. Wring de doek heel goed uit, zodat deze slechts een beetje vochtig is. Dep vervolgens het stof en vuil eraf om het van uw lamp te verwijderen.

Hoe vaak moet ik mijn zoutlamp schoonmaken?

Er is geen vaste regel over hoe vaak u uw zoutlamp moet schoonmaken. De beste richtlijn is om hem schoon te maken als hij vuil wordt. Hoe vaak dit is, hangt af van uw omgeving.

Hoe lang kun je een zoutlamp aan laten staan?

Als de zoutlamp niet door de gloeilamp wordt verwarmd, zal deze meer vocht opnemen/aantrekken. Vaak zal het vocht zich ophopen in uw zoutlamp en niet volledig verdampen. De meeste mensen vinden dat het 24/7 aan laten staan van de lamp eventuele vochtproblemen oplost. Je moet er op zijn minst naar streven om je zoutlamp 16 uur aan te laten staan om eventueel opgehoopt vocht te verwijderen.

schakelende Himalaya zoutlamp
schakelende Himalaya zoutlamp

Wat moet ik doen als mijn lamp lekt?

Als uw Himalaya-zoutlamp lijkt te lekken of als u er een plas water omheen vindt, raak dan niet in paniek. Dit is een manifestatie van zweten, alleen extremer. Een zwetende zoutlamp is een veelvoorkomend probleem voor eigenaren van zoutlampen.

  1. Los een probleem met een lekkende zoutlamp op door eerst de stekker van uw lamp los te koppelen. Zodra de lamp niet meer op het stopcontact is aangesloten, kunt u veilig controleren op tekenen van schade.
  2. Verwijder de gloeilamp om er zeker van te zijn dat er zich geen vocht ophoopt in de lampfitting. U wilt niet dat de lamp kortsluiting veroorzaakt, de lamp doorbrandt of andere elektrische problemen veroorzaakt.
  3. Controleer of er plekken zijn die mogelijk gebarsten zijn en lekkages kunnen veroorzaken. |Als u geen scheuren vindt, verzamelt uw zoutlamp mogelijk te veel vocht.
  4. Als u in een gebied met een hoge luchtvochtigheid woont, kan uw lamp mogelijk de hoeveelheid vocht in de kamer niet bijhouden.
  • Probeer de zoutlamp naar een kamer met minder vochtigheid te verplaatsen, zoals een kamer met airconditioning of met een luchtontvochtiger erin.
  • Als uw zoutlamp blijft lekken, is de beste oplossing om een bord, bakje of een soort beschermend plastic onder de lampvoet te plaatsen, zodat de lamp uw meubels niet beschadigt.

Waarom is mijn zoutlamp nat?

Uw lamp absorbeert mogelijk een grote hoeveelheid vocht. Onderneem onmiddellijk actie om dit probleem te verhelpen. Als er niets aan wordt gedaan, kan de verzadiging van uw zoutlamp ertoe leiden dat het zout oplost of afbreekt.

  1. Koppel de lamp los en verwijder de gloeilamp.
  2. Plaats uw lamp in direct zonlicht, zodat deze volledig kan drogen.
  3. Zodra het huilen is opgehouden en uw Himalaya-zoutlamp droog is, kunt u de gloeilamp terugbrengen en de lamp in het stopcontact steken om hem normaal te gebruiken.

Waarom werpt mijn zoutlamp zout af?

Als u in een droge, lage luchtvochtigheid woont, kan uw zoutlamp gaan afgeven of schilferen. De lamp neemt niet genoeg vocht op. Het eerste dat u voor een zoutlamp moet doen, is afstoffen.

  1. Koppel de lamp los en verwijder de gloeilamp.
  2. Gebruik een licht vochtige doek om het zout en eventuele schilfers weg te deppen.
Himalaya roze zoutkristallen lamp
Himalaya roze zoutkristallen lamp

Waarom wordt mijn roze Himalaya-zoutlamp wit?

Soms vormen zich witte kristallen op roze zoutlampen uit de Himalaya. Dit is een natuurlijke reactie op de verdamping van vocht dat zich in het zout heeft verzameld. Als je op een plek woont waar de luchtvochtigheid hoog is, zal deze kleurverandering prominenter zijn.

  • Net als bij andere problemen, veegt u de resten weg met een licht vochtige doek; het is niet schadelijk voor de lamp.
  • Spoel uw lamp nooit af. Net zoals keukenzout oplost in water, zo zal uw Himalaya-zoutlamp dat ook doen.
  • Verhoog in de toekomst het wattage van de lamp iets om een aanhoudend probleem met ophoping van vocht te verhelpen, maar gebruik nooit een wattage dat hoger is dan wat de fabrikant aanbeveelt.

Plaatsen waar u uw lamp niet mag gebruiken

Er zijn een paar plaatsen en kamers waar u uw Himalaya-zoutlamp niet wilt plaatsen. Sommige zijn meer voor de hand liggende plaatsen om te vermijden dan andere.

  • Elke kamer met een hoog en ongebruikelijk vochtniveau, zoals een badkamer, sauna, wasruimte of keuken (stoom van het koken) is niet de juiste omgeving voor uw lamp.
  • Plaats uw lamp niet in een onafgewerkte kelder, aangezien deze ruimte vaak een hoge luchtvochtigheid heeft, wat schadelijk zou zijn voor uw lamp.
  • Laat uw lamp niet 's nachts op een veranda, overdekt terras of terras staan, aangezien de nachtlucht vaak vochtig is.
  • Regen kan je lamp vernietigen als je hem in de elementen laat staan.

Zoutlampverzorging voor de veiligheid van huisdieren

Als u huisdieren heeft, houd ze dan uit de buurt van uw Himalaya-zoutlamp. Katten zijn vooral nieuwsgierig naar de meeste dingen en hebben de neiging om voorwerpen te likken. Zoutvergiftiging kan optreden wanneer een hond of kat te veel zout binnenkrijgt. Zorg ervoor dat u uw huisdieren beschermt door uw zoutlamp buiten hun bereik te plaatsen.

Eenvoudig onderhoud van de zoutlamp en het schoonmaken van een Himalaya-zoutlamp

Uw natuurlijke zoutlamp is een onderhoudsvriendelijke aanvulling op uw interieur. Als u begrijpt hoe u vochtophoping kunt tegengaan, kunt u voorkomen dat uw lamp oververzadigd raakt, zodat u met weinig onderhoud van uw lamp kunt genieten.

Aanbevolen: