14 soorten glazuur & Hoe u ze kunt gebruiken voor creatieve baksels

Inhoudsopgave:

14 soorten glazuur & Hoe u ze kunt gebruiken voor creatieve baksels
14 soorten glazuur & Hoe u ze kunt gebruiken voor creatieve baksels
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Sommigen van ons gaan rechtstreeks voor de zoete dingen, en sommigen van ons werken er omheen om van de taart zelf te genieten. Maar met zoveel soorten glazuur is er echt iets voor elke smaak. Van wolken donzige botercrème tot decadente druppels ganache, we hebben elk denkbaar type glazuur ontdekt en hoe we het kunnen gebruiken voor de zoetste dessertervaring.

Botercrème in Amerikaanse stijl is zoet en traditioneel

Afbeelding
Afbeelding

Amerikaanse botercrème is een van de gemakkelijkste glazuren om te maken, en werkt goed voor het bedekken en decoreren van taarten. Boter, poedersuiker en vanille worden gecombineerd om een rijk en luchtig glazuur te maken dat doet denken aan verjaardagstaarten uit vervlogen tijden. Sommige recepten gebruiken naast het extract ook melk, room of water als vloeistof, en vanille kan worden vervangen door elk gewenst extract. Wij hebben de recepten van de vier populairste botercrèmes, dus je kunt ze uitproberen.

Snel feit

Sommige Amerikaanse recepten voor botercrème vervangen een deel of alle boter door bakvet om een stabiel glazuur te creëren voor het versieren van taarten.

Zwitserse meringuebotercrème is subtiel zoet

Afbeelding
Afbeelding

Zoals de naam al aangeeft, zijn eiwitten een belangrijk onderdeel van een Zwitserse meringue-botercrème. Het gaat om het verwarmen van eiwitten met witte kristalsuiker op het fornuis en vervolgens combineren met boter om een glad glazuur te maken. Het is niet zo zoet als de Amerikaanse versie, maar kan net zo gemakkelijk op de pijp worden gezet. Door zijn subtiele zoetheid werkt deze botercrème goed voor een taart die veel versieringen nodig heeft zonder een overweldigende zoete smaak. Probeer deze Zwitserse meringue-botercrème van Preppy Kitchen.

Italiaanse meringue-botercrème is boterachtig maar licht

Afbeelding
Afbeelding

Een Italiaans recept voor meringue-botercrème is vergelijkbaar met Zwitsers, behalve dat er een suikersiroop aan het eiwit wordt toegevoegd in plaats van samen te koken. Net als Zwitserse meringue is het lichter dan de Amerikaanse versie. Het houdt nog steeds goed stand bij het spuiten en biedt een romige, boterachtige consistentie als aanvulling op een breed scala aan taarten. Probeer de Italiaanse meringue-botercrème van Sugar Geek.

Duitse botercrème is perfect voor het vullen van taarten

Afbeelding
Afbeelding

Duitse botercrème is gemaakt op basis van vla. Deze zijdezachte botercrème is lang niet zo zoet als Amerikaanse botercrème, maar is nog steeds rijkelijk. Hij houdt de hitte niet vast, dus je zult hem waarschijnlijk niet voor zware decoraties willen gebruiken. Overweeg het in plaats daarvan voor het vullen tussen lagen of voor eenvoudige glazuurwervelingen. We houden van dit Duitse botercrèmerecept van Serious Eats.

Franse botercrème is luchtig en aanpasbaar

Afbeelding
Afbeelding

In tegenstelling tot zijn Zwitserse en Italiaanse tegenhangers gebruikt Franse botercrème eidooiers met het eiwit om een heerlijk botercrèmeglazuur te creëren. Deze botercrème is het beste voor eenvoudige swirls en het vullen van je taartlagen. De zijdezachtheid ervan zorgt ook voor een gladde toplaag op uw taarten. Simply Recipes heeft een klassiek Frans recept voor botercrème.

Handige hack

Franse botercrème zal een lichtgele tint hebben vanwege de eidooiers. Gebruik een kleine hoeveelheid paarse voedselkleurstof om het geel te neutraliseren en een wittere botercrème te verkrijgen.

Roomkaasglazuur is scherp en dik

Afbeelding
Afbeelding

Roomkaasglazuur is ultrarijk en lijkt veel op een Amerikaanse botercrème. Het enige verschil is het toevoegen van een ton decadente roomkaas. De scherpe smaak is een aanvulling op peperkoekjes, roodfluwelen cake, citroencakes en rijke chocoladetaarten. Houd er rekening mee dat roomkaasglazuur koel moet blijven om stabiel te blijven. Het is ook een beetje dikker dan botercrème, dus het aanbrengen van ingewikkelde details kan lastig zijn.

Slagroomglazuur is licht en luchtig

Afbeelding
Afbeelding

Gestabiliseerde slagroom met een vleugje smaak werkt goed voor het glazuur van een cake. Het is een goede optie voor lichtere taarten, zoals aardbeien- of engelentaarten, of voor mensen die geen zin hebben in zwaardere botercrème- of roomkaasopties. Ben echter niet van plan het te gebruiken voor een zwaar versierde taart. Je kunt hier het beste een grote spuittip gebruiken om sterren te maken of je spatel gebruiken voor mooie toefjes in het glazuur.

Ganache is een rijke chocoladetraktatie

Afbeelding
Afbeelding

Chocoladeliefhebbers verheugen zich over dit rijke glazuur. Ganache-glazuur is een dikke chocoladeglazuur die meestal over chocoladetaarten wordt gegoten. Maar het smaakt ook heerlijk met pindakaas, karamel en andere decadente cake-smaken. Het geeft een mooi druipend effect als je niet de hele taart bedekt, en wordt vaak gecombineerd met botercrème of roomkaasglazuur ter decoratie. Onze pindakaasganache is bijzonder dromerig op chocoladetaart.

Snelle tip

Gebruik ganache in snoepvormen om eenvoudige chocoladeversieringen te maken voor je volgende taart.

Hermelijnglazuur is traditioneel en licht zoet

Afbeelding
Afbeelding

Hermelijnglazuur, ook bekend als gekookte melk of gekookte bloemglazuur, onderscheidt zich van andere glazuur omdat er in het traditionele recept gebruik wordt gemaakt van gekookte bloem. Het is het beste voor het beleggen van roodfluweel- en chocoladetaarten. We raden u aan het recept voor het hermelijnglazuur van Cooking With Carlee te proberen.

Probeer ouderwets 7 minuten glazuur

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een glazuur dat op het fornuis wordt gekookt en in ongeveer zeven minuten klaarkomt. Er wordt room van wijnsteen in gebruikt, samen met eiwit en suiker, maar er zit geen boter in. Het is een goede optie als u zuivelingrediënten probeert te vermijden. Het lijkt op een marshmallow-crème en is een aanvulling op chocoladetaarten en talloze andere smaken. King Arthur Baking Company heeft een eenvoudig zeven minuten glazuurrecept.

Royal Icing is perfect voor ingewikkelde details

Afbeelding
Afbeelding

Royal icing wordt gebruikt voor detailwerk of voor het maken van harde vormen zoals bloemen. Het is vaak een secundair glazuur op taarten en wordt meestal gebruikt op ingewikkeld versierde koekjes. Het is gemaakt met eiwit en suiker en heeft een harde afwerking als het eenmaal volledig is uitgehard.

Snel feit

Als je snel royal icing wilt maken en het eiwit wilt overslaan, kun je meringuepoeder kopen in de taartversieringsafdeling van supermarkten en handwerkwinkels.

Fondant is superzoet maar veelzijdig

Afbeelding
Afbeelding

Fondant is de beste vriend van elke taartdecorateur omdat het zo veelzijdig en redelijk stevig van structuur is. Gerolde fondant bedekt taarten, terwijl van gegoten fondant figuren kunnen worden gemaakt. Gegoten fondants bedekken vaak petit fours en cupcakes. Fondant staat bekend als extreem zoet, en de meeste mensen eten de fondantstukjes op hun taart niet echt. Favoriete familierecepten heeft een tutorial over het maken van fondant.

Marsepein is vormbaar en lekker

Afbeelding
Afbeelding

Marsepein is heerlijker van smaak dan fondant, dankzij het honing- en amandelmeel, maar biedt dezelfde vormbaarheid en veelzijdigheid. Taarten bedekt met rolfondant of marsepein hebben vaak een dunne laag van een ander soort glazuur eronder om de deksel vast te houden en de cake extra smaak en vocht te geven. Als je deze taarttopper eens wilt proberen, raden we je dit traditionele recept van Plated Cravings aan.

Glazuren komen snel samen

Afbeelding
Afbeelding

Glazuren zijn gemakkelijk te maken, omdat ze meestal niets anders nodig hebben dan poedersuiker, smaakstoffen en een soort vloeistof (meestal melk). Ze zijn veelzijdig en je kunt elke gewenste smaak gebruiken om een subtiel zoet laagje aan je taarten toe te voegen. Eenmaal op uw gebakken lekkernij gegoten, verhardt het glazuur enigszins, maar niet zo veel als royal icing of ganache. Ze worden vaak gezien op tulbandcakes en pondcakes. Je kunt een aantal van onze donutglazuren of Mimi's 2-ingrediëntenglazuur van Eats Delightful gebruiken.

Creatief uw taarten bevriezen

Afbeelding
Afbeelding

Een heerlijk glazuur is echt de kers op de taart: het maakt het smaakprofiel compleet en voegt verrukkelijke decoraties toe aan je bakmeesterwerken. Als je eenmaal het perfecte taartrecept hebt gekozen, heb je alleen nog het juiste glazuur nodig om je dessert compleet te maken.

Aanbevolen: